Inlägg

Inlägg som SlackMartin har skrivit i forumet
Av SlackMartin

@Gnarf: Har gjort det nu och det förändrade tyvärr ingenting :/

Av SlackMartin

GTX 780 TI funkar inte

Hej! Jag har vart borta ett tag hemifrån och kom hem nyligen och skulle sätta mig vid datorn. Då skärmen helt plötsligt frös och datorn startade om sig automatiskt. Därefter så funkar inte mitt grafikkort vilket är ett 780 ti, får felkod 43 i enhetshanteraren och dxdiag. Har provat att sopa rent drivrutiner och avinstallera kortet och installera drivrutiner på nytt, startat om datorn, installerat om OS från USB, kollar i datorn om nåt ser fel ut, ändra till annan PCI-port. Inget hjälper, när jag har installerat drivrutiner antingen via nvidia experience eller manuellt (har gjort båda flertal gånger) så startar jag om datorn, efter omstart är det som att jag inte installerade drivrutinerna alls, de finns liksom inte där. Mitt ljudkort däremot funkar felfritt när det sitter på porten som grafikkortet satt på innan. Kan det vara så att av någon väldigt udda anledning att grafikkortet helt plötsligt har gått sönder?

Tack för svar samt hjälp!

Av SlackMartin

@Json_81: Det funkar ju dock när andra använder sina telefoner för delning. Det är endast när man kör via hans mobil, oavsett gammal eller den nya iPhone 6s han köpt.

Av SlackMartin

@Json_81: Han ska göra det men det borde ändå funka felfritt med trådlöst också eller hur? Han har nya telefonen nu och ena sekunden har han 30-40mbit, sen sitter han på knappt 1mbit. Jag menar det ska ju funka, och det är en helt ny mobil också så fattar inte vad problemet kan vara..

Av SlackMartin

@Hjärnsläpp: Vet vad du menar, vilket är att välja mellan endast USB-laddning, överföring av filer och nån annan? Vi har testat att ändra de men det sker ingen förändring.

Av SlackMartin

@Json_81: Han använder sig för nuet av en Huawei Honor 4x men har beställt en iPhone 6s som bör komma vilken dag som helst. Alltså datorn känner telefonen, men inte internet delningen.

Av SlackMartin

@Json_81: När vi testar att dela via USB får den inte internet alls i datorn. Alltså det är helt dött, den känner inte av något över huvud taget (USB portarna funkar eftersom man kan använda USB stickor i dem som datorn känner av). Testat olika sladdar också och alla portar på datorn. Telefonen i sig känner av att det är en USB sammankoppling så man kan aktivera USB delning men datorn tar inte emot något.

Av SlackMartin

@Gurk: Japp, testat många.

Av SlackMartin

Segt internet från telefonen (delning)

Tjo! Nu är det såhär att min lillebror har en relativt ny dator som han delar internet från sin mobil på för att kunna spela. Han använder sig utav en USB mini adapter som tar emot wifi från telefonen (en Netgear WNA3100m). Och när han delar från sin telefon till datorn så får han inte in mer än 2mbit på datorn, men när jag eller någon annan kopplar upp sig mot den får man in minst 30mbit. Och det kluriga är att när han använder sin egna telefon på en annan dator så får han in högre hastigheter, med exakt samma USB mini adapter. Det är alltså endast när han använder sin telefon på sin dator som hastigheten är fruktansvärt låg. Jag har ingen aning om vad problemet är, de senaste drivrutinerna är installerade också på USB mini adaptern också så det är inte problemet. Anledningen att vi gör såhär för att spela är för vi har ett nybyggt hus och kommer inte få fiber draget till huset förrän våren kommer. Tack!

Av SlackMartin

@Elektron: Jag har installerat de senaste USB-drivrutinerna till moderkortet ja. Men har inte laddat ner chipset drivrutiner för det står att det är betaversioner samt att de är typ 1 år gamla. Borde jag göra det ändå? Har ett Asus Sabertooth Z77.

