Inlägg

Inlägg som Nehebkau har skrivit i forumet
Av Nehebkau

@Moflows: Hej igen, värst vilken hjälpsam krabat! Tackar för det!
Ser ok ut programmet, ska testa det när jag piggnat till, dags för en nap snart tror jag.

Får hoppas inte min kamera blir överhettad då. Förstår dock problemet men har en väldigt ny kamera och hoppas den inte reagerar på det viset.

Det där med viloläget har jag också upplevt, men av någon anledning stängde den inte av sig en enda gång sist jag testade i 5-10 minuter, märkligt då jag inte ändrat några inställningar.

Jag har en C920 faktiskt, men imponerades när jag testade SparkoCam (trots watermark) och köpte en lång sladd så jag kan ha kameran på stativ, blir väldigt bra ljus osv, men det är klart skillnaden blir stor när det är sån skillnad på kamera.

Tror inte min kamera laddas när jag har mini-usb inkopplad, tyvärr. Kan ha fel, ska experimentera lite.

Återigen, tack så mycket för att du tar din tid.

EDIT: Hittade rätt snabbt denna lösning på batteritid, AC adapter. Tydligen ska canon göra egna också, får luska i om man säkert kan använda "kopior" så kan man spara en slant på det. https://www.subtel.se/index.php?cl=details&offerId=3500566004...

Av Nehebkau

DSLR/Systemkamera som webcam, fungerande alternativ till svindyra SparkoCam?

Hej! Har testat sparkocam, gillar det väldigt mycket men gratisversionen har en gigantisk watermark som är otroligt fult.
Kostar ca 600 spänn att köpa så man slipper watermark.

Har googlat runt men inte lyckats hitta något vettigt.

Någon som sitter på något program som fungerar likadant?

Tack på förhand.

Av Nehebkau
Skrivet av Moflows:

Då skulle jag säga att du kan ha mellan 3500 kbps till 5000 kbps. 5000 kbps har Sodapoppin + Lirik om jag inte har fel. Såg en kille som körde på 13000-14000kbps på sin stream när han körde This War of Mine. Han hadde ungefär 5000-7000 tittare och var från Sydkorea.

( Han kanske testade åt / eller var tillåten att streama så högt av Twitch. )

Har ingen aning om han fick tillåtelse av Twitch att ha mer än 5000 kbps som Twitch säger snälla använd det så det inte blir mer resurser och bandbred.

När du ska prova streama kan du lägga dig själv i "Not Playing" på twitch så du inte dyker upp i någon spel kategori när du provar, sätt på att spara dina past broadcasts i twitch settings på din profil så du kan titta efter hur det ser ut.

Då kan du prova x264 60 fps 3500 kbps i ett spel som du ska streama så du kan se hur din stream låter ( studiomic ) och hur din kamera ser ut DSLR. Om det är laggigt låter dåligt kan du ändra audio settings i audio tabben på output (160-192 kbps).

Du kommer nog få se mer pixelation på 2000-2500 kbps än 3500 kbps Icke partnered då. Samt att när du provar X264 vs NVENC vs Intel Quicksync alternativt AMD's. Så kommer det se olika ut. X264 är ju den "bästa" kvalitets mässigt, men tar mest.

Många säger att twitch bannar folk om dom går för högt när dom inte är partnered vilket kan vara sant eller så kanske dom refusar att connecta din stream till twitch om du streamar för högt över 3500 kbps. Vet inte hur mycket dom låter dig streama i när du är partnered med 5000 kbps då skulle jag vilja säga.

Vissa event på Twitch som CSGO, DOTA 2, League of Legends har ju ganska höga bitrates 10000-15000 kbps skulle jag vilja säga. Men det är ju en helt annan sakt i sig.

Du sa att du har 100 mbps uppladdning, då skulle jag vilja säga att 2500-3500 kbps ( Icke partnered ), 3500-5000 kbps ( Partnered ).
Beror ochså på vilken server du väljer av twitch, kan ju va så att Stockholm's ingest server är sämre än till exempel Frankfurt / Amsterdam / Nederländerna etc.

( Mycket fram och tillbacka med samma saker, är inte den bästa på att förklara saker )

Tack så mycket. Tror jag hajar. Grymma svar.

Av Nehebkau
Skrivet av Moflows:

Den här guiden skickade jag till en kompis som sa att det funkade jätte bra.

http://nerdordie.com/tutorials/best-obs-studio-settings/

"With that said, as a new streamer you will never want to put this number higher than 3,500 Kbps. Also, as a new streamer, you should know that unless you have a high number of viewers, or you’re partnered with Twitch, your viewers will receive data at the rate you send. For this reason, I personally recommend staying at 2,500 Kbps or below. This is so that viewers on mobile devices or with poor connections will be able to watch your stream without buffering issues."

