Inlägg

Inlägg som DarkWARLOCK har skrivit i forumet
Av DarkWARLOCK

Uppdate... Nu börjar det hända saker. Ser på Device Manager och båda fingeravtryck läsaren och smart kort läsaren syns.
https://imgur.com/a/miKTmYF. Har inte hunnit testa men ska göra det nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DarkWARLOCK

Glömde även säga att jag fick själva fingerPrint programmet installerat men att windows inte kunde hitta den inbyggda läsaren och att via DOS filen så måste systemet vara 32bit. Hittar även Biometric Devices på control panel, hardware and sound men att windows inte hittar något. Ska installera 32 bit och återkommer

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Belzader:

Då har du 64-bitars Windows, du kan prova precis som mrqaffe föreslog att göra en ominstallation med 32-bitars Win 10 istället, för att se om det fungerar bättre med drivrutinerna från Dell's sida.

Angående licens-nyckel, så spelar det ingen roll om man kör 32 eller 64-bitars, då den är samma för båda på Win 10.

Japp håller på att ladda ner drivrutinerna till 32 bit systemet till usb.

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Belzader:

Du kan se vilket det är genom att öppna System (görs enklast enligt min åsikt genom att trycka på Winkey (den med flagga på) + PauseBreak).
Vid System type står det vilket det är.

Står: system type 64-bit operation system, installed memory (RAM) 4.00 G, Intel core i5-2520m2,50GHz

Av DarkWARLOCK

@mrqaffe: Det är ju sant. Såg att denne dator stöder max 16GB ram

Av DarkWARLOCK

@mrqaffe: Okej. har 4GB exakt, så kanske därför jag inte kan installera firmware till fingerLäsaren och smart kortet då den säger att system inte går att köra på 64 bit. Tror jag börjar förstå varför inte de går då systemet måste vara 32bit och inte 64. Tur man har ett usb med windows 7 pro 32bit då

Av DarkWARLOCK

Kollade nu på Dell support lista och knappade in My serviceTag och se vad som kom med från fabrik och ser att det står Windows 7 32bit? Kan man ens köra 32 bit på en 64 bit processor.

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Azathoth:

Stämmer bra, ibland kan det vara lite meckligt och ta hem många uppdateringar och det underlättar, har du redan kört är det nog inte drivrutinerna som är problemet.

Allt funkade innan. Använde fingeravtryck för logga in och testade att swipa med en rfid kort utan problem.

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Azathoth:

Min rekommendation är att ta hem "Dell command update"
https://dl.dell.com/FOLDER05944435M/1/Dell-Command-Update_0NJ...

Det är Dells variant för att ta hem drivrutiner till din modell (som många andra tillverkare har).

väl klar borde du ha fått alla drivrutiner, och är det fortfarande problem saknas väl något program el dyl.
(Ibland kan den köras 2ggr, mest så man får med allting)

Testade den men den hittade bara dom vanliga uppdateringar som du kan hitta på dell:s sida. Bara det att dell command update är en lättare verktyg om jag inte är helt ute

Av DarkWARLOCK

Testar och installerar windows 7 pro och se om de vill sig.

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Shiprat:

Har den Windows 10 original från dell?

Dell har en "OS Recovery tool" vilken låter dig knappa in dni service-tag och skapa ett usb-minne med licenserad windows-installation och möjligen drivers därtill, du kan testa att köra den istället. Verktyget erbjuder enbart windowsversionen som följer med datorn såvitt jag vet dock.

I några fall där jag gått igenom rätt avancerad felsökning med dells företagssupport har de pressat på att testa att dra ner drivers via deras Dell Command app istället för att installera .exe filer och i åtminstone ett fall så drog den faktiskt ner en annan driver än vad som listades på hemsidan, som betedde sig annorlunda.

Det ska jag titta närmare på. Denna datorn har ett ""Dell Windows 7 pro OA" och kom med windows 10 på

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Belzader:

@DarkWARLOCK:
Om det är en pack-fil (.rar, .zip, .7z) så måste denna packas upp först, det kan göras via 3:e part program som te.x 7zip eller via Windows inbyggda.
För att använda Windows egna så höger klickar du på filen och väljer Extrahera/Packa upp.

Det är inga rar fil utan det är ZPE EXE filer som packar upp av sig själv installerar och vissa funkar inte, och vissa har en DOS fil och de står att detta program kan inte köras på 64 bit och diversa. Kollar jag på Service så står dyker smart card upp och sätter på den och windows startar den utan att något problem dyker upp men det står inget på själva Device manager att den finns där. Har laddat ner varenda program från dell som behövs så antagligen är filen en 32 bit och går ej att köra eller så stöds väl inte windows 10. Men det verkar ju konstig med tanke på att den funkade när den kom med windows 10, sen finns de 2 filer som har namnet Security Catalog och nån ddl fil i samma mapp som jag inte vet hur man ska köra den. Genom att själva varan inte dyker upp på Device Manager så kan man ju inte installera drivers när de inte finns något där ens.

