Inlägg

Inlägg som Yomster har skrivit i forumet
Av Yomster

Medans alla sitter och tjabbar om konsol vs PC sitter jag och njuter av de olika upplevelserna jag får på mitt Wii / Wii U, min PS4 / XB1 och PC. TV-spel och datorspel är inte samma sak för mig och jag vill gärna ha bägge delarna. De som sågar TV-spel mest undrar jag om de ens äger en current gen och har gett det en chans. Det kanske inte är för alla men det har definitivt fortfarande en plats i butikshyllan enligt mig.

Av Yomster
Skrivet av Ratatosk:

Ja hans senare uttalande motäger hans tidigare, orsaken kan vara begynnande senilitet, eller möjligtvis en fet check från Nvidia som inkluderar betalning för kodanvändning och nedtonande av "the shitstorm".
Jag skulle också tagit checken utan att tveka.

Jag har bara läst det du citerade och artikeln och det var det jag syftade på.

Jag hade också tagit checken.

Av Yomster
Skrivet av Ratatosk:

Tycker det ganska väl motsäger vad du tidigare skrev.

#16341858

Så frågan är egentligen, vilken utsaga skall vi antaga är korrekt, din eller Marty McFlys?

Det står inte i någonstans i det du citerat att koden används aktivt, bara att den finns i projektet.
Detta gör att det inte motsäger något i denna artikeln där det står att koden finns men inte används.

Det finns ingen utsaga som är min eftersom jag bara jämför det som står i denna artikeln med det du citerade.

Om nu koden används aktivt så motsäger Marty McFly sig själv om man jämför det som står i denna artikeln och den du citerade.

Av Yomster
Skrivet av Ratatosk:

Ni har uppenbarligen inte läst den förra artikeln.
http://www.sweclockers.com/nyhet/22542-nvidia-anklagas-for-ko...

Det du citerar motsäger inte det i denna artikeln dock.

Om en utsago används för att påstå att en annan utsago är falsk kan man göra det omvända också.

Vilken ska vi anta vara inkorrekt, om någon?

Av Yomster

Det står i artikeln att det var "It was a result of some testing, basically leftover code" vilket innebär att koden inte är aktiv i releasen. Man kan hitta koden i Ansel men den gör ingenting. Så ja - de har använt hands kod vid något tillfälle men innan release och den är inte en del av slutproduktens funktion. Om man nu ska tro på det båda parter har sagt så har de aldrig använt koden i syfte att släppa programmet med den utan bara glömt att ta bort koden helt och hållet ur slutprodukten.

Av Yomster
Skrivet av DarkXale:

Vilket är precis det man ska göra om man ska testa hur processorer skalar i ett spel.

Lägre upplösning påverkar inte CPU belastningen alls, men minskar kraftigt GPU belastningen: Vilket gör att CPUn blir det som påverkar prestandan - inte GPUn.

Jo det är jag fullt medveten om men för mig så är det inte relevant information hur bra en entusiastprocessor klarar av att mata ett entusiastgrafikkort i en icke-entusiastupplösning.

Av Yomster
Skrivet av Fisken1986:

Så det vore smartast att inte köpa en nVidia shield platta i dagsläget?

Vill ju ha det senaste i hårdvara

Om du vill ha det senaste ska du antingen köpa hela tiden eller för evigt vänta på nästa uppgradering

Av Yomster

Lite intressant var det att se att 2600K i 4,5 GHz är ungefär lika snabb som 6600K oklockad men det var lite låg upplösning de kört spelen i.
Videon var inte det @FL3JM efterfrågade då den jämför en i7a med en i5a och dessutom som jag skrev ovan var det rätt stor skillnad på klockfrekvenserna - 4,5 GHz vs upp till 3,9 GHz och det går inte riktigt att säkerställa att 6600K kört i turbo hela tiden.

