Inlägg

Inlägg som Robiban har skrivit i forumet
Av Robiban

beror på hur sugen man är på att spela spel när det släpps. Någon gång lär man köpa det och spela igenom men helt ärligt är D2:R fortfarande mer intressant för mig, särskilt eftersom de börjat utveckla på det och kanske adderar mer till end-game. Jag vet inte vad jag tycker om D4. bra grafik, helt ok atmosfär och bra motor men tröttnade ändå runt lvl 15. Spel intresset har svalnat rejält rent generellt för mig.

Av Robiban

En materialare vi hade i vårat hockeylag för ca 20 år sedan skulle göra mitt namn mer likt ett nord afrikanskt och det blev Robiban. Tyckte det var roligt och personligt så det har fått hänga med. Vissa karaktärer får också det självklara "Brobiban". Skäms gör jag dock inte, tvärtom.

Av Robiban

Nu framgår det ju att WZ inte är det jag primärt ska spela. Kan ha gjort en brainfart när jag la in det i listan bland de andra med samma krav men tycker ändå det du länkar känns irrelevant.

Hur som, för att förtydliga så förstår jag din poäng att WZ2 är ett undantag bland spelen jag listar men det har ingen betydelse. Det är inte WZ2 som är mätbryggan för mig utan D4 även om det betyder att jag får 5 fps i WZ2

Av Robiban

Om du i huvudsak ska spela musik så gör sig själv en tjänst och skaffa ett par golvare och en stereoförstärkare. Lite större golvare med dubbla 8" basar kommer skapa bra ljudtryck trots rummet är stort. Som någon tidigare skrev kolla begagnat. Ett bra riktmärke brukar vara att köpa en förstärkare för ca 50% av högtalarpriset för att få ett hum om en lämplig kombo.

Är det primärt film du ska se på kanske surround är att föredra men för samma pengar får du i princip värdelöst stereoljud jämfört med om du siktar in dig på det.

Av Robiban

Hm. 7800x3d, 7900xtx - ni listar ju typ det bästa och dyraste som går att köpa. Lite väl för medium/high inställningar i 1440p tycker jag det låter som?

Jag har typ 100 stabila fps i apex med 7700k + 1080ti idag.

Jag tänkte att typ 13400f + 3080/6900xt skulle vara mer än lagom för mina krav.

Av Robiban

Ny PC spel 3440x1440

Hallå

Är lite sugen på ny burk för att spela främst D4.

Mina krav är spelande (D4 lockar mest just nu men lite nyare spel i allmänhet) i upplösning 3440x1440 inställningar typ 3 till 4 på en skala till 5 med en ganska stabil fps kring 90-100 i typ D4 - gärna lite högre i FPS som CS2, warzone, apex.

Behöver inga inköpskorgar, jag plockar ihop allt själv då jag ofta lägger lite mer krut på exempelvis lagring och chassi än vad som brukar visas upp här utan är mer intresserad vilken nivå av CPU och GPU som är rimligt för mina krav

Tack o bock!

Av Robiban

20.000~ betalade jag för min nuvarande pc med 1080ti, 7700k och andra relativt högpresterande komponenter. Det är i runda slängar ca 100% högre pris på grafikkort i samma segment på ca 5 år. Jag är glad för att spelintresset har svalnat sedan dess..

Av Robiban

Tråkigt med easee. "Fick" våran i samband med att vi installerade solceller men har inte börjat anvanda då vi inte har elbil än. Laddaren är kopplad till separat central med överspänningsskydd och separata mekaniska brytare. Räcker inte det?

Att den inte håller ip-klassningen som lovat är ju inte heller bra men birde vara ganska lätt att reklamera en produkt som lovar att hålla för utomhusbruk och sedan pajar pga fukt?

Av Robiban
Skrivet av Petterk:

Finns redan om du vill att butiken plockar varorna och du hämtar/de levererar.