Sen när du är partnered får du ju ochså quality options eller när du får ett vist antal tittare 100-250(?) samtidigt, har jag för mig. Då skickar twitch mera resurser till din stream eftersom den är så att säga populär.

Man kan använda x264 på ungefär 2000-2500, sen kan du ochså använda NVENC med dom settingsarna, blir lite suddigare med NVENC för att den egentligen behöver mer bitrate för att se mera crisp ut dock beror det ochså på spelet, H1Z1 / Dayz / Battlefield med mycket gräs pixlar ju det ofantligt mycket mer samt med NVENC när man är partnered.

Du kan ju köra x264 och intel quicksync + NVENC3500 kbps men då kanske inte alla kan titta på din stream som sakt. Jag brukar köra 60 fps på lokal recording och streaming eller 48 fps vilket som ochså ser super smooth ut. x264 tar ju en del prestanda på 60 fps men lite mindre på 48 fps osv.

Om jag vore du skulle jag streama i 720p först innan du får mer folk som tittar eller när du blir partnered eller kanske streamar 720p tills du får 1000-2000+ tittare till och med. DansGaming på twitch kör ju fortfarande 720p han har kört 1600x900 med.

Beror ju dock vilka komponenter du har i datan eller om du använder så att säga ett capture card i en annan data för att streama med. Då blir ju spel datan inte laggig och då jobbar ba "streaming pcn"

x264 använder mera CPU ( tar även mera med "segare" slower preset på cpu usage för bättre kvalitet. NVENC använder ju din GPU för att streama medans din CPU får relaxa och bara ta hand om windows + spelet.

NVENC är super bra att använda när du vill recorda lokalt ochså med 45000-60000 bitrate ( 40 minuter = 10-15GB ).

Min kompis hadde ett problem med H1z1 efter som det inte är så optimerat, så laggade hans stream på twitch men inte på hans data. Han körde med x264 2500 kbps 60 fps. Dota 2 var det ingen lagg på eller andra spel.

Han bytte sen till NVENC just nu på 2500 kbps och det ser super bra ut.

Ba ta och gå igenom guiden alternativt titta på hans serie på youtube med massa settings osv, på hur man lägger scener med mera.

( Det är ibland många som click baitar folk med "Best streaming settings bla bla bla" etc man ska ju oftast prova på själv och se vad / hur / vilka settings på spel man ska använda som man själv tycker ser bra ut.

Lycka till!

Grymt. Tack!

Är dock fortfarande nyfiken på vad jag potentiellt kan få ut av mitt nät om vi säger att jag är partner osv osv.

Av Nehebkau
Skrivet av Cooling23:

Flesta streamar i 720p istället. Använder du OBS? Är det Twitch du ska streama till?

Jag personligen uppskattar inte 720 streams, märker liksom skillnaden. Vet att det kanske gynnar de som kollar på streams och inte har bra neråthastighet men jag personligen kollar mest på streams i 1080.

Jag använder just nu shadowplay för enkelhetens skull men kanske blir OBS i framtiden. Yes, twitch.

Man säger att man ska försöka använda 80% av uppåthastigheten man har men inte mer, vet du ungefär vad det skulle kunna vara i bitrate i 1080p60fps, studiomic + DSLR webcam?

Av Nehebkau

Frågor ang bitrate med 250/100 i 1080p60fps (Streaming)

Hej! Jag har 250/100 från BB (https://gyazo.com/861ba86fe9e1f7b6430905afc6831216) och får ut bra och stabila hastigheter från det.
Jag vill streama, kommer använda studiomic (blue yeti) och DSLR kamera med sparkocam för bra kvalitet även på det, och som grädde på moset vill jag självklart streama i så hög bitrate i 1080 60fps som möjligt.

Hur tar jag enklast reda på vilken bitrate jag kan streama i? Jag antar att man kan testa sig fram, men jag tänker att det måste finnas några riktlinjer beroende på vad man har i upphastighet?

Mvh.

Av Nehebkau

Arma 3, Nya borderlands, fifa 15 m.fl på hög grafik utan problem. Klarar av långa spelsessioner och laggar inte på något spel hittills.
Tipsar än en gång om denna dator om man har hög budget.

Ett tips är dock att ha kylplatta. Testade att bädda ner mig med datorn i knät, blev ganska varmt och täcket blockerade utblåsen, så köpte en kylplatta och nu är det hur bekvämt som helst att sitta med den i knät i soffan nerbäddad med täcke!

Av Nehebkau

Köpte datorn igår. Är skitnöjd. Den klarar av nya AC/The crew och diverse stora nytitlar på höga inställningar helt utan problem på en 46" skärm och givetvis på sin egen skärm.

