Inlägg

Inlägg som huffe har skrivit i forumet
Av huffe

Köpte en TV på netonnet och använde fem stycken presentkort. Gick smidigt. Korten fick jag någon sekund efter jag betalat via swish.

Av huffe

White noise med bluetooth

Behöver lite hjälp. Fick nyss hem ett par Bluedio F2 lurar och har en fundering.

Det är ett slags lågt brusljud i bakgrunden, låter lite som havsbrus. Ljudet finns där hela tiden men är mest tydligt när man pausar. Då hörs bruset några sekunder för att sen brytas och allt blir helt tyst. Sätter jag igång en låt igen så startar bruset igen och hörs i bakgrunden. Lyssnar man på musik är ljudet mindre framträdande men lyssnar jag på ex en konversation är det tydligare.

Kopplar jag hörlurarna med den medföljande kabeln istället för via bluetooth upphör bakgrundsljudet helt.

Är det såhär med bluetooth eller är det nåt knas med mitt exemplar av hörlurar?

Av huffe
Skrivet av Icte:

Kolla hemsidan för att se var produkten du vill ha finns, reservera den, åk dit och hämta den (ta med reklambladet ifall de skulle tjaffsa om priset är felaktigt online).

Tack för svaret.
Grejen är att den är i princip slutsåld sen igår, finns enstaka ex kvar men med en resväg på 40 mil ToR blir det för.omständligt.

Tänkte att Elgiganten har en tre dagars tillgänglighetsgaranti och det står ju inget om att de har begränsat antal varor eller att den inte omfattas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av huffe

Hur fungerar Elgigantens rea? Fick precis hem reklambladet som gäller till 31/12 och i det annonseras varor som är slutsålda sen första rundan. Det står inget om begränsat antal varor för produkten jag kollar på. Kan man utnyttja deras tre-dagarsgaranti? Hur fungerar det, måste man åka till affären eller kan man mejla/ringa?

Skickades från m.sweclockers.com

Av huffe

Lugnt

Fick precis svar från CDON gällande ersättningsdisken a 1 TB. Tydligen var det senaste mejlet ett felutskick enligt supporten. Diskarna äär påväg.

---
Hej,

Beklagar att ni har fått detta mail. Tyvärr har det blivit ett system fel och detta gäller den gamla hårddisken.

Din leverans är på väg. Det vi har gjort är att dem skickas direkt från tillverkare, för att minska leveranstiden så mycket som möjligt. Din order är skickade med det tar ett par dagar för dem att komma fram till dig då dem inte skickas ifrån Sverige.
---

Av huffe

För er som beställt en fire.

Pratade med support idag om att jag ännu inte fått mitt svenska tangentbord, en månad sen jag fick datorn. Enligt support har de haft problem med leveransen från Clevo men räknar med nya om två veckor. C:a 30-40 personer i Sverige står i kö för ett tagentbord så risken är att det inte räcker till.

Som tur är fungerar det bra med det tyska tangenbordet, tycker jag. det är åtminstone inte något som gör att jag ångrar köpet.

Av huffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarwi
Vad bra men jag undrar över processorn på Guru Fire vilken föreslår ni

Core 2 Duo P9700 2x2,80 GHz 6 MB Cache FSB 1066 MHz 25 Watt = 2kärnor

eller

Core 2 Quad Q9000 4x2,00 GHz 6 MB Cache FSB 1066 44 Watt = 4 kärnor drar mer ström = förmodligen blir den varmare?

Jag är absolut ingen expert men jag skulle ta p9700 eller snäppet sämre. Mer värme är absolut inte vad du behöver till den här datorn. dessutom kan du använda de extra pengarna till nåt vettigare. men hör med andra också.

Av huffe

Kolla den tråden. skrev en lite om fire där efter att jag fått hem den. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Av huffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr Najsman
Tack för recensionen!
Det går alltså inte att göra något slags kortköp? Man får ett tyskt kontonummer via mail som man sen ska göra en överföring till?

Det stämmer bra, såvida de inte har ändrat nåt nyligen. Var väldigt skeptiskt då man hört om liknande metoder där folk blivit blåsta, företaget gått i konkurs och liknande. Man måste självklart ta detta i beaktande innan man beställer och betalar, jag beställde när jag hörde från nån annan som beställt att det fungerade, det är såklart ingen garanti för att det ska fungera för en själv dock. Chattade också en del med Michael på sidan, och då kändes det ändå OK.

