Inlägg

Inlägg som anon284015 har skrivit i forumet
Av anon284015

Inte för att på något sätt nedvärdera ert val av underhållning men varför i hela friden väljer man att titta på när någon spelar istället för att spela själv?
Recension typ AVGN kan jag förstå, men att se när någon spelar igenom en SP campaign eller svamlar runt i någon MP server... jag förstår verkligen inte nöjet i det?

Kommer ihåg när man var liten och var tvungen att vänta på sin tur, det var ju olidligt att sitta bredvid när polarna spelade... !

Av anon284015

Telia knackar dörr?

Hej!
Var inte hemma vid tillfället men medans jag var ute här före 8 tiden ca hade det varit en snubbe och knackat på dörren. Övriga familjen öppnade inte då de helst inte skall göra det när jag inte är hemma. När han gick iväg hade de sett att det stod Telia på ryggen.
Håller faktiskt Telia på med sånt här eller är det en bandit som är ute o rekar hus?
Är det en vanligt tillvägagångssätt år 2017 av Telia att knacka dörr för att sälja något?

Av anon284015
Skrivet av reverend benny:

Fan, inte helt lätt. Men gissar på Outlaws.

Helt rätt. Bästa Western FPS to date

Av anon284015
Av anon284015
Skrivet av huttala:

The NewZealand Story

Av anon284015

@dagas: Risen serien, har inte testat det ännu. Ligger och möglar bort i mitt Steam library. Men ser intressant ut ,

Av anon284015

I Windows 10
högerklicka på startmenyn,
välj diskhantering,

(följ nästa steg endast om din HDD är helt ny och du inte har filer på den)
högerklicka på hårddisken
ny enkel volym,
ställ in storlek, namn enhetsbeteckning t.ex H: allt eftersom dialogen frågar efter det.
Formatera som NTFS.
Ha allt på default inställningar.
Sen är det klart.

Av anon284015

Aldrig riktigt förstått hypen över GTA när det finns så mycket roligare, bättre spel som just Saints Row. GTA borde leva i skuggan av Saints, inte tvärtom.
Angående Agents så läste jag att det inte skulle ha CoOp? Stämmer det. Isåfall en stor miss. Såna här spel skall ha CoOp!!

Av anon284015

Ekosystem, crossplatform? Vad använder ni?

Som rubriken säger, vilket ekosystem har ni valt att lägga ert digitala liv i?
Vad tycker ni om crossplatformstödet på det ni använder?

Mail, todo lists, notes, contacts, bookmarks och nuförtiden även docs och musicstreaming

Hade Google tidigare, dock tyckte jag inte om Gmails system med tags istället för folders. Keep var dessutom så underlägsen OneNote och iCloud Notes så jag kollade efter annat.
iCloud har lugnt bäst reminder/todo list och notes appen är trevligast av alla. Dock är iCloud helt värdelös på crossplatform. Speciellt efter att de dödade Safari på Windows och hade mindre stabil bokmärkessynk för FF och Chrome. Dessutom verkar iCloud mail spela dåligt med de flesta mailklienter förutom Macs Mail app. Vill gärna ha native apps så att sitta med reminders, notes etc på webbläsaren går bort. Dessutom är iCloud i browsern rätt flaky och seg. Apple Music var dessutom mycket sämre än t.ex Spotify. Groove var mindre bra, det enda som kunde mäta sig med Spotify var Google Music, dock saknade jag en native klient till det.
(jag kör, Mac, Windows 10, iOS, Linux och har kört och kommer säkert igen köra Android)
Överlag tyckte jag om iden att ha allt samlat på ett enda ställe. iCloud var trevligast men är helt värdelöst utanför Apples egna grejor så det håller inte att köra det för mig.

Efter att ha testat runt ett par år så kör jag nu mer eller mindre endast Microsoft.
OneNote, Outlook.com, MS To Do (baserad på wunderlist, mycket bra), Onedrive och Office 365. Finns bra klinter för MS produkter till i princip alla plattformar utom Linux. Kontakter o Outlook.com fungrar dock dåligt med iOS så där använder jag Google för att synka kontakter,
Groove är i min mening underlägset de andra tjänsterna så jag kör Spotify för musik. Edge är också rätt dålig och har ingen mobil motsvarighet eller crossplatformstöd så man kan synka bokmärken så där kör jag Firefox.