CS:GO i 280-310 FPS (Lite bättre än min förra stationära med 760)

Snabb, tyst som fan.

Minus: Väldigt tung (Kvittar mig egentligen, men många vill att det ska vara superlätt med en laptop)
Internetingången glappar lite. Får se om det blir ett stort problem, då måste den repareras. Kan inte ha glapp när man spelar matcher osv.

10/10 - Överträffade mina förväntningar med storm.

Av Nehebkau

Vill också passa på att varna folk om denna användare och framtida konton denne skapar:
http://www.sweclockers.com/profil/tipstipstipstips

PM'et på SweC:

Titel: Köp inte din bärbara ännu!

"Tjenare, jag såg din tråd var tvungen att skapa ett konto.

Jag har den exakta bärbara du ska köpa, helt oöppnad och du kan spara in många tusenlappar istället för att köpa den för fullpris.

Snälla skicka ett email till mig på chroniclefox@hotmail.com och så kan vi prata mer om det!

Detta kontot kan möjligen stängas av då enda syftet med det var att PMa dig när jag såg din tråd !

Har du ett nummer så ringer jag gärna.

Maila mig !"

Så ni som i framtiden läser tråden och kanske själva startar en tråd där ni tydliggör att ni ska köpa en dator, var försiktiga.
Såna här människor sätter gärna i system att bete sig så här och det är förmodligen varken första eller sista gången hen kommer göra detta.

Jag erbjöd fysisk affär vilket han avböjer och jag ville ha bild på sakerna samt kvitto vilket han säger att han inte har kamera till och så vidare och så vidare.
Han vill ha pengar via paypal och hävdar att det är 100% säkert för mig samt att han gärna vill ha pengarna så snabbt som möjligt så han kan skicka det på posten redan 07.00 när dom öppnar.

Av Nehebkau
Skrivet av Rusthoi:

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...
samma pris fast med blu ray istället för bara DVD annars identisk

Tack för tipset. Mig kvittar det egentligen, dvdspelare duger. Har aldrig köpt en blurayfilm eller dylikt och problemet med att köpa via nätet är att det inte går att köpslå. Vill gärna ha lite sjyssta grejer på köpet, det brukar gå att få om man går till fysisk butik.

Av Nehebkau

Efter ganska mycket tänkande så kommer det att bli http://www.inet.se/produkt/1972480/a...et-varde-399kr
Den känns mest prisvärd. Man hade önskat att det var 2x128gb så man kunde ha Raid, men det är skitsamma!

Tack för tips och råd.

Av Nehebkau
Skrivet av ocr123:

Msi får ips-skärmar på gt72 i januari. För mig själv kommer det bli en msi med ips och 980m. Kommer kosta ca 22k. Asus g751 har massor med småfel just nu. Gå in på forum.notebookreview.com och läs om båda datorerna. Asus har ett eget forum för rog laptops också.

Låter som en bra idé. Ska tänka på saken. Vill helst ha en så fort som möjligt!
Edit: http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/76...
I denna tråd får g751 väldigt goda betyg och bara senaste veckan har fler i tråden blivit övertygade om ett köp.

Är du säker på att den har så mycket småfel att den är ovärd att köpa och hellre vänta?
Om man är uppdaterad på vad som kommer härnäst på datorer så slutar det ju alltid med att man tänker "Jag väntar en månad till, då kommer det något nytt" liksom.

Skrivet av RatCat:

Förutom de stora bulkiga GT70, GT72 och G751 så har ju även MSI slimma datorer GS60/70. Även Gigabyte verkar ha släppt nya datorer. Såg en recension här på forumet av Gigabytes nya spellaptops. De verkar riktigt grymma och mycket prestanda och kvalitet för pengarna, för att vara slimbooks.

De säljer dem på webhallen, kanske http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208604-gigabyte_p35x_v3_156_qhd_i7-4710hq-16gb-1tb_hdd128gb-gtx980m_8gb-win_81&atcl=search:result kan vara intressant för dig?

Från vad man kan se på bilder och läsa verkar ju den mycket skönare än msi och asus motsvarigheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Den verkade nice, men tyvärr är jag inte ute efter slim. Jag tar gärna en lite "större" och tyngre laptop för bättre kyling osv.
Den hade inte heller plats för mer ram-minnen.

