Inlägg

Inlägg som Toss3 har skrivit i forumet
Av Toss3
Av Toss3

Väldigt svårt att utföra tillförlitliga studier inom ämnet och nästan alla baserar sig på självutvärderingsformulär för att inte tala om publiceringsbias med mera.

Av Toss3
Skrivet av mpat:

Nej, Rosetta 2 översätter bara x64-kod. Om spelet är 32-bitars - vilket ganska många är - så fungerar det inte.

Dessutom fungerar givetvis inte PowerPC-spel, men det rör sig om ett mindre antal.

Fast nu stämmer detta ju inte alls:
"Another intriguing detail is that the new version of the Game Porting Tool adds support for 32-bit software, but the performance seems pretty bad for now."

Källa: https://9to5mac.com/2023/07/04/apple-game-porting-tool-macos-update/

Av Toss3
Skrivet av BobbyM:

Apple borde titta tillbaka på sina intel-modeller, ex MacBook Pro 13 tum från 2020 som jag har, och inse att den är slimmare och snyggare än alla M-datorer de släppt efter den. Jag lider varje gång en nyanställd får en ny MacBook Pro med M-platformen och den ser tjockare och äldre ut än min dator som över tre år senare funkar helt okej(med Intel CPU). De flesta (som inte är gamers eller konstnärer) behöver inte all den här kraften som nu släpps i M3. Vad hände egentligen med det där med hårdvara-design och den klassiska scenen när Jobs plockar upp en Air ur ett kuvert?

Kan väl välja en Air om du vill ha nåt ”slimmare”? En Air 14 tum är ju på alla sätt bättre än intel-varianterna. Pro ska ju vara för jobb och då ser jag hellre att de har utrymme för ordentlig kylning + batteri.

Av Toss3

Lite tråkigt att Apple inte gör några andra förbättringar än byter chippet och lanserar en ny färg. Hade iaf hoppats på att de skulle ha förbättrat skärmen så man skulle slippa eftersläpningar. Sigh får väl vänta på M4 då.

Av Toss3
Skrivet av Trihxeem:

Hmm ja det är tidigt! Kollade precis macrumors buyer's guide:
2 Refresher under samma år känns lite väl mycket, när ska man då våga köpa? Kanske bara är imac som får m3 nu, eller iaf m3 pro/max

Tror M3 kommer vara en ordentlig uppgradering från M1/M2 så skulle våga påstå att det är rätt säkert att köpa M3.

Av Toss3
Skrivet av lumberjack:

När jag kollar i min app, IOS, så finns bara en enkel funktion att tala i chat-texten. Det finns alltså inte möjlighet att "föra en konversation" med appen. Behövs betalversion eller är det något annat jag missar?

Tack för ditt svar

Osäker på om det kräver Plus, men har du följt instruktionerna här: ”To get started with voice, head to Settings → New Features on the mobile app and opt into voice conversations. Then, tap the headphone button located in the top-right corner of the home screen and choose your preferred voice out of five different voices.”?

Av Toss3
Skrivet av StuntmanMike:

Ja det har du rätt i, löner har aldrig baserats på kunskap. 🙃

Det kräver ju ingen som helst kunskap att kunna använda LLMs rätt - det är ju därför företag inte betalar höga löner till prompt engineers. Att använda LLMs betyder ju också att du som användare inte behöver ha någon insikt i det du gör alls utan den gör allt för dig automatiskt. /s

Av Toss3
Skrivet av lumberjack:

Hur kan folk "prata" med ChatGPT? Finns den funktionen verkligen?

Jag har "länge" efterlängtat att kunna snacka med chatbotten, bara för att snabbare och enklare kunna beskriva det jag vill ha hjälp med. Ex. kunna sitta och jobba och ställa frågor utan att behöva avbryta, skriva/fråga, sen starta upp igen.

Finns i telefonen i ChatGPT appen.

Av Toss3
Skrivet av StuntmanMike:

Jag hoppas att detta speglar sig på lönerna i framtiden.

Hur menar du då? Är ju inte som att jag gör mindre, utan bara blir effektivare. Så arbetsgivaren får mer för sina pengar.

