Inlägg

Inlägg som MagnusT har skrivit i forumet
Av MagnusT

Postade ett bidrag till dagens tävling men när jag klickade på att skicka iväg det så fick jag ett felmeddelande om Facebook! Eh va? Det stod att användaren inte tillät detta pga någon inställning. Vad har Facebook med att posta ett tävlingsbidrag? Undrar om det blev postat eller om det gick åt fanders?

Av MagnusT

De blåa från Akust dök upp. De var faktiskt inte så pjåkiga. Men inte lika mjuka som Antecs gamla hederliga. De slipper i alla fall papperskorgen

http://magnus.thome.nu/tmp/akustgrommets.jpg

Här köpte jag dom https://www.amazon.de/gp/product/B00ZH8DXPY

Av MagnusT

Smarta tips!

Just många lager tjock dubbehäftande borde vara bra

Och sån tätlister är ju jättemjuka, supertips!

Av MagnusT

Nu fick jag hem en uppsättning gröna från Lamptron på Amazon.

De går DIREKT i sopkorgen. Inte bättre än de hårda gummibussningarna som kom med datorlådan. Fullständigt menlösa (bättre än att bulta disken direkt mot plåten men that's it).

https://www.amazon.de/gp/product/B003U3Z8LA/ref=oh_aui_detail...

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61asG3rER3L._SL...

Av MagnusT
Skrivet av JonasT:

Jag hittade totalt 16 med tillhörande skruvar, så fyra uppsättningar. Täcker inte hela behovet men en bit på vägen i alla fall!

Dra ett PM med adress så postar jag över.

Skickades från m.sweclockers.com

Du har PM!

Av MagnusT
Skrivet av Tandborste:

@MagnusT
Hur många behöver du?

Edit, läste inte igenom hela tråden - men tror att jag har ett gäng övers från ett antal P180/2 jag haft genom åren..

Jag tar extremt gärna över vårdnaden av några om du hittar

Av MagnusT

Såg att Antec gått över till the dark side

Men de flesta kör väl SSD numera

http://magnus.thome.nu/tmp/antec.png

Av MagnusT
Skrivet av JonasT:

Hur många behöver du? Har några uppsättningar silikonbussningar från Antec kvar i förrådet från the good old days som jag mer än gärna skänker till någon som faktiskt kommer att använda dem.

KÄÄÄÄRLEK!!!!

Hhhrmm... sju diskar... *sa han och skrapade med foten*

(alla de jag hade gick åt till de fem diskarna i arbetsdatorn... näää, det är bara 4TB och 10TB, inga smådiskar... fan vad det går åt, och då har jag inge videos på dom alls ens)

PS:
Den Antec P180 jag snodde de jag hade från var faktiskt den P180 jag hade och skrev en recension om här på Swec när den precis kom

Av MagnusT

Tack för tipset men hittar inget som skulle funka där tyvärr.

Av MagnusT
Skrivet av tBiorrith:

@MagnusT: Finns på eBya, men då blir det dyrt tack vare Postnord och deras avgift.
Har du testat kontakta Antec support och fråga om du kan köpa sådan bussningar?

Skrivet av DwarF:

Jag skulle antigen melja till Antec support eller typ Inet och fråga. Dom kan säkert skicka några utan kostnad

Japp! Mailade Antec häromdagen och väntar ivrigt på svar

Beställde faktiskt två snarlika varianter på Amazon precis, tveksam till att de är tillräckligt mjuka men man måste ju testa för att veta:

https://www.amazon.de/gp/product/B00ZH8DXPY/ref=oh_aui_detail...

https://www.amazon.de/gp/product/B003U3Z8LA/ref=oh_aui_detail...

Har även mailat dessa och frågat om de har i "rätt" dimensioner. Även här fundersam till hur mjuka de kan vara...

https://www.aliexpress.com/item/ID3-E-1-5-Open-Cable-Type-Rub...

