Inlägg

Inlägg som sgZooT har skrivit i forumet
Av sgZooT

Som Mumu var inne på.. Bege till en sån elgiganten megastore där de har grejerna framme och kläm och känn, lyssna och jämför! Lurar låter inte alltid likadant i mobiltelefonen som hemma vid datorn (ofta sämre, de med hög impedans (>200Ω) och låg känslighet blir väldigt låga i volym, medans de med låg impedans (<50Ω) kan bli lite slappare i basen genom mobiljacket även om det låter tillräckligt högt) men det ger dig åtminstone ett bättre hum om vad det är du köper än att beställa baserat på andras rekommendationer. Ljud är skoj, köp nåt som du tycker låter schyst.

Av sgZooT

Jag håller inte med ovanstående tre inlägg då just soundblastergrejerna har väldigt hög output impedance.
En snabb googlesökning informerar (overifierat) om 22Ω för Zx-kortet vilket är okej för mer tungdrivna lurar men som rentav är direkt olämpligt för X2, IEMs o.d. Visst ljud är subjektivt och många föredrar att matcha lurar med förstärkare som färgar ljudet men för en mer (i brist på bättre ord) korrekt eller neutral leverans bör inte förstärkarens impedans överstiga 1/8 av lurarnas.

NwAvGuy som designade O2/ODAC har skrivit mycket matnyttigt på sin blogg. Ref http://nwavguy.blogspot.se/2011/02/headphone-amp-impedance.ht...

Av sgZooT

Jag kör X2+ FiiO K5. För min del passar den perfekt vid datorn då den har line outs så min DAC där kan mata både den och vidare till förstärkaren som jag har driver skrivbordshögtalarna med utan att behöva matcha volymen mellan dem. Vidare har den låg output impedance så den kan driva allt inklusive X2 och IEMs neutralt och så stor trevlig volymratt... Och en svensk återförsäljare.

Av sgZooT

Philips Fidelio X2 hemma vid datorn för musik/gaming då inte högtalarna kan vara på
Sennheiser Momentum mk1 till/från/på jobbet

Av sgZooT

Algoritmen är inte publicerad av Valve och det kommer den aldrig att bli. De uttalanden som skett finns länkade tidigare i tråden..

I min mening är det inte lönt att lägga vidare energi i frågan då det bara föranleder frustration. Jag har hört talas om personer som rankat upp vid förlust, dock aldrig ner vid vinst. Det talar för att det handlar om personlig prestation så som bomb plant/ defuse, de personer du har ihjäl i förhållande till dina egna "poäng" men än dock ultimat match win som alla borde sträva efter mer så än sina egna stats i förhållande till egen uppfattning om hur du bedöms av systemet.

Att skylla på alla yttre faktorer som inte har med sin egen prestation att göra så som spelets design, lagg, motståndares fördel i fps osv hindrar bara egen utveckling, gör en irriterad och får densamme att framstå som en gnällunge då det ventileras i chat

Av sgZooT

ZooT^
SMFC
26 år

Söker dig trevliga typ vars push-to-talkknapp inte används för klagomål och spydigheter. Dataspel spelar man för att det är skoj! Då rankingsystemet fungerar som det gör ser jag dock helst att din rank inte är mycket lägre än min egen. Jag spelar sporadiskt kvällar och helger, brukar åtminstone bli 1-3 kvällar i veckan. Nås enklast via steamlänk ovan.

Väl mött