Inlägg

Inlägg som Burgarn17 har skrivit i forumet
Av Burgarn17

Dator startar bara efter att ha tagit bort CMOS battteriet

Hej!

Har fått ett väldigt intressant fel på min dator, har varit borta i 1 månad så datorn har varit avstängd under denna tid men igår när jag kom hem så ville den inte starta. Idag så testade jag att ta bort CMOS batteriet och sätta in det igen och VIPS så fungerade det.

Testade sedan att starta om datorn men då fungerade den inte. Testade att ta bort CMOS batteriet igen och ja- Det fungerade. Det verkar som att det är något fel med moderkortet.

Ska oxå tillägga att när jag menar "Startar inte" så fungerar den egentligen, men det kommer ingen bild på skärmen och alla usb portar verkar vara döda.

Någon som har någon idé?

Av Burgarn17

Jag brukar vara tvungen att stänga av virusskyddet (I mitt fall AVG) för att få black ops 3 att starta, testa det!

Av Burgarn17

Få hemsida att passa till mobilskärm med HTML och CSS

Tjena!

Försöker få min hemsida att passa till mobilskärmar, vet att det behövs någon kod som gör detta men vet ej hur den är.

Någon som kan hjälpa?

Av Burgarn17
Skrivet av -=Mr_B=-:

Intressant att Origin ger full fart. Det tyder ju på att allt fungerar, även under normala förhållanden, och inte bara under syntetiska tester, som ISP'n kan ge företräde för att framstå i god dager.

Det kan egentligen vara primärt tre olika saker. Det ena är att din serviceleverantör, i det här fallet Steam, kanske inte levererar mer än så per användare. Det andra som kan begränsa dig är din ISP's peering mot tredje part, och därmed Steams uppkoppling. Kass peering = hög ping, och låg fart.

Det här faller nog under det tredje. Overwatch, och alla andra Blizzards produkter, använder Peer 2 Peer filöverföringar för uppdateringar. Alltså, torrent teknik, osv. Dels finns det operatörer som tittar efter den typen trafik, och stryper den, och dels finns det hårdvara (routrar) som inte klarar de ofta flera tusen simultana anslutningar som kan skapas, och bandbredden blir lidande som resultat.

Det är så klart spekulativt, men "förutsatt att allt annat är OK" så är det liksom listan på saker som faller lite utom ens kontroll, och kan påverka det negativt.
Vad har du för router, och bredbandsleverantör?(nvm, BBB)
B!

Routern jag har är en Technicolor TG799 vac Xtream, har Steam och Blizzard några speciella portar dom vill att man öppnar? Behövdes aldrig på min gamla så har inte tänkt på det men det kanske behövs nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Burgarn17

Långsam nedladdningshastighet

Tjena!

Har skaffat fiber och har 250 mbit download och 100 mbit upload med Bredbandsbolaget. Har inga som helst problem när jag spelar tex Bf1 elr Overwatch men när jag ska ladda ner någonting från tex Steam, Battlenet så laddar det extremt långsamt.

På Origin av någon anledning när jag laddar ner så brukar det ladda i ca 30 MB/s medans Steam och andra är extremt inconsistent (Vet vad man säger på Svenska haha). Steam kan ladda i ca 500 KB/s-15 MB/s man vet aldrig, men oftast laddar det i ca 800 KB-2 MB och som sagt det är inte bara Steam. Har kollat speedtest.net och jag får 251 mbit download och 110 mbit upload så jag får ju vad jag betalar för, men jag förstår inte varför det är så extremt långsamt just vid nedladdningar.

Sitter just nu och laddar ner en Overwatch uppdatering som laddar i 500 KB/s vilket är långsammare än när jag hade ADSL, tycker inte det verkar klokt.

Någon som har något tips på vad man kan göra?

Av Burgarn17

Blir väl att testa o ringa imorn, och Ja-Hatar att prata i telefon 😬 Men är väl bara att göra det gissar jag. Tyckte bara det var konstigt att man fick själv välja vilken dag man ville ha det levererat, känns som det borde komma då faktiskt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Burgarn17
Skrivet av xeRoos:

@Burgarn17: Är det deras egna fiber eller går det via stadsnät? Har två gånger haft problem med deras egna fiber, där de ska skicka någon aktiveringskod via mail/post, men har fått koder för att aktivera ADSL-tjänster, så det har inte fungerat.

De gångerna har jag kontaktat dem och uppgett IP-adressen som dator blivit tilldelad, så har de aktiverat det på ca 2-3 minuter.

Har via stadsnät, tror du att man får koden på en Lördag? Skulle kunna försöka skicka ett mejl till dom gissar jag men antagligen så har dom väl ingen som jobbar idag

Skickades från m.sweclockers.com

Av Burgarn17

Fiber anslutningsproblem

Tjena!

Fick fiber installerat igår, och har nu beställt ett abonnemang hos Bredbandsbolaget. Då man fick välja när det skulle bli levererat så valde jag idag, men det funkar inte. Får bara den här trevliga varningstriangeln på nätverket att internetåtkomst saknas. Har en kabel mellan datorn och switchen så borde ju funka, dock vet jag inte ens om Bredbandsbolaget har levererat det då det är Lördag men...tacksam om någon har något tips!

