Inlägg

Inlägg som Duktig har skrivit i forumet
Av Duktig

Har själv en Asus zen Book av det äldre slaget, är mycket nöjd :). Ska du bara köra skolarbete och bra programmering, blir det en i5. att välja i7 för ditt enda mål känns lite överflödigt ;). Så länge den har SSD är det lugnt.

Happy shopping!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Du är redan inne på den bästa lösningen, NTP. Undrar dock lite hur din nätverkstopologi ser ut. Alltså vilka klienter, serverar finns ? Är alla anslutna till det lokal nätverket ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Tänkte skriva lite saker du kan prova men så hittade jag en bra och tydlig guide, så prova denna http://windowsreport.com/kernel-power-41-error-windows-10/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Antar att du har GUI, så prova att aktivera det manuellt på nätverkes inställningar alt. Upp i högra hörnet. Annars prova att stoppa i en kabel och kör "sudo update" I cli

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Har du provat att ändra secure boot?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Jo men det låter som en bra idé med tanke på EBAY's leveranstider inte brukar vara mindre än 2 veckor

Av Duktig

Låter tyvärr som att nätverkskortet är dött, när dioderna inte lyser betyder det att kortet är inaktiverat eller i detta fallet trasigt. Skulle inte köpa något begagnat då ett nytt på Inet eller Netonnet kostar typ 100

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Ger lite tips på titlar, som inte berörs av darrigt internet.
HoMM3 ett gammalt men ack så bra spel
Crysis 1-3
GTA 5
Portal 1-2

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig
Skrivet av RVX:

Enda jag ska shoppa är ett visst klädesplagg, om det reas ut vill säga.
Annars ingenting.

Kan det vara en ny läderlapp? ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

@-=Mr_B=-:
När du skriver att du har en 100/100 lina antar jag att du menar att sitter på en 100Mbits lina och inte 100MB/s.

Som jag redan har nämnt, när du är ansluten till din VPN-tjänst så skapas en tunnel förbi din egna router till VPN-tjänsten router (enkelt förklarat). Detta betyder att när man gör ett test för sin uppkoppling från sin dator kan från bredbandskollen eller speedtest.net kan du få en uppkoppling som är högre än vad du egentligen har. I mitt fall som sitter normalt på en 100/100 lina får jag i snitt 125ner och 250upp, vilket inte överensstämmer vad jag egentligen har.

Att gör mätningar på diverse sidor visas aldrig en hundraprocentig tillförlitlig siffra, men ger ett bra hum. Speedof.me ger dock en mer verklighets trogen bild eftersom den skapar större paket om din uppkoppling är bättre enda tills nedladdningen av paketet tar längre än 8 sekunder (enkelt förklarat, djupare förklaring ).

Av Duktig

@Elghinnarisa: Ska förtydliga, när du gör en ping mot en 8.8.8.8 (google.com) skickas ett paket iväg från din datorn till din router och sedan vidare till google som sedan svara dig. När du istället använder dig utav en VPN-tjänst skapas en tunnel från din datorn till deras router, vilket betyder att när du gör samma ping mot 8.8.8.8 skickas paketet från din datorn förbi din router (genom tunneln) till deras router och sedan till 8.8.8.8.

Av Duktig

Ta det bara lugnt öppna manualen för ditt modekort och kolla så att RAM-minnena sitter i rätt ordning. Om detta inte är felet, prova då att reseta BIOS genom att ta bort CMOS-batteriet. Testa även att ansluta din skräm direkt till modekortet.

Hoppas något av dessa förslag löste ditt problem!

Av Duktig

Blir mycket misstänksam mot Mac datorn i detta fallet, låter inte som att den är ansluten till VPN-tjänsten.
När man kör via en VPN-tjänst finns det vissa faktorer som spelar roll för hur ens hastighet blir. Först
så spelar det roll vart servrarna är placerade, belastningen på deras servrar och
vilken typ av kryptering de har påverkar också hastigheten. Detta betyder att du aldrig kommer få ut
hela din bandbredd via VPN-tjänst, när det är som bäst räkna med att du förlorar 10% av ditt max.

När du sedan testar din uppkoppling, spelar det står roll vilken tjänst du använder. Om man använder speedtest.net eller bredbandskollen.se får man ett resultat som inte är korrekt, då dessa tjänster testar uppkopplingen från ISP:n och inte direkt till datorn. Använd alltid
speedof.me den testar din uppkoppling direkt mot datorn och ger därför en mer korrekt bild av din hastighet.
Med detta sagt kommer hastigheten ändå inte spegla verkligheten riktigt, eftersom all trafik skickas via din VPN-tjänst kommer det ta lite tid innan den "korrekt" hastigheten vissas.

Hoppas detta hjälpte något!

Av Duktig

När man efter frågar en router som ska ha räckvidd i sitt hushåll finns det några faktorer som spelar mindre och mer roll. Till en början är det ett tegel/sten/betong eller trä hus ? Vart kommer routern vara placerad i huset? Finns det flera vångar i huset vilken våning kommer den då stå på?

Av Duktig

Skulle köra på Define C, kostar mindre och lättare att få till ett snyggt bygge

Av Duktig

Kolla på Lenovo yoga 700 i5, sambo kör på sedan med samma krav. Om du inte hittar någon billig sådan så skulle jag rekommendera att alltid kolla på en dator med IPS panel, så man får bra färgåtergivning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Jag råkar faktiskt ha lite extra kablar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

När det kommer till gamingheadset burkar de i regel inte ha något bra ljud (rent ljud). Denna sommaren var jag på Dreamhack, då fans möjlighet att testa ett flertal lurar och även låna med sig dem över ett dygn. Testade självklart ett par bland de dyraste (3500) för å se om dessa kunde levra gött ljud, nej inte till förhållande för vad de kostade. Upplever till och med att ett par hörlurar för 1000kr har bättre ljud egenskaper den ett gamingheadset för 2500+.

Det kort svaret är helt enkelt köp ett par bra hörlurar och separat mic, för att få det optimala ljudet. Men så av en slump hittade jag dessa sennheiser och efter som de säljs på HiFi-klubben som är generellt sett kräsna på ljust ljudet, så bör dessa kunna fungera.

Hoppas något jag sa så här tidigt på morgonen kan vara till någon hjälp!

Av Duktig

När du spelar upp filmer på Plex, så känner programmet av att detta sker I det lokal nätverket. Vilket innebär att du kan kolla film på TV:n utan internet. När det kommer till kvalitén så tappar du inget när du spelar upp filmen lokalt, med undantag att du kör trådlöst och täckning är kass .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Jag ser rött!

Skickades från m.sweclockers.com