Inlägg

Inlägg som ziip59 har skrivit i forumet
Av ziip59

Usch!! Jag hade hellre hoppat ut för ett stup med en tulpan i röven än att jag betalat 5 lax för ett grafikkort som dessutom är på väg att bli "obsolet". Nu tog jag iof i lite, men priserna ligger ju nästan dubbla mot det normala, vad nu det är. Nä, var och en får ju göra som den vill, men en bra affär är det sannerligen inte. :-/

Av ziip59

Scrooge från 1970 med Albert Finney http://www.imdb.com/title/tt0066344/

Och Scrooged från 1988 med Bill Murray http://www.imdb.com/title/tt0096061/

Av ziip59

Ha ha!! Får mig att minnas början på 2000-talet när jag jobbade på en kommunal IT-avdelning. Där hade vi praktikanter som med en stor jävla slägga stod utanför och destruerade hårddiskar. Inte nog med att diskarna blev mos. Spaghettiarmarna på praktikanterna fick sig en genomkörare med. Rena friskvården.

Av ziip59

Värmer upp med lite torrspelande...

https://i.imgur.com/rx0jmNu.jpg

https://imgur.com/a/ZuEEs

Av ziip59

Jag får en massa lysande pixlar och skumma färger över hela skärmen när jag uppdaterar. Har testat 2 gånger nu, och fått rulla tillbaka windows igen. Nu får det vara med denna skituppdatering tills de förhoppningsvis får ordning på detta. Verkar som Nvidias drivrutiner inte alls gillar uppdateringen på min dator.

Av ziip59

@GeorgeCostanza: Så har jag när jag kopplar min speldator till plasma-tv:n. Man får välja "Fit to screeen" i tv-inställningarna för att det ska bli som det ska.

Av ziip59

Jag satte upp en sida i wordpress. Är inte så insatt, mest för att få ut mina prylar på webben. Men det ska bli intressant att testa lite olika teman framöver.

www.hakanlindskog.se

Av ziip59

Grand Theft Auto IV Xbox Live Prank Call :-)

Av ziip59

Singleton Single Malt

Av ziip59

För mig med ett 5 år gammalt bygge på en i7 3770K så är nog ett 1070Ti det perfekta valet, i synnerhet om priset blir det samma som dagens 1070. Mitt nuvarande 660Ti börjar tappa pusten, men har hängt med förvånansvärt bra. Hoppas nu bara att minikort kommer snart då det är ett Mini-ITX bygge jag har.

Av ziip59

@DaveMcGroin: Jag köpte denna. Lagom prisnivå för en förstakokare. https://www.tretti.se/hushall/matlagning/riskokar/product/eme...

Av ziip59

En pinnsvets är sjukt bra att ha. Sedan jag köpte en har hela livet blivit enklare. Det var bara skit att svetsa ihop hästskor med den gamla migsvetsen jag fick billigt av en polare.

Av ziip59

@DaveMcGroin: Din jävul, nu beställde jag en riskokare bara för det!!

Av ziip59

Fan! Man längtar ju tillbaka.

Av ziip59

@Uttsi: Ja det var ju inte speciellt informativt ditt inlägg, men det spelar heller ingen roll. Lev du ditt liv som du vill, så lever jag mitt. Vad i mitt inlägg som, enligt dig, förkastar demokratin som statsskick får vi kanske aldrig veta. Men det priset är jag villig att betala. Jag är för ett samhälle där alla tar eget ansvar och inte kräver att andra ska betala annat än det allra nödvändigaste. Och det är dit vi återgår förr eller senare, eftersom folk inte kommer att acceptera eller ha råd med detta i längden.

Av ziip59

@Uttsi: Ja, jag hade gärna betalt för min sjukvård själv via försäkringar istället. Jag har i hela mitt liv betalat för en massa jag inte sympatiserar med via skatten, men nu får det räcka. Och det är precis som du skriver. "Sådana som du borde" men det händer ju aldrig!! Istället får vi en situation där skattetrycket höjs mer och mer helt utan urskiljning. Vi har nu sedan 2015 163 000 nya munnar att mätta, plus ca 500 000 anhöriga som kommer de nästkommande 2-3 åren. Vi har inga bostäder till våra egna unga, ingen polis att tala om, sjukvården går på knäna, skolan är ett skämt och infrastrukturen (vägar och järnväg exempelvis) förfaller. Vi har skjutningar och bilbränder dagligen över hela landet, rån,våldtäkter och ofredanden. Alltså ingen trygghet längre. Så jag tycker nog att jag inte är så osolidarisk egentligen. Jag bara gör det alla borde göra. Visa politikerna att man inte ställer upp längre. Att det nu är dags att få något tillbaka som rättfärdigar det enorma skattetryck vi har i landet.

