Inlägg

Inlägg som Yomster har skrivit i forumet
Av Yomster
Skrivet av mrqaffe:

Ja jag är en bakåtsträvare, jag vill att interfacet ska vara oförändrat eller förbättras, inte bara förändras.
Att köra win med tangentbord är hemskt och tar bort syftet med det, däremot är linuxterminalen väldigt bra och nu kommer ju bash till win också och det är en av få förbättringar som kommit med uppdateringarna.

Att önska att något förbättras är motsatsen till bakåtsträvan.
Att vägra att arbeta på ett annorlunda och nytt sätt utan annan motivation än att det är inte är samma sätt som man jobbat på tidigare skulle jag vilja kalla bakåtsträvan.

Eftersom du inte verkar ha lust att förklara hur du använder startmenyn eller vad du använder den till så kan jag inte riktigt sätta mig in i din situation eller förstå varför du tycker den, eller avsaknaden av den, är dålig i W8 och W10 vilket var min ursprungliga fråga.

I ena meningen säger du att köra win med tangentbord är hemskt och i nästa säger du att det är bra att bash kommer till win.
Går det köra bash meningsfullt utan tangentbord eller är det bra och hemskt samtidigt?

Jag använder tangentbordet eftersom jag vill använda datorn så effektivt som möjligt.
CTRL+C går avsevärt mycket fortare än högerklick + copy och det finns ingen större chans att missa varken CTRL eller C men med musen kan man faktiskt missa om man avser att matcha tangentbordstryckningens hastighet. Speciellt om man ska göra det flera gånger på raken.
Win+R och skriva calc och trycka enter går fortare för mig än att starta calc med musen.
Jag skulle till och med kunna binda en av mina G-knappar på mitt logitech-tangentbord till att autostarta calc.
Win+R och skriva mspaint eller kanske mstsc för terminalserver eller Win+1 för att starta Chrome går fortare än att leta upp på vilken skärm muspekaren är just nu, dra den till rätt ställe och klicka - om jag nu vill utnyttja det ringa utrymmet som aktivitetsfältet erbjuder till att ha alla de program jag vill kunna starta snabbt fästa där, annars tar det ännu längre tid med musen.

Win+D så förminskas alla fönster direkt till skillnad från med muspekaren då man måste träffa en väldigt liten bit nere i högra hörnet på någon av skärmarna. Visst man kan skaka fönstret man har uppe nu så förminskas de andra men det tar så oerhört lång tid jämförelsevis och då måste man ändå förminska det fönstret efter det.

Win+vänster och höger så har man fönster ordnade sida vid sida omedelbart även om det är två olika program t.ex. word och pdf reader.

Jag är bara intresserad av vad det är som folk använder den gamla sortens startmeny till för jag kan inte komma på en vettig anledning själv.

Av Yomster
Skrivet av mrqaffe:

Man har den för att nå i princip allt man behöver i datorn, den nya menyn som kommer till alla i Aug har fått tillbaka några funktioner också så den är ett bra steg framåt (?) mot att återfå all den funktionalitet som fanns i 7an.
Gillar verkligen att det nu finns en ikon för utforskaren i den nya menyn, den gör stor skillnad men det finns mycket kvar att återställa men nu börjar ju 10an gå att använda utan svordomar hela tiden.
Tänk om MS bara hade lyssnat på oss som klagade när de tog bort startmenyn efter de första versionerna av 8an då hade de troligen haft en helt annan marknadsandel med 10an idag.

MAN använder inte den till någonting.
Alla använder sin dator olika och det var därför jag undrade vad folk använder sin startmeny till eftersom jag själv inte använder den till någonting.
För att starta utforskaren klickar jag på utforskaren som är pinnad till taskbaren (den är #3 på min taskbar så jag kan trycka Win+3 också) eller trycker jag Win+E eller trycker jag Win+R och skriver enhetsnamnet som jag vill in på t.ex. C: och trycker enter.

Ibland tycker jag det är dumt att man lyssnar på användare eftersom många kan vara väldigt bakåtsträvande.

Av Yomster

Oavsett om man får med klistermärket på datorn eller ej så går det inte avgöra om nyckeln är spridd eller ej så det går helt enkelt inte att säga om man köper begagnat av privatperson. Å andra sidan är licensen i regel bara giltig för en dator och Win10 känns inte som det behöver ominstalleras direkt så det borde vara ett mindre problem än det varit med tidigare versioner av Windows (WXP och W7 framförallt).