Så, säg gärna vad ni kör och varför!
Google, MS, Apple, 3rd party blandning eller hostar ni något eget som Owncloud?

(det behöver inte bli ett krig om vad som är bäst, bara sakliga argument)

Av anon284015
Skrivet av improwise:

Är det inte så att de mer extrema åsikterna i denna tråd uttryckts av andra som att TS skulle sagt/tyckt/skrivit/ansett det utan att så kanske är fallet?

Skickades från m.sweclockers.com

Lustigt nog har de flesta konspirationsteorier i denna tråd yttrats av andra än mig. Diskussionen spårade ur direkt när någon började svammla om inbillning, foliehattar och... flat earth. Nu har vi någon som tar upp 9/11 och chemtrails... Väldigt OT!

Jag har aldrig ens börjat med att ta upp "elöverkänsliga". Jag grundade mina farhågor på vetenskapliga tester som visat på mer indirekta, långsiktiga konsekvenser (inte bara från strålskyddsstiftelsen).
Har aldrig hävdat att jag är elöverkänslig. Isåfall skulle jag ju kunna avgöra med "kroppen" ifall min TV har Wifi igång eller ej.
Hade jag dessutom varit det hade jag ej kunnat jobba, jag är i en serverhall från och till någon gång i veckan plus att jag har en AP ovanför huvudet på jobbet som är många gånger mer effektiv än nå fjuttig hemmarouter. SÅ NEJ JAG ÄR INTE ELÖVERKÄNSLIG! Det är som att säga att rökning inte är farligt för att den som röker ej hostar av det. Jag har dessutom barn och forskningen visar på att barn skall vara extra känsliga, därför t.ex Frankrike har förbjudit det i förskolor och begränsat det i skolor!

Det går absolut inte att föra en saklig diskussion om sådant som triggar dagens smartphonezombier som saknar all förmåga att tänka kritiskt och "outside the box"...

Av anon284015

Hur många använder faktiskt 32bitars versionen på sin dator hemma? Skall vi kanske klargöra att det faktiskt bara vara 32bitars som var infekterad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon284015
Skrivet av fantomsmurfen:

Inget snack om du ska spela på datorn. I7-7700K spöar Ryzen när det gäller gaming. Bara spekulationer att förhållandet kan svänga i framtiden.

https://www.dustinhome.se/product/5010991011/core-i7-7700k-42-ghz-processor?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637162326

EDIT: AMD tycks sponsra en hel del Youtubers som ska framhålla Ryzens förträfflighet. Gå inte på den niten. Intel behöver inte sponsra en massa Youtubers för att visa att Intel är bäst. Det är ren objektiv fakta.

Intel satt på sitt feta arsle och sålde inkrementella uppdateringar i flera års tid för överpris. Först när Ryzen kom och visade var skåpet skall stå fick de bråttom att öka antalet kärnor och sänka priserna.
Det är bra med konkurrens, om du föredrar Intel så skall du vara glad att Ryzen var så bra som den faktiskt var. Då kan du se fram emot bättre grejor för lägre priser även från Intel.

Av anon284015
Skrivet av S_Z:

All of the above? Ett väldigt tydligt exempel är ju det Toms Guide gör i min tidigare länk. Om du gillar att filma, kanske applicera lite effekter och filter och exportera resultatet. I deras exempel så klarade iPhone 8 det på 42 sekunder medan det på Samsung mobilerna tog 3 respektive 4 minuter att göra samma sak. Visst, långtifrån alla som håller på med det men ett tydligt exempel där skillnaden är väldigt stor. Att den oftast är snabbare på att öppna krävande appar (vilken Tom också nämner) samt överlag väldigt bra för spel är ju andra exempel där den snabba SoC bidrar (utöver snabb storage vilket den också har).

Att Android har ”fetare” cpu/gpu är en myt. Apples A SoC har legat i framkant i flera år nu. Jag gissa på att du syftar till att de har haft flera kärnor i Android mobilerna men att en SoC har flera kärnor än en annan, eller högre klockfrekvens säger ingenting om prestandan när man jämför två helt olika designer. Apples kärnor är som sagt enorma jämfört med de som används i Qualcomms och andras SoC. Apple kärnor har mycket högre IPC.