Istället kommer det att bli tvärtom. Vi får mindre och mindre för mer och mer pengar. Företag och välutbildade kommer att lämna landet. Kvar blir bidragstagare, lågutbildade och kriminella som bygger upp sin egen form av ekonomi i landet. Och det skall sannerligen sägas, att utan en god ekonomi, trygghet, bostäder och en relativt bildad befolkning så är Sverige endast en kall, mörk isfläck på det norra halvklotet som varken lockar företag, utbildade människor eller rättfärdigar omvägen och merkostnaderna för godstransporterna upp hit. Det blir intressant att följa utvecklingen de närmsta åren när räntorna stiger och ränteavdragen fasas ut, samtidigt som lågkonjunkturen kommer och skatter åter höjs och nya införs. Då ska du få se vilka som är de allra minst solidariska, och det största hotet mot den svenska ekonomin.

Nämligen den överbelånade svensken som kommer att göra allt för att kunna behålla sitt svindyra hus och bil. Han kommer att dra ner på all inhemsk handel, jobba svart om han kan och anlita den billigaste arbetskraft som går att uppbringa. Och i samma ögonblick försvinner det som i dag håller den svenska ekonomin uppe, nämligen inhemsk handel som vänstern likförbaskat vågar ge sig på redan nu med skatter på elektronik etc. Nej, det kommer snart att visa sig att om inte folk börjar reagera mot dessa skatter så har vi, innan vi vet ordet av, planekonomi. Det är dags att folk får behålla sina pengar och ta ansvar för sina egna liv. Socialismen har nått vägs ände, då grundidén med skatterna och bastrygghet för längesedan har gått förlorade av politiker som numera ska finansiera precis allt med skatteuttag. Läs, begrunda och var god skölj...

https://www.skattebetalarna.se/

Av ziip59

@marcus84: Jag sade upp mig efter 16 år på samma jobb i förra veckan. För mycket stress och knappt några pengar över. Jag betalade klart villan på 10år, slet som en bäver. Nu ska jag jobba svart. Men ni som blir upprörda ska inte vara det. Jag tänker bara jobba ihop ca 8-10 000 i månaden, det klarar jag mig gott på, och jag betalar fortfarande moms, bilskatt, elskatt och alla andra skatter man inte kommer undan. Jag har dock insett att i Sverige är det ingen idé att stressa sig fördärvad för en lön som i stora delar konfiskeras.

Av ziip59

Ja jag tvekar inte på att e-kortet var bra. Själv har jag aldrig haft något sådant utan bara haft ett mastercard som jag för över pengar till vid inköp eller haft små belopp på. Idag är det ju snabbt gjort att föra över pengar lite hur som helst mellan konton i tex mobilen, så egentligen förstår jag inte varför så många blev knäckta över att e-kortet ska försvinna. Vad var grejen liksom?

Av ziip59

För snart 5 år sedan vägde jag 96 kilon. Jag var fet, men inte bara. Lyfte skrot ca 3ggr/vecka. Ville även köra lite cardio i form av löpning. Detta gick åt helvete varje vår. Jag kunde springa en gång, sedan var det färdigt för den sommaren. Benhinnorna svullnade upp något fruktansvärt och gjorde sjukt ont. Köpte en massa olika dyra skor testade neutrala och med pronering. Skit samma, det gick inte. En höst blev jag förbannad, jag antog att det var vikten som spökade. Varje nedsättning av foten vid löpning ökar till ca 2,5 gånger den verkliga, så det var ju ingen liten påfrestning. Man ska ju, om man vill behålla muskelmassa träna medan man försiktigt minskar kaloriintag, men jag är inte känd för några halvmesyrer. Jag sket i allt, jag åt endast några nävar broccoli om dagen, cyklade ca en mil på det. Efter ganska exakt 5 månader hade jag tappat 25 kilo och var nere på 76 kilon. Jag kunde springa en mil utan att bli trött, för kroppen blev chockad av vikttappet, den var ännu van vid att bära 20 kilon till. Jag blev hela tiden tillfrågad om jag var sjuk, hade cancer och sånt. Ingen kände igen mig, men jag mådde och mår som en prins ännu. Idag pendlar vikten mellan 78 och 81 kilon beroende på årstid och sådär. Ibland unnar man sig ju alkohol numera och 76 kilon var lite i underkant, men målet var att nå dit. Jag löptränar ännu. Springer ca 6.2km ca 2-3ggr/vecka och kör lite kettlebells för stadgans skull. Men inga feta biceps mer eller stora muskler alls. Äter väldigt lite kolhydrater. Blir mycket stekta grönsaker/kyckling/ägg. Faktum är att jag ska ut och springa en runda nu. Ville bara skriva i tråden, att om man vill är det inte svårt att gå ner i vikt. Det viktigaste är kosten, utan den går ni aldrig ner i vikt. Jag bränner kanske 600 kalorier på ett löppass, en pizza innehåller kanske 1500. Lägg på en läsk också så ser ni. Dessutom är det bara crap i läsk. Fimpa socker så mycket ni bara kan. Nej, nu blir det löpspåret.

Av ziip59

Ha ha, ja åren går som fan. Vi blir den första generationen som lämnar efter oss en uppsjö med konton när vi kniper ihop röven. Det går i perioder, men man återvänder alltid i regel till hårdvaru och spelsajterna som Sweclockers, Nordic Hardware, FZ och Gamereactor. Jag är 47 bast nu och inser att jag kommer att gilla spel och hårdvara tills jag tappar pusten. Har ju hållt på i snart 25 år nu liksom.