Inlägg

Inlägg som Freddiew har skrivit i forumet
Av Freddiew

Köpt på Netonnet

@chickenowl: köpt på Netonnet, vars kundservice helt saknar kompetens om datorer. Läste nånstans på nätet att spänningen inte stabiliseras som det ska med den modellen så relät stänger av för att skydda datorn. Kan också vara nåt kontaktfel eftersom datorn går igång när jag trycker på nätbrytaren underifrån inuti chassit.

Av Freddiew

Bisarrt problem med EVGA G2 650W

Köpte ett EVGA G2 650W till mitt bygge pga superlativen i olika forum. Det funkade bra ett tag, men nu funkar inte starten trots byte av nätbrytaren i Phantec Eclipse-chassit. Det som händer är att relät i nätagget stänger av datorn så fort den startas, enda sättet att få igång skräpet är att trycka underifrån på nätbrytaren dvs chassit måste vara öppet. Nätbrytaren funkar bra för att stänga av datorn. Brytaren i nätagget är konstant på. När datorn väl är igång är det inga problem. Hur löser jag detta?

Av Freddiew

Ghostrider

Den nya datorn; ingen värsting efter att FK dragit in sjukpenningen trots hjärtbyte. Således begagnad i5-6600K, XFX Rx 480 4 Gb, Cryorig H7 styrd av moderkortet som är ett Gigabyte Z270 Gaming K3. 8 Gb minne överklockat till 2666 Mhz. Samsung 250 Gb SSD för operativet och viktigaste programmen. Phantecs P400 chassi är utmärkt, synd att manualen är skräp. EVGA Supernova 650W nätagg är "gold" och modulärt, fläkten hörs inte. Nätagget är bra med tanke på uppgradering av processor & grafikkort senare. Grafikkortet lade av ett tag eftersom jag dragit åt skruvarna för hårt. Moderkortets drivrutiner kom på CD och kopierades till extern USB-drive för installationen då chassit inte har CD. Två medföljande fläktar som styrs av moderkortet, sköter sig och är tysta och får duga tills vidare. Win 10 sparades ner från Microsoft till USB och installerades därifrån efter omstart. Får se om jag köper licens, påminnelserna märks knappt.

Besök galleriet här

Av Freddiew

Ruskigt dyra HDR-skärmar från LG; https://youtu.be/FOqWD9S7HMM

Av Freddiew

Några HDR-skärmar visades på CES-mässan. Imponerande är bara förnamnet. http://www.digitaltrends.com/computing/displays-continue-to-i...

Av Freddiew

Något dyr kanske

@Laxpudding: Tyvärr, lägger inte 40.000 på en monitor oavsett hur bra den är. Återstår att se vad HDR datorskärmar går på. Finns en del annat intressant också, som quantum dot, men de blir väl ännu dyrare...

Av Freddiew

Fördelar och nackdelar

@Helevete: det är bara att kolla och se om ljudet håller, annars retur. Netonnet säljer LG 43UH664V som är en 43 tums smart-TV med "Pro HDR" för 6000 spänn. Försök hitta en PC-skärm med HDR & den storleken för det priset. Uppdateringsfrekvens är 100 Hz. Ett problem är förstås att man blir trakasserad av Radiotjänst, har ingen propaganda-TV och ett köp skulle innebära automatisk påhälsning.

Av Freddiew

Vilken HDR-TV är bäst?

Känns meningslöst att vänta på svindyra HDR-datorskärmar med dåligt ljud, när det redan finns HDR-TV som är billigare med bra ljud. Så vilken ska man välja?

Av Freddiew

Kylning?

Vad har du för kylning på cpun? Läste nånstans att nån skruvat på kylningen för hårt vilket gjorde att datorn inte startade.

Av Freddiew

Du har ett nytt bud

Helt ok med 1600 kr för den processorn. Deal?

Av Freddiew

Mitt bidrag till tävlingen

Fick göra en del kompromisser pga pristaket men den här datorn borde hålla ett tag och ser dessutom snygg ut om LED-belysningen är monokrom. Listan på Prisjakt