Av DarkWARLOCK

Hjälp med Dell laptop

Hejsan på er alla.

Jag har nyligen blivit ägare av en Dell Latitude E6420 XFR Military Grade. Den kom med Windows 10 och testade alla funktioner inklusive fingerprint reader och Contactless smart card och allt funkade och bestämde mig för att installera om Windows 10 och nu får jag inte igång varken Fingerprint läsaren eller Contactless smart kortet, fast jag har installerat diversa drivers som behövs. I Device Manager ser jag bara att de står ControllVault Device men inte (Biometric Devices) som det stog när jag kollade innan jag installerade om. Se denne sida: https://www.dell.com/support/article/se/sv/sebsdt1/sln155141/...

Så ser ni på den bilden så står det Biometric Devices men jag har bara den understa där det står "Dell ControlVault w/fingerprint" och så står de inget om "Smart card readers" Helt tomt där.

Dell Data Protection
Dell ControlVault
Dell USB Smart Card Reader Keyboard Driver
Trusted Platform Module (TPM)

När jag laddar ner en fil från dell så står de att filen inte godtar 64 bit och eller windows 10 så jag väljer windows 7,8 utan framgång även kört via kompatibel men lyckas inte och när jag har laddat ner en fil så är de ingen EXE file utan en annan fil som jag inte har koll på hur man kör.

Hoppas ni förstår denne luddiga text. Allt funkade innan jag återställde windows.

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Xeraton:

En USB Y-kabel som denna bör även funka för extra strömförsörjning. Mindre och smidigare än en USB-hubb

Den var ju riktigt billig. Tack för det snabba svaret

Av DarkWARLOCK

Måste jag ha en usb hubb med strömförsörjning

Har nämligen en surfplatta och satte in min externa hårddisk på 500gb via OTG och gick in på fliken identifiera usb enhet och den börjar lysa blått som den ska men hårddisken visas inte i plattan men efter några sekunder så blinkar den och typ dör. Måste jag ha en usb hubb med strömförsörjning. Det är en seagate 500gb 3.0, vet inte om 3.0 inte riktigt stöds via OTG eller ger tillräckligt med ström eller hur funkar det. Tacksam för snabb svar

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Grönahunden:

ja har svårt att förstå hur du bara kan chansa det är inte trial & error? har du otur så förstör du ju delar för att du kopplat fel.

Men nu är allt start klar och bara köra på.

Av DarkWARLOCK
Skrivet av anon183825:

Efter att ha läst igenom tråden var det lika bra att du lämnade in datorn då du verkar ha ganska dålig koll på vad du sysslar med.

Visst, alla har vi varit nybörjare en gång i tiden men det finns medföljande manualer med detaljerade bilder och beskrivningar på hur och var saker ska kopplas in.

Det är ingen raketforskning vi pratar om och det är inte svårt att läsa manualer.

Är inte meningen att låta dryg på något sätt men det här hade du kunnat fixa själv med lite läsning och tålamod.

Absolut Kunde jag fått i hop den med lite tid så hade jag. Men jag ville inte hålla på ifall något skulle gå sönder och det sa han också, om jag hade fortsatt och pilla mer så hade det gått illa men nu som turen var så var det inget som var trasig eller sådant

Av DarkWARLOCK

UPPDATERING

Lämnade in datorn på datorservice och kan säga er att det var riktigt felkopplat. Dom plockade ner datorn i grund och bott, t.e.x Kablarna i grafikkortet var ju inte ens i närheten på rätt plats. Men nu är den start klar och köra på

Av DarkWARLOCK
Skrivet av Grönahunden:

så 3 hål i nånting eller 2hål i nånting och frågan var hur det ska kopplas ?

om du inte skadat nånting med ESD efter detta så köper ja champagne på systemet

Använde bandet man fick med. Den stora power led kabeln. Den har 3 hål som ska in där, det står power led och den andra lilla power led kabeln som har 2 hål som ska in. Efter jag hade tryckt in dessa 2 så blinkar start knappen blå. När jag drar ut den lilla kabeln som har 2 hål då slutar den att blinka och lyser bara blå.

Av DarkWARLOCK

Men däremot så blinkar knappen blått när jag har kopplat in POWER LED:en, den med 3 hål i och den med 2 hål i då blinkar den som om den vore i standby läge.