Inlägg

Inlägg som Kiwigalaxy har skrivit i forumet
Av Kiwigalaxy

Borde man inte kunna ha på lagom med volym då utan att störa grannar? Hur gör ni andra som skapar musik hemma?

Av Kiwigalaxy

Högtalare för musikproduktion (Max 3000 kr?) och fråga ang. högtalare i lägenhet med grannar

Hej! Jag vill förbättra mitt sound på min musik så jag tänkte att det vore en bra idé att uppgradera mina högtalare. Jag har dock ingen stor budget jag kan röra mig med så jag tänkte max runt 3000.

Egentligen har jag nog 3 frågor...

1: Jag bor i lägenhet och ska producera musik. Finns det något jag kan göra för att inte få grannar som knackar på och klagar? Jag har sett vissa hemmastudios som ställer sina monitorer på någon sorts stativ/pads. Hjälper sånt mot vibrationer som kan störa grannar eller har det främst någon annan funktion?

2: Är det en dum idé om jag är orolig för att störa grannar och borde investera i ett par bra hörlurar istället?

3: Vilka kan ni rekommendera? Förstår att man får bättre ljud med större högtalare, men eftersom jag ändå inte kan ha på så hög musik i långa perioder så kanske det är bättre jag håller mig till några mindre, men bra?

Vad tror ni om dessa?
https://www.thomann.de/se/krk_rp5_rokit_g3.htm

Av Kiwigalaxy

Mobiltelefon till dottern, 10 år

Vi tänkte köpa en ny telefon till våran dotter, 10 år gammal. Helst vill hon ha en Iphone 7, men hon har börjat acceptera att det finns andra fina telefoner också. Jag är inte så insatt bland alla mobiler. Finns det någon som är billigare och lika bra eller till och med bättre? Hon vill ju gärna kunna köpa skal också till mobilen som gör att det hela blir lite knepigare. Vad tycker ni? Finns det någon telefon som det finns mycket skal till också som är likvärdig eller bättre och billigare?

Av Kiwigalaxy

Bra tips i olika prisklasser. Tack så mycket

Av Kiwigalaxy

Tips på högtalare till dator utan subwoofer?

Som rubriken lyder. Vill ha några högtalare som har okej basljud utan att ha en stor baslåda på golvet. Finns det något sådant? Är inte ute efter något som har perfekt ljud, utan mer att det ska vara okej ljud för en icke-ljud nörd.

Tack

Av Kiwigalaxy

Någon som vet förresten, varför jag får helt konstiga färger när jag "duplicera dessa bildskärmar"? Min datorskärm har en upplösning på 2560x1440 och min TV kör 4K, har det med det att göra?

Av Kiwigalaxy

@Laxpudding: Tack för svar. Ska kontrollera ifall jag har rätt HDMI kabel. Vet inte riktigt vad du menar med det sistnämnda dock.

Av Kiwigalaxy

Ingen som har något råd vad man kan göra?

Input lag känns mest jobbigt just nu. Får väl skita i HDR. Hade ju sett fram emot att lira i soffan med flickvännen, men det känns ju som att spela i sirap när det är delay på allt. Riktigt oskön känsla. Undrar om man kan lämna tillbaka TV:n (tvekar dock på att de går med på det), men jag vet ju inte riktigt vad delayen beror på. Det är inte pga att man använder HDMI kabel?

Av Kiwigalaxy

LG TV med HDR & 4K funkar inte med Battlefront 2

Min TV: LG 55UJ630V
Min datorskärm: Acer XB270HU
Grafikkort: GTX 1080 med senaste drivers

Köpte nyligen en ny TV och jag har väldiga problem med att starta upp Star Wars: Battlefront 2 från min dator till min TV. Det är kopplat med en HDMI-kabel.

* Om jag startar spelet i fullscreen så sätts HDR på automatiskt och jag får något meddelande från TV:n att den måste byta till "ULTRA HD Colour" och när det sätts på så blir bilden bara svart. Ibland så visas bilden i 1 sekund och blir svart och slås på och av. Går jag in på menyn i TV:n flippar viss text på och av automatiskt lite här och där. Känns som den fått spel och att det är något som är knas. Vad kan vara fel?

Om jag spelar spelet i borderless mode så funkar det. Men det är ju tråkigt eftersom om man köper en TV som har HDR så vill man ju att det ska funka.

* En annan sak jag märker är att det känns väldigt ospelbart på grund av input lag. Rör jag på musen t.ex så tar det gissningsvis 0.25 sek innan det händer något på TV skärmen. Ser ingenstans på LG's hemsida vad TV:n har för responstid?

* Borde jag använda "visa bara på 2" (TV:n) eller "duplicera dessa bildskärmar"? Förlorar man prestanda genom att duplicera eller gäller det endast om man sätter på "utvidga dessa bildskärmar"?