Av Yomster

Eftersom GPUer fortfarande blir avsevärt mycket snabbare från generation till generation medans CPUer inte blir det längre så kommer DX12 och Vulkan som minskar overhead bara bli bättre och bättre, relativt.

Av Yomster
Skrivet av GTXfarsan:

Okej okej! det som är strul är att det bara finns ett telejack (ADSL) i huset med bredband. Vilket såklart är på fel sida så accesspunkten kommer hamna på baksidan av huset. Den enda lösningen är isåfall att dra en lång nätverkskabel genom rummen så den hamnar på framsidan (vilket är ca 30m bara det). Därav att dom haft en repeater innan (den kan sättas direkt i eluttaget utan sladd mellan modem).

Vettefan hur man ska göra...

Det du skulle kunna göra då är att använda eladapter så att du får ett uttag på rätt sida huset, sen från eladaptern drar du nätverkskabel till radiolänken. Det är oftast lite latens i sådana här grejer men de ska väl inte lira FPS online direkt.

Av Yomster
Skrivet av Jazz 1-up:

Jag trodde att allt under 10nm var i stort sätt omöjligt att få kostnadseffektivt. Att satsa alla sina kort på just det svåraste låter riskabelt.

Det kan ju vara så att transistorn i sig är större än 7 nm men att de överlappar varandra så att kretsytan delat på antalet transistorer rent matematiskt innebär ~7 nm.

Oavsett så säger ju artikeln att de inte finner kostnadseffektivitet i tillverkningsprocessen för 10 nm men förutspår att de kommer göra det med 7 nm.

Av Yomster
Skrivet av Bewise:

Med tanke på att AMD är en schäfer och Intel är en elefant om man ska gå på storlek så här jag svårt att se AMD spotta ut en processor som är lika bra eller bättre än processor från Intel. AMD har inte så mycket pengar att leka med. Jag har varit inställd på att som bäst kommer Zen vara lika bra som Ivy Bridge, allt över det är ett plus. Jag kommer köpa zen oavsett.

Är det för att du inte behöver så bra processor eller vad motiverar ditt köp?

Av Yomster
Skrivet av GilbertG:

Förvänta dig inte Skylake-prestanda, det kommer AMD inte nå. Jag tycker det är riktigt bra om de når Haswell. Annars är ju nischen Sandy/Ivy med 8 kärnor.

Jag förväntar mig ingenting.
Jag hoppas bara att AMD kommer ut med något som är bättre än Skylake nu så här ett år efter den släppts.
Ska jag köpa en AMD måste den över Skylake annars blir det Kaby Lake eller Cannonlake.
Jag köper inte som någon välgörenhet men jag skulle gärna välja AMD om de hade någon, för mig, attraktiv produkt.

Av Yomster
Skrivet av sealjo:

Skulle det här innebära att PS VR inte uppgraderar vanliga PS4 utan att det behövs en Neo för att kunna köra allt så faller ju ett av de största argumenten för konsollen (utöver priset), att ha en hårdvara som är framtidssäkrad tills nästa generation släpps. Till PCn räknar jag med att byta ut komponenter då och då, ska Sony börja med samma skit för PS4 eller kommer äldre konsoller kunna "uppgraderas"?

Vanliga PS4 kommer kunna köra PSVR fast PS4 Neo kommer så klart göra det bättre.
Så det argumentet för spelkonsolen (som jag själv aldrig hört eller tänkt på) att den är "framtidssäkrad" tills nästa generation släpps kvarstår.
I det stora hela tycker jag det är bra att de släpper snabbare spelkonsoler mid-gen så minskas risken att PC-spelen hålls tillbaka av föråldrad hårdvara.

Av Yomster
Skrivet av Teddis:

Ryktena gällande AMD Bulldozers testexemplar började med dåliga resultat och fortsatte så hela fram till release. 1D's resultat tar jag som ett gott tecken på att det nog inte blir en repris

Jag vill ju helst se snabbare processorer, inte bara billigare och/eller energisnålare.
Ungefär lika bra som ett år gamla 6700K ser jag inte som superbra resultat men vi vet ju inte om "1D" är den snabbaste och vi vet heller inte priset så det finns ingen anledning att oroa sig än.