Av Burgarn17

Kan rekommendera det här:http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=883355 "Under settings -> sound and screen -> your ps4 RGB output is at automatic by default. You want to either change it to limited or full, to match whatever your TV or PC monitor is set at."

Gjorde det för ett antal månader sedan o är mkt bättre kan jag säga

Av Burgarn17

@thesecret89: Har ett program som heter Gta5-MD5-Checker som automatiskt söker igenom din Gta V mapp och tar bort filerna som inte ska vara där (Mods tex) brukar hjälpa mig när jag inte kan köra online Men sidan där jag ladda ner det verkar vara borttagen så har ej någon link.

Ska kanske påpeka att jag inte vet om det är virus men har funkat för mig än så länge så...:)

Av Burgarn17
Skrivet av thesecret89:

@Burgarn17: ska testa nu:P

Tala gärna om ifall det fungerade sen Har själv haft det problemet o jag löste det genom att radera scriphook filerna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Burgarn17

@thesecret89: Har du testat att radera mod filerna från din Gta V mapp? Typ scriphook v,scripthookdotnet?

Av Burgarn17

Tack för alla svar! blir nog ändå att spara till ett 980 men som jag ser i Grafik och processorprestanda testerna är på Sweclockers så i tex Gta v så får man bara 1 fps mer på 980 en 970? Och i Star wars battlefront får man bara 8 fps mer än 970?

Sen kanske det inte blir samma för mig,det kanske blir 20 fps skillnad hos mig men det känns ändå väldigt konstigt att betala 2000 kr mer för ett kort med typ 10 fps skillnad

Av Burgarn17

R9 390 vs Geforce gtx 970

Tjena! Hade tänkt att byta grafikkort nu lagom till jul (ska kolla på mellandagsrean) men kan inte riktigt bestämma mig för vilket kort jag ska ha. Valet står mellan R9 390 eller gtx 970. 390:an har ju 8 gb medans 870 (bara) har 4gb så det lutar mer mot 390.

Problemet är att jag tror att jag behöver ett nytt nätagg till det då det är rekommenderat att ha 750W och jag har exakt det så känns inte riktigt säkert och jag gillar inte riktigt att behöva köpa ett nytt nätagg oxå. Så vilket ska jag satsa på? Ska kanske nämna att jag aldrig har haft ett amd kort förut så vet inte hur bra dom är

Har ett gtx 960 2gb just nu och känner att jag behöver något bättre kort men jag får ändå hyfsat fps i t.e.x The witcher 3 runt 60 fps med blandade settings,men bara runt 20-30 fps i Just cause 3 högsta settings.

Av Burgarn17
Skrivet av Limpfittz:

Om jag hade haft problem med detta och min nedladdning av spelet hade tagit 6h, hade jag inte tvekat en sekund på att formatera om hela datorn innan installation för att vara på säkra sidan.

Kan du posta dina specs på datorn?

Gpu. Asus geforce 960 CPU: Amd fx 8350 Ram: 8 gb

Av Burgarn17

Aha...då förstår jag. Tackar så mycket för hjälpen

Av Burgarn17

Långsam nedladdningshastighet

Har kollat på speedtest.net som visar att jag ligger runt 9 mbps download men när jag laddar ner något från tex steam så ligger jag bara på 500 kbps-1mbps någon som vet varför? Har inget annat uppkopplat mot routern då jag laddar ner något.

leverantör: Telia Routern: Thomson TG789vn

Av Burgarn17

Kan inte starta gta

Halloj! Har lite problem med gta här, det har kraschat många gånger med 'Failed zlib call. Please reboot or reinstall the game.' så läste på en sida att man skulle testa att ta bort update-mappen i gta foldern o sen ladda ner det igen. Gjorde såklart en säkerhetskopiering till skrivbordet så jag hade mappen kvar.Sedan när jag hade laddat ner den igen så starta inte spelet överhuvudtaget så jag tog bort update-mappen igen o satte in den gamla..Problemet nu är att gta lixom inte 'känner av' att mappen ligger där så den börjar ladda ner den igen som tar ca 6 timmar för mig.

Antagligen så kommer det inte funka när jag laddar ner det nu för andra gången så jag tänkte om någon här kanske har något tips om vad jag kan göra?

Av Burgarn17

os:windows 8.1. router: Thomson TG789vn internetleverantör:Telia

Skulle kunna köpa en ny kabel men har routern på nedervåningen o gillar inte att ha ännu en kabel som man har lätt att snubbla på

Av Burgarn17

Internet laddar bara

Tjena! Har ett väldigt jobbigt internet problem just nu. Har en internetsladd som antingen är till ps4:an elr datorn (beror på vad jag använder).

När jag byter sladden från ps4:an till datorn ibland så funkar inte internet på datorn. Jag är ansluten och windows hittar inget att felsöka men sidorna laddar bara o inget händer. Burkar få starta om routern o då funkar det men det är väldigt irriterande att göra varje gång o nu sist fick jag felmeddelande 'Systemet har upptäckt en IP-adresskonflikt' löste sig med att jag drog ur sladdarna ur routern o satt i dom igen.

Har testat att byta DNS till googles men hjälpte inget.

Problemet är sen jag bytte moderkort, processor o grafikkort i min dator.

Någon som vet varför det är såhär?