Inlägg

Inlägg som Oneshade har skrivit i forumet
Av Oneshade
Skrivet av janee:

@Oneshade

Du behöver kanske bara ange en ny enhetsbeteckning i Diskhantering för partitionen/partitionerna som finns på hårddisken http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/change-add-remove-...

Om det är en oanvänd hårddisk så kan du formatera hårddisken i Diskhantering http://www.sweclockers.com/forum/trad/1109814-tutorial-kopt-e...

Jepp det var det som lurade, tack så hemskt mycket för hjälpen!

Av Oneshade
Skrivet av bärplockaren:

@Oneshade
Högerklick på den här datorn och välj "hantera" därefter gå till "diskhantering" finns disken där och är valbar?
Högerklick på den och välj "ändra enhetsbeteckning sökväg" och tilldela den en bokstav.

Tack så jätte mycket för det snabba svaret och ja det var det som var "problemet". Super enkelt ju! Tusen tack!

Av Oneshade

Problem med Hårddisk

Hej! Har precis byggt ihop en ny dator, har både en SSD och en vanlig WD Black 1TB hårddisk inkopplad. När jag går in på utforskaren och klickar på "Den här datorn" så kan jag bara se min SSD enhet. Varför kan jag ej se min hårddisk för? Har dubbel kollat sladdarna och allt är som det ska.

Någon som kanske vet vad det är som lurar? Tack på förhand!

Av Oneshade
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det ser ganska normalt ut. Det är garanterat inte felkällan. Men du har med 99% säkerhet förverkat alla garantier genom att dela på grejerna.

Finns det någon annan dator att testa grafikkortet i, och, har du grafikutgång på moderkortet, så kan du testa att köra utan det här. (eller har du kvar det gamla? testa med det med, fungerar det på moderkortet, men inte det gamla, är det troligtvis PCI-e porten.)
Vanligtvis, om det luktar bränt, är det PSU't, men det händer ju att det är något annat...
Speciellt i samband med uppgraderingar, behöver "luktar bränd elektronik" från PSU't inte vara ett problem. Helst slipper man det, om inte annat för att man sover bättre, men när belastningen ökar blir grejer varma. Det kan lukta långt innan det är ett problem. Men, prova om möjligt med det gamla grafikkortet, det torde ge klart besked om i fall det är ditt nya grafikkort, eller något annat som dött.

B!

Tackar för tipsen! Har kvar det gamla grafikortet så ska pröva allt du har skrivt

Av Oneshade

@Christley: Tro mig det ser betydligt dammigare ut på bilden än vad den är i verkligheten. Har luft på burk som jag använder med jämna mellanrum. Men jo damm kan vara farligt det med ^^

Av Oneshade

@Mac83: Yes det vet jag och det ska jag fixa, tack ändå

Av Oneshade

@Norena: Nej igen överklockning här

Av Oneshade

@SUMITOMO: Jo tack det vet jag men konstigt nog är det inga ventilationshål i botten =S (gammalt chassi)

Av Oneshade

Hej har nu skruvat av coverplåten på mitt grafikort för att gå till botten om vad det kan vara som luktat bränt.

http://i.imgur.com/ovbE9qH.jpg

Ska kylarpastan vara så svartfläckig? och jag hoppas inte det va dumt av mig att skruva isär den, igen skada skedd?

Av Oneshade

@TiasE: Det stämmer, de går ej igång alls.... Vad kan det bero på?

Av Oneshade

@Lineri: En teori jag har är att eco teknologin i mitt GeForce GTX 970 stryx inte är kompatibel med mitt lite äldre moderkort. Kanske är helt ute o cyklar men lika bra att dela med sig. Vad tror ni?

Av Oneshade

@Lineri:

http://i.imgur.com/mdAb3G0.jpg

Där har vi gamla Bettan!

Testade att sätta igång datorn och alla fläktar är igång förutom grafikortets. Det är dock ett Geforce GTX 970 stryx så fläktarna rör inte på sig förens det kommer under tyngre press. Kan det ändå vara problemet??

Av Oneshade

Datorn kraschat nu luktar det bränt

Som titeln säger så har min dator kraschat, jag va inne på youtube och plötsligt blir skärmen svart och det låter som att dotorn startar om sig själv. Det luktar även bränt och datorn började tjuta lite, då stänger jag av strömmen till nätagget. Öppnar upp datorn för att lokalisera vart den brända lukten kommer ifrån. Är förkyld så det är lite svårt att avgöra men tror att det antingen är grafikkortet eller CPU/moderkortet. Kan inte alla mina komponenter i huvet men grafikortet är nytt som jag köpte inför Witcher 3, Geforce GTX 970 stryx. Även så mitt nätaggregat men det är några månader äldre, EVGA 720w 80 plus guld cert.
Jag undrar nu vad det kan vara för fel, jag har haft datorn i cirka 4,5år. Kan det vara att äldre komponenter "krockar" med min nya komponenter eller är det något annat? Sist men inte minst mitt moderkort är ett Gygabyte GA-P67A-D3-B3 tror det är tillverkat 2011-ish

Tack så mycket på förhand mvh glad dator amatör

P.S har tagit bilder men vet ej hur jag ska bifoga dem

Av Oneshade

@SCORPIUS: Tack så jätte mycket för tipsen, kommer och uppdaterar när jag har överklockat, håller tummarna på att det går smooth

Av Oneshade

@WongFeiHung: Rikigt grymt grafikort vi har! Ja jag får ta mig en ordentlig titt på den överklockings guiden Tack så mycket för vissat intresse och hoppas du njuter mycket av The Witcher 3, ett mästerverk!

Av Oneshade

@perost: Tack så hemskt mycket för alla länkar, får ta mig en titt på guiden också, men jag det är ju extremt mycket billigare att överklocka och sedan köpa en bättre CPu-kylare

Av Oneshade

@WongFeiHung: Jag har nämnligen precis skaffat ett nytt grafikort inför Witcher 3 och det är ett Asus GeForce Gtx 970 Strix, så det är high-end.. Det jag var orolig för är att jag har stött på en så kallad "flaskhals" eftersom jag har ett äldre moderkort samt processor

Av Oneshade

Okej har funderat lite på det med att överklcoka och har inte en blekaste aning om hur man gör, har läst lite om det men känner inte att jag vill försöka mig på det, iaf inte riktigt än. Om jag omforumlerar frågan: Om jag nu skulle vilja uppgradera min processor, vilket skulle då fungerar bra med det moderkortet jag har?

Av Oneshade

@WongFeiHung: Ok tack så mycket för ett snabbt svar

Av Oneshade

Funderar på att införskaffa mig en ny processor

Hej som rubriken tyder så funderar jag på att köpa en ny processor efersom jag vill kunna lira Witcher 3 och andra kommande spel utan några svårigheter, men är lite osäker på en sak:

Skulle en Intel Core i7-4790K processor fungera bra till mitt moderkort, gigabyte ga-p67a-d3-b3? Atm har jag en Intel Core i7-2600k cpu 3.40GHz .

Tack i förhand för all hjälp Mvh nya medlemmen Oneshade