Inlägg

Inlägg som ASUS_Alexander har skrivit i forumet
Av ASUS_Alexander

@Wachtel:

Antagligen så hänger sig systemet vid shutdown. Har du någon kringutrustning med USB-hub eller liknande (exempelvis ratt för racing + pedaler) så bör du testa att koppla ur dessa och testa stänga av systemet igen. Jag kan också rekommendera att uppdatera chipsetdrivrutinen. Testa och återkom!

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander

@Wachtel:

Tjena!

Kan du berätta lite mer exakt hur det inte stängs av? Exempelvis lyser vissa lampor på kortet så länge det får ström även fast det är "avstängt".

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander

@pellski87:

Tjena!

ROG Strix X99 är kompatibelt med Thunderbolt EX2/EX2 Dual/EX3. Angående bakåtkompatibilitet från EX3 bör det fungera, men jag har ingen lösning sådär på rak arm.

kompatibilitetslista - Se sid 11

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander

@orbsaaeri:

https://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/dBG3FXQwdM5Y...

2-vägsvarianten är tillräckligt lång för två kort i slot 1 och 2, men då kommer korten sitta tätt. Hade själv kört varianten för 3 kort om jag inte hade kort med utblås.

Mer info längst ned på sidan:
https://www.asus.com/se/Graphics-Cards-Accessory/ROG_Enthusiast_SLI_Bridge/

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander

@orbsaaeri:

Ang. belysningen så kommer bryggan med en molex-sladd som kopplas in för att få det att lysa. Vill du inte att det lyser så tar man helt enkelt bort den.

http://image.brainbox.co.kr/content/review/6439/asus_rog_sli_x99...

Av ASUS_Alexander

@orbsaaeri:

Tjena!

Är det till Rampage IV Black Edition så fungerar det precis som Spock säger. PCIe slottarna måste ha rätt avstånd mellan varandra, och till det kortet kör du i slot 1 och 3. Det går också att köra 3-vägs SLI med Strix 980ti men det rekommenderas, då är det bättre med varianter som liknar referensmodellen.

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander
Skrivet av ågren:

@kinc @ASUS_Alexander
Hur rekommenderar ni att man går vidare i ett sånt här fall där ni själva säger att alla ärenden ska skötas via återförsäljare samtidigt som ÅF nekar garanti och hänvisar till er?

Skrivet av Ande:

Hej!

Jag är ledsen att jag inte återkopplat, det har varit mycket de senaste dagarna.

Det har faktiskt hänt någonting i ärendet! För det första har jag fått ett PM från Alexander i vilket han säger att ASUS support håller på att arbeta med ärendet. Positivt! Han har fått den information han efterfrågat men inte återkommit.

Vad som däremot låter lovande är att jag i veckan blev uppringd av en man som påstod sig vara chef på Net2World, det vill säga honom jag velat prata med hela tiden. Han hade precis kommit tillbaka från semestern och fått ta del av mitt ärende. Han förklarade att jag missuppfattat dessa 350 kr. Det är bara pengar som tas ut som en deposition, och som betalas tillbaka om ärendet visar sig gå som reklamation eller på garantin. Detta är dock en efterkonstruktion, min mailkonversation med hans anställda visar tydligt att det är en hanteringsavgift som tas ut oavsett. Hur det fungerar i praktiken, och var missförståndet egentligen ligger, vet jag inte.

Vidare berättade han att han försökt prata med ASUS hela dagen och att han tyckte de var väldigt svåra att ha att göra med. Han hade då varit i kontakt med ASUS Sverige, ASUS Tyskland, och ASUS Taiwan. De sistnämnda hade inte varit intresserade av att hjälpa till. Inte heller ASUS Sverige, då kortet som någon tidigare påpekat visade sig vara tyskt. ASUS Tyskland var inte heller intresserade av att hjälpa till då de bara lämnar 2 års garanti på kortet, och inte 3 år. Detta låter dock konstigt tycker jag då det fortfarande står 3 år i manualen. Dessutom hade två år inte gått då jag lämnade in kortet, så inga problem där för mig åtminstone.

Oavsett sade han, efter att jag förklarat att de hanterade situationen förkastligt och även stred mot lagen, att han nu skulle skicka iväg kortet till Tyskland. Oberoende av vad de kommer fram till, och vad en eventuell reparation kommer att kosta (även om det inte är ett ursprungsfel), så kommer Net2World att stå för hela kostnaden. Som ”goodwill”, som han sa. Om det nu skulle visa sig att han håller vad han lovat antar jag att det är det bästa jag kunde förväntat mig utifrån förutsättningarna, så nu väntar jag på att få nyheter om hur det går med kortet (som borde befinna sig i Tyskland). Han sa att jag skulle räkna med minst två veckor så kommande vecka lär ingenting hända.

