Inlägg

Inlägg som nick3 har skrivit i forumet
Av nick3

Lätt och smidig prestandalaptop

Hej,

Jag är ute efter en laptop med hög prestanda, pratar inte spel utan prestandakrävande mjukvaruutveckling. Jag är inte speciellt priskänslig så det går bra om den kostar lite mer, men vill inte ha något jag behöver släpa runt på.

Helt enkelt, har ni några tips på en kraftfull laptop som samtidigt är liten och smidig!

PS Jag skulle kunna säga massa saker om att CPU och RAM och sådant är viktigt, men jag tror ni förstår det, och min kunskap om hårdvara är lite för dåligt för att jag ska säga något vettigt 😄

Av nick3

Mötes/presentations-laptop

Hej,

Är systemutvecklare och sitter på en ganska kraftfull ASUS-laptop, allt funkar super med den, MEN den är stor och tung och man känner sig ju som rakt från stenåldern så fort man ska på ett möte, presentation eller liknande . Så är nu ute efter en så liten, lätt windows-dator som möjligt, får gärna ha touch / vara tablet-hybrid. Prestandan är inte så jätteviktigt, och vill inte ha den allt för dyr. Sen om det inte finns så får man väl fundera på vad man kan tänka sig att betala... Skulle iaf vara väldigt glad för lite tips om vad man kan titta på.

/Niklas

Av nick3

Videokamera för att filma matcher. ev streama

Tjenare,
Letar efter en billig kamera (2-3k) att köpa in till en förening där vi vill filma våra matcher. Eventuellt vill vi i framtiden även ha möjlighet att streama dem, så skulle behöva lite tips på vad som krävs för det. Har tittat på något i denna stilen:

http://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-hdr-cx240-svart-124...
eller
http://www.mediamarkt.se/sv/product/_panasonic-hc-v180ec-k-sv...

Dock vet jag inte om dessahar möjlighet att streama live, eller om de bara lägger video på SD-kort. Sen såg jag att bateritiden var väldigt kort, framförallt på panasonicen, vet någon om de går att ladda medans man filmar eller om det bara är byta bateri som gäller?

Pga att det är föreningen pengar så har jag inte så mycket mer budget att gå på, och går det inte att få en kamera som löser att strema med så får vi klara oss utan det. Men annars vad tror ni om dessa, eller självklart om ni har något bättre förslag i samma prisklass så uppskattas det jättemycket.

PS, väldigt bra om det går att få den till helgen så i butik är bäst, annars med väldigt snabb frakt

Av nick3
Skrivet av Fastback:

Rent allmänt kan jag tänka mig att du vill ha en dator med i7 4xxxHQ/QM processor, 8gb ram och IPS-display. Filtrera prisjakt efter detta, hitta lite recensioner för dina valmöjligheter etc.

Ska göra det!

Skrivet av sumpan:

Beror ju väldigt mycket vad utveckling innebär för dig. Jag har en i5 U-variant och tycker det fungerar bra för de projekt jag testat i Visual Studio och Android Studio. SSD betyder mer än processor skulle jag säga. Börjar man köra databaser osv är gott om minne viktigt.

Det är framförallt samma miljöer som du använder som är aktuella, är inte så värst grafikkrävande grejer som spel eller liknande. Kommer säkert köra någon lokal databas någon gång, men har en server även för tester mot DB så det är lugnt. Har du haft med i7 också så du vet skillnaden? Räcker i5 är ju det super, bara vad jag läst/hört att det skulle vara stor skillnad, men det kanske är mer vid spel/grafik m.m. Ska absolut köra på SSD!

Av nick3

Snabb utvecklingslaptop 8-10k

Hej,

Sitter och letar efter en ny laptop för att ersätta min stationära dator, kommer köra Windows 8 och Linux på den. Den kommer användas till 90% utveckling, kanske något spel ibland, men det är inget jag lägger någon vikt vid... Jag vill ha en i7, då jag förstått att det gör en ganska stor skillnad mot i5, samt SSD-disk (behöver inte vara enbart SSD men gör inget om det är det). Att den ska vara enkel att skriva på är ett krav, kommer ha den kopplad till skärm och externt tangentbord mestadels (finns det docka till är det bra!), men måste gå att jobba ordentligt på den med det inbyggda tangentbordet också. D

Skulle verkligen uppskatta lite tips!

/Niklas

Av nick3

Har nytt win7 till denna, har uppgraderat drivrutinerna till grafikkortet, ska göra det samma med moderkort och ljud! Tack!

Av nick3

Bluescreen vid tabb ur/stänger äv Starcraft 2

Hej, jag har ett problem med min helt nya dator, jag köpte denna burk för ca 1 månad sedan och har nu fått lite problem:

Komplett.se

Köpte den primärt som speldator och spelar framförallt SC2 på den, men nu har jag fått ett problem, ibland (har hänt ca 4 gånger) när jag stänger av spelet eller tabbar in/ut ur spelet så har jag fått Bluescreen. Jag kontrollerade tempraturen på processorn och de ligger när jag spelar på ca 65C som max per kärna. Är det för högt och det är problemet? Eller vad kan det annars vara. Jag TROR att jag har haft igång mumble (VoIP) när jag fått problemet, men är inte säker att jag hade det de första 2 gångerna.

