Inlägg

Inlägg som jarims har skrivit i forumet
Av jarims

@EccoHbg: Är du fotfarande intresserad?

Av jarims

Dator I72600K och Geforce 1070

Hej,

Säljer min gamla dator då jag köpt helt nytt.

Case; Fractal Design Define
MB; Gigabyte G1.Sniper 3 (Z77)
PSU; Corsair GS800
CPU; Intel Core I7 2600K med Noctua Tornkylare (Helt ljudlös, även OC)
MEM; Corsair XMS3 DDR3 @1600 (2x8 16GB)
GPU; Asus Strix Geforce GTX 1070 (zero fan)
HDD; 1 Intel SSD 100GB, 1 WD Black 1TB, 1 WD Green 2 TB
Skärm; ASUS VE278Q (24" 1080P)

TGB och mus medföljer inte.

Vill helst inte stycka av i delar utan säljes som paket.

Edit; OK, visste inte att det skulle bli budgivning men nu är det ju igång Sätter en deadline till Torsdag den 7/5 klockan 12:00. Utropspriset gäller fortfarande för köp direkt så klart. Det är en stor fördel för båda parter om det kan hämtas på plats.

Läs hela annonsen här

Av jarims

AMD kompakt Ultra

Hej,

Är på väg att lägga en massa pengar på ett nytt datorbygge. Tänkte jag skulle lägga upp det här först för att kanske få en input på något jag missat. Första tanken är att det skall bli ett AMD system och nästan det bästa som finns på marknaden idag. Andra tanken är att det skall vara kompakt och tyst .
Jag vet att Phanteks chassi inte är det ultimata för det ändamålet men jag vill ha det chassit så det skall fungera. Tanken är att de båda AIO skall dra in luft och en fläkt för utblås. De små noctua fläktarna skall custom fästas i toppen för extra utblås.
Det andra chassit är för ett annat bygge.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13352816

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13352816

Av jarims

Jag har läst artikeln och följt tråden med ett visst intresse. Kom igen nu, sunt förnuft råder alltid. Det är väl självklart och naturligt att man laddar ur sig det värsta på t.ex. element el. dylikt innan man ens börjar fundera på att meka med elektronik. Armband är ju givetvis bra när man väl sitter och mekar men att ta bort sitt överflöd mot något ledande till jord innan man börjar kan väl inte vara fel på något sätt? Det finns ju dagar, framförallt nu på vintern med torr luft och yllekläder då man är väldigt 'laddad'.

Av jarims

Moderkort plus kylare

Jag kan tänka mig Mobo och kylare. Ger 800 för det.

Av jarims
Skrivet av nicke505:

För hemanvändare rekommenderar jag dig att köpa antingen Netgear eller Linksys, exceptionell support samt prisvärda produkter, kan rekommendera följande: http://www.inet.se/produkt/5401439/netgear-wnr3500l-n300-rang... samt http://www.inet.se/produkt/5402586/linksys-ea6100-smart-ac120...

Får du fortfarande problem med räckvidden på ditt WiFi kan du fundera på lösningar som följande: http://www.inet.se/produkt/5402417/netgear-ex6100-ac750-range...

Lycka till
Mvh

Ja det är en bra router och rekommenderad sedan tidigare, dock min fråga var om modemet i sig är en flaskhals. Jag har ett H368N.

Av jarims

Router för Tele2 ADSL alt router/modem

Jag behöver en bättre router eller alternativt en router att koppla till tele 2 modemet. Min fråga är egentligen spelar modemet någon roll för prestandan/stabiliteten för nätet ? Är det bättre att köpa en bra router och behålla modemet eller köpa en router med inbyggt modem för ADSL såsom ASUS DSL-N55U för ett bättre och stabilare nät. Sitter just nu på en Dlink DIR 635 och tele 2 modemet som är bryggat och det fungerar riktigt dåligt i synnerhet trådlöst som är hopplöst. Att köra modemet med sin egen router funktion är ju ett skämt.

