Inlägg

Inlägg som pback har skrivit i forumet
Av pback

Kolla om du har någon dold skelning. (optiker eller ögonklinik). Hur fungerar det att läsa bok en längre tid?

Av pback
Skrivet av GuuFi:

Ett jäkla gnäll över launchers senaste tiden, seriöst vem bryr sig vilken launcher det är om man gillar spelet.

Vad gör folk i Steam som gör dem nästintill religiösa över det, har flera spel i Steam och gör aldrig något annat än att högerklicka på ikonen i aktivitetshanteraren för att starta ett spel och finns inget annat i programmet som jag skulle vilja göra.

Vill verkligen inte mena på att jag är "nästintill religös" för steam men tycker ändå det är en olycklig utveckling att gå mot att bli tvungen att ha flera launchers för att spela specifika spel. Själv har jag mycket glädje av steamcontrollern som kan konfigureras upp i brygga genom steamlaunchern och är en av anledningarna till att jag personligen föredrar att samla mina spel där, oavsett om de har aktiverats som steamnycklar eller har en exefil (som svar på din fråga vad man gör annat än bara att starta spelet). Har inget emot att det blir en till butik, inte heller emot att epic har en egen launcher, men har svårt att se konsumenters nytta i att de fixat exklusivitet på titlar som de själv inte utvecklat.

Sen om man behöver "gnälla" om det på forum är väl en annan femma, men å andra sidan gnäller ju du över att folk gnäller, det är väl lite det diskussionforum är till för, att man kan ventilera sina tankar till internetfrämlingar för att kanske revidera sitt resonemang.

Sen förstår jag förstås att den kan finnas en god marknadsmässig anledning att skapa exklusivitet för att tvinga fram ett monopol på sin produkt. Epic vet nog vad de gör för att dra in stålar, men det betyder ju inte automatiskt att konsumenterna måste uppskatta precis allt de gör. Vi lever ju i en intressant tid ur konsumentsynvinkel. För 20 år sedan var det nästintill enda sättet att påverka för konsumenter att köpa eller inte köpa en produkt,möjligen skriva till Sverker i Plus. Nuförtiden lägger folk hela tiden omdömen på enskilda produkter på såväl prisjämförelsesidor och på respektive butik (åtkomligt tex via steam men inte via epics launcher ) samt tycker till på forum om hur företag beter sig, även om det ger utrymme för en del rabiata rätthaverister känns det också i grund och botten som en god utveckling för konsumenter (och Epic hjälper ju än så länge inte till i den utvecklingen).

Av pback

Stort tack till Flibbertigibbet för Life is strange-before the storm!

Av pback

@FL3JM: Stilig lösning att ställa den vertikalt! (men blir ju bökigt att komma åt usbportar eller liknande om man nu vill det, kan ju iofs ha en hub eller liknande vid behov).

Jo, känns ju rimligt att översta tophaten pressar luft uppåt. Jag funderade på liten upphöjning med fötter och sedan att köra nedre som intag (för att det känns vettigare att suga in "kall" luft istället för som du påpekar pressa ut varm luft i det lilla utrymmet under chassit), nackdelen med det borde väl vara att det blir hyggligt neutralt tryck inne i lådan och inte så mycket sug passivt genom sidoplåtarnas alla hål?

Av pback

Jag ska till att bygga min första custom-loop, där jag tänker använda en ghost s1 med två st 240-radiatorer, placerade i varsin L-tophat, en i toppen och en i botten. CPU (8700k) samt GPU (1080ti) kommer att vara med i loopen. Det är ingen dator som kommer köras dagligen utan sporadiskt när speltillfälle ges (småbarnsfar), är av den anledningen inte så bekymrad över damm och tänkte inte använda dammfilter utan får rengöra vid behov.

Hade tänkt att sätta 2st 120mm-fläktar i pull på vardera radiator, men är osäker hur jag ska tänka gällandes negativt/neutralt/positivt tryck (har kikat på några youtubevideos men fortfarande inte säker). Min undran är därför hur ni skulle gjort med riktningen på luftflödet på övre respektive nedre radiator?

Av pback

-85% på 3dmark, pcmark och vrmark på humblebundle (ytterligare 10% på rabatterade priset om du är monthly-prenumerant)
€3,74 för 3dmark (ordinare €24,99)
€3,74 för pcmark10 (ordinare €24,99)
€2,99 för vrmark (ordinarie €19,99)

€7,87 för alla tre (ordinarie €52,47)

https://www.humblebundle.com/store/3dmark-pcmark10-and-vrmark...

De gångerna jag har bänkat mina datorer har det alltid varit med gratisversioner vilket förstås också fungerar bra, är dock på gång att ska bygga en burk med vattenkylning för vr så slår nog till bara för att kunna roa mig med att titta på så många siffror som möjligt . Ni som kör betalversionen, tycker ni det ger något extra?

Av pback

@Defender:
Jag tog The division/ the division -survival
Tackar för det! Ska bli kul att prova då jag inte testat den spelserien än.

Av pback

Köper gärna chassit (och kanske intresserad av lite vattenkylningsdelar, skickar pm)

Av pback
Skrivet av Mithras:

And so it begins - fragmenteringen av launchers.

Min spåkula säger att inom 5 år kommer vi ha en release av en launcher-launcher; En produkt där man samlar alla sina launcher-konton i en och samma launcher (Steam, Epic Games Store, Origin etc)

Njo, är väl rimligt men det kommer ju främst att lösa själva startandet av spelet, men åtminstone för egen del är det inte där skon klämmer med att ha flera launchers. Det som strular till det kommer ju vara funktionerna runt omkring. Att en extern launcher skulle kunna samordna molnsparande (vilket jag själv tycker är kickass då jag spelar samma steamspel från olika datorer) då inte alla launchers har molnsparande är ju osannolikt. Annat exempel är de communitybaserade funktionerna, som tex mallarna som spelarna själva skapar för respektive spel för konfigurationer av steamkontollen.
Det man vill undvika är ju inte tvunget många olika launchers, utan problematiken som medförs när spel är exklusiva till en launcher.

Av pback

Fint!

Av pback

Köper gärna dc 4.0 pump med res för efterfrågat pris +frakt.

Av pback
Skrivet av elp:

"Hurra, jag fyller år"

50:- rabatt på CDON om du handlar för >200 bagis.
LQxabpc83

Ett tack vore trevligt....

Jag tackar! (å någon annans vägnar, för den var redan tagen )

Av pback

Användare: @Calma
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt (postnord skicka lätt)
Produkt: Samsung galaxy tab a 10.1 surfplatta

Positivt:
Vara precis som annonserad, snabb och bra kommunikation.
Allt bra, skulle gärna göra affärer med Calma igen.

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av pback

Rabattkod mmsports:
BARA IDAG - 20% EXTRA RABATT PÅ ETT HELT KÖP!
Gäller även rabatterade varor!
Kod: 20extra

Av pback

Budar 1300 inkl frakt för båda onyx

Av pback

Färg på onyx 3?

Av pback

Jag har betalat och har ett trackingnr på ett paket på väg till mig sedan ca 26e eller 27e dec så om inte ts har fler kan ni nog sluta buda

Av pback

Det bästa med sådana här trådar är inte att man får reda på vilket av spelen som vann, utan att det i listan finns med spel som man själv inte uppmärksammat ännu (man=jag).

Av pback

@Flowjah:
jag kan gärna ta neurovoider om den finns kvar.

Av pback

5600 plus frakt