Jag fick namn, iban mm som jag använde för att föra över pengar till honom, kostnaden för överföringen lät jag han stp för då jag tyckte betalningsmetoden var idiotisk, sen vet jag inte om det var rätt eller fel men han sa inget om det.

Av huffe

En liten recension. Bilder finns men har inte orkat hitta en host, tipsa om ni vill se dem, annars kommer det dröja tror jag. Recensionen är inte komplett på något vis och är också den första jag skriver så ta det för vad det är. Fråga gärna.

Processor:Core2Duo P8800 2x2,66 GHz 3 MB Cache FSB 1066 MHz 25 Watt
Memory:4096 MB DDR3 1333 MHz Kingston
Screen:15,4 Inch WSXGA+ 1680x1050 Pix Glare
Webcam:2.0 MegaPixel
Graphics Card:NVIDIA GeForce GTX260M with 1024 MB GDDR3 RAM 256 Bit
Optical Drive:BlueRay Reader 2x + DVD Burner 8x BC-5500S
Wireless LAN:300 MBit 5100 Intel
Bluetooth:Bluetooth 2.0 EDR
Hard Drive:320 GB WD Black Scorpio 7200 rpm
Keyboard:Schweden / SWE
Operating System:without

Detta till en summa av 1419 euro inklusive frakt.

Leveranstid/Frakt/Betalning: 4/5
Överföringen av pengar från Sverige till Tyskland tog ungefär en eller två dagar, efter det tog det ytterligare fem dagar innan paketet kördes ut till mig. Tyvärr var jag inte hemma men det fungerar ju att hämta på posten också.
Priset för frakten, 25 euro, eller sättet det fraktades på ar jag inget att anmärka på. Möjligtvis att det tracking id som du får av tyska dhl upphör att fungera när posten registreras hos posten. Om du kontaktar tyska dhl kan de dok hjälpa dig med det.
Som betalningsmetod fanns endast överföring från bankkonto till deras, i förskott. Dåligt tycker jag då jag inte handlat från NBG innan och därför inte litade helt på dem. För mig hade det varit en stor vinst om det hade varit möjligt att betala med kreditkort.

Support: 5/5
Oservera att det r mitt intryck hitintills, jag har inte haft mer kontakt med support avdelningen sedan jag fick datorn, hur de hanterar eventuella fel och liknande har jag därför ingen aning om.
Livechatt funktionen på deras hemsida är suverän. Om ”Michael” inte är online kan man skicka ett mejl och få svar någon dag senare. Supporten sker på engelska och även om det inte r den bästa engelska så är den fullt förstålig, min engelska är förresten inte heller vad den en gång var. Jag upplevde Michael som kunnig och serviceinriktad. En annan bonus, tror jag än så länge i alla fall, r att min dator levererades med ett tyskt tangentbord, detta då de svenska var slut. Enligt Michael skulle ingen extra utgift tillkomma. Ett plus i kanten. Värt att notera är att de som skiljer är att z y knapparna bytt plats och att det står på tyska p en del tangenter. Å ersättes av ü-tangent. Störs inte av det än då det bara är att välja svensk tangetbordslayout.

Prisvärdhet: 5/5
Samma dator i Sverige hade gått på några tusenlappar till, synd att jag inte väntade en vecka till då euron sjönk än mer bara. Jag valde att inte köpa ps då jag förstått det som att det endast gick att få tyskt, detta var synd men å andra sidan kan jag vänta ett tag till innan jag uppgraderar.

