Inlägg

Inlägg som AZyrenia har skrivit i forumet
Av AZyrenia

Annorlunda problem med musen

Vet inte riktigt hur jag ska formulera detta då jag inte vet exakt hur felet uppstår men gör så gott jag kan. Min mus fungerar som den ska för det mesta men helt randomly blir den helt konstig... laggar jättemycket och kan bara dras i sidled för det mesta, ibland upp och ner men det är inte ofta.

Vet ej hur detta inträffar och vet ej hur jag ska lösa detta. en reboot på datorn har ~ca 35% chans att lösa problemet...

Har formaterat datorn och provar med 2 olika möss med samma problem.

Vet ej om någon kanske har någon humm om vad det skulle kunna vara eller äns vad man kan titta på för att kanske komma på detta?... kör med en Razer mamba tournament edition om det hjälper.

Av AZyrenia

Asus Rog Strix Wireless gaming headset är det som står på manualen... på sidan står det republic of gaming om det hjälper

Av AZyrenia

asus rog strix - Aula ljud ?

Nyss skaffar ett par asus rog strix och dom fungerar klockrent i t.ex spotify eller på youtube... dock när jag pratar med någon på discord så låter det som om man är i en aula / kyrka... default inställningar... Fungerade normalt innan jag bytte headset... tänkte om någon hade någon idé på vcad som kan orsaka detta ?

Av AZyrenia

Har nu bråkat vidare och kommer in i routern via min telefon, men inte på datorn som är kabelansluten... Någon idee ?

Samt... ang. port forwarding... Har hittat så jag kan forwarda en port t.ex port 80... men om jag vill forwarda en range t.ex 80-100... hur skriver jag då in det... den ger mig ett felmeddelande då som lyder
"port range is invalid, it must be of format port1-port2 with port1 <= port2"

Av AZyrenia

Kommer inte in i min router

Fick idag hem en "Technicolor TG799 Vac Xtream" och kommer inte in i den... varit i kontakt med Bredbandsbolaget som skickat ut det och enligt dom ska det fungera...

Provar jag med internet explorer så händer ingenting, samma med chrome... Kör jag med mozilla säger den bad certificate... Någon ineé på vad som kan vara fel ?

Av AZyrenia

Logitech G930 betyg

Till att börja med kan jag säga att jag inte är en expert när det kommer till hörlurar och denna recension är min personliga åsikt och jag vet att det finns folk som kommer att misstycka, men finns säkert dom som håller med också. Med detta sagt så skriver jag vidare.

Jag köpte för ca 2 månader sedan ett par Logitech G930 Trådlösa hörlurar och till en början fungerade dom bra. Ljudet va bra, Mikrofonen fungerade bra och dom satt skönt. Batteriet höll ca 10 timmar fullt laddat. Jag var just då nöjd med köpet.

Efter ca 1 månad började dom strula. Dom tappade anslutning till usb sändaren ca 1-3 sekunder för att sedan återansluta. Detta var dessutom väldigt oregelbundet för ibland kunder jag spela i 5 timmar utan problem och vissa gånger hände det 3 gånger på bara en minut.

Jag tar då kontakt med Logitechs support och förklarar läget. Dom menar på att jag ska gå in i installationsmappen och ändra timeout inställningen för batteriet vilket jag inte ser hur det skulle vara relevant. Provade iaf utan att det blev bättre. Provade i en annan dator och samma fel. Provade att ominstallera mitt operativsystem och det fungerade inte häller. Har åkt och bytt hörlurar till ett par andra (samma modell) och samma fel på dom. Har provar att flytta sändaren för att se om det var störningar och det vart inte bättre. Provar stänga av all utrustning i omgivningen som router, ps4, telefon, ipad osv. Allt med trådlösa sändare. Och felet kvarstår.

Jag har under denna period på ca 2 veckor mailat fram och tillbaka till Logitechs support och får gång på gång svar som dom redan sagt och svar som är helt orelaterade. Till slut flippade jag ur på dom och skrev ett långt mail där jag pekade ut alla fel i ett och samma mail, Alla deras svar och en tidslinje med alla main, referensnummer och deras svar (vart ca 2 A4 pappe långt) och till svar får jag förlande:

"You’ve recently been in contact with Logitech. We’d like to follow up and ask if your request was fully addressed. If it wasn’t, please feel free to respond to this email or visit our online Support Community."

Jag äersonligen är mkt besviken och kommer aldrig mera köpa en logitech produkt i hela mitt liv...

0 / 10 poäng. mkt pga dålig support... Hade dom fungerat som dom skulle och haft bra support hade dom fått en 8 / 10.

Av AZyrenia

Logitech G930 tappar anslutning

Köpte ett Logitech G930 för en månad sedan. Funkat klockrent tills för ett par dagar sedan.

Nu tappar den anslutning till sändaren i 1-3 sekunder innan den får anslutning igen. Händer allt mellan 3 gånger på en minut till en gång i timmen. Sändaren står ca 1 meter framför mig utan saker ivägen och har stått där hela tiden.

