Inlägg

Inlägg som Relioz har skrivit i forumet
Av Relioz

@OlaConny: kör på min länk, ta skärmen han länkade! ändra runt med hårddiskar så du är nöjd och köp ett ESD armband ifall du ej har. Youtube har grymma guider för self-assembly!

Av Relioz

går väl köra win10 utan att någonsin aktivera?? typ basmodell? tänkte att det blir billigare med SSD/HDD än stor SSD, skulle själv förespråka 500gb ssd/ 250gb ssd men tänkte att CPU/GPU/PSU/RAM är prio. Blir nog lätt gjort detta ifall du köper från lite olika butiker, kan absolut rekommendera Bellerefons skärmalternativ, tog bara första bästa haha. har själv acer predator xb271h

Av Relioz

testade lägga ihop här. tjoppade i en 1080 istället.

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3401562&view=m

Av Relioz

@Howardflynn: Skönt att veta att det faktiskt var rätt av mig att sälja isåfall; känner att det kanske blir en acer predator xb271hu eller dell s2716dg för min del, då ena är IPS och andra ska vara TN panel men från dell (bra QC) så får se om de hamnar på rea under mellandagarna! Hoppas iallafall på det, skulle vilja köpa predatorn för typ 6k eller dell-skärmen för kanske 4-5k! Verkar ska komma några nya nu framöver, en nyare variant av predator ska komma med typ tobii eye tracking, inte hittat någon kommande 144hz 27" ips men kanske announcas snart!

Av Relioz

Vad betalade du för XB271HU IPS under black friday?

Av Relioz

Någon som tror acer predator xb271hu lär hamna kring 6000kr någonstans på mellandagarna? Sålde loss min pg278qr i förmån att köpa den!

Av Relioz
Skrivet av Rydisen:

@Relioz: Låter som vanlig komprimering i filmer eller okalibrerad?

Jag testade ställa in icc osv enligt en annan skärm (pg278q) då det saknades för just pg278qr, samt inställningar i skärmen och så för att förbättra men det svarta var ändå kornigt och det svarta i filmer och spel och bara stationära bilder var riktigt värdelöst, med pixlar i sig osv. Hade den bredvid en typ 6 år gammal ips skärm och den den hade inte samma problem med svart. Problemet var med både displayport och hdmi

Skickades från m.sweclockers.com

Av Relioz
Skrivet av anon273280:

Jag har en PG278QR, det är den nyaste versionen av PG278Q.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3958174

Valde mellan den och Acers IPS gaming skärm men beslutade mig för att köra på TN då jag verkligen inte gillar glow eller bleed. Jag är extremt nöjd med valet, färgerna är riktigt bra och det är jätte skönt för ögonen att kunna köra med "blue light filter".

Hur fungerar svärtan på din? Min skärm hade kornig svartfärg i skärmen med nästan ringar som" gradienter" istället för svarttoner i till exempel filmer, sålde loss den! Undrar ifall det var ett misstag och jag borde returnerat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Relioz

Hur har det gått att arbeta med skärmen? Valde just att sälja loss min PG278QR pga missnöje, köpte även jag den på black friday på netonnet. Upplevde att gamman var konstig, då det vart "gradienter" eller vad man ska säga i det svarta, alltså i princip ringar som gav färgen, samt att det svarta var brusigt, alltså med synliga "fyrkanter" i. Är inget proffs men testade jobba med inställningar i skärm samt windows men kunde inte få bort detta. Testade även byta ICC profil men hittade ingen för PG278QR, utan bara PG278Q, testade med denna och gjorde allt jag kunde men fick ändå inte bort det. Det vita i skärmen var även en hint av gult.

Säger ni att detta är något som varit justerbart, och isåfall hur? Var ju inget pixelfel eller BLB på skärmen!