Prestanda/Skärm: 4.5/5
Har varit på semester så jag har inte kört så hårt med den än. Har hunnit med några vändor med rome total war, fungerade alldeles utmärkt men det är väl det minsta man kan förvänta sig.
Valde glareskärm då jag mest har den innan, men eftersom jag var på semester blev det lite utomhus och ja, den är glansig så in i norden. Inomhus fungerar det perfekt, knivskarpt, bra färger. Hade velat ha möjlighet till högre upplösning men det alternativet fanns inte när jag beställde, tråkigt.
Fläkten hörs hela tiden och när du spelar vrålar den på rejält stundtals, inte som en dammsugare men ändå relativt högt. Störs inte av det men tänker på det, ingen dator till föreläsningar alltså. Fällande värme så blir datorn varm, ganska ordentligt också. Höger kant in mot musplattan blir het, ven undersidan. Det är inte så du bränner dig men de är ett irritationsmoment, kan inte räkna med annat med en sådan här presterande dator i ett litet skal.
Den väger visserligen en de men det får jag leva med, den går att flytta omkring men jag skulle inte rekommendera att ha den med på pendlingen, såvida du inte behöver bära den så mycket då.
Tangentbordet upplever jag som lite plastigt och en aning högljutt, å andra sidan har jag inte stött på en bärbar med ett tyst oplastigt tangensbord. Motståndet i tangenterna är ganska stort, men det gillar jag, det är absolut inte trögt att skriva. Musplattan fungerar bra, knapparna är aningen tröga för min smak och låter en del, som tur är behövs de inte alltför ofta.
Det finns två saker som irriterar mig, men som jag antagligen kommer att vänja mig vid. Dels sitter nätsladden väldigt löst, den trillar ut för minsta rörelse känns det som. Ska se om jag hittar en lösning på det. En väldigt bra funktion den dagen någon snubblar på sladden, men fram till dess kommer jag inte tycka om det. Den två saker jag stör mig på är avsaknaden av en manuell volymknapp, det finns visserligen tillägnade hotkeys för att hantera detta, jag hade hellre velat ha en fysisk knapp att trycka på. Småsaker som man vänjer sig vid, men ändå.
Batteritid har jag inte testad än, ängrar dock att jag inte köpte ett extra när jag ändå la ut så pass mycket pengar. Inte heller har jag testat webcamen eller bluerayen.

Utseende: 4.5/5
Två diskreta klisterlappar där det står att hdmi finns och srs wow, annars fri från skrikande dekaler och skrytiga lappar. Datorn är stilren och elegant. Det känns nästan som en sleeper, om någon förstår vad jag menar med det. Datorn känns stabil och inte som den ska brytas av när jag lyfter den. De få dioder och knappar som finns är placerade så de inte stör. Chassit drar fettfläckar till sig men de gör också de flesta bärbara jag provat. Väldigt stilig, i mitt tycke är det få som överglänser den här, datorn är snygg, okej!

Overall: 4.5/5
Pengarna jag använde för att köpa datorn är helt klart väl spenderade. Jag rekommenderar ett köp hos notebookguru.de.

----
Valde fuskbgg som bildhost då det var direktlänkat, så lat är jag. Bilderna är kassa och stora men ni ser säkert att det är en dator. Skulle ni tycka datorn är ful beror de säkert på bilderna.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/-IMG_0022.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/---IMG_0023.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/--IMG_0025.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/------IMG_0027.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-------IMG_0028.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-IMG_0030.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-----IMG_0031.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/------IMG_0027.JPG

Av huffe

ursäkta att bilderna dröjer. är på semester. det stämmer att du bara kan betala förskott via banköverföring, men det fungerade för mig oh några till här på forumet så av dne an ledningen behöver man inte vara rädd.

Om du undrar hur djup datorn är så finns mått på hemsidan senast jag kollade, men jag vet att det inte är samma sak som att se bilder. ska försöka. hitintills är jag nöjd iaf men självklart finns det sämre delar också men de är mindre än de bra.

återkommer.

Av huffe

Uppdatering

Har nu fått datorn, så vet ni att NBG är OK att bestlla från. Återkommer med mer info.

Mr najsman: allt är på engelska. fläktarna låter men stör mig inte på det, återkommer om någon dag.

Av huffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evert grön
som sagt, tänk på att svenska konsumentköpslagen inte gäller om datorn är köpt i utlandet.

kan va viktigt att tänka på om något skulle hända, (vilket det ibland gör).

annars, visst lockar ett Nvidia GTX280M, men som sagt, är det värt om något skulle hända ???

hur är med det support och tangentbord ?????
(finns å,ä,ö. Dessutom finns Engelsk telefon-support eller måste man lära sig Tyska först )

Om du går in på hemsidan där du kan konfigurera datorn så ser du också att det finns val för vilket tangentbord du vill ha. Supporten har jag bara skrivit med, utifrån frågor om frakt o dyl, men då fungerade engelska utmärkt. Ang konsumentköplagen; Det är ju inte bara i Sverige vi har sådana lagar, sen kanske den inte är lika stark i Tyskland, det har jag ingen aning om, men helt utan rätt är du inte om något skulle gå på tok.