Av Nehebkau
Skrivet av thexps:

Jag själv hade MSI GT70, varianten med i7 och 780m. Kraften i datorn var väldigt bra men skärmen var det fruktansvärt dålig. Sålde datorn i stortsätt bara för de. Betraktningsvinklar och färgerna var väl bra och väl inne i spel såg de hyffsat ut. Men den var väldigt grynig, såg ut som ett dammlager låg på den hela tiden. Speciellt vita bakrunder såg gryniga ut.
Och kylningen var inte den bästa, varvade upp ganska ordentligt under belastning.
Satt och spelade Company of heroes 2 med en kompis brevidvarandra. Han satt med en Asus från deras gamingserie, med ett 860m. Hans dator hördes knappt jämfört med min.
Skärmen på hans dator var också av TN typen, såg också grynig ut men bättre än min.

Sen har jag en annan vän som också har en Asus gamingserie. Men hans är 15" och med en IPS skärm, skillnaden är ENORM. Den är så mycket klarare och trevligare att titta på, speciellt när man surfar och liknande. Vid spelande ser man inte jätte skillnad.
Av dessa anledningar kommer jag inte köpa MSI fler gånger, inte förens deras design med kylning och skärm är ändrat iaf. Vilket den kanske är nu?
Och jag rekommenderar starkt en med IPS skärm, vilket kan vara svårt att hitta om du inte går ner till 15" vad jag förstått.

Förstår. http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1... Verkar inte har IPS.
Däremot som tidigare kille länkade: http://www.inet.se/produkt/1972480/asus-g751jy-i7-16gb-256gb-... ska ha IPS.

Så du råder mig att skita i MSI och gå på Asusen med lite bättre graffekort och IPS?

Av Nehebkau
Skrivet av Death On Wings:

http://www.inet.se/produkt/1972480/asus-g751jy-i7-16gb-256gb-...

Edit: 500kr mer än den MSI du länkade. Du får tex större SDD och GTX 980M

Bra tips. Vad jag undrar är, den jag tittat på och länkat har 970m och 6gig "dedikerat".
Den du länkade är den bättre versionen (som du skrev) 980m men har 4gig.

Vad är det som gör 980 bättre isåfall? Hastighet?
Vad är skillnaden på dedikerat gpu-minne och när dom Inte skriver något om Dedikerat?

Jag har haft en asus, dock en äldre modell från 2010 som jag sålde för ett halvår sen, den skärmen sög balle.
MSI har "anti-glare" som dom skyltar med på sina datorer, vilket låter väldigt nice, är det något asus också har men som kanske inte nämns?

Av Nehebkau

Dags att skaffa Gaminglaptop. Monster 15.000-23.000

Jag är ute efter den just nu bäst presterande gaminglaptopen och behöver hjälp.

På inet och netonnet hittar jag delvis denna http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1... och dom sämre samt bättre versionerna av den.

Ovanstående är just nu den mest intressanta datorn, men jag är rädd att jag betalar för design osv som jag egentligen inte bryr mig om.

Mestadels kommer jag spela WoW och CS:GO och vill landa på en Bra FPS på CS:GO och kunna köra bra grafik på WoW utan problem med FPS.
Jag skiftar ofta spel och är inte rädd för att testa nya, så jag måste kunna ha den friheten att få dumpa dom gamla spelen som WoW/CS utan att oroa mig.
Dead rising 3 och många andra nya titlar spelas rätt flitigt dom med. Har också som plan att testa lite nya FarCry osv och vill gärna ha rätt hög grafik för en bra spelupplevelse.

För mig känns det smått onödigt med 2st SSD och så vidare. Jag skulle klara mig bra på en för operativsystemet och favoritspelen.

Frågor:
MSI, Asus eller Alienware? Vad jag vet så är Acer inte bra nog att jämföras med MSI/Asus och Alienware har hamnat bakom i utvecklingen?
Vad skulle Ni köpa för laptop om ni hade max 23~ att gå på men helst ville hålla er till 15-18.000?

Måsten:
17.3"
LED (Bra skärm, utan reflektion och annat bajs. Den ska gå att ha i ett rum med solen som lyser på lite utan att det blir mörkt så man inte ser något)
Bra graffekort, helst 970/980 (helst 6gig+ dedikerat)
En SSD á 120~gig
1TB vanlig HDD
i7
16gig ram (Gillar att ha mycket RAM)
Den ska hålla måttet 3 år framåt utan problem och ha bra kylning då jag i vissa perioder kommer vilja spela mycket.

Jag skulle helst vilja säga att jag max vill pynta 15-18k för en Prisvärd gaminglaptop som har ovanstående Måsten/Krav.
Men jag är redo att betala mer för att få det jag är ute efter.

Värt att nämna då många irriterar sig på folk som köper dyra gaminglaptops:
Jag har redan stationär, men kommer inte alltid vara hemma fo.m januari och framåt då jag ska börja plugga så jag måste skaffa laptop i vilket fall och då tänkte jag att jag lika gärna kan lägga till för att få en riktigt bra.

Tack på förhand. Mvh