Av SlackMartin

@skippy_pewpew: Vad menar du med bytt kabel? Alltså jag har ju ett helt nytt tangentbord än förut och det är fortfarande samma problem, har testat brorsans tangentbord också men samma problem uppstår med det. Och som sagt så funkar allt perfekt med möss, endast tangentbord som detta krångel sker för. Extremt frustrerande.

Av SlackMartin

Krånglar fortfarande

Kan meddela att problemet inte är löst, jag har nu gjort en ominstallation av hela datorn från USB-sticka, samt skickat in mitt tangentbord på garanti och fått ett helt nytt, köpt en ny USB-hubb med egen strömförsörjning som allt är kopplat via. Men det hjälper inte, samma problem är kvar. Tangentbordet tappar kopplingen då och då så gubbar i spel bara springer åt samma håll, när jag skriver meningar så fastnar den på en knapp och skriver den 100gånger. Och det är endast tangentbord som krånglar, datormöss funkar prefekt i precis samma USB-portar utan det minsta bekymmer över huvud taget.

Av SlackMartin

Löst

Kan meddela att alla problem i denna tråd är löst, gjorde helt enkelt en ren installation av Windows 10 Pro från en USB sticka och nu funkar allt!

Av SlackMartin

@enbom: Hittar inte riktigt vart jag ska ladda ner det där programet du pratar om. Väldigt luddig sida må jag säga.

Av SlackMartin
Skrivet av _niko_:

Kolla med whocrashed ang vad som orsakar bsod.
Med ren installation, tog du en usbsticka med en ren 1607 image och installerade W10 med den?

Jag gjorde aldrig en installation från usb sticka. Jag gjorde ominstallation via Win10's egna ominstallation om du förstår mig. Alltså i uppdatering och säkerhet sen återställning. Bör jag göra en ren ominstallation från usb? Vart får jag tag på den och hur aktiverar jag en giltig version av Win10? Jag uppgraderade till Win10 från Win7 och har inte några skivor eller något kvar. Vill ju inte behöva köpa Win10 på nytt bara för att datorn ska funka liksom.

Av SlackMartin

@panpo98: Nej det är ingen märkesdator, jag byggde ihop den själv för 4 år sen.

Edit: I min tidigare post med specs har jag lagt till nätagg. Ta en titt!

Av SlackMartin

@enbom: OS: Win10 64-bit.

CPU: Intel Core i7 3770K@ 3.50GHz (ligger på 32grader)

RAM: 16GB Dubbel-Kanal DDR3 @ 1098MHz (11-11-11-30)

Moderkort: ASUSTeK COMPUTER INC. SABERTOOTH Z77 (LGA1155) (31grader)

Grafik: Acer XB281HK(skärm), ASUS VG278HE(skärm), 3071MB NVIDIA GeForce GTX 780 ti (EVGA) (33grader)

Minne: 1863GB Seagate ST2000DM001-9YN164 (SATA), 223GB OCZ-VERTEX3 (SSD)

Optisk enhet: Optiarc DVD RW AD-5280S

Ljud: ASUS XONAR PHOEBUS Audio Device

Nätverk: Qualcomm Atheros AR9287 Wireless Network Adapter

Edit: Corsair 1200i Nätagg

Av SlackMartin

@Paddanx: Jag backade till äldre version. Det är för det mesta när jag spelar som det sker men det har hänt att jag fått en blue screen bara på skrivbordet också. Det var det första jag gjorde nästan, har redan de senaste drivrutinerna till både mitt GPU samt ljudkort.

Av SlackMartin

@enbom: Fick till det, men att gå tillbaks till 1511 åtgärdar tyvärr inte problemet.

Av SlackMartin

@Turbonisse: Kan meddela att gå tillbaks till version 1511 inte åtgärdar problemet.