Av Toss3

Skulle även tipsa om att fundera på en M1 Ultra typ denna: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/stationara-dator...

VRAM oftast det som begränsar mest, men 4090 är ju ruskigt snabb ifall modellen du använder ryms i dens begränsade minne.

Av Toss3
Skrivet av JoOngle:

Jag prövade nåt roligt här innan jag ska i säng och på jobbet i morgon, upptäckte att ChatGPT 4. nu har Dall-E-3 som extra feature.
tänkte på en bild vid första försök och beskrev det så bra jag kan, och för farsan om den inte nailade den totalt, exakt som jag såg det i huvudet, ok nu blev även jag lite mörkrädd

<Uppladdad bildlänk>

Alltså

<Uppladdad bildlänk>

Rekommenderar Bings bildskapare (också Dall-E 3) istället då den inte har några copyright-begränsningar för tillfället så den kan producera nästan vad som helst: https://www.bing.com/images/create/?ref=hn

Exempel:

https://i.imgur.com/y3PQNNd.jpg

Av Toss3
Skrivet av Homdax:

Jepp. Samma här. Fungerar skitbra som bollplank och blir aldrig nedsättande eller kallar frågor dumma.

Det spelar ingen roll hur många gånger folk säger att det inte finns dumma frågor, man sätter ändå en - kanske omedveten - tröskel innan man drar igång en tråd här för lite information och kunskap.

Har en flera meter lång konversation om Active Directory och ställt alla möjliga dumma frågor jag aldrig vågat ta här, för man blir ofta hänvisad till nån yutuub eller någon av de miljoner guider som finns. Vet ni vad, efter att ha gått igenom ett dussin guider som alla påstår att AD är busenkelt, kunde jag konstatera att de flesta missar vissa saker och är aldrig 100% steg för steg och ofta inte en bra utgångspunkt för just den miljön JAG försöker sätta i MITT AD.

Alla ni som dissar folk, AI är ert fel.

Kommer troligen nån statistik som visar hur folk hellre snackar med ChatGPT istället för att fråga medmänniskor, oavsett om det är på SweC eller knackar på hos grannen.

Använder också ChatGPT dagligen (och GPT-4 API). Gjort mig enormt mycket mer effektiv.

Använder den mest till programmering (med custom instructions), men går bra att använda till allt möjligt t.ex. är den väldigt bra på att diagnosticera sjukdomar (https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2023-09-18/c...) samt är det kul att fråga allt möjligt (dock skulle jag inte lita på svaret, men med browse with Bing blir sannolikheten mindre att den hallucinerar).

Av Toss3
Av Toss3

Kunde du tänka dig ett byte mot Sony 77" A80J som är lite för stor för sovrummet? Finns i Stockholm.

Av Toss3
Skrivet av nokialogoshop:

Det står i villkoren att man inte får lämna tillbaka soundbaren/tv och behålla gratis produkten, om man inte lämnar tillbaka den så kommer man att bli fakturerad.

Har ingen aning om dom kollar upp sånt, men med tanka på att gratis produkten har ett rätt högt värde så kan jag anta att dom kollar upp det.

Tror inte dom kollar upp det. Fick tidigare en duoladdare på köpet då jag köpte en Galaxy Watch som jag sedan returnerade. Blev aldrig fakturerad för laddaren (aldrig använt den heller). Dock kan det ju hända att de är noggrannare med lite dyrare produkter.

Av Toss3
Skrivet av AxxT:

Jag börjar bli mer orolig att tex surfplattorna som man kan välja kommer ta slut, står ju dem byter ut den mot liknande, men vad skulle det vara isåfall?

Fick min soundbar igår kväll. Så blir att fixa registrering idag.
Och hoppas man får bonusen man vill ha

Svårt att tro att de skulle ta slut. Däremot är det väl mer ett problem om man planerat sälja dem iom marknaden kommer bli mättad rätt snabbt med S9 surfplattor.

Av Toss3
Nytt bud: 6 500 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Toss3
Nytt bud: 6 000 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Toss3

Annonsen är avslutad