Jag uppdaterar när jag får veta någonting nytt!

MVH
Andreas

Hej!

Det är alltid parten du köpt produkten av, i detta fall återförsäljaren som är ansvariga för din reklamation. Om felet på produkten är inom lagen är det en anmälan till allmänna reklamationsnämnden jag rekommenderar om återförsäljaren inte beviljar den. Vi agerar alltid utifrån lagen och vi kommer stödja anmälan om den sker på rätt grunder. Precis som många i tråden har nämnt tidigare har du 3-års reklamationsrätt oavsett i Sverige.

Jag copy-pastar från följande sida där du kan läsa mer om vilka rättigheter man har inom EU och i Sverige. http://www.konsumenteuropa.se/sv/amnesomraden/handel-inom-eu/...

Dina rättigheter vid fel på varan
Enligt EU-direktivet har du rätt att reklamera ett fel på en vara upp till två år efter köpet. Medlemsstaterna har dock rätt att i sin nationella lagstiftning bestämma om längre reklamationsrätt vilket bland annat Sverige har gjort med tre års reklamationsrätt.
Om det skulle vara fel på din vara har du i första hand rätt att få den reparerad eller utbytt. Reparation eller byte skall ske kostnadsfritt, det vill säga att du inte ska behöva ha utgifter för frakt-, arbets- eller materialkostnader för att återställa varan till avtalsenligt skick. Reparationer och byten ska göras inom rimlig tid och utan väsentlig olägenhet för dig.
Om reparation eller byte inte kommer ifråga, inte sker inom skälig tid efter reklamationen eller inte kan ske utan väsentlig olägenhet för dig, har du rätt att kräva ett lämpligt prisavdrag eller häva avtalet. Hävning av avtalet betyder att säljaren betalar tillbaka alla pengar som du har betalat mot att du lämnar tillbaka varan. Du har dock inte rätt att häva avtalet om felet är obetydligt.

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander

@fantomsmurfen: Det du säger stämmer, i de flesta fall kommer det fungera precis lika bra. För att vara framtidssäker och få ut allt av grafikkortet vill jag ändå hellre rekommendera moderkort med PCIe 3.0 och 16x.

Av ASUS_Alexander

@havec: Eftersom kortet inte stödjer PCI-express 3.0 (endast 2.0) kommer grafikkortet inte fungera optimalt till det moderkortet. Alla konsumentmoderkort från oss med PCie 3.0 slot och 16x banor bör klara grafikkortet utmärkt. Äldre processorer kommer visserligen i större utsträckning agera flaskhals än nya.

Av ASUS_Alexander

@nisseR++: Det fungerar alldeles utmärkt!

Av ASUS_Alexander
Skrivet av reverend benny:

Liten uppdatering....

Verkstaden som Asus verkar ha som partner vägrade ju som bekant att ta emot skärmen som garanti, och efter några turer med Asus supporten så ändrade dom den godkända RMA;n till ej godkänd då verkstaden inte vill ta emot skärmen.
Denna typ av fel (insekt var deras förklaring efter bilderna) då gäller inte garantin.

Dom vet att skärmen är helt ny och efter några samtal med supporten så var det enda svaren att
1. "Vi är ledsna, men vi kan inte göra något"
2. "Du får betala för service"
eller 3. "Du kan testa att skicka in ett generellt klagomål från websidan och skriva där vad ditt problem är"

Jag valde att gå på leverantören istället som är ATEA som köper genom Captech som återkom i förra veckan med det glada beskedet att Asus tar emot skärmen (efter jag skickat in serienummer och bilder). Jag behövde bara göra en RMA på deras websida.

Sagt och gjort så gjorde jag detta och fick tillbaka ett svar på eftermiddagen att RMA inte godkänd. Att detta inte täcks av garantin och att ärendet eskalerats upp på Europanivå där dom där beslutat att denna typ av fel inte täcks av garanti.

Orkade inte hålla på och bråka med deras supportsnubbar så bollade tillbaka till Atea, dom får dra detta vidare.

Som du skrev Dr.Mabuse, det är ett solklart garantifall, men ASUS vägrar ta emot den.
Har varit supertydlig från start, och man fyller även i detta i RMA ansökan när skärmen köptes och att felet funnits från start.

Vi får se vad som händer i veckan...fortsättning följer.

Hej!

