Inlägg

Inlägg som Pattepundhuve har skrivit i forumet
Av Pattepundhuve
Skrivet av Icecrystal:

Du kommer överlag undan billigare om du kan tänka dig att köpa ifrån flera affärer. Ska den monteras av Inet också?

Ja men så är det ju. Tänkte mest för bekvämlighetens skull att beställa allt därifrån. Men om man sparar mycket pengar så är det ju värt att beställa från olika ställen.

Nej, jag ska bygga ihop den är det tänkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pattepundhuve
Skrivet av Dakreos:

okej så jag har hittat alla delar till en dator här är listan.

Chassi: Design Define R6 Blackout https://www.komplett.se/product/959787/datorutrustning/datork...

Processor: Intel Core i5-8400 Processor
https://www.komplett.se/product/950614/datorutrustning/datork...

Moderkort: ASUS ROG Strix B360-F Gaming
https://www.komplett.se/product/1003820/datorutrustning/dator...

ssd: Samsung 860 EVO 250GB SSD
https://www.komplett.se/product/975804/datorutrustning/lagrin...

Hdd: Seagate BarraCuda 1TB 7200rpm 64MB
https://www.inet.se/produkt/4300255/seagate-barracuda-1tb-720...

ram: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2666Mhz
https://www.inet.se/produkt/6110175/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...

Nätaggregat: Cooler Master MWE Gold Fully Modular 750W
https://www.inet.se/produkt/6903038/cooler-master-mwe-gold-fu...

processorfläkt: Noctua NH-D15
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/kylning/processo...

Grafikkort: GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6G
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Totalt blev det 15,127 kr jag hitta delarna på en timma och jag är inte ett proffs på att bygga datorer men jag har byggt tre st, jag tror jag fick med allt Varsågod ha en bra dag:D. Juste om du vill kan du minska ram minnet till 16gb istället för 32gb jag gick bara lite overkill, på ditt ssd installerar du operativsystemet OM DU VILL.

Låter som en vettig setup tycker jag. Tack så mycket för svaret.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pattepundhuve

Köpråd speldator/videoredigering 15,000:-.

Hejsan! Är på gång att plocka ihop en dator till min systers grabb, och han har en budget på ungefär 15.000:-.
Datorn ska användas till mestadels spelande, men även lite videoredigering, och i detta priset ska följande ingå.

Chassi: Fractal Design Define R6 Blackout.
Processorfläkt: Noctua NH-D15
Moderkort ?
Ramminne ?
Nätaggregat ?
Processor ?
Grafikkort?

Delarna ska beställas ifrån Inet är det tänkt. Någon som kan hjälpa mig att fylla i resten?

Av Pattepundhuve

Ljudkort och kablar till krk rokit 6.

Hejsan, jag har kollat på och fastnat för studiomonitorn krk rokit 6, och funderar på att beställa två stycken ifrån Thomman.de. Nu sitter jag och funderar på ifall man behöver något ljudkort till dessa ifall man ska koppla in dom i datorn, eller om datorns egna ljudkrets duger bra?

Om det behövs, vad skulle ni rekommendera för ljudkort isåfall? Hade isåfall tänkt mig ett usb-ljudkort.

Jag ska använda dessa monitorer för att lyssna på musik, spela lite spel och titta på endel filmer. Alltså ingen musikproduktion eller liknande som troligtvis ställer lite högre krav. Jag har även funderat på att vid behov köpa en krk 10s subwoofer vid ett senare tillfälle.

Om jag nu bestämmer mig för dessa, vad för kablar skulle ni rekommendera isåfall för att koppla in kalaset? Som ni nog har märkt vid detta laget så är jag ganska grön på detta, så det får ni ha överseende med!

Tack på förhand

Patrik

Av Pattepundhuve

http://imgur.com/MSPnzP9 Såhär ser det ut för tillfället! Aktiverade precis Adaptive mode, och allting rullar på som det ska! Tack så mycket allihopa för hjälpen! <3

Av Pattepundhuve
Skrivet av Imaculent:

Om temperaturen oroar dig kan du ju också kolla vad den maximalt går upp i vid vanligt användande. Vad blir maxtempen under ett pass BF4..?

Jag kör min 4790K i 4,8 GHz och 1.32 V. Blir max ca 85 under stresstest men ca 70 (har jag för mig) i BF4.

