Inlägg

Inlägg som rautan har skrivit i forumet
Av rautan

Problem med två skärmar

Tjena! Installerade precis en sekundär skärm. Nu när jag spelar så har grafiken på min mainskärm blivit betydligt sämre och jag får andra upplösningsval osv i spelet. Det blir även borders på mainskärmen. Någon som vet varför det blir så och vad jag kan göra åt det?
Mainskärmen är ansluten via hdmi och den andra via displayport. Spelet jag testat än så länge är vanilla wow.

Tack på förhand!

Av rautan

@Asssor: Det var något sånt jag hade tänkt mig. Visste dock inte det med switchen så det tackar jag både dig och andra som påpekat detta för mig.

Av rautan
Skrivet av Neonodia:

Antingen så här

1. Router--Switch--genomväggen med många kablar till patchpanel--patchpanel till utrustning...
2. Router--Kabel genom vägg--till Switch,-switch till patchpanel--patchpanel till utrustning

Tack!

Skrivet av Eckerlid:

Du kommer behöva en kabel från routern till en switch sen en kabel för varje uttag i patchpanelen som skall kopplas till hemmets nätverk.

Tack!

Skrivet av Neonodia:

Jag tror jag vet vad rautan menar..

Det dom gör är att dra kablar i fastigheten till en patch panel och sen är det upp till kunden att skaffa den utrustningen som krävs för att få nät till alla uttag, Många har väl sett dom små plåtskåpen där man ska få plats med sin router från leverantör och switch för att få uttag till alla rum..

Helt korrekt.

@godspeed Fast du bidrar inget till tråden. Jag kom med en fråga för att jag behövde hjälp. Det du har gjort är att ifrågasätta mig och vad jag bör utföra för arbeten och inte. Till skillnad från andra som faktiskt förklarat och hjälpt mig. Men är det sånt det krävs för att få dig att må bra och känna dig lite bättre än andra så kul för dig att du hittat din grej! Men det hör inte hemma i denna tråden. Tänker för övrigt inte svara på mer inlägg gällande annat än det jag startade tråden för

Av rautan

Men för att förtydliga mig lite. Det fungerar alltså att gå med en kabel från routern till en patchpanel och sedan ut till uttagen, eller behöver jag något emellan?

Av rautan

@godspeed: Det vi gör är att vi sätter datauttag, drar det till en kapsling där vi sätter på rj-45 honor och testar av det med en datatestare. Resten har tyvärr inte vi därför min kunskap inom detta är begränsad. Jag kommer att göra funktionskontroll på det arbete jag utför. Anledningen till att jag rådfrågade här var för att se ifall det går att göra så som jag hade tänkt mig. Men kommentarer som dina undanbedes i fortsättningen. Är inte här för att få höra hur lite jag kan utan för att lära mig mer.

Av rautan

Bygga nätverk i hem.

Tjena ska hjälpa grannen med hans nätverk. Jag jobbar som elektriker men vi gör bara nyinstallationer i helt nya villor och där drar vi allt till en central kontakterar kablarna och sen är våran del gjord! Hos han ser det ut så att bakom där han ställer sin router finns en dosa där jag kan få igenom en kabel till andra sidan huset där han har en kapsling med några förberedda rör upp på vinden. Så det jag undrar ifall det fungerar att gå in med en kabel i routern och sedan därifrån till hans kapsling och sätta någon typ av panel där inne? Och ifall detta fungerar så uppskattas e-nummer eller länk till lämplig panel mycket! Tacksam för svar!

Av rautan

Uppdatering! Verkar ha lokaliserat felet efter en del googlande och det verkar vara 3,5mm porten på baksidan som är trasig (ej bekräftat) då symptomen och tvns beteende stämmer med andras problem.

Av rautan

Inget ljud smasung smart tv

Hej köpte precis en 48" samsung smart tv, dock får jag inte ljudet att fungera från viasat boxen(märke på box är samsung ansluten via hdmi). Jag har kollat både tvn:s och boxens inställningar så att båda står på stereo. Dock när jag höjer/sänker volymen på tvn så står de hörlurar? Vet ej hur jag får bort det eller fixar mitt problem. Har även testat att byta hdmi utgång. Tacksam för svar.

Av rautan

Hjälp mig välja (fiber)operatör för internet och tv + router

Tjena kommer väldigt snart få fiber. Vi ska ha både tv och internet, inte nödvändigtvis från samma bolag. 100/10 eller 100/100.

