Inlägg

Inlägg som jw86 har skrivit i forumet
Av jw86

Bärbar dator upp till 4-5000?

Hej!

Jag är ute efter en ny bärbar dator och behöver därför hjälp! Tänkte mig lägga någonstans mellan 4-5000 kronor. Använder den mest bara för att surfa och titta på film. Gärna en dator med hyfsat utrymme och snabb.

Har tittat lite på dessa:
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

http://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/17tumochstorre/a...

http://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo-...

http://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/asus-x5...

Vad tror ni om dessa? Har ni annars några tips på bättre datorer inom prisklassen?

Tack!

Av jw86

@mrqaffe:

Vad är min reciever lämplig för? Är den subben som jag har nu sämre prestandamässigt jämfört med recievern? Om du har ork så får du gärna nämna en eller två subbar som inom prisklassen passar recievern bäst, tror inte att jag skulle kunna bygga en bra själv.

Av jw86

@mrqaffe:

Okej, tror jag är med Blir nya frontar så småningom iaf. Förstärkaren är 7.2, vad tror du om att använda dem som jag har nu till de nya frontarna? Är recievern bra eller finns det mer att önska? Alla som skrivit har gett den bra betyg iaf.

Sedan; finns det någon bättre subwoofer som du tycker att jag borde köpa istället eller ska jag köra på den som jag har nu?

Tänkte upp till runt 2500 kronor. Är någon av dessa bättre?
http://www.ljudfokus.se/subwoofer/aktiv-subwoofer/50/

Eller denna;
http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/hogtalare/SACS9/so...

Av jw86

@mrqaffe:

När jag kör den automatiska kalibreringen så hamnar frontarna på 160 Hz, centern på 160 Hz och surround på 120 Hz. Men det stämmer inte då eller?

På level får frontarna 0 dB, centern på -1.5 dB och bakre på 1 dB. Subben 8 dB.

Vet inte om jag ska lita på detta eller ställa in efter vad du säger?

Av jw86

@mrqaffe:

Förstod inte riktigt det första stycket. Pratar du om subwoofern nu? Vad ska jag ställa in för Hz på allt för att slippa glappet, eller åtminstone komma så nära? Vad menar du med systembas?

Av jw86

@deadich:

Vad tror du om 70 Hz på subben? Och large enbart på centern eller på alla? Tycker du också att 80 Hz på högtalarna är bra?

Av jw86
Skrivet av deadich:

Att köra på big verkar vara bäst om man har typ medelstora högtalare. har man ett "mainstream"-surroundsystem med såna där minimini-högtalare kanske man kan välja small.

Nu blev det svårt då jag fått höra både small och large på högtalarna. Det låter mer när jag har kört large, men vad är bäst egentligen utifrån ljudet?

Av jw86

@mrqaffe:

Jag ska alltså ha 100 Hz på crossover på subwoofern, eller menade du någonstans mellan 40-60? Och 80 Hz på samtliga högtalare om jag har förstått dig rätt?

Tycker det är svårt det där med att manuellt justera. Ska centern ha en lägre dB än övriga? Ska de främre högtalarna låta lägre eller högre än de bakre högtalarna?

Är det viktigare att ha bättre främre högtalare när det kommer till hemmabio? Helst vill jag ha golvhögtalare. Finns det något bra på Netonnet eller Elgiganten? Mediamarkt finns iofs också här. Tänkte mig kring prisklassen 2000 eller där i krokarna.

Du får ursäkta att jag inte har någon koll alls!

Med vänlig hälsning,
Joakim

Av jw86
Skrivet av mrqaffe:

Om det där är mätt med nån seriös norm så är det ett par ganska baslösa och dessutom trögdrivna högtalare med relativt låg effekttålighet.
Det är ungefär så med alla system av den typen, tillverkaren satsar mer på design än ljud och de som köper dem prioriterar ju också utseendet före ljudkvaliten "litet och lättmöblerat" är väl prioriteten ?
Frontarna bör iallafall klara att spela till under 80Hz som är normen för surrounddelning och de bör klara av att spela starkare än de ca 94 dB som är max med de där "rören"

Har du några förslag till en rätt vettig penning på högtalare?

Sen när jag går in i inställningar på recievern: Vad ska man ha på crossover frequency och vad är det? Sen kan jag även ställa in dB i level? Likadant så kan jag ställa in dB i både bass och treble under Equalizer. Som sagt, är väldigt grön och detta säger mig inte någonting. Vad skulle vara bra inställningar under dessa saker? Så kanske det går att få ut lite bättre ljud tills nya högtalare är inköpta.

Samma sak så kan jag ställa in mellan -20dB till +20dB i level samt 50Hz till 120Hz i crossover i subwoofern. Vad skulle vara bra där?

Tack för dina svar!

Av jw86
Skrivet av mrqaffe:

LG SH52TH-S ser ut att ha små smala "rörhögtalare" de klarar troligen inte någon bas alls och bör nog konfas som små.
Du har alltså bytt till en normal receiver och skaffat en Audiopro sub till ett LG SH52TH-S system ? ( bara behållit "rören")
Om du vill få bättre ljud så är det normala högtalare som gäller, speciellt frontarna bör ju vara ett par golvare som åtminstone kan spela bas själva.

5 högtalare - Effekt: 5x70.0 Watt - typ "kolumner"
Fram / Bak:
- Referens: S-SH52TH
- Typ: 2-vägs, 3-högtalare
- Impedans: 4 ohm
- Frekvens: 100 - 20000 Hz
- Utgångsljudtrycksnivå: 82 dB / W / M
- Maximal effekt: 140 W

Säger det här dig något? Dessa kan inte spela någon bas själv?

Av jw86

Det är mest film jag tittar på. Tänkte mest på inställningarna för crossover, om jag ska ha small eller large på högtalarna och vilken db som blir bäst. Kom gärna med fler tips! Har gjort automatiskt kalibrering, men det kanske går att få ut ännu mer?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jw86

Vilka inställningar för bäst ljud?

Hej!

Jag är verkligen grön när det kommer till detta ämne och därför vänder jag mig till er. Har nyligen köpt ny förstärkare och subwoofer. Nu skulle jag vilja ha hjälp med att ställa in allt för att få det bästa ljudet.

Förstärkare:
Sony STR-DN1050
Subwoofer:
Audio Pro LV-SUB Flat
Högtalare (kanske sex år gamla, max 140W)
LG SH52TH-S

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,
Joakim