Inlägg

Inlägg som Condy har skrivit i forumet
Av Condy

Grafikkortet ska tryckas i tills det klickar, pröva se om du kan trycka i det hårdare, minnena samma sak. Nästa steg är att kolla att du satt Chassi-sladdarna rätt. Har du gjort allt detta så ska du få bild på skärmen, säkerställ att du har rätt läge insatt på skärmen ex om du har hdmi att hdmi läge är på om den inte hittar det auto.

Har du satt i alla elsladdar? Till exempel de som ska in i grafikkortet och cpu, händer att folk missar dessa

Av Condy

@korbevel: kan inte direkt påstå att jag kan ge dig några konkreta exempel annat än att det absoult är möjligt, de flesta små verkstäder tar emot små jobb, skulle gissa att det kommer kosta dig nån tusenlapp beroende på storlek och komplexitet. Mitt tips vore att antingen knacka på i något av de lokala företagen i någon närliggande industriområde eller slå upp den klassiska telefonkatalogen.

eller google http://www.ulo.se/

Av Condy

@s0sdaf: hur mycket kylpasta ska man behöva på isf, halva tuben eller? Har använt många ledande kylpastor och har aldrig varit några problem

@Kallexander94: har du kollat temperaturerna för cpun? Det är inte att den blir för varm för du har för lite kylpasta då?

Av Condy

@kronwalled: mjo men bara chassi, nätagg, hårdisk och windows bör ju vara runt 2000, kanske lite till, så då får du grafikkort, minnen, processor, moderkort för 1900kr. Känns inte jättedyrt direkt även om ja, det inte är nån hit direkt att använda.

Av Condy

Med risk för att låta lite korkad och oinsatt men med mjukvara syftar ni då till mjukvara på datorn som interagerar med skärmen eller mjukvara inbyggt i skärmen som sköter hantering av bilderna?

Av Condy

känns helt rimligt pris (om ny) för datorn, inget att hurra över direkt men vad förväntar man sig för 4 000? Begagnad dator kommer med stor sannolikhet att vara mkt bättre dock.

Av Condy

det är sådana här situationer som får folk från att dra sig för att använda marknaden, jag vet inte om jag skulle köpa något via den, jag skulle bli skitsur om nån scammade mig.
Tycker personligen någon på forumet borde åka och fråga ut honom om hans lilla verksamhet och "hjälpa" honom att göra rätt för sig

Av Condy

@kalleteodor: jag använder ett soundblaster Z https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1619351. Men jag har läst att många använder asus xonar U7 och är nöjda med det.
Jag är inte riktigt mer insatt än så men jag vet att många användare här på forumet kan säkerligen förklara skillnaderna.

Av Condy

har samma par hörlurar, läst att väldigt många har problem då det krävs en hörlursförstärkare för att verkligen få igång ljudet i dessa hörlurar. Jag köpte ett sounblaster Z men många har införskaffat asus xonar externa ljudkorten

Av Condy

@macce601: har du prövat trycka lite försiktigt på den?

Av Condy

har två gamla hd6870 jag skulle kunna göra mig av med och de klarar definitivt minecraft etc. Dock är dessa kort 5år eller dylikt, inga monster direkt och kräver 2x6 elsladdar till korten så är rätt törstiga

jag tycker dock att du ska satsa på något nyare kort eftersom du får byta ut dessa inom en inte alltför kort framtid

Av Condy

Den siba länken där var helt okej, känns som ett bra pris med

Av Condy

@Bl4ckIce: är ju dock inget krav på att ha g-sync och att freesync ingår börjar nästan bli standard iom att det är väldigt låga kostnader för tillverkaren, med andra ord, care.

Av Condy

@Forrison Hard: om du har råd, varför snåla?

Av Condy
Skrivet av Forrison Hard:

Denna då, det är väl rätt bra hopkommet eller? 1500 billigare än winter gamer.

https://www.inet.se/produkt/1517090/taurus-experienced-gtx-10...

Visserligen ingen mus+tangentbord

Skickades från m.sweclockers.com

du bör nog inte köpa en dator med något sämre än gtx 1060 eller rx470. Det blir inte mycket till speldator om du skulle göra det.

Av Condy

Om man kan byta ut ordet spelande i missbruk och säg kollar på tv, springer, målar naglar och kolla på tiden man lägger och kan man då rättfärdiga det ja då har man inga problem men.. om man skulle tycka någon som håller på med sin frimärkssamling lika många timmar som man spelar och tycker det är absurt, ja då har du ett problem, if not great.

Skulle gissa att spelmissbruk är mycket vanligt idag dock, har hört "jag har ingenting annat att göra" alldeles för många gånger

Av Condy

du får ingen ny speldator för 8-10tkr. Du kanske kan få en dator som kan klara av spel, men det kommer vara mer av en kontorsdator.
Den ena du har länkat med ett 1050 kommer du inte ha någon vidare upplevelse i BF1, den andra har en I3a vilket är kommer ge en inte så nice känsla om jag säger så.

http://www.techspot.com/review/1269-nvidia-geforce-gtx-1050/p...
http://www.gamersnexus.net/game-bench/2673-battlefield-1-cpu-...

För runt 12tkr kan du få en okej gaming rig, annars kan du ju alltid köpa begagnat och då kommer de pengarna räcka rätt långt

Av Condy

om du tror att du kommer få något bra ljud ur moderkortets onboard realtec eller "Supreme FX 8" så ja.. har du fel, du behöver ett ordentligt ljudkort alt DAC annars är det meningslöst att köpa sånna dyra hörlurar för du kommer inte höra förbättringen över ett par 1000kr hörlurar

Av Condy

@D-ryd: det där var en grymt bra dator, den setup-en under 20 hade varit grym

Av Condy

bara köra på det du tänkte från början men utan windows och med ett 1070 istället då

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10137321/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10137321/