Inlägg

Inlägg som anton studs har skrivit i forumet
Av anton studs

Jay fick vattenkylning till de nya korten , scrolla fram till 10:46 https://www.youtube.com/watch?v=K48-nO441pg&ab_channel=JayzTw...

Av anton studs

Använder min cd läsare / brännare lite då och då för att bränna lite skivor till vänner samt att jag installerar musik från mina vänner i datrorn

Av anton studs

Tog du bort alla gamla kablar från moderkortet och ersatte dom som kom med den nya gpun ?

Av anton studs
Skrivet av sAAb:

Har du källa på det? Länk?

Har inte hört något liknande tidigare.

Dåligt att Sweclockers inte ställde den frågan i intervjuven

Av anton studs

"Hewlett-Packard Enterprise ska bygga en superdator till Australien, ett kontrakt värt 48 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya superdatorn är en del av ett program som finansieras av den australiensiska regeringen. Den kommer bli landets mest kraftfulla med en prestanda på 50 petaflops. Superdatorn innehåller CPU:er och GPU:er från AMD."

Av anton studs
Skrivet av brillorm:

Nej tack!

Jag har ett utomordentligt immunförsvar och är inte i någon riskgrupp.

Tänker dock inte klandra någon som tar dekokten.

Min kropp mitt val.

Du glömde "Smitta andra mitt val"

Av anton studs
Skrivet av AplAy:

Grymt! Jag provade Dustin nu, var till och med billigare där för en 5900X trots fakturaavgift (ca 70 kr billigare allt som allt). Räknas i lager 24:e november, så om ett par veckor i bästa fall. Har redan en order på Webhallen och Inet så det är först till kvarn som gäller över vem som skickar!

Nu återstår att fixa en X570 och lämplig fläkt. Är det vattenkylning osm gäller för Ryzen-processorer eller är lité hugget som stucket så länge man köper rätt prylar i samma prisnivåer?

Tydligen finns det några 5900 kvar hos dustin

Av anton studs
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Tror du blandar ihop R5 5600 med R5 5600X

Hade ingen tanke på 5600 då dom inte har lanserat, sorry

Av anton studs
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

R5 5600 är inte släppt än, vet du pris och när?

Du kan gå in på inet och kolla priserna
Inet har sålt slut på de dom hade men såg att dustin hade några kvar som kostade 3750 vilket är 500 kronor dyrare än inets pris

Av anton studs
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Ja R5 5600 och BIOS till B450 kommer säkert bli bra, blir säkert några sådana byggen i budget klassen till vänner

För mycket dator kraft gick åt till någon skit i USA, har dålig koll när R5 5600 kommer :/

Inet hade 50 + idag och för 1 timme sen hade dom 37 kvar och i skrivande stund inget

Av anton studs
Skrivet av CubaCola:

Tycker i5 10600K verkar vara kungen om man spelar? 2700kr + moderkort för 2000kr.

Lite trist att AMD är mer eller mindre jämnsnabba med Intel.. men kanske Zen4 till slut går ifrån Intel.

Kungen är 5600x med moderkort 550 för 1500 och processorn för 3200 som slår knutar på alla intel processorer samt är en kung mot 10600 i multitrådat.
Edit här kommer lite tester med 5600x https://www.youtube.com/watch?v=iZBIeM2zE-I&ab_channel=LinusT...

Av anton studs

An Affordable Ryzen POWERHOUSE - Acer Swift 3 Laptop Review

https://www.youtube.com/watch?v=6fxHxeIVtcI&ab_channel=Hardwa...

Av anton studs
Skrivet av jnsson:

Jag får samma fel som TS. Du kör inte med VPN?

Kör inte VPN testade idag igen inga problem har Bahnhof

Av anton studs
Skrivet av elektronikfreak:

Någon som känner till varför Newegg.com har stängt av sin sida mot EU? Detta är inget som hänt just idag utan har varit så en tid.

Brukar köpa lite beg hdd på olika marknadsplatser i Sverige och har alltid gått in på denna sida och kollat på "Reviews" för att få en bedömning om vad användarna tycker om just den specifika hdd. Men nu går ju inte detta längre.

https://forumbilder.com/images/2020/10/31/newegg-31okt2020.png

Har inga problem att öppna sidan

Av anton studs
Skrivet av DJ_Datte:

Eller så bytte dem för deras viewers votade för det?

Det stämmer

Av anton studs
Skrivet av Ozzed:

Vad då "tillräckligt"? Ska man hylla ett företag i all evighet för att de gjort något bra någon gång? Nej fy för fan säger jag. Företag skall konstant hållas på sträckbänken och samma sekund som de beslutar att försöka skinna sina kunder på artificiell väg, ja samma sekund så kommer jag att klaga. Visst, de har ingen "skyldighet" att göra ditten eller datten. Men jag som kund har heller ingen skyldighet att ge dem mina pengar om jag tycker att de gör fel.

Och kom ihåg att det var "gnäll" som gjorde att vi med B450/X470 får stöd för 5000-serien. Om vi bara hade suttit tysta och tagit den i tvåan som dumma får som sjunger korporativismens lov, ja då hade vi snällt fått köpa nytt moderkort om vi vill ha 5000-seriens processorer. Vi hade gjort oss själva en rejäl björntjänst om vi inte "gnällt", så nej du. Jag kommer fortsätta "gnälla", nu, och så länge jag lever, när jag upplever att jag som konsument riskerar att bli trampad på av ett företag, så det så!

Det beror väl på vad som ryms i begreppet "design", men vad jag kunnat läsa mig till är enda skillnaden att man kommer kunna köra högre IF/IMC/UMC, med normal variation ala kuselotteriet. Min 3900X klarar t. ex IF på 1900Mhz utan problem men de flesta verkar bara orka runt 1800, och på samma sätt blir det med den nya, fast IF 2000 kommer vara normen, snarare än IF 1800. https://www.sweclockers.com/nyhet/30610-amd-ryzen-5000-proces...

Hur vet du att dom gör fel, det är väl bara ett hittepå från din sida att dom i detta fallet att dom vill skinna sina kunder, det är såna påståenden som stör mig, sånt som du vet nada om

Av anton studs
Skrivet av Ozzed:

Jag vill veta vad det är som gör att tidigare processorer och styrkretsar inte kan nyttja tekniken. Är det en legitim teknisk anledning? Fine. Men är det en artificiell nedlåsning? Bu. Inget som får mig att köpa ett 500-series moderkort i alla fall.

Har du inte fått tillräckligt med "godis" från AMD, nej här ska gnällas

Av anton studs
Skrivet av marcusOCZ:

Funkar inget vidare att streama med AMD.

Källa på det ?

Av anton studs

"
jag har ju köpt egen bostadsrätt nu... jag trodde man hade lite mer frihet gällande just värme när man ägde skiten..."

Du äger inte "skiten", du äger rätten att hyra "skiten"

Av anton studs
Skrivet av ATRmayo:

De har en "handyman" som de kallar det - men det finns inte en speciell vaktmästare - jag känner inte mig så trygg med att ta hjälp av en "handyman" - jag är själv en "handyman" men inte en vaktmästare... jag vet hur saker funkar men inte ska jag sitta och leka med stadens el eller vatten ledningar.

Om du är "handyman" kan du ta bort ventilen med en insexnyckel och kolla så att ventilen inte sitter fast och sedan kan du justera tillförseln av vatten då du har en excentermutter som är justerbar, med ventil menas den yttre plastratten inte själva ventilen .A och O är avluftning , bor du på högsta våningen kan fastighetens anläggning inte ha tillräckligt med vatten i reservaren , det kan eran handyman kolla i sånt fall.