Av MagnusT

Mjuka silikonbussningar för tyst montering av hårddiskar?

Min senaste datorlåda, en trevlig Fractal Design Arc Midi R2, står och hummar tydligt i 98Hz här bredvid mig på grund av hårddiskvibrationer som fortplantar sig genom chassit.

Idag verkar alla chassileverantörer leverera ganska hårda gummibussningar till monteringen av hårddiskar? Tyvärr är de inte lika mjuka och ljuddämpande som de supermjuka silikonbussningar som jag bland annat fått med till gamla Antecchassin förr.

- Är det någon chassileverantör som skeppar med riktigt mjuka silikonbussningar till hårddiskmonteringen?

- Har någon tips på var man kan köpa såna här löst? Jag har letat och letat och letat men misslyckats kapitalt

De här från en gammal Antec Sonata eller P180 tex isolerar ljud från hårddiskarnas rotation kanonbra:

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1298/proto-hddtray2.j...

.

Av MagnusT

Nu har jag ju en som visar antal besökare på Rejsa.nu. Nästa grej jag tänkte leka med vore att ha en som en "nedräknare". Själva displayens "hastighetsmätaraktiga" utseende skulle ju passa finfint för att sakta sjunka ner mot noll. Man får grafiskt en bra känsla för hur man ligger till liksom. Mitt stora problem är att jag inte brukar ha några tider att passa, hahaha! Men jag ska nog komma på något

Av MagnusT
Skrivet av anon276229:

IKEA Family priset är 595:- för mig, men är kanske ännu billigare i butik?
Häftig idé! Är själv galen i småprojekt med raspberry pi och arduino

Ja exakt, det låg stora högar av den för 99 spänn på Barkarby. Väldigt konstigt att olika butiker tar olika pris dock!!!!

Av MagnusT

Trådlös display för 99:- på Ikea

Jag sökte men kunde inte hitta att det fanns trådar om IKEAs Sparsnäs, deras trådlösa touchdisplay som är till för att visa elförbrukningen i hemmet. Som det finns lite kul hack till.

Sparsnäs har kostat uppåt tusenlappen tror jag men säljs ut i flera IKEAbutiker för 99:-(!) om man är Familymedlem (vilket ju är gratis). Tyvärr finns den till olika pris i olika butiker. Jag köpte några stycken på IKEA Barkarby tex.

Man kan självklart använda den för det den är tänkt för, mäta hemmets elförbrukning med både aktuell förbrukning och grafer över historik. Men det finns lite kul projekt att pilla med om man är på det humöret Det ena är att man bara använder Sparsnäs sändardel, dvs IR-ögat som man sätter på elcentralen, och med en billig radiodongel tar ner förbrukningsdata till sin egen dator istället för IKEAs display. Tex ta in förbrukningsdata i Hassio eller andra hemautomationssystem. Det hela går ju att lösa med annan även den billig hårdvara men det är ett kul hack helt klart! Finns info i Svenska Facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/SHgruppen/

Men ett annat ännu knäppare hack har jag pillat ihop. Jag tänkte såhär, 99 spänn för en trådlös display!! Den kan man ju använda för att visa upp ett siffervärde på vadsomhelst. Trådlöst i hemmet. Jag använder nu en för att visa hur många besökare det är inne på min website. Kul att kunna bara snegla lite o se hur mycket fart det är. Men man kan ju visa latency när man spelar, temperaturen på cpu, hur mycket plats det är kvar på disken eller nånting totalt helt annat. Dock inte utetemperatur eftersom den inte kan visa minustecken.

Jag gjorde två versioner:

- Raspberry Pi (skrivet i python)

- ESP8266-01 (eller annan Arduino). Den finns för under 20 spänn klappat o körklar med Wifi på Aliexpress m.m.