Av jarims
Skrivet av AtomicPunk:

Men sen när är det dina krav som gäller? Filmen tillhör bolaget tills du har köpt den och deras krav gäller hur mycket de än suger. Om det enda lagliga sättet att få tag på en film från Sony var att bestiga Mt. Everest och hämta den, vore det då din rätt på något sätt att ladda ner den? Fan heller. Filmen är din först när du köpt den enligt deras villkor. Hur skulle du kunna ha någon rätt till filmen alls innan du köpt den?

Tänk dig detta: en pizzeria säljer endast pizzor av halvdan kvalitet till ett högt pris. Du ber att få en bättre men blir nekad. Är det nu din rätt att stjäla en pizza från bagaren?

Finns få saker som jag hatar mer än folk som försöker motivera sin piratkopiering genom att säga att det finns någon ädel politisk orsak och övertyga sig själva att de kämpar någon sorts klasskamp. Var ärlig och säg att du helt enkelt är snål/lat/ohederlig som alla andra. Säger inte att jag själv är någon ängel men inte fan försöker jag rättfärdiga mina uppenbara brott.

Bra skrivet och delvis helt rätt. Men som alltid i dessa debatter om piratkopiering så kan man inte jämföra media med en fysisk produkt då de är helt olika och måste behandlas olika också. en kopia på ett media är inte fysiskt och kostar således inte någonting att tillverka eller kopiera. Piratkopiering har faktiskt varit ett sätt för media att marknadsföra sig själva och på så vis varit positivt. Jag har själv varit 'pirat' sedan den digitala tiden startade men känner själv och många med mig, framförallt den generation som växer upp nu att man vill ju betala för sig men det måste ju vara i proportion av hur enkelt du kan få tag i vad du är intresserad av och till rätt pris. Jag försvarar inte piratkopiering då det är helt fel givetvis, upphovsmännen måste och förtjänar att få sina pengar men alla andra giriga mellanhänder är en annan sak.

Av jarims
Skrivet av BJovanovska:

Hur länge kör batteritiden på din Asus när du slö surfar?

Skickades från m.sweclockers.com

Vet inte riktigt men det är timmar. Om man bara slösurfar så är ju inte grafikkortet igång och drar ström endast gpun på/i cpun, ganska nice. Den är vansinnigt tyst och sval dessutom.

Av jarims

Jag skulle ha satsat på ASUS, de har de absolut bästa bärbara idag både vad gäller kvalitet samt prestanda. Jag har haft många 'gaming' laptops de senaste åren och måste säga att ASUS maskinerna är i en klass för sig själv. Köpte precis en ASUS G750JS 17.3" Full HD och är toknöjd med den. https://www.komplett.se/asus-g750js-173-full-hd/808360.

Av jarims

Har du kollat så att du sänder till rätt skrivare? Kolla skrivarinstallällningar i firefox innan utskrift så att de stämmer. Sätt upp din skrivare i windows så att den är standard/default skrivare kan också hjälpa.

Av jarims

Windows 8 och Flash

Hej alla

Behöver någon kunnig på flash, jag får inte rätt på det. Jag köpte nyligen en Asus G750 bärbar till min fru (underbar maskin ). Den kommer förinstallerad med windows 8 tyvärr ;(.

Problemet uppstod helt plötsligt när hon spelade farmville 2 i chrome (viktigt) då allting gick ner till snigel fart. Visst inga problem uppdaterar flash tänkte jag men efter det vill inte flash fungera alls hur jag än gör oavsett browser IE, Chrome eller Firefox.

Både Firefox och IE rapporterar flash version 13,0,0,214 och aktiverat.
Chrome i 'plugins' har ju både pepperflash samt adobe båda med version 13,0,0,214 och jag har provat att stänga av och sätta på dem båda utan resultat. Vissa sidor rapporterar flash installerat medan vissa inte gör det som facebook (farmvile2).

Har provat att installera om flash ett par ggr nu men inget hjälper och alla browsers har ju den senaste versionen installerad om man går in o kollar, suck hon vill ju bara spela sitt farmville2.... någon som har ett tips?

