Inlägg

Inlägg som Jaw_B har skrivit i forumet
Av Jaw_B

Generellt sett inte en fantast av sponsrade/reklam repotage. Men är positiv till inet, och trevligt att de "stora drakarna" som levererar it-prylar till företagen får lite konkurrens från ett bolag som faktiskt har lite äkta "nörd"-kompetens.

Av Jaw_B
Skrivet av DUNXIII:

Windows 11 är en dealbraker. Steamdeck har ju visat exakt hur väl linux funkar för spel. Tänk plågan med windows updates på en spelkonsol.

Är det sagt att Linux inte kommer gå att installera (om man nu skulle vilja det)? Annars är det ett lite märkligt minus...

Av Jaw_B
Skrivet av Enviro:

Det där var väl lite problemet i första också? Första området kräver en hel del tid och engagemang och spelet börjar inte riktigt förrän flera timmar in.

Skrivet av Boredbynoobs:

Nej, tycker du har sammanfattat det rätt bra. Tyckte det var samma problem med BotW.

Jag hade också samma problem med BotW. Försökte komma gång med det två gånger och tröttnade bägge gånger, och förstod inte alls varför det höjdes till skyarna. Men 3:e gången gillt då jag ville spela klart det innan Tears of the Kingdom. Om BotW har en svaghet så är det just dess avsaknad på att introducera spelare på ett bra sätt i den (galet) öppna spelvärlden. Där man i princip kan göra vad som helst i vilken ordning som helst. (vilket inte är mindre än en revolution i speldesign)
Att se lite YouTube och "läsa på" vid sidan av är i princip ett måste för att komma in i det ordentligt. När man väl gjort det så är spelet verkligen (enl mig) så fantastiskt som man hört. Men man behöver tänka på ett lite annat sätt än de flesta open-world spel.

Av Jaw_B

LTT "strongly recommends" Ally. Främst pga att priset är såpass lågt. Trevligt att det blir lite riktig konkurrens i segmentet

Av Jaw_B
Skrivet av kotz:

9000kr för en handhållen spelmaskin som har en liten skärm 😳

Och vad är nöjet med att få problem med nacken 🤣

Kommer detta verkligen sälja?

Du har helt missat steamdeck? En ny enhet som kostar i princip samma, mindre storlek och mycket bättre prestanda. Ja, det har all potential att sälja vill jag påstå.

Av Jaw_B

Rolig quiz passande sweclockers Mer sånt

Edit. Tog ett telefonsamtal under quizen. Riktigt så långsam är jag inte

Av Jaw_B

Blir inte riktigt klok på vad Discovery+ har för content. Personligen associerar jag dem med natur-dokumentärer av hög kvalitet. Men kikar jag på deras hemsida så tycks det mest innehålla div lågbudget dokusåpor och liknande krimskrams. Mycket som TV4-serier (som jag trodde hamnade på cmore som väl är deras premiumtjänst?) Verkligen inte något som liknar eller kompletterar HBOs premium-serier. Sen tycks det finnas en massa live-sport och liknande, men det förutsätter jag kommer vara separata abb. Är ju en helt annan målgrupp.

Av Jaw_B
Skrivet av Fulci:

Märker av problem med RT brus med path tracing aktiverat. Men det är testversion, något som säkert förbättras framöver.

Ja, det kändes som det lämnade efter sig oväntat mycket artifakter. Allt ser lite suddigt/smetigt ut, och det blir någon sorts LOD effekt när man går fram till t.ex en bil och ser hur den, under några sekunder, successivt ökar detaljnivån från att se riktigt suddig och märklig ut i texturer och detaljer till att det ser rätt ok ut.
Även skuggor ger en effekt på rörliga objekt (typ personer) som gör att de ser ut att ha någon form av mörk dimma efter sig hela tiden.
Testat med 4090 och DLSS2 i quality. DLSS3 förstärkte suddigheten ytterligare tyckte jag, så det stängde jag av.

Av Jaw_B

Läser man i artikeln så står alltså "While 29% percent of teens polled owned a VR device — versus 87% who own iPhones — only 4% of headset owners used it daily, the investment firm found, and 14% used them weekly." och "Piper Sandler’s teen study surveyed more than 5,600 teens in the U.S. in February."

Som fler nämnt så låter 29% som oväntat stor andel som äger VR-headset. I samma urval har alltså 87% iphone. Är Iphone verkligen så enormt dominant generellt, eller pekar detta på att detta urval är riktat mot en viss målgrupp (som köper dyrare elektronik)?.
Samtidigt så tycker jag inte att det är märkligt att man inte använder sitt VR-headset dagligen. Jag ser mig själv som entusiast, men det blir sällan mer än någon gång i veckan jag kör VR. En artikel som känns lite konstig på många vis.