Jag själv kör Win10 på alla 6 datorer som jag använder och allt har fungerat klockrent och framförallt snabbare än tidigare versioner.

Passar på att fråga något jag ofta undrar och som det varit ett jädra liv om:
Vad använder ni startmenyn till?

Jag sörjde aldrig startmenyn i W8 och jag har inte använt startmenyn sedan Windows 95 undantaget att starta kontrollpanelen och sökfunktionen som kom i Vista/W7.

Av Yomster
Skrivet av Lifooz:

Skit i nVidia. Om dom inte begriper att SLI/CF har potential att gå långt, så låt dom skjuta sig själva i foten.
AMD däremot verkar köra på som tidigare.

\Lifooz

I nuläget behövs det två av AMDs bästa för att nå upp i ett av Nvidias bästa så det är klart att AMD bör stödja crossfire.
Nvidia har inte slutat stödja SLI men de har slutat med quad SLI och 1060 verkar inte få något SLI-stöd.

I dagsläget finns det inte, enligt min erfarenhet och åsikt, en hållbar lösning varken för SLI eller XF.
Olika drivrutiner kan behövas för olika spel ibland för att ö.h.t. få igång SLI/XF.
Micro stuttering fortfarande ett stort problem nu som då.
Allmänt obekväm och dåligt fungerande teknologi som absolut inte är kundanpassad och knappt utvecklaranpassad.

DX12 har ju teknologi som tillåter fler grafikkort än ett att användas utan SLI/XF, låter mycket mer attraktivt med tanke på den dåliga funktionen hos SLI/XF i dagsläget.

Av Yomster
Skrivet av ClintBeastwood:

Kan någon verkligen märka skillnad mellan 144-180?

Absolut men jag tror inte det är värt det.
Jag är lika nöjd i 84 Hz som 144 Hz med Gsync.
Ingen skillnad för spelandet.
Om man inte har något att jämföra med kan 60 och 30 fps fungera också beroende på hur det visas.

Av Yomster
Skrivet av Ludzee:

Håller inte med om att byta ut luftkylaren. Tystare till samma temperaturer med en bra tornkylare. Ända negativa är att det tar mycket "plats" och det estetiska. Gillar dock tanken om mini-ITX, det kommer jag själv köra på nästa gång det är dags.

Tornkylaren funkar inte i mITX så det hänger ihop lite med det också.
Pumpen hörs inte ÖHT på min H60 (kör den på PWM 90%) så som jag ser det är det två fläktar vs två fläktar rent ljudmässigt.
Dessutom har jag mina fläktar som kyler radiatorn avstängda tills processorn når 65 grader vilket i praktiken innebär att om jag inte har ett spel igång behöver inte fläktarna snurra.

Kul om fler hakar på mITX-tåget!
Sedan köper man ett handtag till en kökslucka på K-rauta eller något och skruvar dit det ovanpå chassit med en plåt på insidan sen kan man plocka upp datorn som ingenting.

Av Yomster

Ska du lägga 850 kr på processorkylning skulle jag rekommendera corsairs AIO vattenkylning i stället för enbart luft. Jag hade nästan övervägt att byta ut moderkortet och chassit och gå på mITX i ditt fall om du vill kunna flytta på datorn enklare t.ex. för LAN. Asus har ett bra mITX-moderkort med Z170 som har M.2 och så. Inte att rekommendera om du ska klocka processorn som en tok men annars. Kolla på Cooler Master Elite 120 och 130 och se om det kan vara något för dig Det passar en H80 i det chassit och de flesta långa grafikkort går också dit.

Av Yomster

Billigare budgetvarianter av den billiga budgetvarianten.

Av Yomster
Skrivet av heffaklumpmamma:

"Nämvärt är att Geforce GTX 1060 helt saknar stöd för flerkortstekniken SLI. Nvidia motiverar beslutet med att modeller i mellanklassen ändå sällan används i tandem"

Haha, vad jag minns var 660ti jättevanligt i SLI, eftersom det var så pass prisvärt. Om man kunde stå ut med SLI-krångel var väl det ett av de bästa prestanda-per-krona-alternativen som fanns.

Prisvärt verkar ju inte vara ett ledord hos Nvidia nuförtiden.

Jag tolkar det som att antingen så har Nvidia statistik på att mellankort faktiskt inte körs så ofta i SLI eller har de mer marginal på ett GTX 1080 än de har på två GTX 1060.