Jag har pratat med vår support och ärendet blev idag godkänt, på riktigt. Skärmen kommer klassas som DOA och du kommer därför få en helt ny ur kartong, hemkörd troligtvis idag. Du ska ha fått bekräftelse på din arbetsmail.

Precis som du säger hade ärendet överklagats långt upp i vår ledning. Stora företag som vårat har regler som ska följas och sånt här kan ta lång tid att få igenom. Vi som jobbar på ASUS med support och kundkontakt vill verkligen alltid kundens bästa, och idag kunde vi leverera på den fronten.

Har du några privata frågor gällande ditt ärende kan du skriva ett PM, annars finns vi här på forumet en stund till innan semstern.

MVH
ASUS Alexander

Av ASUS_Alexander

@sunefred:

Hej!

Även om jag visste svaret på detta skulle jag tyvärr inte kommentera det. Den som lever får se!

MVH

ASUS - Alexander

Av ASUS_Alexander

@WuZhao:

Hej!

Det är tråkigt att höra att felen inte blivit åtgärdade. När butiker tar emot produkter för RMA är det deras ansvar att kommunicera felen som kunden nämnt till våra service center. I nio fall av tio är det kommunikationen där som har brustit. När service skickar tillbaka maskinerna följer det alltid med dokumentation om vilka åtgärder som lagts fram och vad som åtgärdats, be butiken om dokumenten för att få mer insikt i det hela.

Jag kan be någon från support att kika närmre på ärendet om du ger mig serienummer på produkten och/eller ditt RMA-nummer (börjar alltid på SEB exempel: SEB1652121). Edit: Skicka dessa i ett privat meddelande

MVH
ASUS - Alexander

Av ASUS_Alexander
Skrivet av str8forthakill:

@ASUS_Alexander:
Måste ge Asus en liten eloge med, och en varning för CDON, CDON vill inte hantera DOA reklamationer, svarar maximalt på ett mail om dagen, saknar ordentlig telefonsupport och känns oseriösa i överlag.

Ett samtal till Asus och en enkät ifylld, några timmar senare med snabb och aktiv kontakt som känns personlig fixades en RMA till, och de skickar ut en ersättningsskärm med UPS som kommer den 7'e. Usel pixel-policy och bristande kvalitetskontroll vägs upp av supporten. Får hoppas att ersättningsskärmen är av okej kvalitet och att de accepterar de döda/halvdöda pixlarna som att skärmen verkligen är defekt.

Ja, dom brukar vara riktigt snabba! Hur fungerade den nya skärmen?

Av ASUS_Alexander
Skrivet av WoG:

Hej Alexander!

Jag har sökt mig tokig för information på nätet angående mitt problem, men lyckas inte komma någon vart. Så sjukt svårt att söka på ett så specifikt problem.

Kanske du kan hjälpa mig, eller vet någon som kan svara på mitt problem.

Jag har följande setup:
Intel 5820k (väldigt lätt överklockad, typ 3.9Ghz)
Asus X99-S moderkort
G.Skill Ripjaws DDR4-2800 OC 16GB - X2
Soundblaster ljudkort
Två Sapphire 290x GPU
XFX 1250W PSU

Nu ska jag försöka beskriva mitt problem:
Första halvåret med datorn hade jag bara ett kit av RAM-minnen (16GB, 4 moduler på 4GB styck) och kunde då använda minnets inbyggda XMP utan problem. Kunde alltså köra 16GB i 2800Mhz och allt fungerade finfint.

Ett halvår senare skaffar jag ett till likadant kit, identiskt med det första.
Sätter i det och startar datorn som vanligt, kommer in i windows och inser att jag bara har 20GB minne.
What tänker jag, startar om datorn. Nästa omstart hittade datorn 24GB minne.

Förstår ingenting, tänkte om någon sticka var trasig eller så, kollar i bios - där hittar datorn 32GB minne utan problem.

Håller på fifflar en massa fram och tillbaka med minnena, testar till sist att bara köra de fyra nya modulerna i XMP i de 4 modul-platserna jag inte hade använt tidigare, då fungerade det helt plötsligt klockrent även i windows.

Testar då att sätta i alla 8 minnen och skippa XMP, dvs bara köra standard 2133Mhz . Direkt fungerar allting i windows, hittar 32GB utan problem.

Har testat lite fram å tbx sedan dess, men till slut gett upp och kör på med 2133Mhz på mina minnen, då hittar iaf datorn allting.

Vet du något jag kan göra i min situation? Tror du det är något fel på moderkortet / går det helt enkelt inte?

