Inlägg

Inlägg som wall3 har skrivit i forumet
Av wall3
Skrivet av AquaRelliux:

Jag tror att du möjligen måste uppdatera bios på ditt moderkort för att det skall stödja de nya devil's canyon cpuerna? Stoppa i din gamla cpu och testa om allt fungerar med den

Edit japp jag verkar ha rätt:

Bios F7 released 2014/05/13

Notes:
*Support New 4th Generation Intel Core Processors
*Enhance DDR capability

Jag börjar med att säga att det inte går att starta datorn med det gamla proccesorn heller. Har testat byta bara fläkten också.
Om man kollar enligt denna listan http://www.gigabyte.us/support-downloads/cpu-support-popup.as... . Så ser man att min förra i3a supportar F7 exakt som i7an gör?¨¨

Om det nu skulle varit det så kan jag ju inte uppdatera bios ändå? datorn startar ju inte.

Om det nu skulle varit BIOS då hade väl datorn startat med alla gamla komponenter?

Av wall3
Skrivet av DatorMuppen:

Kontrollera att alla kablar och kort/CPU sitter ordentligt för det ska ju funka om du inte har sabbat moderkortet genom statisk ström(kan ju om du sitter på en matta eller gnuggar händerna mot tröjan, typ)!

Har kollat allt flera gånger... Statisk ström märker man väl om det blixtrar till lite? Jag tar alltid på ett element innan jag börjar pilla.

Av wall3
Skrivet av panpo98:

En Dator behöver 4 delar för att starta utan bild.

Moderkort
Processor (Kylare)
Nätagg (kabel)
Minne

Fixa felet så att fläktarna snurrar normalt innan du sätter tillbaka grafikkort, tangentbord, mus, kringutrustning, kablar (USB, SATA osv), Chassi fläktar, fläkt kontroller mm. Ingen ide att blanda in bild och Windows just nu och nästan allt som folk tror inte spelar roll och porten de kopplats till är ökända för att kunna blockera starten på olika sätt mm.

Testade att koppla ut allt som du sa, gjorde ingen skillnad.

Av wall3
Skrivet av FlashTec:

Om det är samma problem som jag hade för någon vecka sen så har du glömt 4+4 pin kabeln till cpu, det gav i alla fall mig samma symptom

4+4pin kabeln sitter. Har även testat 2 olika kablar om det skulle varit fel på den första.

Av wall3

Datorn stängs av efter 1 sekund. vad är fel?

Vad är fel med min dator? Jag har precis bytt ut
Intel(r) core(tm) i3-4330 CPU @3.50GHz
8GB Ram 2133MHz
Nvidia Geforce gtx 650
Nätaggregat: SF-500P12A
modekort: Gigabyte techonlogy Co.Ltd model H81M-S2PV

Till:
Intel i7 4790K @4GHz
Geforce Msi GTX 970 Gaming 4GB
Samma ram minnen
EVGA SuperNOVA G2 750W
Samma modekort

Och nu till problemet. Allt sitter som det ska och allt ska passa enligt Inet.se ?

När jag startar datorn så går den igång i ca 1-2 sekunder, alla fläktar förutom CPU-fläkten som bara snurrar till går igång. Sen stängs datorn av i 3sekunder sen försöker den starta sig igen. Vad kan problemet vara?

Edit: Nätaggregatet är nytt sen idag. Trodde först det var fel på mitt förra men problemet kvarstår. Och byter jag tillbaka till de gamla sakerna så händer det exakt samma sak. Det måste nästa vara modekortet?
__________________
Tacksam för alla sorters tips, har dock testat det mesta känns det som... Aldrig varit något problem med datorn innan jag skulle upgradera den.