Operatörerna jag har att välja på är följande.

Tyfon
Banhof
Alltele
BBB
Viasat
Ownit
T3
Bredband2
Canaldigital
Viasat
Net at once
Internet järn
Universal telecom

Kan tilläggas att det går via Open universe.

Internetet kommer användas till spel, streaming, nedladdning osv. Kommer jag märka skillnad om jag tar 100 UPP jämfört med 10? Vill ha en router som inte krånglar och med helt okej wifi styrka då jag bor i tvåplans-hus. Vill lätt kunna hosta en server för spel, och då för 0-10 pers så inget märkvärdigt utan bara för kompisar. Budget på router är väl någonstans under 700kr.

Är det någon information jag missat så fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan.
Tack på förhand

Av rautan

Tack för svaren! Är det raden som gäller vid min budget? Har ingen erfarenhet och är inte så insatt, men har alltid haft geforce och alltid varit nöjd. Är det stor skillnad mellan dom båda eller är den markant? Är det skillnad på kvalite och ofta förekommande problem osv?

Av rautan

Speldator köpråd budget 10-12k

Hej funderar på att använde skatteåterbäringen till en ny dator! Har haft min sedan 2009 tror jag, dock uppgraderat den en gång men det hör inte hit.

Frågan är om det är värt att bygga eget eller om man ska köpa en färdig speldator från inet. Det är hellst därifrån jag vill handla då jag är väldigt nöjd med deras service osv.

Jag har en budget på 10-12000. Den kommer användas till spel och typ titta på film osv. Den får gärna inte låta som en skördetröska. Jag vill ha en SSD som boot disk och den sekundära spelar inte direkt någon roll då jag redan har en 2 tb som jag kan flytta över från min nuvarnade. Datorn jag ska köpa behöver inte vara något monster men den får ju gärna hålla i några år! En cd läsare vill jag ha med, inget fancy men den skall finnas där. Så kom gärna med argument för vilket som är mest värt att göra, köpa en färdig eller låta inet bygga en åt mig! Ni får gärna även teoretiskt bygga en åt mig, alltså sätta ihop en lista med delar och pris.
Tack på förhand.

Av rautan

kabeln är inget fel på testade den men min morsas laptop. Hur kollar jag de?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan

satt nyss i telias support och vad dom kunde se så så vart de ju kontakt mellan routern och datorn men ifall de är något så är det antingen någon inställning på min dator som är fel eller att mot nätverkskort som håller på att ge upp, några idéer på vad jag kan göra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan

Jag har en helt ny kabel och routern är helt ny...

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan

Och nu har de återgått till att säga att en nätverkskavel inte är ansluten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan
Skrivet av mrqaffe:

Det följer ju med kablar till smarten så varför kan du inte testa med dem ?
Jag tror du har nått glapp men om det är kabeln eller i apparaternas kontakter vet jag inte, därför skulle du behöva testa via en annan kabel, bara för att det är cat 6 betyder det inte att den inte kan glappa.

Jag fick inte med några kablar med routern nej. Förutom strömkabeln och den man kopplar in i telejacket då. Nu står det att det fungerar och jag har internet men att ladda en sida går knappt. Har håll på och ladda ner en uppdatering från Windows update som är på 1mb i över 30 min nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan

Efter en liten stund med den nya kabeln så kom internet igång men de bröts med jämna mellanrum på ca 10 sek jag kunde inte ens ladda bredbandskollen. Så behöver jag köpa nytt nätverkskort eller vad är det som gäller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan
Skrivet av madtop:

Ja då så, eftersom det är en cat6 så måste den självklart fungera.
Och då kan det ju inte vara något annat än din dator.

Sök efter nya drivisar till NIC:en.
Sätt NIC:en till 100/FD.
Skaffa en ny NIC.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan
Skrivet av madtop:

Ja då så, eftersom det är en cat6 så måste den självklart fungera.
Och då kan det ju inte vara något annat än din dator.

Sök efter nya drivisar till NIC:en.
Sätt NIC:en till 100/FD.
Skaffa en ny NIC.

löste så jag kunde testa med en ena kabel det hände samma sak, förlåt men vad är en nic?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rautan
Skrivet av madtop:

TG799 har Gbit-portar vilket kräver en bra kabel där alla 8 ledarna fungerar.
Onekligen trist att du inte har möjlighet att testa med en annan kabel.

Det är en cat 6 kabel så det ska inte vara felet.

Skickades från m.sweclockers.com