Av Jaw_B

Jag köpte en Western Digital SN850X 2tb till min ps5:a för några veckor sedan från Amazon.se (låg då på 2099:-) Har fläns förinstallerad och certifierad för ps5. Är jättenöjd.

Av Jaw_B
Skrivet av SnabelostSWE:

Snart kommer Samsungs nya 57" skärm med 7680x2160 upplösning i 240 hz. Man får hoppas 4090 Ti släpps samtidigt... Eller hur gör man annars? SLI funkar väl inte?

I vilket fall som helst behövs Displayport 2.0 för att ens få ut en signal i den upplösningen och refreshraten.. vilket 4090 saknar. Men sedan är det ju rätt orealistiskt att kunna förvänta sig att spela spel i 240fps i den upplösningen. Klarar man 60fps skall man nog vara nöjd

Själv skulle jag väldigt gärna ha denna skärm, men i första hand för jobb. Fantastiskt mycket skärmyta att jobba med. Har Samsung neo 49" och den är väldigt trevlig, men kanske lite mindre än vad jag egentligen vill ha.

Av Jaw_B

Uppdaterade ps5:an igår och spelade lite Minecraft Dungeons (ett av månadens ps plus spel) och noterade att jag kunde höra PS5:ans fläkt ganska tydligt. (brukar normalt vara knäpptyst) Har de vridit upp fläktkurvan denna uppdatering tro? (eller bara min PS5:a som är på dåligt humör)

Av Jaw_B
Skrivet av Ozzed:

Ja de inbillar väl sig att Sverige fortfarande är ett land med köpstarka konsumenter som har råd med saker. Inflationen har ju dock inneburit en rejäl sänkning av reallönerna här men det kanske de inte vet om.

För att inte tala om hur värdet på svenska kronan rasat. När Netflix lanserades i sverige okt 2012 (oj vad tiden gått fort) så låg dollarn på runt 6.5kr (jämfört med dagens 10,41) . Dvs enbart för att kompensera för kronans värde (och gå plus/minus noll på att sälja till sverige) så behövs en höjning på ~62%. Sen inflation och annat PÅ det (naturligtvis).

Av Jaw_B

Lite skoj ändå

Av Jaw_B

Ja, man(iallafall vi) har löjligt många enheter med internetanslutning. Iallafall mot vad man "tror" innan man undersöker.
2 stationära, 3 laptops, 4 surfplattor (varav 1 i princip är pensionerad), 2 telefoner, 3 smartklockor, 1 smart väckarklocka, 2 tv-apparater, ps5, nintendo switch, wii u, apple-tv, phillips hue. Och då glömmer jag säkert både en och annan enhet. Och vi är en liten familj på 2 vuxna och 1 barn.

Av Jaw_B

Telia 500/500 (Har oftast legat en ganska bra bit över)

https://www.speedtest.net/result/14330738953.png

Av Jaw_B

Fick tydligen också "Knighthood". Ungefär hur många är vi som fått denna? Är ingen achivement eller XP-hunter, men är stamkund sedan många år. Vore roligt om detta är något mer än bara "lite extra xp". @webhallen

Av Jaw_B

Köpte ett HTC Vive på releasen 2016. Blev sedan ett Vive Pro (då jag ville ha bättre upplösning), och sitter nu med ett Vive Pro 2 med Index-controllers. Är nog lite av en "periodare" när det gäller att köra VR Just nu blir det ganska mycket, efter att ha upptäckt emuVR.

Av Jaw_B

4090 strix inköpt i Okt 2022. Bestämde mig för några år sedan att "sluta krångla" och helt enkelt köpa nya kort när de kommer ut. Så har gått från 980ti->1080ti->2080ti-3090->4090. När jag köper nytt säljer jag alltid det gamla. (vilket betar av en del av inköpspris av nästa kort).

Av Jaw_B

Ang Global Illumination RT så är jag väl en av få(?) som inte är riktigt så imponerad. En sak som stör mig är att ljus (väldigt sällan. Finns definitivt undantag.) tycks nå in i hus. Mitt på dagen, soligt som bara den, men så snart man öppnar dörren till ett hus tycks solens strålar inte alls nå in. (ofta ser det ju precis likadant ut på dag som natt i hus. Gissar att det är "by design") Men man hade ju gärna velat se just de snygga solstrålarna mot golvet, och som studsar och lyser upp taket. Eller in genom fönsterrutor och lysa upp. Men icke. Det är kolsvart, och lyses oftast endast upp av stearinljus även mitt på ljusa dagen.