Av Kiwigalaxy
Skrivet av ARAGON_GVD:

har datorn funkat fint finns ingen mening att ens pilla me bios,sen påverkas inte bios av en formatering heller=) så flyter allt så rör inte bios tycker jag!
grafik, ljud, chipset, Intel(R) Management Engine, Intel(R) Rapid Storage.
lan och usb drivers om saker skulle retas me
lycka till

När jag klickar på Chipset finns 5 olika. Blir så förvirrad. Vilken skall jag ha?
När det gäller Rapid Storage, så menar du denna?
Intel(R) Rapid Storage Technology Driver Software V14.5.0.1081

Av Kiwigalaxy

Z170 & i7-6700K drivrutiner

Köpte nyligen en ny dator som Inet har satt ihop åt mig, men bestämde mig för att idag formatera om den. Nu är det så att jag inte har någon DVD-läsare så jag måste ladda ner allt. Jag har laddat ner drivrutiner för grafikkortet. Något jag märkte efter omformatering var att ljudet inte fungerade som det skulle. När jag satte i hörlurar osv. Men det löste jag genom att ladda ner "Realtek Audio Driver V6.0.1.7592" från denna sida: https://www.asus.com/se/Motherboards/Z170-PRO-GAMING/HelpDesk...

Men vad behöver jag mer där?

Måste jag ladda ner nyaste BIOS t.ex? Fattar inte vad jag ska göra med .CAP filen. Och när jag Googla var det någon som avrådde från att mixtra med BIOS då det inte är nödvändigt om datorn fungerar som den ska. Men vad vet jag?

Så drivrutiner för grafik och ljud har jag nu. Vad mer?

Av Kiwigalaxy

En fläkt snurrar inte i min Fractal Design R4 chassi

Det är en fläkten som sitter i fronten, längst ner. Jag undrar om jag råkat dra ur någon kabel när jag skulle sätta in min processorkylare förut för länge sen?

Vad ska jag leta efter?

Av Kiwigalaxy

http://imgur.com/xe7aQFX

Kommer inte upp mycket mer än så här om jag ska ha det stabilt. Först när jag drar igång Unigine Heaven Benchmark så är clockfrekvensen på 2050 Mhz, sen går den ner till 2037, sen var den på 2025 en stund (när jag tog screenshot) och nu är den på 2012 Mhz. Vad beror detta på?

Och känns det inte som en klen överklock?

Av Kiwigalaxy
Skrivet av blue eyed devil:

Frågan du hade om MSI Gaming APPen, du ska nog bara skita i den.

Själva loggan som är RGB på grafikkortet vill jag ha röd och vad jag har förstått ändrar man det med hjälp av appen, men den ändras till vit hela tiden efter man startat om datorn. Och blå en gång? Helt random. Känns ju inte så stabilt det programmet. Men får väl klara mig att den lyser vitt då...

Av Kiwigalaxy

MSI GTX 1080 GAMING X 8G - Överklockning

En sak jag inte fattar är om man ska/kan använda både MSI Gaming APP och MSI Afterburner samtidigt? Har laddat ned senaste betan för MSI Afterburner som ska vara för de nya pascal-korten, men jag tycker den beter sig konstigt. Värden uppdateras inte alltid i GPU-Z och det känns inte som Core Voltage gör något? Vad är det egentligen man behöver för att överklocka och allt ska fungera fint? Måste man ändra något i BIOS?

Av Kiwigalaxy

Tackar för all hjälp

Av Kiwigalaxy
Skrivet av PyzzeN:

Ska du ändra fläkten så hade jag kört på detta då det gör det mycket enklare att damma av radiatorn.

Men sugs luften ur om man monterar det så? Känns som om fläkten inte når chassit så bra om en radiator blockerar? Men jag kan ha fel.

Orkar inte hålla på och testa fram och tillbaka nu när jag har min nya fina dator, så därför jag tar hjälp av er

Av Kiwigalaxy
Skrivet av SteelSeries86:

Vänd på fläkten som sitter på radiatorn, sen om du vill kan du sätta fläktar på toppen av chassit som blåser utåt.

Nu ser det ut så här:
Fläkt ---> Radiator --->

Ska jag sätta den så här?
<--- Fläkt <--- Radiator

Eller ska man göra så här (om man ens kan)?
<--- Radiator <--- Fläkt

Av Kiwigalaxy
Skrivet av SteelSeries86:

Enligt bilden har du en varmluftsugn..inga utblås?

Jag tyckte det kändes logiskt när jag fick tipset att öppna i taket, eftersom varmluften stiger uppåt, men det kanske inte var så smart?

Av Kiwigalaxy

Börjar fundera om luftflödet i gamla burken suger?

http://i.imgur.com/tVs4sBk.png

Efter jag köpte vattenkylningsystemet till min gamla dator så försökte jag hitta bra tutorials på hur man sätter ihop det för att få ett bra luftflöde. Någon tipsade om att ha insug så att kylaren alltid tar in den kallaste luften. Så jag installerade vattenkylaren på detta sätt som på bilden ovanför.

Chassit är en Fractal Design R4.

1. Corsair Hydro H60 (v2) (Tar in luft)
2. Någon vanlig fläkt som också tar in luft (bakom luckan)
3. Tog bort isoleringsskyddet i taket av chassit

Nu när jag fått hem min nya dator känner jag en extrem skillnad på hur kall den är när man jämför med min gamla (på bilden ovanför). Så då fick jag en tanke att luftflödet kanske inte är så optimalt. Hur ska jag göra för att få det bättre? Har tänkt att sälja den gamla så då vill jag ju att köparen ska bli nöjd