Nå det låter iaf finare med octacore och 6gb minne. Minnet gör mindre skillnad då iOS använder det på ett annat sätt än android.

Av anon284015
Skrivet av reverend benny:

Testa samma adapter på din iPhone 6S, vad händer då?
Funkar adaptern med vanliga lurar?

Fungerar utan problem med vanliga lurar.
Skall testa den med 6s men det verkar ju dock inte vara fel på adaptern eller 7ans lightning.

Av anon284015

iPhone 7 Plus 3,5mm adapter FM-sändare.

Hej!

Har en iPhone 7 Plus som bekant saknar 3,5mm utgång för ljud. Har en FM sändare i bilen som har ingång för 3,5mm.
Dock fungerar det inte med Apples adapter (lightning - 3,5 mm). Det kommer inget ljud alls. Den fungerar utmärkt med iphone 6S.
Vad kan det bero på? Något förslag?

Av anon284015
Skrivet av reverend benny:

@Triton242:
Jodå, men vad menar du med snabbast?
Är det tunga beräkningar eller öppna appar eller spel eller vad är det som den är snabbat på?
Någon specifik applikation som är snabbare på iPhone 8 jämfört med Android som du kan ge exempel på?

Överlag är iOS bättre optimerat och upplevs snabbare och mer responsiv än Android telefoner som på pappret har mer minne, fetare cpu/gpu.
Men Apples A chip har fått rätt bra poäng i benchmarks också.

Av anon284015
Skrivet av noorth:

Börjar bli lite trött på att mixtra med inställningar på mer och mer spel så tänker det är dags att kliva upp ett steg.

Specs:
CPU: i5 6600k klockad till 4,5 (inte helt säker, har inte hemma burken vid mig)
GPU: R9 290
RAM:Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance LPX
Nätagg: 550W

Kör på 1080p (max upplösning) i 144hz på min skärm, varierar ibland till 120hz men når 144fps i väldigt få spel.
Kommer inte köpa en ny skärm förrens min nuvarande verkligen pajjar på något sätt.

Varit sugen på ett 1070 kort sen i Vintras men priset verkar aldrig gå ner så ett 1060 börjar kännas mer lockande pga priset som passar bättre min tighta ekonomi.

Lirar mestadels PUBG där jag mest bryr mig om att ha bra fps (i know det är EA). Har faktiskt redan skapligt bra fps ca50-80+ Men önskar verkligen mer stabil fps över 60 och slippa spela med nästan allt på Very Low/Low.

Är det värt att köpa ett 1060 för 3.000-3500kr eller borde jag verkligen hålla om min plånbok ett par månader till bättre dagar och slå till på ett 1070 ? Vad jag läst mig till så verkar ett 1070 kort vara mest viktigt om jag är ute efter att spela i 1440p som min skärm endå inte kan köra.

Känns som ett för litet hopp i prestanda för att vara värt. Minst 1070 eller kanske Vega för att det skall vara någon ide. Eller kör med 290 något år till

Av anon284015

Nå jag mår gott medans ni får leva med ofrivillig kräftskiva.

Eller just ja den var ju frivillig...

Av anon284015
Skrivet av WaldenKing:

Hej! Har i dagsläget en iPhone 5s, den införskaffade denna i mars 2015. Jag har tittat lite på 8:an och den ser riktigt shysst ut. Dock så kostar den väldigt mycket, men en äldre modell är det isåfall inte tal om. Tycker ni att iPhone 8 är mycket bättre än 5s så att den är värd att lägga pengar på? En sak jag märkt med min nuvarande är att batteritiden blivit sämre, hur mycket bättre/längre batteritid har 8:an mot 5s? Tacksam för svar!

Köper du en SE så får du mer kräm i samma förpackning som din gamla. Du kan använda samma skal och tillbehör, i princip samma telefon men med bättre spec.

Av anon284015
Skrivet av henkiii:

Spring inte för långt från trådens ämne, då kanske du trillar av kanten

Dude... VoF är inte direkt trovärdiga. De är troll. Av samma typ som vissa som skrivit i den här tråden.