Ja så kan man nog alltid göra! Men jag tänker nog köra på 4.8GHz 1.325 volt. Men en sak jag inte förstår mig på är hur adaptive mode fungerar. Så fort jag ställer om till detta så får jag en BSOD innan jag ens har kommit in i Windows. Hur ska man lösa detta? Jag har läst runt lite, men förstår inte hur man ska få sina stabila klock i manual mode att även fungera i adaptive mode. Någon som kan förklara detta för mig?

Tack på förhand // Patrik

Edit: Löste det själv. Fick lite hjärnsläpp där ett litet tag

Av Pattepundhuve

Jag har nu pillat lite mer, och för att få upp den till 4.8GHz så krävdes det en del mer spänning såklart. Närmare bestämt 1,325v för att få den stabil (ca 1h@Realbench stresstest). Men då kröp temperaturen upp till hela 84 grader i maxtemperatur. Vad tycker ni, borde jag behålla den i 4.8Ghz på 1.325v och 84 graders maxtemperatur under load, eller ska jag gå ner till 4.7GHz på 1.250v och betydligt mycket svalare? Har inte exakt koll på maxtemperaturen vid 4.7GHz, men den låg på ungefär 60-65 grader har jag för mig. Hur mycket skillnad märker man i tex BF4 i 4.7GHz respektive 4.8GHz? Det kan väl inte skilja mer än någon enstaka FPS?

Av Pattepundhuve
Skrivet av trickysaer:

Själv får jag nöja mig med 4,6 på min. Ligger på ca 1.320 om ajg inte minns fel. Tempen sätter stopp, trots att den är vattenkyld. Skulle rekommendera att du håller dig under 85 åtminstone under full load efter ca 30min. Själv tycker jag att det bör vara max runt 80-graderssträcket.

Tänk också på att det är vinter och svalare nu, speciellt viiktigt om du har luftkylare! Det där med spänning och vad som är "safe" är väldigt personligt egentligen. Folk pratar om att chippet blir sämre, kräver mer spänning osv. Det man bör fråga sig är, när kommer du uppgradera nästa gång? De flesta entusiaster uppgraderar cpu vartannat eller vart tredje år, då kan man absolut vara mer generös med spänningen om du frågar mig.

MEN, å andra sidan kan du också fråga dig en kanske mer relevant fråga; vinner jag 80% extra systemkraft med 100Mhz högre på prollen? Mjae, inte direkt

Okej, då ska jag vara ganska nöjd över min processors prestanda med såpass låg volt ändå.. Jo det är nog säkrast så, även om man förmodligen aldrig kommer att pressa processorn så mycket som under ett stresstest under vanlig användning så är det ju bra att ha lite marginaler eftersom det är som du säger kallare just nu än under sommarhalvåret. Okej, ja nå många år kommer man ju inte att använda processorn direkt, utan det blir nog ett nyinköp om några år igen om jag känner mig själv rätt. Jag ska laborera lite till nu under kvällen så kan jag skriva ifall jag får upp den ännu lite mera med behagliga värden.

Av Pattepundhuve

Jag tänkte testa att få upp den till 4.8 GHz när jag kommer hem! Vad rekommenderar ni för maxtemperatur samt maxspänning för en 4790k om man tänkte ha den som en 24/7- klockning?

Av Pattepundhuve
Skrivet av phoenixdisciple:

Hoppas det hjälper, du borde iaf kunna landa på 4.6 GHz utan problem med guiderna, du kan säkert nå 4.7+ Ghz med lite knep och knåp bara, dock inte säker på hur långtidsanvändning blir med så hög spänning.

Ja guiderna hjälpte mig på vägen! Just nu efter ca en timmes test och lite spelande av BF4 så verkar det vara stabilt med 4.7GHz med 1.250v.

Angående spänningen så ska man väl kunna köra med 1.3-1.35 utan problem vid en 24/7 setup. Så mina 1.250 ska nog inte vara några problem alls. Eller har jag fel här ?

Av Pattepundhuve

Läste igenom det som vart länkat här i tråden och testade med 4.7 GHz med 1.225 volt, och fick då felmeddelandet instability detected, så just nu testar jag med 4.7 GHz med 1.250v! Får hoppas att det fungerar nu.

Av Pattepundhuve

Mycket tack ska du ha! Väldigt intressant läsning måste jag säga!

Av Pattepundhuve

Hjälp mig med 24/7 klocking 4790k.