Butikerna har garanterat koll på vilken typ av produkter som ingår i prisjämförelser och de har koll på konkurrenternas priser. I praktiken finns det nog inget att vinna på att göra det lite mer officiellt.

Finns det? En oberoende part som listar alla butikers prdodukter med priser och sammanställer vad valda produkter skulle kostat i inköp i respektive butik? Jag vet då inte vilken tjänst det är.

Av Robiban
Skrivet av YungGoBo:

Idag läste jag in mig lite på situationen gällande easee då jag själv sitter med en easee home. Först trodde jag det bara var tjafs gällande jfb men boxarna verkar ha flera allvarliga fel. Isolationskrav, ip-klassing och jfb. Här verkar det inte finnas en enkel utväg för easee utan de kommer att behöva byta ut samtliga installerade laddboxar. Vi pratar hundratusentals. Jag kan inte se hur easee kommer att klara detta. Det luktar konkurs lång väg.

Frågan är hur man som ägare agerar nu? Ska man höra av sig till firman som installerat för att hamna först i kön vid eventuellt utbyte eller är det bara att avvakta?

Vad är der för fel på easee? Finns det info att läsa någonstans?

Av Robiban
Skrivet av pv2b:

Det kommer signaler från regeringen att vi som konsumenter ska jämföra priser för att motverka inflationen.

"Som konsument får man också jämföra, var ska man handla? Finns det handlare eller butiker som höjer i onödan?" Detta ska vår finansminister Elisabeth Svantesson ha sagt, enligt Expressen..

Det fick mig att undra, hur ska man göra det? Det är inte rimligt att behöva bränna runt i stan och leta i olika butiker för att spara två kronor på ett paket smör.

Enligt de ekonomiska teorierna om den fria marknaden så ska en slags balans uppstå, en slags perfekt matchning mellan tillgång och efterfrågan, som optimerar priserna. Men de teorierna bygger på en hel del antaganden och idealiseringar. Ett sådant antagande är att alla ska ha tillgång till fullständig prisinformation, både kunder som ska kunna välja var de handlar, och handlare som ska se vilka priser sina konkurrenter tar. Allt för att dessa prismekanismer ska fungera som de ska.

Om man nu utgår från att en fri marknad i grund och botten är en bra idé, borde då inte ett möjligt, och ganska enkelt steg att göra verkligheten mer lik en ideal fri marknad, vara att tvinga butiker att publicera sina prislistor online i ett standardiserat format?

Det behöver inte vara särskilt avancerat, minimalt skulle det räcka med en CSV-fil, med kolumner för streckkod och pris. (Självklart kan man göra det mer komplicerat, för att täcka viktvaror utan streckkod, och olika typer av villkorade rabatter, men det är inte nödvändigt för att uppnå en förbättring.) Dessa skulle kunna publiceras på en normal webbserver, och något lämpligt statligt verk skulle kunna få uppgiften att föra register över butik och var man hittar deras prislista.

Själva utvecklingen av verktyg att tolka prisdata på och jämföra priser kan man utgå att intresserade parter själva utvecklar. Det bör räcka att datat finns och är tillgängligt, som ett första steg.

Finns det några uppenbara nackdelar med att tvinga butiker att ha den här typen av pristransparens? Och varför bara matbutiker, varför inte alla andra butiker också? Och vad hindrar en regering att införa en sån här reglering omedelbums?

(Sedan finns det så klart en massa andra saker man kan säga om hur matpriserna ökar, men jag hoppas att vi här på Sweclockers kan hålla oss till ämnet, d.v.s. hur vi kan använda relativt enkel teknik kombinerat med regleringar om transparens i prissättning för att försöka motverka inflationen, så tråden inte spårar ur. )

Det här är inte ett dumt förslag.

Tänk att kunna plocka ihop en inköpslista på nätet och sedan få informationen om vilken butik inom vald radie som erbjuder den matkassen till bäst pris. Det hade varit något.

