Inlägg

Inlägg som Meldinger har skrivit i forumet
Av Meldinger
Skrivet av Nisse-Tuta:

Om du inte redan kan grada så bör du träna lite först.
Slog är en av de knepigare profilerna. Till och med erfarna colorister får kämpa.
Mitt tips är att köra Cinegamma. Blir snyggt från början och går att grada hyffsat.
Då slipper du också den galet höga base ison och att slog bör överexponeras 2 stop.

Men om du beslutar att köra slog så är 3 bättre än 2 förutom om du har stora ljusa fält i bilden, tex himlen. Då blir det galet mycket banding.
Sätt en av varje på custom settings så kan du hoppa i mellan.

Tack! Okej! så vilken profil tycker du jag ska köra? Har Movie, Still, Cine 1, Cine 2, Cine 3, Cine 4 , ITU 709, ITU 709 (800%), Slog2, Slog3 att välja mellan. Tanken är helt enkelt. Bra resultat att komma hem med för att fixa sköna travel videos.

Av Meldinger

Slog2, Slog3? för film på resa?

Tjena boys! Åker till Vietnam, Burma, Laos, Cambodja osv om 1 vecka. Har köpt en SONY A6300 så tänkte göra lite sköna travel videos. Kameran har många bild profiler. Är själv inte speciellt erfaren om att filma och fota men kameran i sig levererar 4k och har en del bildprofiler. Har sett att Slog2 , Slog3 osv ska kunna göra riktigt bra cinematisk bild och undrar nu vilken bildprofil man ska köra med? Vill ju kunna komma hem med bra filmer och kunna få bra kvalite. Är det värt att lägga alla filmer i en bildprofil om slog2? Så kan man colour gradea osv sen när man kommer hem?

Av Meldinger

Löste problemet. kopplade om alla kablar, resettade bios i moderkortet, allt möjligt men det fungerade inte. Tillslut kopplade jag ur strömmen till alla skärmar och satte igång strömmen igen och då fungerade det!

Av Meldinger

Displayport ingen signal. triple monitor

Tja! Sitter just nu med 3st Asus VG248QE. "2st är kopplade via DVI och 1 är kopllad med displayport".

Idag så märker jag att bara 2st går igång medans den tredje syns i resolution alternativen men kan inte aktiveras (Displayport skärmen). På skärmen står det "displayport no signal" men det är ett windowsljud som går igång om jag tar ut/pluggar in skärmen med displayporten så att den märker ju att skärmen är ikopplad? och kan ju se att skärmen finns under resolution bara att jag inte kan använda den? Någon som upplevt något liknande? Hur löser jag problemet?

Av Meldinger

Bild ICC profiler?

Hej! Jag har 3st ASUS VG248QE some jag kör som triple monitor. En av skärmarna har mycket ljusare bild och jag kan tänka mig att jag laddat ner en ICC profil till den? Undrar hur jag kan fixa samma bild på alla 3 om det kan bero på ICC profil på endast en skärm?

Av Meldinger

Nätverkskort hastighet

Hej! Jag har ett nätverk på 250mb per sekund och fick till en början bara ut 100mb. Hittade tillslut en mjukvara till Killer network manager där jag kunde ändra från 100 till 250m. Men resten av datorerna hittar jag inget interface för att göra såna ändringar. Någon som vet vart jag kan hitta en switch för att tillåta 250mb på datorerna? En av datorerna har ett Atheros ar8121 nätverkskort. Tack på förhand/ Oliver

Av Meldinger
Skrivet av Fisken1986:

Jo, GTX980 är ju att föredra om du kan/vill köra SLI i framtiden.

Vill du ha möjlighet att bygga en nano-dator i framtiden så är EVGA's GTX1060 Nano att föredra.

GTX970 är bra, men 1060 6GB är att föredra om du ska köpa nytt.

Varför är 980 att föredra över 970 SLI?

Av Meldinger

Jag kör MSI 970 i dagsläget och det är grymt i 1080. allt flyter på hur grymt som helst och hörs inte alls.

Av Meldinger

@Mogwaii: Om man körde en till 970 då? SLI, då borde den väl klara allt?