Skulle vara tacksam för lite tips!

/Niklas

Av nick3

Okej låter fint! Kommer jag på en sådan dator kunna spela med de högsta inställningarna på tex Starcraft 2?

Av nick3

Tack för svaret, men vad gör det paketet bra / bättre än det jag plockat ihop? Alltid bra att få en kommentar också, så är det lättare att ta i beakning!

/Mvh Niklas

Av nick3

Dator för runt 10k

Tja, funderar på att köpa ny burk och tittar på något åt detta hållet:

Komplett.se - inköpslista

Jag är inte speciellt insatt i hårdvara men tror att det är en helt ok burk, skulle vara mycket tacksam om jag kunde få lite tips och råd vad man kan byta ut / ta bort /lägga till för att få den ännu bättre, men dock INTE gå över 10k.

Mvh Niklas

Av nick3

Fläkt till ATI x800^2

Jag ska lägga en order på dustin och behöver en ny fläkt till mitt ATI x800^2 men vet inte vilken jag ska välja, skulle vara jättesnällt om någon föreslog en tyst och bra fläkt till detta kort.

/Mvh Nicke

Av nick3

Jag köpte ett http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

mitt grafikkort är ett Radeon 800X2

Av nick3

Grafikkortsfläkten låter som...

En hel vindkraft farm helt plötsligt, det har aldrig låtit innan men nu gör det det. Ibland tystnar den för en sekund eller 2 men sen drar den igång igen. Jag bytte presic nättagg men jag rörde ju inget annat än att jag bytte strömkabeln.

Tacksam för hjälp

/nicke

Av nick3

Varningsruta (virus?)

För några dagar sedan fick jag upp en varningsruta som ser ut såhär

http://img178.imageshack.us/my.php?image=felef4.jpg

Från början stod det hp??????.exe och ingen disk, trode det var något skumt med skrivaren så jag har avinstallerat den men får upp samma ruta bara nu med annan text högst upp (se bild). Det går att stänga ner rutan men en ny dyker upp direkt, ibland försvinner de helt om man stänger dem men det tar inte många sekunder innan den är där igen...

Börjar misstänka att det är något virus eller liknande men vet inte, skulle var tacksam för lite hjälp med att få bort det.

/Niklas

Av nick3

ok ska kika på det

Av nick3

Köpa en helt ny är inget alternativ har inte de pengarna, är fattig stundet

Av nick3

Uppgradering för spel...

Hej jag skulle vilja uppdatera min nuvarande dator för att klara lite nyare spel m.m och skulle vara tacksam om någon kunde guida lite

Det är min nuvarande dator (copy+past från komplett där jag beställde feb 2006)

Citat:

1.00 309319 APLUS Case Qubic, Svart
Midi tower (utan nätagg)

1.00 308875 Tagan Black 420W, Dual Fan,
2xSATA, ATX/EPS, PCI-E, 20/24pin

1.00 311984 Asus A8S-X, SIS756, Socket-939, GbLAN
ATX, S-ATA, Raid, Ljud, PCI-Ex16

1.00 307202 AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz Socket 939,
512KB, BOXED m/fläkt

1.00 117527 Western Digital Caviar SE 250GB
IDE ATA/100 8MB 7200RPM

1.00 123697 TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB CL2.5
64M*8/16chip, 184-P (for DDR-PC400MHz)

1.00 313844 Sapphire Radeon X800GTO2 256MB GDDR3,
PCI-Express, 2xDVI-I/ViVo, Full-Retail

1.00 314528 LG 19" LCD L1950SQ-SN Monitor, Silver,
8ms, Tilt, Ultra Narrow Bezel

Nu undrar jag vad jag skulle behöva köpa för grejer för att kunna klara de nyare spelen. så som bioshock och kanske till och med crysis när det dyker upp. 1gb RAM till är ju ganska självklart och är rädd att ett nytt grafikkort behövs men utöver det? samt vad ska jag byta ut detta mot?

Mycket tacksam för svar

/Nicke

Av nick3

Skokartong blev lite FTW Here we go

http://img175.imageshack.us/my.php?image=bild52dq3.jpg

Av nick3

Sol, vind och vatten (laptop ute...)

Det har blivit rikitgt fin vår (även i borås, wohoo) och lite tankar om att ta ut loptopen börjar dyka upp, men JAG SER JU FAN INGET (detta underbara problem med sol...) Ingen som har något supertips om hur jag kan lösa detta? Jag vet att ni är påhittiga.

/Niklas

Av nick3

Jag hade exakt samma problem och det var min minnessticka som var paj, nu har ju du 2 st så man kan ju tycka att den enna borde fungera men kolla upp det....