Det hade också inneburit att butikerna inte hade behövt erbjuda varje vara till lägst pris utan ett bra erbjudande på en produkt i en relativt liten matkasse kan också betyda att de kan sälja resterande till högre pris än konkurrenterna.

Av Robiban

Jag skulle personligen välja 2tb lagring och ett billigare moderkort. Spel i synnerhet har ju en förmåga att kräva mycket lagring och att hålla på att ta bort/installera suger

Av Robiban
Skrivet av anderna:

Alltså, jag vill ju egentligen bara spela igenom spelet. Varken mer eller mindre men det är ju kul om det är lite utmanande.
Det här med att man själv bestämmer hur svårt/enkelt det ska vara känns ju lite annorlunda..

Dwt är väl ganska vanligt för singleplayer spel att de har någon typ av nivå av svårighet att välja för spelaren. "easy mode" kallas väl numera för "story mode" där man inte är så intresserad av att bemästra stridstekniker utan kötta sig fram genom spelet och uppleva det som en film, typ.

I Diablo är ju svårighetsgraden också kopplat till vilken typ av saker du hittar samt hur mycket experience du får. Det tar med andra ord mycket längre tid att nå max level och hitta bra items på normal än torment - spelar man för storyn är ju det betydelselöst

Av Robiban
Skrivet av anderna:

Hej!

En snabb fråga bara, jag lirar just nu igenom Diablo 3 som en barbarian på normal mode. Är spelet väldigt enkelt jämfört med typ D2 eller har jag bara hittat gear som gör mig odödlig. Är i akt 3 och tar ingen skada av varken hordes eller bossar..
Jag förstår ju att jag kan byta svårighetsgrad men visst ska det väl ändå vara lite utmanande även på normal?
Jag gör inte så mycket skada med en vanlig sving men snurrvarianten (högerklick) mosar det mesta snabbt.
Blir det jobbigare framöver kanske?

Jag är lvl 38.
Damage 3 226
Toughness 39 237
Recovery 41 381

Med tanke på att spelet har 10(?) svårighetsgrader (innan T7-T16 blir upplåsta) och du spelar på lägsta så måste du nog gå afk för att dö

Av Robiban

Funderat på begagnat? Dina krav är ju inte skyhöga och du skulle säkert kunna hitta en begagnad spel-PC som fyller dina krav för 1/3 eller åtminstone halva av priset. Då har du utrymme att utöka minne eller lagringsmängden, vilket är något man ofta upptäcker blir lite med 1tb i dagens spel.

Av Robiban
Skrivet av KurtEgon:

Ser ju väldigt lovande ut och dessutom 20% nedsatt på HPs hemsida. Har du testat curved någon gång och kan jämföra med det? Hur djupt är ditt skrivbord?

Nix, har aldrig testat curved. Så klart sett de på diverse elektronikbutiker men de har alltid någon space-aktig design ("Gaming") som jag inte tål. Jag har ett ganska normalt skrivbord. 80-100cm skulle jag gissa på.

Av Robiban
Skrivet av Aleinies2005:

Tack ska göra det

Nu vet jag att du skrev att du inte kan så mycket om datorer men på en så pass gammal dator kan det vara värt att kolla hur kylpastan på processorn ser ut. Den kan mycket väl vara uttorkad som skulle kunna leda till att en eller flera kärnor "arbetar långsammare" pga risk för överhettning. Det skulle jag gjort innan jag köpte nya prylar i alla fall

Av Robiban

hur är temperaturen på processorn under load? Den kanske throttlar?

Av Robiban

jag har samma problem. Blir inte av med en profilbild jag tog för 12-13 år sedan på mitt microsoft-konto. Vet inte om det syns när jag skickar mail men den visas när jag ska logga in på min PC.

Av Robiban

kan gott rekommendera HP x34 - Det är en platt IPS 3440x1440, 165hz med väldigt stilren design - till ett vettigt pris dessutom.

Använder själv till arbete och spel. Freesync funkar ypperligt