Av Yomster

10721a"]
Jag skulle vilja påstå att många spel, i alla fall vid release, har dåligt SLI/Crossfire-stöd. Jag minns för 3-4 år sen då det var standard vid release att dubbla kort hade stöd, men det är ju som sagt för 3-4 år sen. Jag gissar att det har å göra med att ensamma GPUer har blivit så starka att dom klarar av spelen galant, dubbla kort "behövs" inte på samma vis för att nå guldstandard på 60 FPS, eller 120/144FPS. Jag menar sista monsterkortet med dubbla GPUer från Nvidia (om jag inte minns fel) var GTX 690, det säger en hel del vart utvecklingen har gått.

Jag måste ändå säga att jag gillar situationen mer som den är idag än hur det var då. För då, så var man "tvungen" att ha dubbla kort för att få bra prestanda i dom mest krävande spelen för att nå max grafik i bra FPS och med detta handskas med de problem SLI/Crossfire har (stuttering, dålig skalning från titel till titel etc). Men visst har priserna på grafikkort ändå stigit rätt rejält om man jämför på tiden med AMD HD 7970 och Nvidia GTX 680.
[/quote]

Oavsett hur mycket bättre grafikkorten har blivit från generation till generation förr i tiden har AAA-spelen haft maxinställningar över vad det fetaste tillgängliga grafikkortet fixat på ett bekvämt sätt.
Speltillverkarna belastar inte korten lika hårt längre, förmodligen på grund av att spelen i huvudsak görs för de avsevärt mycket klenare grafikkorten i spelkonsolerna, vilket gör att ett ensamt kort räcker till redan vid release.

Jag förstår vad du menar med att grafikkorten blivit så starka att de klarar av spelen men jag menar att det inte är korten som blivit starkare, det är "grafikutvecklingen" som halkat efter.

Av Yomster
Skrivet av Swedman18:

Hoppas de löser priset också efter den här lösningen (vad hände med 200$) visst man kan skylla på brexit lite grann men priserna var högre även innan (ja ryktades åtminstone)

$229 är MSRP för 8GB-versionen i ett land där valutan är dollar, i detta fallet USA.
$229 är alltså det rekommenderade försäljningspriset i USA.
$229 är cirka 2000kr.
2000 kr + moms = 2500 kr.
Detta plus importkostnader och att kortet är nytt blir utan problem 2790 kr.

Dessutom har ingen varken sagt eller lovat något kring 2000 kr.
Tvärtemot hintade återförsäljare i Sverige att korten skulle landa strax under 3000 kr.

Av Yomster
Skrivet av Xeno88:

Vilka jävla grafer alltså...

Tycker siffrorna är lite märkliga dock. Kortet beräknas landa på strax över 4 gflops men presterar 15% bättre än 480 som ligger runt 5.8 gflops.

GFLOPS är inte allt.
GTX 980: 4612 GFLOPS.
RX 480: 5834 GFLOPS (eller 5,8 TFLOPS).

GTX 980 presterar bättre med 79% av RX 480s GFLOPS.

Inte så otroligt kanske?

Vi får bara ta och hoppas på att det blir lite fight här för i dagsläget så kör jag själv nog hellre på GTX 970 OC för 2400kr än ett RX 480 för 2800kr. We need you, AMD!

Av Yomster
Skrivet av versions:

vad kommer det här kosta? vi vet att gtx 1070 kostar ~5000kr, säg sedan att rx 480 kostar ~2500kr. även om man har nvidia tax på kortet måste det ju bli ett massivt gap i pris mellan 1060 och 1070 om det ska konkurrera med rx 480.

Flera återförsäljare har hintat att det blir närmre 3000 för RX 480.

Jag tror det blir 750kr dyrare än RX 480 med liknande prestanda.

Av Yomster
Skrivet av spicy_mama:

Hur hade du då tänkt få ett prestanda index och ett Humm hur en ny generation presterar om man inte jämför med den gamla?

1080 presterar bäst
1070 presterar näst bäst
480 medelklassen
Osv osv

Edit. Jag är mycket intresserad om ett nytt kort presterar 5,10,15,50% bättre än mitt förra

Du har missat sammanhanget.

Självklart är det i allmänhet intressant hur ett kort presterar i förhållande till äldre generationer och de olika klasserna sinsemellan.
Det var inte det diskussionen handlade om.

