Inlägg

Inlägg som Magnus112233 har skrivit i forumet
Av Magnus112233
Skrivet av hakd:

Priserna är ju extremt över utlovat.. Som det ser ut nu så är 3070, 1000kr billigare än 6800.
Då det är svårt att motivera 5 - 10% mera prestanda för tusen kronor.

Lutar mot 3070 om inget drastiskt händer.

Ja. Som jag ser det måste man ha en väldigt "konstig" anledning till att köpa AMD istället för Nvidia som det ser ut nu. Av fler anledningar än jag orkar rada upp.

Av Magnus112233
Skrivet av Dinkefing:

Om ett halvår är priset betydligt lägre. Lika bra att man håller i plånboken och satsar på annat.

Exakt. Markanden för entusiast PC-gaming har uppenbarligen kollapsat totalt. Bättre köra på det man har eller köpa billiga grejer och återkomma när detta har lugnat ner sig.

Av Magnus112233
Skrivet av walkiii:

Inte för att vara sån. Men ska ett powercolor kort kosta lika mycket som Asus Rog Strix och Evga ftw3? Speciellt när 6800xt har $50 lägre msrp än 3080.

Nä, det skall dom inte. Något är fel. Ser ju fan ut som något från Toys R Us. Pinsamt.

Av Magnus112233

Jag undrar hur många som kommer vara intresserade av 6800 XT för 10500kr som tycks vara vanligt pris på förbokning av ett kort som dessutom typ kanske kommer i framtiden? Hur många med intakt sinnesnärvaro köper det istället för ett RTX 3080 även om 6800 XT funnits i lager idag. Inte jag i alla fall.

Stor besvikelse måste jag säga.

Av Magnus112233
Skrivet av Honken43:

När slutar budgivningen.

Det är som det ofta är i dessa annonser.... Väldigt oklart. Det finns nästan aldrig några tydliga riktlinjer i annonserna eftersom annonsplatsen inte ställer krav på det. Då blir det såhär... budgivningar som ingen vet slutet på... Givna bud som inte finns med i tråden... Bud även om annonsören som i detta fallet vill bli kontaktad via PM.

Detta är en annons med fast pris, står inget annat i annonsen. Annonsören har fått anbud på efterfrågat pris av mig nästan direkt efter att annonsen kom upp. Men verkar inte finnas intresse av att sälja.

Av Magnus112233

Acer 24" Nitro XF252Q. Den har den senaste versionen av TN panel från AO. Jag kollade det där noga innan jag köpte och den är troligen den snabbaste monitorn med TN på marknaden. Den har till och med helt OK färger för att vara TN

jag äger en som jag inte längre använder. Om du är intresserad så kan du nog köpa den billigt. Den är köpt på Inet i Maj i år.

Av Magnus112233

Ser man kan köpa LG CX 65" för 20 000kr nu. Ser ingen anledningen till att ens titta på något annat. Är nog bara köpa och vara glad.

Av Magnus112233
Skrivet av Alexraptor:

Det är de säkert, däremot med AMD hade jag istället siktet inställt på ROG STRIX LC kortet, om RDNA2 nu hade presterat bra nog. =/
Vill ha FE främst på grund av kylarlösningen, då jag inte alls gillar AIB trenden de senaste åren med kylare som bara dumpar all värme inne i chassit.

Håller med. Blir bara sämre och sämre. Ju större dom blir ju mer blockerar dom luftflödet såvida du inte har ett enormt chassi.

Blir dock väldigt bra i en öppen testbänk. Så testerna visar ofta bra resultat.

Av Magnus112233
Skrivet av Nekrol:

Inget av det du påstår är ju sant dock? Även står skillnad på DLSS Quality mode och Performance mode när det gäller bildkvalitet.
Och mitt 3080 kör Metro Exodus i 100+ fps på Caspian Sea med Ultra Preset och RT High, vet inte om jag skulle kalla det för ospelbart i 1440p.

Nice. Upplever du att RT ger en bättre upplevelse i Metro?

Av Magnus112233

5200kr

Av Magnus112233
Skrivet av Mynameislol:

Jag kommer ihåg tiderna då om man sparat smart, så hade man råd med en ny dator i topp-segmentet var 5:te år, nu med alla dessa extremt höjda priser så har det nu blivit var 10:nde istället :/

Samtidigt kan an idag få en speldator som ger en väldigt god spelupplevelse för en bråkdel av vad det bästa kostar. Jag känner att spannet i pris mellan väldigt bra och extremt har ökat mycket. Tror det är en stor del i att man känner det blivit dyrt. Utbudet och marknaden för PC spelande är så otroligt stor numera, och tillgången på delar i alla prissegment har ökat i takt med det. Tillverkarna vill komma åt alla med alla olika plånböcker,

Men eftersom man historiskt vant sig att köpa det bästa när det kommer så ger den en känsla av att allt blivit dyrare. Det är ju bara ett fragment avv världens PC spelare som ens tänker tanken på att ha råd med senaste av det bästa.

Av Magnus112233
Skrivet av Goedendag:

Föredrar man en skärm med 240+ hz finns det runt 60 olika 1080p-skärmar på Prisjakt medans det endast finns ett dussintal 1440p och 4K-skärmar som kör 240 hz eller 360 hz. Jag kan förstå varför en del föredrar att spela snabba spel som Doom Eternal eller CoD Warzone med 240 fps istället för 120 fps medans andra föredrar 1440p eller 4k.