Mvh // Håkan

Edit: får be om ursäkt för luddig förklaring, svårt att skriva ihop problemet på något smidigt sätt..

Hej!

Vissa minneskit fungerar bara i en viss hastighet med en viss mängd moduler. Skaffar du fler minnen kan det bli att minnena defaultar tillbaka till JEDEC-standarden, i ditt fall 2133MHz. Anledningen till detta är förmodligen minnen kräver mer spänning. Utan några garantier kan du testa att överklocka minnena manuelt, genom att inkrementellt öka frekvens och spänning.

MVH
ASUS - Alexander

Av ASUS_Alexander
Skrivet av ClintBeastwood:

Bryr mig själv inte om hur kort ser ut utan hur dom presterar men är det inte lite dumt att göra kortet vinrött? Finns väl ändå en del som bryr sig om det estetiska och den färgen är inte direkt neutral så det blir en del byggen det kortet direkt kommer uteslutas i. Tänker jag fel?
Deras tidigare rödsvarta modell var mycket cleanare.

Kortet har en grafit/svart färg som jag definitivt skulle kalla neutral. Det ser rött ut på grund av lamporna på mässan

Av ASUS_Alexander
Skrivet av str8forthakill:

@ASUS_Alexander:
Då har QC folket ignorerat eran egen pixel-policy, eller så saknas test för döda pixlar. Eller så har någon slarvat.

http://i.imgur.com/Cz93AX6.png
Svårt att se med dålig kamera, tre stendöda pixlar, två sitter bredvid varann diagonalt nedanför en ensam död. Avståndet är ca 14mm mellan de två diagonala och den ensamma döda pixeln. Samt att det är några halvdöda pixlar runt de döda. Smack mitt i centret av skärmen där man alltid kollar.

Tycker du personligen att det är något som täcks av eran Pixel policy? Svårt att tolka, önskar man nästan var amerikan då de faktiskt har en acceptabel pixel-policy medans vi i EU får nöja oss med fabriksdefekta paneler. IPS-glow har jag inte mycket emot, men döda pixlar mitt i ansiktet... Det som förvånar mig är att den här skärmen har inspekterats av en person, och godkänt den. Det är omöjligt att missa dem.

Det är inte upp till mig att avgöra tyvärr. Om du är missnöjd skulle jag definitivt försöka reklamera skärmen.

MVH
ASUS - Alexander

Av ASUS_Alexander
Skrivet av str8forthakill:

Fick en med QC passed tejp, inga spår av att skärmen skulle varit använd.

Tre döda pixlar närmare mitten på skärmen, uniformiteten är vitt till höger, tidningspapper till vänster. @ASUS_Alexander är det här verkligen vad man måste förvänta sig med Asus produkter från och med 2015 och frammåt? En oacceptabelt defekt produkt som har inspekterats som OK! Av Asus själva? Mitt slarvbyggda Z170 moderkort hintar om att det är QC problem med Asus som märke i sig, och inte någon specifik avdelning.

Det är en person på Asus QC som tittat på dessa döda pixlar mitt i skärmen och gått "Yep thats perfect!"

Jag beklagar att du haft en dålig erfarenhet med skärmen. Vår Kvalitetskontroll har sedan PG- och MG-skärmarna kommit ut i handeln skärpts ordentligt, tyvärr händer det att precis som för alla att felaktiga exemplar slinker ut. Det är definitivt inga individer som utav illvilja släpper igenom skärmar med döda pixar med flit.

Nedan följer garantivillkoren för döda pixlar på MG-skärmar:

3. TFT/LCD pixelgaranti
Trots hårda kvalitetskontroller kan fel uppstå vid tillverkningen av thin film transistor- (TFT) och liquid crystal display- (LCD) skärmar. Dessa synliga fel påverkar varken funktion eller prestanda i er ASUS-produkt. ASUS erbjuder en garanti för er bärbara dators TFT/LCD-skärm om följande fel påträffas: a) Minst 3 ljusa eller 5 mörka pixlar b) 2 ljusa eller 2 mörka pixlar som ligger intill varandra c) 3 ljusa och/eller mörka pixlar inom 15mm Vänligen observera att en ljus pixel är en vit eller subpixel som alltid lyser mot en mörk bakgrund. En mörk pixel är ständigt svart oavsett bakgrund.

Av ASUS_Alexander

@xOnium:

Hej!

Tyvärr har vi inte släppt det tangentbordet med nordisk layout. I dagsläget finns det inte heller några planer på detta.

Av ASUS_Alexander

@DaydreamerVlad: Skönt att det löste sig!