Av Yomster
Skrivet av spicy_mama:

Jämför inte med föregående generation som 1080 är 70% bättre än.... xD

Mer typ "Jämför inte med föregående generation eftersom 1080 är 70% bättre än den".

Av Yomster
Skrivet av Storage Jar:

Kanske det.

Menar du att du inte förstår vad gb betyder och att det måste stå GB?

Menar du att du inte förstod att det var en påminnelse bara och inte en kritik av dig som människa?
Om man tar illa upp varje gång man får ett tips så lär man sig sällan någonting.

"Du förstår vad jag menar" är ett ganska vanligt argument som folk som skriver fel använder.
"gb" används som sagt inte till något speciellt vad jag vet men Gb, GB och GiB används ofta.
Ska jag anta att du menar GB, Gb eller GiB när du skriver gb?

Ofta går det att gissa vad någon menar men om man skriver det man menar i stället för något annat så minimeras chansen för misstolkningar.

Av Yomster
Skrivet av t3ddyyy:

Det är fel då du jämför kort som siktar på helt olika saker, självklart kan inte ett 480 konkurrera med 1080, men det är det inte gjort för heller, vänta tills amd har släppt vega sedan kan man börja jämföra high end kort mot high end kort. im out.

edit: vill också klargöra att man inte heller bör jämföra med förra generationen heller, då det precis som du säger är förra generationen, men man kan inte heller jämföra med nucarande generation då det inte finns någon utmanare till 480 än

Det verkar som du tror att jag tror att 480 ska vara AMDs fetingkort och inte har något alls att ge mot Nvidias 1080.
Jag tror inte det och jag har inte sagt att jag tror det.

Personen jag citerade till en början sa att Nvidia inte hade något att komma med för att 980 låg fel i pris.
Det kan tolkas som att det är för dåligt för pengarna eller för dyrt för prestandan man får.
Jag menar då att Nvidia visst har något att komma med om man låter bli att jämföra med kort som inte (eller knappt) tillverkas längre utan i stället tittar på 1070 och 1080 som är nuvarande generation.

Av Yomster
Skrivet av kelthar:

Ja, fast ny jämför du mellan två olika segment i den senaste generationen. Jag kan dra en liknelse mellan sportbilar och familjebilar, men det är väl lite självklart. 1080 kanske är 70-80% bättre än 480, men det kostar kanke också 300% mer. När det gället prestanda/krona är 480 helt oslaget oavsett.

Vad jag tror, baserat på hur det har sett ut under förra generationen av kort, så kommer 480 att hålla mycket längre. Sen såg man ju den sjuka överklockningen som någon gjort (om det inte var fake), där 480 når upp till ett fabriksklockat 1070 i syntetisk prestanda. Det kanske är så att AMDs kort går att klocka upp mycket denna generationen? Förra gen gick ju inte så jävla bra. Who knows.

Så Johnny ... det är många variabler just nu, men det kommer klarna om några veckor.

Johnny?

Inlägget jag kommenterade på sa att Nvidia inte hade något att komma med.
Jag säger att de har något att komma med.

Personen kanske menade att nvidia inte har något att komma med i en prisklass under 3500 med prestanda kring 5 TFLOPs och då kan jag hålla med.

Du kanske inte läst första inlägget jag skrev och därmed saknar sammanhanget.

Av Yomster
Skrivet av Jotul:

Haha, ditt minne är inte bra

Medel-FPS:
Dragon Age.... Hinterlands
+67%

The Division
+61%

Far Cry Primal
+63%

Assassin's Creed: Syndicate
+60%

Witcher 3
+71%

Metro: Last Light Redux
+65%

Rise of the Tomb Raider
+66%

Middle-earth: Shadow of Mordor
+69%

Fallout 4
+55%

Hitman
+72%

GTA V
+69%

Medel +65%, Median +66%

Helt ok minne tycker jag. Varför tycker du inte det?

Av Yomster
Skrivet av t3ddyyy:

Detta är fortfarande inte AMDS high end kort utan är till för topp prestanda i mellanklassen för det priset, så din jämförelse är också fel.

"topp prestanda i mellanklassen".
Mellanprestanda då alltså.

Jag höll inte med om att Nvidia inte hade något att komma med.
Min jämförelse kan omöjligtvis vara fel eftersom 1070 och 1080 tillverkas nu och jag jämförde kort som tillverkas nu från de två olika tillverkarna.