Logitech Gaming Software är ver 8.87.116

Hjälp

Av AZyrenia

Just nu spelar jag sword coast och battlefield men är allt mällan himmel och jord

Av AZyrenia

Ska skaffa ny mus, osäker på vilken.

Har idag en Razer Taipan som är inne på sina sista dagar och ska skaffa en ny mus. Skulle gärna vilja ha lite feedback och idéer då jag kollat lite själv men inte riktigt bestämt mig vilken jag vill ha än.

Huvudsakligt bruk är spelande.
Jag andvänder både mouse button 4 och 5 (bak & fram i t.ex webbläsaren) samt Sensitivity stage up / down knapparna.

Mottager gärna andra förslag, men dom jag kollat på hittills är
Roccat Kone XTD Max Customization Gaming Mouse
Razer Mamba Tournament Edition RGB Gaming Mouse
eller helt enkelt en ny Razer Taipan Expert Ambidextrous Gaming Mouse (är det samma för hittade inte vanliga taipan om den fortf säljs?)

Av AZyrenia

@bärplockaren:
Nu har jag provat en gammal mus i min dator. och den fungerade klockrent... Tydligt att det är min Taipan som är lite mysko, men är fortf fundersam hur den funkar efter en reboot.

Av AZyrenia

Problem med mus efter ny dator.

Har en Razer Taipan som jag haft i ca 2 år och som fungerat klockrent. Köpte nyligen en ny dator (specs nedan) och formaterade datorn och installerade även in Razer Synapse 2.0. Men har ett problem. När jag startar upp datorn är musen död (den lyser men svarar inte). händer inget fast jag väntat ca 15 min. men rebootar jag datorn så svarade den men laggar som fan i ca 2 min innan den fungerar bra igen. därefter funkar den som den ska. Har provat att dra om drivrutinerna till musen men problemet kvarstår. Detta problem kom i och med att jag skaffade den nya datorn, men har svårt att tro att det är någonting med den då tangentbordet funkar som det ska, och jag har provat att byta usb port.

Några ideér om vad som skulle kunna vara fel ?

ASUS Z97-A
Intel Core i7-4790K
Corsair Vengeance Low Profile 16GB DDR3 PC3-12800 1600MHz (2x8GB)
EVGA PowerSupply (PSU) SuperNOVA 750 G2 750W
MSI Radeon R9 390 GAMING 8G (R9 390 GAMING 8G)
Samsung SSD 850 EVO SSD 250GB

Av AZyrenia

@Razor199: Om jag gör det, och har HDD'n i dator 1, måste dator 1 vara på för att dator 2 ska kunna komma åt den ?

@Tino Kollade och såg att det fans en USB utgång på routern (en ZyxEL ZyxEL p-2812HNU-F1 VT), men vet inte riktigt hur jag ska komma åt den ?

Av AZyrenia

1 Extärn till 2 datorer?

Har en Extärn HDD som går på usb. Både min och fruns datorer står ganska nära varandra. Kan man skaffa någon typ av adapter eller dylikt så man kan ha den HDD'n i båda datorerna samtidigt ?

Av AZyrenia

@Jonas Kallberg: Japp det finns en plats till i fronten och har funderat på att sätta en till där men får se... Vända på dom kommer jag isf att göra, men visste dock inte att CPU'n gick att sätta i sidled, intressant

Av AZyrenia

Luftflödets riktning ?

Hej allihopa. Jag kör med ett CORSAIR Carbide Series 300R och är lite osäker på vad det bästa luftflödet blir.
Röda sträcken är fläktar, 120mm i front och back på chassit och 2x 90mm på CPU fläkten. Det är en Noctua. Osäker på vilken modell men jag tror att det är en Noctua NH-U9B SE2 (eller iaf en väldigt lik)

Saken är den att i fronten finns det dammfilter men inte där bak. Dessutom står chassit med chassits baksida 5-10cm från väggen medans fronten är fri.

Skulle jag tjäna på att vända på bak / front fläkten så den sugen in framifrån? (och cpu fläkten men tror inte det) Det finns lufthål i taket, dock utan dammfilter.

http://oi57.tinypic.com/2gy27mr.jpg

Av AZyrenia

@Rydisen: känns bra att ha iaf lite marginal

Av AZyrenia
Skrivet av Rydisen:

Kör på Evo 212. De lär ju inte underdrivit med specs på något av hållen så ska väl gå bra.

med 1mm marginal ? kanske jag som är kinkig men klingar inte bra i mina öron

Av AZyrenia

@ddog: Corsair Vengeance Low Profile 16GB DDR3
Jag skulle tro att ett Noctua CPU-Kylare NH-U9B SE2 passar, vad tror du?

Av AZyrenia

@ddog: Nästan lite för hight isf... du skulle inte kunna rekomendera en annan kylare ?, kommer köra en Intel Core i7-4790K

Av AZyrenia

Kommer min kylare passa ?

Funkar en Cooler Master CPU Kylare Hyper 212 Evo i en CORSAIR Carbide Series 300R om man kör med ett ASUS Z97-A ?

Hittat info om att kylaren ska vara 159mm, men inte info om storleken på dom andra delarna