Av Yomster
Skrivet av DST:

Jasså? har de varningen kvar? de va jäkligt snabba på att få upp den men har inte orkat att ändra det när problemet är fixat?

Det luktar lite fuffens, faktiskt.
Vissa youtubers har tom blivit stämda för sådant, dvs påpekat eventuella problem/buggar i spelet vid spelrecensionen och sen lååååångt efter när problemen äntligen har blivit fixade å spelet helt bortglömt så fick recensenterna en stämningsansökan för att de fortfarande tar upp buggarna som fanns vid recensionen. Lustigt att Swec inte korrigerat detta än.
Nu har jag inget emot swec men detta e lite slappt om så e fallet.

Det finns mycket riktigt youtubers som blivit påtryckta att ändra/uppdatera men sådana påtryckningar och/eller stämningsansökningar är helt grundlösa.

Av Yomster
Skrivet av ErtosuN:

Jag köpte min ocz vertex 4 256 gb för 4000kr när den var ny
Menar ni att jag gjorde en dålig deal?

Jag gav 4600 kr för Intels 160 GB
Har fortfarande kvar den och den har klarat sig flera år längre än två Kingston HyperX 3K på 240 GB.

Kostar att ligga på topp!

Av Yomster
Skrivet av KeyCat:

Om du nu menar det du säger då är vi överens och mitt inlägg bara ett klargörande av ditt som jag helt klart missade

Använder inte Explorer som filhanterare så hade funkat sämre för mig.

Så jag räknade och det blir inte slöare med 300+ länkar, åtminstone inte märkbart på min dator.

Japp - att bli mer konservativ brukar följa ålderskurvan för de flesta, åtminstone har det varit så för min del. Anser inte mig själv som bakåtsträvare utan bara lärt mig att jag inte behöver hoppa på varje "flavor of the day" bara för sakens skull. Om det nya inte ger mig några fördelar och ökar min produktivitet på ett eller annat sätt så kör jag vidare med det "gamla".

Kan inte tänka mig en filhanterare som är så dålig att den inte klarar av att bläddra genom mappar på ett enkelt sätt och i så fall varför använder man den? Eller menar du helt enkelt att du inte har ett skrivbord kvar? Skrivbordet som sådant är ju trots allt inte så användbart. I så fall så kan du ju tänka dig att mappen hamnar på ett annat lättillgängligt ställe för jämförelsens skull.

Jag menar inte att antalet skulle påverka prestandan, bara tiden det tar att ta sig igenom det antalet på det viset som startmenyn är upplagd.
Startmenyn är inte lika flexibel som utforskaren trots allt.

Jag är med på vad du menar med konservativitet. Jag har inte t.ex. snapchat, whatsapp eller instagram m.fl. och känner mig lite "gammal" där men dessa ger å andra sidan inget.
Windows 8 och 10 är snabbare i allmänhet än 7an och därav mitt val.
Jag får leva med att jag får klicka någon gång extra om jag vill ändra upplösning och att jag får leta längre än tidigare om jag vill ändra någon systeminställning eftersom det mesta där inte ser ut som det gjorde förr men det var stor skillnad att gå från DOS till W3.x till W9x och till NT också. De sakerna som ändrats mest är sådant som jag inte stöter på vid dagligt användande dvs olika menyer för inställningar.

Av Yomster
Skrivet av KeyCat:

Låter som att du gillar GUI förändringar för förändringens skull vilket MS (och andra företag) också vill att du skall göra eftersom de helst vill sälja en ny version till dig varje år.

Det är därför de insett att det inte kommer att hålla i längden och nu rör de sig sakteliga mot Software as a Service där man får betala löpande. Själv föredrar jag att betala en gång för saker.