Hejsan, nu är det såhär att jag för första gången i mitt liv har tänkt att överklocka en processor. Och i detta fall så handlar det om en i7 4790k. Jag har ställt ner Bckl till 100, samt ställt upp cpu core ration på 46 med en spänning på 1.2 volt. Detta testade jag med ett stresstest på 8 timmar i RealBench och det var stabilt med en maxtemperatur på 66 grader. Jag tänkte höra med er vilket sätt som är enklast att gå vidare för att kolla vad min cpu går för? När jag ökar Cpu core ration till 47 med 1.2 volt så får jag blåskärm efter en stunds testande i Realbench. Är det volten man ska öka lite i taget tills det blir stabilt? Isåfall hur mycket i taget ska man testa med? Eller finns det några andra inställningar man vill göra före ?

Moderkortet är ett Asus maximus VII, och processorn är som sagt en i7 4790k som kyls av en Noctua NH-D15.

Tack på förhand // En vilsen själ i klockardjungeln.

Av Pattepundhuve

En skärm som jag rekommenderar är denna: http://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144hz

Jag har den själv och är riktigt nöjd med den..

Av Pattepundhuve

Jag har denna skärm, och är grymt nöjd med den! http://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144hz

Av Pattepundhuve

Det lättaste skulle väl vara att torka av kylpastan med lite sprit och applicera ny. Så slipper det bli några bekymmer.

Av Pattepundhuve

Kan ju vara bra att informera oss om vad du har för moderkort samt kylare så blir det avsevärt mycket lättare att hjälpa till.

Av Pattepundhuve

Jag har nyligen byggt en dator med r5-chassit, och jag kan säga att det var en fröjd att bygga i det! Hur den ställer sig emot r4:an kan jag tyvärr inte svara på, men det är ett grymt lättarbetat chassi med bra möjligheter för snygg kabeldragning osv..

Av Pattepundhuve
Skrivet av Pattepundhuve:

Okej tack igen för svar! Det uppskattas verkligen! Jag har nu bollat fram och tillbaka med olika kombinationer på varukorgar på inet, och kommit fram till att denna troligtvis är optimal för mina behov. Vad tror ni om min lösning med hårddiskar? Tänkte ha den lilla ssd:n för Windows samt några program, och den andra större för spel och eventuellt andra program som inte får plats på Windows-disken. Om jag sedan vill spara stora mängder filmer osv så tänkte jag spara dessa på en extern hårddisk som bara kopplas in vid behov. Detta för att minimera ljudet så mycket som det går. Har ni några fler tips hur man kan minimera ljudnivån utan att skaffa vattenkylning så får ni gärna komma med förslag om detta! Även förslag på ändringar i kundvagnen är välkomna, och då gärna med en motivering om varför! Tack på förhand igen // Patrik

Kundvagnen:

http://www.inet.se/files/img/cart/kundvagn-7442786-00.png

Okej, då tar jag för givet att denna kundvagnen ser bra ut! Det blir nog en beställning på denna!

Av Pattepundhuve
Skrivet av makn:

Japp. Du kommer ligga på över 144fpd lätt på ultra i bf4 med två 970. Känns onödigt med två 980, är nästan 5000kr extra vilket inte är motiverat anser jag..
Hade jag behov av ny dator skulle jag köra på mitt förslag 4790k+2st 970

970 är så otroligt prisvärt. Fick jag börja från scratch skulle det bli två 970 istället för ett 980. Bara aktivera kort nr2 när det verkligen behövs

Skickades från m.sweclockers.com

Okej tack igen för svar! Det uppskattas verkligen! Jag har nu bollat fram och tillbaka med olika kombinationer på varukorgar på inet, och kommit fram till att denna troligtvis är optimal för mina behov. Vad tror ni om min lösning med hårddiskar? Tänkte ha den lilla ssd:n för Windows samt några program, och den andra större för spel och eventuellt andra program som inte får plats på Windows-disken. Om jag sedan vill spara stora mängder filmer osv så tänkte jag spara dessa på en extern hårddisk som bara kopplas in vid behov. Detta för att minimera ljudet så mycket som det går. Har ni några fler tips hur man kan minimera ljudnivån utan att skaffa vattenkylning så får ni gärna komma med förslag om detta! Även förslag på ändringar i kundvagnen är välkomna, och då gärna med en motivering om varför! Tack på förhand igen // Patrik

Kundvagnen:

http://www.inet.se/files/img/cart/kundvagn-7442786-00.png