Inlägg

Inlägg som Magnus112233 har skrivit i forumet
Av Magnus112233

900kr + frakt

Av Magnus112233

Blev exakt som jag trodde. Marknadsvärdet för 2080 Ti hamnar runt 6000kr. Fan vad mothugg jag fick för ett par veckor sedan när jag skrev om detta. Ville bara få detta sagt ;)... Sorry. Fint kort hade gärna köpt det om jag haft behovet.

Av Magnus112233
Skrivet av ronz:

Det är ju ett jävligt fränt kort och snabbt som satan. Men jag håller med om att Nvidia gör ett felsteg genom att inte kalla den för Titan

Tror dom kommer sälja väldigt mycket fler kort genom att döpa det till 3090. Men det hade varit mer moraliskt korrekt mot konsument att kalla det något som inte antyder att det är en GPU för gaming.

Av Magnus112233
Skrivet av tehlily:

Det är litet otydligt det här, men jag bjuder väl 2900 plus frakt och ser vad som händer

Ja, det blev tyvärr så. Tar lite tid att få avslut med lite kommunikation fram och tillbaks. Och innan man fått svar från potentiell köpare vet man ju inte vad man skall skriva i tråden.

Men för allt att döma är den såld till @Charon242 för 2800kr + frakt.

Av Magnus112233

@Charon242: Det är IPS.

Av Magnus112233

Har skickat PM till vinnaren. Men stänger först när jag fått svar tänkte jag.

Av Magnus112233

Skillnaden i praktiken är klart om tillverkaren tillåter att man tar bort kylaren. Dränker du kortet i vatten så är det nog svårt med garantin oavsett. Att förstöra kortet genom att byta kylaren anser jag som har mycket erfarenhet vara väldigt liten. Att man klantar till det och får vatten över kortet är dock lätt hänt om man är ny på öppna loopar. Men inte ens genom att typ nästan dränka korten har jag lyckats ta död på dom Dom är inte så ömtåliga som dom ser ut.

Tror det är viktiga läsa recesioner och välja ett kort med bra komponenter som inte har coil whine. För det är något som kommer märkas väldigt väl i en förhoppningsvis väldigt tyst vattenkyld burk.

Av Magnus112233

Ok, priset är än så länge något under jag tänkte mig baserat på tidigare annonser på samma produkt. Men gör ingen långbänk av det. Jag låter annonsen ligga ute till 18:00 idag.

Av Magnus112233

Acer XB271HU

Fungerar perfekt. Inga skador eller döda pixlar. Jag har är enda ägaren, köpte den ny tidigt 2018. Fötterna på dessa är normalt sett röda. Men jag har lackat dom svarta som man kan se på bilden.

Läs hela annonsen här

Av Magnus112233

Kan köpa EK-Quantum Velocity D-RGB, för 500kr

Av Magnus112233

Vill man ha max FPS i 1080p så är ju RTX3080 bäst bur man än ser på det. Men det som är trist är ju att man betalat mycket för något som uppenbart inte skalar bra för 1080p. Det känns ju som om man då betalar för något inte riktigt är anpassat för uppgiften. Tror inte varken Nvidia eller AMD fokuserar på 1080p i nya produkter. Marknaden går ju inte alls åt det hållet.

Av Magnus112233
Skrivet av medbor:

Jag tycker som sagt absolut att korten är dyra men prisvärda sett till vad man får.

Jag tycker (extremt subjektivt) att 3090 inte borde kosta mer än toppkorten gjorde förr, så kanske 5000-7000kr någonstans, men den tiden är förbi.

Men för att något ska vara ’billigt’ enligt mig så måste det ha ett (relativt konkurrensen?) lågt pris men måste också vara prisvärt. Det ingår på något vis i alla fall i min värld.

Men med en sådan definition finns det idag knappt några billiga grafikkort.

Ditt exempel ovan är lite haltande, jag tror inte en låst eller begränsad budget ska blandas ihop med begreppet billig. Dessutom är billig extremt relativt, om man som företag kan utnyttja en anställds tid mer effektivt på grund av ett 3090 vs 3070 kan ju prisskillnaden dras av mot ökad produktivitet. Då är kanske till och med Titan ’billiga’. En annan vill bara ha en 3950X och behöver bara CPU-prestanda, då kanske ett helt annat grafikkort är relevant?

Fast beroende på hur man ser det är det ju billigt. Nu kan man plötsligt köpa 1080 TI (2080) prestanda för runt 3000kr. Det kan man väll säga är ganska billigt. Den prestandan är ju inte sämre nu bara för att det plötsligt finns något bättre.