Dessutom ger det anledning till att hålla nya kurser och skriva ny utbildning litteratur etc. med andra ord hålla hjulen snurrande.

En vis man sa för många år sedan....

The old is not necessarily outdated and the new is not necessarily better.

Admiral Hyman G. Rickover

Det är rätt bra att komma ihåg den oavsett vad det gäller. Keyword här är necessarily för det är ganska givet att många förändringar är till det bättre annars hade vi fortfarande suttit och gnagat ben i grottor.

Jag kan berätta vad jag använder mina till.

Jag organiserar den löpande efter eget tycke och plockar bort alla länkar som inte behövs. Förutom länkar till program så har jag länkar till massor med manualer, böcker, ritningar etc. i olika katerogier som gör det enkelt för mig att hitta. Sist jag räknade så hade jag 300+ länkar i startmenyn. De som gillade Metro kan ju se hur bra det funkar med så många länkar.

Vissa föredrar att söka efter deras program/dokument men för mig fungerar det bäst om det är upplagt hierarkiskt. Vet precis var jag har länken tilldet jag behöver.

Om inte det är uppenbart för dig av det jag skrivit tidigare kan jag försäkra dig om att en av sakerna jag är mest emot är förändring för förändringens skull och det är ganska fördomsfullt av dig att anta något annat och dessutom ett tecken på att du inte ens läst det stycket jag skrev som du citerade först.

Du använder startmenyn som en stor mapp med genvägar (vilket det faktiskt också är) dvs du kunde lika gärna lägga denna mappen på skrivbordet och aldrig klicka på starmenyn igen.

Jag gör på ett likande sätt själv med riktiga länkar i min webbläsare men vad gäller filer och genvägar till dessa ser jag ingen anledning att göra det så långsamt som att lägga dem under startmenyn, speciellt inte om det är över 300st.
(Du behöver förresten inte räkna för att kolla hur många det är, du kan bara högerklicka på startmeny-mappen och klicka på egenskaper så får du upp antalet.)

Jag säger absolut inte att ditt sätt är fel, misstolka mig inte, jag säger bara att det lite bevisar det jag menar på - att folk vill jobba som de gjort tidigare även om det inte är det enklaste och effektivaste sättet längre.

Jag ogillar dessutom många av GUI-förändringarna i W8+ eftersom de har försvårat hanteringen av vissa saker t.ex. lagt till fler clicks requred och/eller fördunklat saker som tidigare varit ganska lättillgängliga men nu pratade vi om startmenyn.

Av Yomster
Skrivet av Crockett:

@Yomster:

Tror detta är en generationsfråga. De som växt upp med kommandon,tangentbord och rullgardinsmenyer jobbar snabbare och effektivare med det.

De som växt upp med pekskärmar, röststyrning och handikappanpassade stora ikoner att trycka på tycker nog utvecklingen går åt rätt håll.

Det enda Ms hade behövt göra är att ge användarna möjlighet att anpassa gränssnittet själva. Som det är nu så låser man mer och mer av dessa möjligheter för varje Windows version.

Det är där jag menar på att bakåtsträvningen kommer in i bilden.
Det jag är menar är att det som fungerar bäst ska regera oavsett om det är röststyrning, stora ikoner eller kortkommandon och oavsett om det kräver att man lär sig något nytt när det kommer en ny version av Windows eller ej.

Det kanske är en generationsfråga men då är en generation dummare än den andra och i så fall bryr den generationen jag tillhör sig inte om hur man löser något eller om lösningen förändras, bara att det är en effektiv och användbar lösning.

Jag fick ändra sättet jag använde Windows på mycket när jag bytte till Windows XP.
Jag fick ändra mer när jag bytte till Windows 7 och än mer när jag bytte till Win 8.

Kill your darlings.

Förr i tiden var det tyglar som gällde för att styra sitt färdmedel, i dag är det ratt.