Av jarims

Ja du har rätt i att den är dålig, 3Mbit men den kan jag inte göra mycket åt. Problemen jag har är att allt blir så slött vid torrent delning, enheter förlorar sin ip och kan inte återansluta, streaming hackar pc till ps3 eller pc till pc och vid spelande online latencyn sticker skyhögt stundtals.

Av jarims

hoppar in och lånar tråden. Jag funderar också över dessa två routers. Jag kör adsl via tele2 idag och deras modem/routers bara ställer till problem hur jag än konfigurerar det. Har provat båda, deras thompson och H368n. Provat att brygga dem till min dlink 635 vilket fungerar bättre men inte optimalt. Så tanken är att behålla tele2 skitmodem och brygga till Asus N56U eller skippa modemet helt och bara använda Asus dsl N55U som modem/router. Min rädsla är att om jag behåller modemet och bryggar så ställer den ändå till problem för routern (N56U). Så förslag? Bättre att låta Asus ta hand om både modem och trafik eller byta min Dlink dir 635 till ett Asus N56U?

Har också läst på några trådar att vissa har haft problem med Asus N55U på tele2 nät..suck.

Kanske någon som kan rekommendera någon annan lösning. Har många datorer/telefoner/plattor kopplade i nätverket med mycket streaming, p2p (torrent) och spelande.

Av jarims

Löst! :D

Jag löste det!

Problemet var inte moderbordet eller HyperSLI utan att det skilde i minnesmängden. Mitt nya grafikkort har 2 GB medans det gamla har 1.

Så lösningen är enkel, Hämta och installera HyperSLI Forum för HyperSLI hittas här http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=153046

Ändra följande med regedit;

Computer/HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/NVIDIA Corporation/Gobal/NVTweak
Lägg till string Coolbits med värde 18 samt string Coolbits64 också med värde 18.

Starta om och voila SLI kommer upp i Nvidia Control Panel.

Givet detta är ingen optimal lösning då jag inte kommer upp i riktig SLI prestanda, dels förlorar jag 1GB data mängd på det nyare kortet samt att ett av kortet endast kör på en 4x lina och inte 2 fulla 16x linor.

Ett snabbt test med 3dmark 11 så höjde jag ifrån 5150 till 7630. så jag är nöjd. Det går säkert att optimera bättre.

Av jarims

Asus P8P67 Moderbord Går det att köra i SLI eller inte?

Hej

Har ett Asus P8P67 R3.1 Moderbord, ej Pro el. dylikt.
Fick ett nytt grafik kort i julklapp så nu har jag två stycken Asus GTX 560 TI. Ville ju givetvis köra dem i SLI tills jag upptäckte att detta moderkortet bara har stöd för CF.

Enligt vissa forum och lite skummande så upptäckte jag två program eller patchar som skulle få det hela att funka ändå, Slipatch och Hypersli. Jag har inte fått det att fungera och undrade bara om någon har erfarenhet av detta eller specifikt att det verkligen går att få SLI att funka på detta moderbordet.

Korten är inte helt identiska, olika bios, minne och hastigheter på gpu och minne. Spelar det roll?
Kan SLI bryggan sitta fel eller den kan bara sitta på ett sätt?
Kommer att kämpa vidare och uppdatera här vid ev. success.

Tacksam för input. Har ingen erfarenhet av SLI eller Crossfire.

Av jarims

Vad jag menade är om det finns något enkelt sätt att 'flytta' eller länka om dokument, program files etc ifrån c till d.
Jag har använt easy transfer tidigare och det funkar ju super att flytta rubbet ifrån c till c på den nya maskinen, bara undrade om man kunde som sagt länka om till en annan hårddisk då ssd:n inte räcker till på långa vägar.

Det blir ju lite trist och installera om all skit man har...

Jag har win 7 på båda maskinerna.

Av jarims

Windows easy transfer

Hoppat på och köpt ett nytt system med sandybridge och SSD.
Detta innebär att jag vill kunna överföra allt från min gamla dator och en hårddisk (c) till mitt nya system som då blir: system på ssd 120GB (c) och documents etc på en slöare mekanisk (D).
Är detta möjligt och styra enkelt genom att använda easy transfer, någon som har erfarenhet?