Inlägg

Inlägg som Eriol0671 har skrivit i forumet
Av Eriol0671

Tack för bra svar! Känns som det blir denna lösning då. Sen får man väl se om 5G kan lösa konkurrensproblemet med Telia men känns inte riktigt som vi är där ännu. Att skrota fibern alltså. Tänker även på svarstiden.

Av Eriol0671

Jag har alltså Telias IP-tv och det ”bara funkar” oavsett om jag har Telia routern. Man kan jag spara bandbredd?

Av Eriol0671

Funktion för Telia Router?

Hej!

Någon som har något inspel på varför det skulle kunna vara bra att koppla in en bryggad Teliarouter innan min egna router (Google nest). Känns bara som en apparat till som står och drar ström?

Jag har även Telia TV, kan man ”tjäna” bandbredd på att koppla TV-boxen trådat till Telia routern på en obryggad port och på så sätt räkna bort den bandbredd TV:n drar? Det skulle i så fall bara det enda relevanta jag kan komma på om det nu ens funkar så i Telias värld.

Av Eriol0671

Banta uppkoppling till 100/100

Hej!
Sitter fast i Telia Fiber (ej öppen fiber) på min adress. Är riktigt trött på Telias ständiga prishöjningar och funderar nu på att gå ner från 500/500 till 100/100 som jag nu kan få för 349 istället för den saftigare prislappen för högre hastigheter. Vi är fem i hushållet som ofta håller ett antal videoströmmar igång, TV/film/teams. Men när jag kollar i min Google Nest statistik så har den aldrig gått över 60 Mbit under det senaste året… och börjar man räkna på vad en 4K ström tar verkar det inte orimligt. Netflix 4K verkar t ex ha en Max bitrate på 16 Mbit/s.

Tänker att svarstider också är viktigt och då lär jag ligga kvar på fina 5 ms ca oavsett hastighet hos Telia.

Så finns det några vettiga argument att ha kvar 500/500. På Telias hemsida står det ju typ att 100/100 endast räcker till en ensam användare som skriver i Word typ, men jag skulle vilja avfärda det som säljsnack?!?

Av Eriol0671

Bilder och egna videos till appletv från nas?

Hej!

Är ute efter en snygg lösning att titta på foton och videos på Apple tv från en nas. Har ingen hårdvara idag förutom en 1080p TV som jag tänkte fortsätta ha. Är Plex appen för appleTV lösningen för mig? Kravet är snabb access till bilderna i olika foldrar men gärna också alternativa sätt att automatiskt sortera dem (månad för månad, platser etc). När jag tittar på slideshow vill jag se bilderna skalade till 1080p på på ett bra sätt (och 1:1 pixelmapping för en 1920x1080 bild). Ett annat viktigt krav är ett snyggt rent GUI. Även ska man kunna se videor i samma flöde som foton om de ligger i samma mapp. Kan koppla nätverkshårddisk och appleTV med ethernetkabel via Telias ac-router med GBit portar.

Apples egna bild app stödjer vad jag förstår endast icloud som källa för bilder dumt nog (?)