Av Meldinger

1 monitor vs triple

Hej! Jag undrar lite ang Triple monitor gaming, vad är det som tar mer stryk ifall man jämför med att köra en skärm. Har för nuvarande:

MSI GTX 970 Phsyx
i7 4790k
16gb Vetetance ram

För t.ex. Bf1 Betan står det att min setup är "utmärkt", men undrar hur det skulle bli med 3 skärmar? Tror ni det skulle bli en stor skillnad i fps om man körde 5760x1080 ist för 1960x1080 om man bara vill skoj lira i bra grafik och ha roligt.

Av Meldinger

@DeFeCT79: Vad är en bra upplösning till 27" skärmarna då?

Av Meldinger

27" vs 24"

Hej! sitter just nu på 2 st ASUS VG248QE och ska precis skaffa en tredje, har nu hittat 27" skärmar till liknande priser, men frågan är: Hur är bildskillnaden mellan 24" och 27" i och med att det är samma upplösning? 1960x1080? Är det bättre att gå på en till 24" skärm om man vill att det ska ser bättre ut?

Av Meldinger
Skrivet av alex5555:

Aa visst är det så Ville bara påpeka det för TS, eftersom han inte verkar vara så insatt.

Gäller det även program? som t.ex. Cubase?

Av Meldinger
Skrivet av Maho:

Vågar inte svara på vilka inställningar du kan köra med när du ska ha 3 skärmar.
Men ganska högt skulle jag gissa på, men kanske inte maxa alla spel.

Okej tack! då vet jag Hur är det med överklockning förresten? Är det nått man vågar testa på?

Av Meldinger
Skrivet av Maho:

Allt beror på hur du själv känner, men jag fick ett 980 för ganska bra pris vilket gjorde det lätt för mig att bestämma mig för sli.
Boosten kan du kolla på på nätet hur 2 st 970 mot ett presterar.

Okej. Yes hittade lite resultat, är dock inte så intresserad av datorer så kan ingenting. Köpte mest en burk för att den skulle hålla ett tag för musik produktion. Fick reda på vad SLI betydde igår haha.. Tänkte mer fråga enkelt. Kan jag köra tunga spel idag på 3 skärmar i ultra med dagens setup + SLI

Av Meldinger
Skrivet av Maho:

Ett ensamt 970 kommer få det tungt med 3 skärmar ^^
Det är 1920x1080x3=6220800 pixlar.
Jag kör 3440x1440+ en extra skärm för skype, ts o sånt vilket
är mindre pixlar med 2 st gtx 980

Men om man i dagsläget skulle vilja få upplevelsen att flyta på så är väl SLI det bästa alternativet? Vet du ungefär hur stor prestanda förbättring man skulle uppnå?

Av Meldinger
Skrivet av Maho:

Spelar du på 2 skärmar nu?

Jag producerar mest musik men är ganska taggad på att spela mer om jag får hit en tredje skärm då allt ligger i mitten på ramen om man kör 2 skärmar i surround

Av Meldinger

MSI GTX 970 SLI?

Tjena! första tråden!

Är inget freak på datorer men tänkte fråga lite angående SLI.
Kör jag ett benchmark test med Valley i ultra samt 8x anti aliasing med 2st skärmar (144hz 1ms) dvs 3840x1080, så får jag en average FPS på 30. Dvs Max 58 och min 17. Kör jag en skärm (1920x1080) blir average fps 58,1. Nu ska jag hämta en 3dje skärm och är rädd att fps'en kommer droppa ännu mer. Så därför undrar jag hur saker kommer flyta på med 3 skärmar med ett single 970, och hur mycket skillnad det skulle bli med ett till 970 (SLI), samt om mitt nätaggregat klarar det. Sen undrar jag lite ang överklockning. Aldrig testat men verkar vara populärt.

Speccen på datorn just nu är:

Grafikkort: MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB PhysX
- Processor: Intel Core i7-4790K
- Moderkort: MSI Z97 GAMING 5, Socket-1150
- Vattenkylning: Corsair H110 Hydro
- Nätaggregat: Corsair AX 760 PSU
- Chassit: NZXT H440 Midi Tower Vit
- Minne: 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400MHz