Om du har en Raspberry rullande redan så behöver du absolut inget mer än ett litet motstånd+IR-LED (jag slaktade en gammal fjärris, hehe). Raspberrykoden hämtar värdet att visa på displayen från en lokal fil (som i mitt fall jag skriver till med hjälp av ett crontabbat curlbaserat skript med lite enkel parsning av en websida för att plocka ut en siffra från sidan)

Om du istället vill köra på en ESP8266 så behöver du även här motstånd+IR-LED och matning (jag kör en USB-laddare + en DC-DC-omvandlare som fixar 3,3V. Den kostar 5 kronor på Aliexpress.) Arduinokoden som man kör på ESP'n hämtar värdet att visa på Sparsnäsdisplayen från valbar websida. Det är inget större jobb att lägga till stöd för tex MQTT om man vill förstås.

----------------------

Som avslutning vill jag säga att ja, det är lite av ett knäpphack mest på skoj! Man kan visa värden på andra displayer och det finns också andra tokbilliga oleddisplayer på Aliexpress. Men jag själv har faktiskt praktisk användning av hacket Så jag tänkte någon annan kanske är lika knäpp och vill lattja lite

Här finns all kod och lite mer info: https://github.com/MagnusThome

PS:
Med lite tur så kanske det kommer dyka upp fler annorlunda hack på själva displaydelen från Sparsnäs från andra. Jag vet flera som klurar lite på det

PPS:
ESP8266-01 är liiiiten!

https://raw.githubusercontent.com/MagnusThome/sparsnas-esp8266-0...

Av MagnusT

De här är ju för Skulltrail workstation osså. Och de står oftast under skrivbordet i o inte i serverhall.

PS: Jag har min dual xeon i lägenheten i mitt arbetsrum, kör den som server för Rejsa.nu och Tystpc.nu. Originalfläktarna från Intel är gaaaaaaaaalet högljudda. Låter som två stukabombare i störtdykning typ. Jag har kört en egen specialbyggd lösning för att överleva hitills. Nu ska jag få hem lite samples av Noctua (jag har agenturen i sverige) och gissa var ett av dem hamnar

MVH Magnus Thomé

Av MagnusT

Men Herrman.... de där är ju för amerikansk tv-standard ATSC o clearqam.... Du får inte in digitaltv i europa med de där eftersom de inte stödjer någon av standarderna DVB-S/S2, DVB-C eller DVB-T...

Men man kan ju lyssna på fm-radio och med den ena använda den analoga tunern. Men hela den digitala tv-delen är tämligen meningslös om man inte flyttar över pölen till usa

Inte lätt med alla olika varianter

MVH Magnus Thomé

// www.rejsa.nu // www.tystpc.nu //

Av MagnusT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
hehe
yep.. tänk dig säga "jag jobbar som Silentator... kom med här"

Hahaha! Håller med om att namnet är lite lattjo....

Jag har hand om importen av Coolink till sverige. Jag har även hand om Noctua. Konstigt va? Silentator finns att beställa hos Webhallen från igår Räkna med lite leveranstid såhär i början, en vecka eller två troligtvis.

MVH Magnus Thomé

www.tystpc.nu

Av MagnusT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spill
Bra test, men jag vill ha en 640 minst, eller varfär inte en Pentium D under flänsen. Prollar som alstrar rikligt med värme. Jag menar, hur många här på Sweclockers sitter på en stackars Celly D.

Jag lattjade nu i helgen med en Pentium 840... j**r vad den alstrar värme

Av MagnusT
Av MagnusT

Jepp!

I min skrivbordsdator (P180) kör jag nu en Coolermaster Hyper 6 som jag hade liggandes med en 92mm lååångsam fläkt några centimeter ifrån. Men Noctuan lär köra i cirklar kring den lösningen Så då kan jag överklocka lite mer Lekstuga nästa vecka, hehe!

Datorbutiken har redan beställt hem Noctuas från mig så där dyker den väl upp kanske redan idag i webshoppen