Av Magnus112233

3070 TI med 16GB minne, på vilket sätt skulle det vara logiskt? Möjligen om det även kommer ett 3080 TI med 16GB. Men även då blir det väldigt svårt för konsument att förstå vad vad som skall köpa. Så det tror jag inte blir verklighet.

Av Magnus112233
Skrivet av Lodisen:

Det är bättre än så. 5625:- för 3070 på nVidias hemsida inkl svensk moms Kommer dock inte förrän i oktober, så behöver man ett kort pronto kan ett 2080TI vara bra

2080 TI, Har ju även 11GB mot 8GB samt möjlighet för SLI om man vill köra det. Så det allt är inte alltid bara bättre för att det är nytt.

Av Magnus112233
Skrivet av blackchim:

Jag hjälper till och får upp start budet lite tycker syn att en så bra kort inte får ett startbud över 6000kr 😂😂

Priser strax över 6000kr verkar för mig vara logiska. Vi antar Nvidia inte ljuger och GTX3070 kommer vara likvärdigt. Ett Strix GTX3070 kommer troligen kostar runt 7000kr eftersom FE kommer kosta 5625kr. Och GTX3070 har 8GB när 2080 TI har 11GB, samt även möjlighet för SLI. Så lite avdrag för att det är begagnat så landar vi ungefär där.

Av Magnus112233
Skrivet av Sienar:

Stora ord! Vad får dig att tro det? Klarar den allt med bara två fläktar? Jag gillar designen skarpt och gillar nytänket. Många dock påstått att faktumet att den kommer skicka värme rakt till CPUn kommer skapa stora problem för dem med tornfläktar. Vad tror du om det?

Det kommer inte vara något problem om man har rimligt lyftflöde i lådan. Känner det är samma folk som tror det blir problem som tror ordningen i en vattenkylningsloop har betydelse.

Hälften av värmen från GPU med FE lösningen går ju dessutom ut ur lådan direkt. Med traditionell lösning skall ju all GPU värme ut av chassifläktar. Om man har stort chassi med bra luftflöde och mycket luft runt GPU kan jag tänka mig traditionell kyllösning kan blir bättre.

Men vi får se, kanske har jag helt fel. Men tror inte det.

Av Magnus112233
Skrivet av Novdid:

Jag skulle bli förvånad om partnertillverkarnas lösningar inte blir bättre.

Nvidias egna kylare påminner (inte utseendemässigt) om den fantastiska kylaren Sapphire tog fram för sitt R9 Fury för övrigt.

Mmm, väldigt nyfiken på att se tester på detta. För mig som är nördig gällande kylning så blir det intressant. Rimligen fungerar Nvidias lösning väldigt bra i mindre smalare chassin där sidopanelen hamnar nära kortet. Och många lådor idag är mindre. I större chassin tror jag säkert andra kort med sina ofta gigantiska kylflänsar blir bättre när inte den svaga länken blir luftflödet runt kortet. Kylflänsen behöver bara vara "stor nog" därefter blir det inte bättre, utan det är sedan luftflödet som är viktigt.

Av Magnus112233
Skrivet av anon5930:

Bra att informera de som budar men samtidigt gick moderatorerna ganska hårt åt de som gjorde det igår.

Men många hade en onödigt hård och märkligt attityd. Var saklig och skriv inte på ett sätt som är provocerande så är det säkert inget problem.

Av Magnus112233
Skrivet av AmpRC:

"Priset är endast en placeholder. Exakt pris justeras närmare release."

Priserna kommer inte vara högre på dom billigare korten då Nvidia har avtalat att man måste ha ett "basic" kort för det pris som Nvidia presenterat. Sedan kommer såklart "Strix" korten och jämförbara vara dyrare. Dock tror jag inget kommer slå Nvidias kyllösning. Tror Founders edition kommer bli en riktigt storsäljare denna generationen. Men vi får se.

Av Magnus112233

Förutom att själva GPU'erna verkar vara väldigt bra till rimligt priser. Så är Nvidias presentation väldigt smart på många sätt. Men det smartaste är när dom säljer 3090 som en kombination av Gaming/arbete. På så vis framstår priserna på korten väldigt bra då 3090 priset inte får något fokus på sig. Men dom vet att alla som vill ha det bästa för spel ändå kommer köpa 3090.

Dom lyckas nu också förklara RTX och DLSS på ett sätt så folk fattar. Har nog lagt mycket tid på denna lansering och lärt sig av misstagen.

Sedan tycker jag att deras lösning för kylning är väldigt intressant. Jag tror det kommer sopa banan med alla andra traditionella kyllösningar. Luftflödet kommer vara på en helt annan nivå i nästan alla miljöer, helt övertygad om detta.