Inlägg

Inlägg som Snedvard har skrivit i forumet
Av Snedvard

@panpo98: Efter ett par felsökningar så löste vi det, grafikkortet satt löst och på något sätt så vägrade datorn att slå på på grund av det

Av Snedvard

@Klubba: vad menas att bygla PSU'n i ATX kontakten?

Av Snedvard

@juniormannen80: Det är ett RX 470 så det är relativt strömsnålt. Han har 3 års garanti på psu:n men det känns bara jävligt tråkigt att sitta pilla med skiten en gång till.

Av Snedvard

Datorn startar inte, PSU död?

Tjena, försöker hjälpa min kompis eftersom hans dator inte sätts inte igång när han trycker på startknappen. Datorn sattes ihop precis innan nyår så det skulle vara ytterst osannolikt att en komponent har redan börjat krångla. Allt funkade normalt igår men när han skulle ut på kvällen lämnade han datorn på och sedan när han kom hem igen så var datorn avslagen.

Nästa dag försökte han starta den så ger den inget tecken på liv förutom en LED lampa lyser på grafikkortet vilket indikerar på att någon slags ström går fortfarande igenom systemet.
Jag har inte kollat på datorn än men att en sladd skulle ha lossnat från en komponent är ytterst osannolikt.
Så frågan är om det är nätagget som har börjat krångla? Det är ett EVGA 600W så det är ändå ganska bra kvalité på psu:n

Av Snedvard

@Make.Sense: Det stämmer, men hur sätter jag igång en manuell fläktkurva? Jag vill gärna ha två fläktar snurrande samtidigt.

Av Snedvard

@biorrith: Ingenting. Har hållit ett öga på fläkten medans jag spelar och man ser att den försöker starta. Men nu när jag knacka till på datorn sattes den igång. Det verkar som något är ivägen

Av Snedvard

Endast en fläkt snurrar på grafikkortet

Jag har ett XFX R9 390 med två fläktar, dock så snurrar endast en av fläktarna. Men varje gång jag startar datorn så snurrar båda för en kort sekund men sedan lägger den ena fläkten av. Vad är felet? är det något som sitter ivägen så fläkten inte kan snurra eller är det strömförsörjningen som krånglar?

Av Snedvard

@Lorault: Känns väl fortfarande konstigt att det inte går igenom.

Av Snedvard

@Zaphood: De har stängt för idag, ringer imorn och förklarar situationen

Av Snedvard

NetOnNet skickar en extra processor

Har ingen aning var jag ska lägga den här tråden så jag lägger den i support sektionen.

Liten uppföljare på min gamla tråd. Jag skickade ett mail till NetOnNet angående min fraktskada förra fredagen. På söndagen gick jag till NetOnNets Lagershop och bytte ut den fraktskadade produkten. Idag svarar de på mitt mail som jag skickade i fredags där de skriver att de kommer skicka en ny processor.

Jag svarar på mailet och säger att jag har redan bytt ut den, men de kommer inte svara på mitt mail på 48h timmar p.g.a "Kundsupporten är överbelastad"

Vad ska jag göra? De verkar ju inte ha gått igenom i deras system att jag bytte ut min fraktskadade produkt, ska jag bara skicka tillbaka den när paketet kommer?

Av Snedvard

Sent svar kanske men ville bara säga att jag gick till butiken och bytte till en ny processor. Allt funkar som det ska nu och tack för all hjälp hörni och ha en bra 3:e advent

Av Snedvard
Skrivet av Sisyfos:

Absolut.
Har själv köpt en HDMI-kabel av fel format av Netonnet som jag till och med bröt förpackningen på och det var inga problem att lämna tillbaka den!

Så du menar att jag kan bara åka dit och byta ut den till en ny?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Snedvard

Bump. Har bestämt mig att lämna tillbaka processorn och byta ut den. Tror ni att man kan åka till NetOnNets lagershop och byta ut den där?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Snedvard

@Klubba: Men hur kan jag lämna tillbaka den om jag öppnar lådan? Bryts inte garantin då?

Av Snedvard

@EXame: Har redan skickat ett medelande till de. Ringde de 50 minuter innan deras support stängde, väntade i 20 minuter och sen la de på. Helt otroligt.

Av Snedvard

CPU-Paket skadat

Hej på er alla glada medmänniskor, idag kom min i5 6600k till min brevlåda som jag hade beställt från NetOnNet och till min största förskräckelse så har Postnord deformerat paketet. Jag har inte öppnat och testat om den funkar eftersom mina andra delar kommer om några dagar.

Vad ska jag göra? Ska jag testa cpu:n eller är det ingen idé med tanke på paketets skick och istället bara skicka tillbaka den?

Framsidan
http://imgur.com/PtLsR2J

Baksidan OBS! det ser ut som det är en repa på högra delen av processorn men det vara bara kameran som krångla
http://imgur.com/iIAMpQs

En till bild på framsidan
http://imgur.com/RElXgCb

Av Snedvard

Black Ops 3 krashar efter start

Hej på er, har ett litet problem och vid det här laget har ni redan listat ut vad som gäller. När jag startar Black Ops 3 så kommer jag in på startmenyn men sedan så stängs spelet av som det vore ingenting, desutom så krashar grafikdrivrutinerna ibland. Alla andra spel fungerar utan några problem förutom black ops. Har testat att göra en driver sweep men har inte haft några framgångar. Har någon en aning vad som försigår här? Det känns lite surt att ha kastat bort 60 euro och sedan funkar inte spelet.

Specs som är relevanta
CPU: AMD Phenom II X6 1100T
GPU: XFX AMD Radeon R9 390
RAM: Corsair Vengeance 8GB
PSU: Corsair HX 750 Watt

Av Snedvard

@1Ce: Har googlat lite och verkar inte hitta så mycket, men testa att köra memtest86.

Av Snedvard

@1Ce: Dessa grejor funkar helt ok till spel, kanske Gtx 770 som flaskhalsar systemet. Men testa att köra memtest86.

Googla upp hur man hittar windows crashlogs, var länge sedan jag hade problem med BSOD.

Av Snedvard

@1Ce: Skulle du kunna skriva dina specs och lägg upp krashloggen?

Testa att köra memtest86 för att se om RAM krånglar.