Inlägg

Inlägg som Toastmastern har skrivit i forumet
Av Toastmastern
Skrivet av rSon:

Jag lyckades nog att knipa ett pny 3080 från inets fyndhörna nu!

Tror fan jag lyckades knipa:
Gigabyte GeForce RTX 3080 10GB VISION OC

Av Toastmastern
Skrivet av parenek4:

Väldigt snabb

Jag hann till köp på den men sen hann jag inte trycka för den var borta 😂

Av Toastmastern

Acer Predator XB270HU

Hej,

Sitter på en Acer Predator XB270HU som jag nu tänker sälja. Det är en riktigt grym skärm som gick på 7000kr för 2 år sedan. Den har fungerat felfritt för mig under dessa år. Slänger även med väggfästet som jag använt om intresse finns. Finns att hämta på Södermalm.

27"
IPS
144 Hz
4 ms, (GTG)
2560x1440, (WQHD)
Nvidia G-Sync

Bredd: 640 mm
Djup: 24.7 mm, (206 med fot)
Höjd: 408 mm, (558 med fot)

Priset kan diskuteras vid snabb och smidig affär!

Läs hela annonsen här

Av Toastmastern

Såld

Såld

Av Toastmastern

Oöppnad vattenkylning till CPU, Corsair H55

Hej,

För 2 år sedan köpte jag den här vattenkylningen H55 från Corsair som sedan inte visade sig passa. Den passar till Intel LGA 1150, 1155, 1156, 1366 och 2011 chipset.

Ny kostar den 600kr, jag säljer den för halva vid en snabb och smidig affär.

Med Vänliga Hälsningar
Johan

Läs hela annonsen här

Av Toastmastern
Skrivet av Najk:

- För dyrt.
- För osäkert hur väl detta kommer att falla ut.

Jag avvaktar. Någon annan får vara "early adopter" den här gången.

Aaa jag känner exakt likadant, avvaktar till sommaren och ser hur det Vive ser ut och lite recensioner och kanske en prissänkning

Av Toastmastern
Skrivet av alatusa:

700 euro + shipping + tax, produkten kommer kosta 10 000 kr vilket e fan inte värt.

699 Euro är med momsen, det enda det inte inkluderar är frakten. någon som vet vad frakten landar på?

Av Toastmastern
Skrivet av puffy_lord:

Fungerar det för er? Jag får bara upp en vitruta

599$ vad landar vi på? 7500kr?

Av Toastmastern
Skrivet av bonaqua:

Nog för att VR är intressant... har varit intressant för mig sen 90-talet...
Men... Hur bra kommer det funka för personer som använder sig av glasögon?

För mig som är närsynt kommer det ju bli underbart med skärmen några centimeter ifrån ögonen Better then real life

Av Toastmastern

Hade jag vart du hade jag satsat på en YH eller 3-årig högskoleexamen inom Automation med inriktning mot industrin. Jag att iallafall inom Stockholmsområdet är det sjukt brist inom den branschen. Du kan dessutom då dra upp att du pluggat el vilket alltid uppskattas att man känner till inom branschen och lönen är bra om du kämpar lite och visar framfötterna

Lycka till!

Edit: Och som Fraction_91 sa så är det brist på Elkonstruktörer där du också får hjälp av dina elkunskaper.

Av Toastmastern

Tänkte bara tacka alla som gav mig tips, på morgonen när jag startade upp allt så började vattnet åka runt och då vände jag och vred på den som ni sa och nu är datorn upp and running Och jag gråter lite smått av lycka av att ha en stationär dator igen efter 3 år utan

Av Toastmastern
Skrivet av MarkSix:

När du kör igång systemet har du loopen öppen dvs. påfyllnings locket avskruvat?

Har haft både och borde inte spela någon roll eller? Vattennivån i reservoaren borde minska och ersättas med luft. Har jag locket på ökar också möjligheten stt vrida och vända på datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Toastmastern

Första vattenkylda datorn

Hejsan,

Jag har som rubriken lyder precis satt ihop mitt första vattenkylda system, och naturligtvis eftersom det är första gången blir det problem

Jag har en Alphacool D5 pump som klarar 4800 varv som ska kyla cpu, gpu och modekort samt 2 360 radiatorer. Först så hade jag kopplat pumpen fel så att den inte tog in vatten men när den började gnissla och inget vatten kom förstod jag att något var väldigt fel och kopplade om den. Detta löste problemet och vatten började komma ut i systemet men nu efter ett tag kommer inte vattnet runt, det är fullt med luft här och var och jag ser inget flöde.

Har en resevoar men ser samma där, ingen luft kommer ut ur systemet och inget vatten verkar komma in.

Kan det vara så att jag luckats förstöra pumpen när den skar sig? Den gnisslade lite till när jag körde med vatten när jag vände pch vred den under drift.

Tack på förhand
Johan

Av Toastmastern

WoW kommer aldrig bli detsamma som det var en gång i tiden under Vanilla och tBC. Det beror på att jag inte är samma person och mitt liv ser helt annorlunda ut idag. Jag har inte tid att leta instance grupper i flera timmar för att sedan köra igenom instancen på 2 timmar om man har tur.

Då bodde jag hemma var 17-20 år mellan de åren. Jag hade en mor som gjorde det mesta hemma vilket betydde att jag kunde lägga massivt med tid i WoW om jag ville så länge jag skötte skolan. Det gjorde jag också, raidade i stort sett varje kväll flera timmar. Några av de roligaste och underbaraste minnena ifrån min ungdom har jag inifrån WoW.

Men något vanilla skulle jag aldrig spela igen. Jag är en annan person med ett annat liv idag och skulle aldrig kunna uppleva det på det sättet igen.

Jag önskar dock att dagens ungdom får en liknande upplevelse för de var så stört fruktansvärt roligt och det värmer riktigt gott i magen när man tänker tillbaka på den tiden

//Toastmastern

Av Toastmastern

Vad är du ute efter i ett chassi?

Av Toastmastern

Gryyymt! Jag som gick i funderingar att modda ett eget för att få in ordentlig vattenkylning i ett midi-chassi. Blir köp i sommar med nya datorn om recensionen visar samma sak som jag tänker just nu

Av Toastmastern

Låter som något som är lätt gjort i Excel

Av Toastmastern

Ingen mekanisk hårddisk i nya datorn

Hejsan,

Då var det äntligen dags att regga mig och faktiskt ställa en fråga istället för att bara lurka runt och läsa vad andra skriver.

Jag kommer flytta till ny bostad i sommar och då äntligen få plats med en stationär dator igen efter några år med bara bärbar. Nu till själva frågan:

I och med datorköpet kommer jag köpa en NAS med 2 stycken 4Tb hårddiskar och funderar på att då strunta i att lägga en mekanisk disk i själva datorn. Jag hade tänkt mig den nya SSD ifrån Intel 750 som använder sig av PCI-E bussen. Den är på 400Gb tror jag det var och det räcker till de spel jag spelar mest och återkommande. Men de spel som jag bara spelar ibland måste jag då lägga på NASen och min fråga är då hur detta kommer att fungera?

Till det nya systemet blir det Asus Router samt i samma serie Asus nätverkskort med "ac" standarden på kommunikation. Är det någon som testat detta? Är jag ute på hal is eller kan detta faktiskt fungera bra?

//Toastmastern