Av huffe

Uppdatering.

Beställde datorn i söndags, idag skeppades den. Tyvärr fanns inte svenskt tangentbord så jag får den med tysk och så skickar de svenskt när de får in det i lager. Hoppas de kommer ihåg det.

Återkommer när mer har hänt.

Av huffe

Då har även jag lagt en beställning. Bara att hålla tummarna.

Här är specs:
Guru FIRE
Processor:Core2Duo P8800 2x2,66 GHz 3 MB Cache FSB 1066 MHz 25 Watt
Memory:4096 MB DDR3 1333 MHz Kingston
Screen:15,4 Inch WSXGA+ 1680x1050 Pix Glare
Webcam:2.0 MegaPixel
Graphics Card:NVIDIA GeForce GTX260M with 1024 MB GDDR3 RAM 256 Bit
Optical Drive:BlueRay Reader 2x + DVD Burner 8x BC-5500S
Wireless LAN:300 MBit 5100 Intel
Bluetooth:Bluetooth 2.0 EDR
Hard Drive:320 GB WD Black Scorpio 7200 rpm
Additional Module:without
Additional Power Supply:without
Mouse:without
Carry Case:without
Keyboard:Schweden / SWE
Operating System:without
Zero Dead Pixel Guarantee:without
Warranty:24 Month Premium Warranty PickUp & Return

1.419,00 EUR 1.419,00 EUR
Sub-Total: 1.419,00 EUR
German Post (Dispatch to SE: (1 x 3 kg)): 25,00 EUR
incl. UST 19%: 226,56 EUR
Total: 1.444,00 EUR

Av huffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arrhenius
Nu har jag slängt iväg en order till notebookguru.de får se hur de går.
Här är ordern iallafall:

WLAN-modul: 450 Mbit Intel 5300
Webbkamera: 2,0 megapixel
Tangentbord: Sverige / SWE
Processor: Core2Duo Extreme X9100 2x3, 06 GHz, 6 MB cache FSB 1066 44 Watt
Zero pixel defekter garanti: ingen
Optisk enhet: 2x läsare BlueRay brännare 8x DVD + BC-5500S
Grafik: NVIDIA GeForce GTX260M med 1024 MB GDDR3 RAM 256-bitars
Hårddisk: 320 GB WD Scorpio Black 7200 U / Minuten Free Fall Sensor
Garanti: 24 månader premium garanti Pickup & Return
Skärm: 15,4-tums WSXGA + 1680x1050 pixlar NonGlare (matt)

Bluetooth: Bluetooth 2.0 EDR
RAM: 4096 MB Kingston DDR3 1333 MHz
Operativsystem: utan

Summe: 1.739,00 EUR

EDIT: Har nu betalat datorn 18904:-

Berätta hur det går! Är ytterst nära en beställning själv.

Av huffe

Såg också den där trusted grejen, är det nåt som är kännt eller är det bara nåt som låter bra?

Av huffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thowsen
sådär ja , nu börjar det likna nånting minsann. jag tror jag har hittat en vinnare

underbart blir den , helt klart.

Du får gärna skriva var du köpte den, hur det gick och hur datorn är efteråt.

Av huffe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av david_dellblom
kan vara värt att beställa från guru istället, om man vill spara en del eller lägga på en del uppgraderingar för samma peng.

Ska försöka hitta någon information.

Uppskattar verkligen all hjälp jag kan få.

Har hittat en tråd på sweclockers där nån i förbifarten nämner att ett köp från notebookguru gick bra. När jag gör sökningar hittar jag liknande resultat, men inte många. Står varken bra eller negativa saker om affären.

Vad tror ni, vågar man chansa. Det känns seriöst, speciellt med den där live chatten de har.

Av huffe

hej och tack för svaret. Jag har följt den tråden. Om ingen vet nåt om notebookguru så får det nog bli deviltech, det tråkiga är att det skiljer drygt 2000 kr i pris till notebookgurus fördel.