Inlägg

Inlägg som Johannes4765 har skrivit i forumet
Av Johannes4765
Skrivet av Xelfeir:

Du kanske inte behöver vänta ut till 7e juli

Bra tips! Ska hålla ett öga på Komplett.

Av Johannes4765

@voorkis @Xelfeir: Haha alright, point taken!! Kanske ska börja titta på en riktig skärm på samma gång.

Av Johannes4765

@pacc: Hade jag inte koll på, tack för tipset!

Av Johannes4765

@Hyperhorn: Alright, kanske värt att vänta då när det ändå bara är tre dagar! Angående skärmen har jag en: https://www.maxgaming.se/datorskarm/g2460pf-24-led-144hz-1ms?gclid=Cj0KCQjwl6LoBRDqARIsABllMSarhcEsHzKT_lN2deyb136OH4U7SP0UXT9EtS8BDincMZhAAiRZb9waApJIEALw_wcB och en till äldre asus skärm. Min tanke är dock att också upppdatera skärmarna inom en snar framtid.

Av Johannes4765

@Dundaj: Ah okej gött, tack!

Av Johannes4765

Speldator 25k, ser detta bra ut?

Hej!

Jag tänkte köpa mig en ny rejäl speldator och har rätt dålig koll på komponenter. Efter att ha kollat trådar här den senaste veckan i liknande prisklass har jag plockat ihop följande lista: https://komponentkoll.se/bygg/OlmrR/

Ser det bra ut?

Värt att notera är att jag redan har hårddiskar och att jag tänkt bygga den själv. Har också förstått att det kommer ett nytt släpp 7 juli men jag tror tyvärr jag är för ivrig för att vänta...

Av Johannes4765

Någon annan som har synpunkter på kundvagnen eller håller med om Jäger's idé om annat nätagg?

Av Johannes4765

@Jäger: Det var lite detta jag hade på känn också! Superbra input!

Av Johannes4765

@kissekotten4: Superschysst med länken!

Hur menar du med dubbelt/prestanda? Hur mycket billigare tror du det skulle bli om jag skulle vänta och hur länge skulle jag behöva vänta?

Av Johannes4765

@kissekotten4: Har inte riktigt övervägt det men jag skulle känna mig säkrast i att köpa nytt!

Av Johannes4765

Ny speldator med uppgraderingsmöjligheter, ~10k

Tjoo sweclockers! Jag hade tänkt bygga en ny speldator för runt 10k och behöver hjälp med val av delar!

Jag har läst en hel del här på sweclockers nu inför mitt köp och är medveten om att det kommer nya grafikkort snart. Det är däremot viktigt för mig att kunna köpa datorn nu så snabbt som möjligt och jag är inte så mån om att spara pengar på de sänkningar i pris som ofta kommer i samband med nya releaser.

Jag spelar i allmänhet mindre krävande spel (lol, wow, overwatch) men det hade vart kul att få en dator som exempelvis kan köra GTA V på ultra i 60 fps. Det hade också vart bra om det är en dator som jag om några år kan uppgradera med nästa generationens grafikkort utan att resterande delar blir flaskhalsar.

Jag bygger gärna datorn själv och behöver inget OS och inte heller cd-läsare.

Om något är oklart eller något av mina krav är orimliga tar jag gärna all feedback jag kan få!

Av Johannes4765

Okej inser att min vision kanske var lite naiv, men om man nu ska förbättra min dator, vad lönar det sig mest att byta ut när man vill ha prestandaökning? Låt säga att jag har 6000kr som budget istället!

Av Johannes4765

Uppgradera speldator - 4000kr

Hej, jag tänkte förbättra min nuvarande speldator men har dålig koll på hur man får bästa prestandaökningen per krona. Har en budget på runt 4000kr (byter delarna själv) och har som ambition att kunna lira gta5 på high i 60 fps.

Datorn har för tillfället ett gigabyte p55a-ud3 moderkort, fyrkärnig processor: Intel Core i5 760 @ 2.80Ghz och NVIDIA GeForce GTX 460 grafikkort.

Är inte särskilt datorkunnig så är väldigt tacksam över svar, ytterligare tips eller idéer!