Ett dussintal som klarar 240-360Hz i 1440p och 4K kan man nog tolka som en överdrift. Tror inte det finns någon 4k med 240Hz. Och ingen alls med 360Hz i någon upplösning. Det är väll i så fall Samsungs G9 som inte är UHD men många pixlar och 240Hz. Men det är ju en ganska udda fågel som egentligen består av två 1440p paneler.

240Hz 1440p finns det väll ett antal nu. Men enligt mig finns det bara en som är bra om man jämför med en bra 1080p och det är Samsung G7 med senaste mjukvaran. Tyvärr kommer många aldrig ge den en chans eftersom Samsung klantade till det och släppte den för tidigt.

Har nördat mig och testat duktigt på det där så jag känner jag har bra koll. Alla andra har antingen, bleka färger, hög inputlagg, patetisk kontrast. Eller en kombination av allt.

Av Magnus112233
Skrivet av Lagerlöf:

Högre temperatur =/= mer buller.

Högre fläktkurva, sämre fläktar, högre RPM = mer buller.

Mitt 1080 Ti som jag hade var knäpptyst i full load, gick aldrig över 70-72 grader.
Mitt Zotac hör man när fläktarna drar igång, även här går det inte över 70-72 grader. Går kanske att justera fläktkurvan lite så att det blir bättre.

Så nej, det har inget med temperatur att göra. Är man orolig för buller får man kolla vilken ljudnivå korten normalt ligger på under belastning

Ja det är korrekt.

Som jag skriver är det mer komplext men valde att inte utveckla mer. Men om kvalité på montering/kylpasta/kylfläns/design/fläktar är bättre på ett kort med allt annat lika så kommer det högst sannolikt finnas mer headroom för att minska ljudet vid samma prestanda, oavsett vilken fläktkurva som tillverkaren valt som default. Det är så jag menar.

Sedan är det alla andra komponenter som adderar värme. Mer påkostade kort har troligen en strömförsörjning med färre förluster osv osv. Det blir oändligt komplext.

Av Magnus112233
Skrivet av dobre:

Ja med 3090 börjar vi komma upp till en gräns för vad som går att stoppa in i mindre chassin pga värmeutvecklingen

Det beror helt på hur mycket buller man kan tolerera. För mig är den gränsen nådd långt tidigare. Med speciallösningar som är byggda helt från grunden kan man dock åstadkomma mycket (som nya PS5). Det är dock inte något som är möjligt med ATX/ITX eftersom den standarden är sjukt omodern och begränsande. Undrar verkligen när någon skall våga ta steget och släppa någon ny formfaktor.

Av Magnus112233
Skrivet av izcho:

Förstår ju att det är trist att bli utan en produkt man hypat över men ser inte hur AMD Ska kunna vara immuna mot det nya normala hur de nu själva väljer att göra?

Nä, det lär väll bli samma visa. Men jag tänker att det rent generellt över tid blir så mycket bättre med konkurrens. För det är ju det som föranleder att det blir såhär.

Av Magnus112233
Skrivet av Lagerlöf:

Priset mot intropriset är irrelevant för de flesta då det ändå inte går att få tag på.

Prestandatesterna måste vara extremt marginella? Om kortet ligger på 60 eller 70 grader spelar ju inte heller någon roll egentligen.

Håller delvis med dig. Men vad gäller temperaturer så kan det absolut ha stor betydelse eftersom temperaturen direkt påverkar buller. Det är klart mer komplex fråga men betydelse har det nog för dom allra flesta.

Av Magnus112233

Intressant detta. Känns som om prisökningen på 3080 i kombination med AMD's presentation kommer lösa proppen. Tror nog många butiker som lagt gigantiska beställningar på 3070/3080 nu istället börjar bli lite oroliga för att bli av med allt dom kommer få in närmaste tiden. Otroligt intressanta vändningar och intressant tid som PC entusiast måste jag säga.

Av Magnus112233
Skrivet av hakd:

Fattar inte varför Nvidia satte kontakterna i mitten på kortet, ser inget scenario där det har varit en fördel.

Därför att kretskorten är kortare än tidigare generationer, så kontakten sitter i slutet på kortet precis som innan. Nvidia har investerat mer tid på designen av PCB helt enkelt. Möjlighet till bättre kyllösning, mindre materialåtgång, potentiellt väldigt små vattenkylda kort. Dessutom.... ju mer ström korten drar, ju viktigare blir det med korta ledningar så man inte får massa förluster. Det är ju liksom 25-35 amps som skall fram på flera av dessa.

Av Magnus112233
Skrivet av Tapperswe:

Har också G-sync och ett 1080Ti, jag använder i princip alldrig G-sync och framförallt i fps spel iom att det ger input lag. Ska jag vara ärlig ser jag bara skillnad med G sync på om spelet ligger under 75-80 fps eller dom få spel som hoppar mkt upp och ner i fps. Jag valde min skärm efter upplösning, en väldigt bra och prisvärd (5000kr) 1440p skärm som sen råkade ha G- sync.
Att välja GPU efter G- sync känns inte relevant alls för mig.

Håller med. VRR är numera så gott som meningslöst för 1440p. NU börjar ju GPU'erna från båda AMD och Nvidia bli så pass snabba så det knappt behövs VRR för 4K heller. Men 4K kombinerat med RT så är VRR säkert bra.

Av Magnus112233

Suck !........ När jag läser denna tråd blir jag bara så trött. Hoppas verkligen AMD har något riktigt bra att visa på Onsdag. Allt som har med Nvidia och 30xx är helt efterblivet. Hade till och med köpt kontakter och verktyg och tillverkat en specialkabel för att passa deras FE kort. (Sämsta köpet på länge) Så säker på att köpa Nvidia var jag för en månad sedan. Jag har blivit anti Nvidia efter detta.