Inlägg

Inlägg som Zlajjser har skrivit i forumet
Av Zlajjser
Skrivet av KurtEgon:

Byt inte cpu bara för det här spelet, verkar vara väldigt få som blir nöjda med den uppgraderingen.

Jag bytte från ryzen 1600 till ryzen 3800x. Det fick mitt spel från att ligga runt 45-50 fps och knappt spelbart till att nu ligga på stabila 95fps och absolut en responsiv spelupplevelse. Sen såklart har ju spelet i sig sina buggar och ofärdigheter men det är ju inte så mycket att göra åt i dagsläget.

Av Zlajjser
Skrivet av katanaa:

Verkar ju inte vara mer än att snubben hittat dynamic resolution inställningen samt inte har ett öga för bildkvalitet 'I changed this graphics setting, lowered the graphics quality and gained FPS, eureka!'.

Nä jag vettefan det var nog inget att lägga tid på haha!

Av Zlajjser
Skrivet av Kalasis:

Hur gick det?

476.13 spelar jag stabilast på. Har försökt återgå till senaste driven men det blev sämre prestanda även fast de nu för någon dag sedan lagt till någon hotfix och image scaling som gör att du kan skala upp en lägre upplösning till din naturliga som du spelar med och på så sett få ut mer fps.

Men det kan vara värt att pröva båda och se?
Sen sätta på dx12 i folder såklart
Och sen ändra energiplan i windows boostade lite med.

Sjukt att man ska behöva mecka så mycket bara för att kunna spela ett spel 😅

Av Zlajjser
Skrivet av Nauie:

Börja testa lite med grafikinställningarna i spelet nu, vissa saker tar mycket prestanda för liten visuell vinst, och tvärtom. Att bara sätta på t.ex "low" betyder inte riktigt low :> Testa även olika upplösningar.

Ja jag har hittat en del på youtube som varit till stor hjälp med att få spelet stabilt. Men som sagt även de bästa datorerna verkar har problem. Får bara vänta och se med kommande patcher. 😊

Av Zlajjser

https://youtu.be/usnqGqgYVrE den här hittade jag precis, någon inställning man skriver i konsolen. Någon som har möjlighet att testa nu? Ligger i sängen och har inte möjlighet förens imorgon. Verkar nästan för lätt.

Av Zlajjser

Jag kör nvidia driver 476.13 fått ett stabilare spel med den. Värt ett försök kanske?

Av Zlajjser
Skrivet av Nauie:

Om du vet vad du gör och har tidigare erfarenhet skulle jag rekommendera att montera bort kylaren och kolla hur allt ser ut, kan ge någon fingervisning. Men 100c "hotspot" låter inte galet högt, och om jag känt mig osäker med att skruva isär ett grafikkort så hade jag levt med det.

Drog ner lite på volten, och grafikkortet låg lite på överklock med, inget jag visste att jag hade så jag drog ner det också. Ligger på runt 70 cpu och gpu nu och 85 hotspot men hade fortfarande samma fps i battlefield så det känns ju lite tryggare.

Av Zlajjser
Skrivet av Nauie:

100c hotspot är inte horribelt, Kanske lite underklock och tweakade grafiksettings skulle ge både lägre temps och bättre fps? 85c på CPU är inte direkt supervarmt.

Aa något jag ska kika på. Kan rengöring av grafikkortet och byta kylpasta vara till någon hjälp?

Av Zlajjser

Vad behöver jag uppgradera?

Hej!
Jag köpte min dator ihopbyggd av Inet 2017. Med innehållet:
Nätagg 650w corsair, vet ej exakt, kan kolla om det är viktigt.

Moderkort b350m Mortar
En Ryzen 5 1600
Ram 16gb 2400mhz
MSI Gaming X 1080

Det jag spelar är battlefield 2042, där ligger jag på runt 60 fps men dippar ner till 40 med Low settings och ganska höga temperaturer. 85 grader på Cpu som är överklockad, och runt 85 på Gpu men 100grader på hotspot? Bör man oroa sig?

Jag vet att Battlefield just nu är väldigt dåligt optimerat och det är en väldigt stor del i det hela, men känns ändå som att jag ligger på gränsen.
Är småbarnsförälder och mina speltimmar är då väldigt få, därför känns stora köp felprioriterat just nu och om det går att ändra någon del för en större boost så hade det känts bra. Tack för alla svar!

Av Zlajjser

Jag kör ryzen 1600 klockad till 3600ghz med ett Gaming X 1080 och 16gb RAM. Ligger som lägst på 50fps när det verkligen är grötigt annars runt 65-80 fps. Klockade jag upp Cpu till 3800 så låg jag som lägst 65-70 och högst 90-100 fps. Men datorn blev ostabil i stresstest istället.

Kör allt på Low, installerade nvidias 496.13 patch med så det är spelbart för mig iallafall.

Av Zlajjser
Skrivet av atlantica4ever:

Egentligen är det bara du som vet hur du bör göra. Men självklart ska jag även bidra med lite tyckande och tankar från min sida.

Har du tidigare haft en konsol? Om inte kan det vara värt att fråga en vän som har om du får låna deras ett tag. Jag har alltid spelat på pc och äger idag både ett ps4 och ps3, något som främst min sambo använder. Har svårt att sjunka in i spelandet på samma sätt och generellt har jag inte samma upplevelse. Därför skulle jag behålla datorn, speciellt med tanke att det mestadels är grafikkortet som du kommer få ut en betydande penning för.

När det gäller att vänta eller ej, ps5 eller scarlett har troligtvis ett lanseringsdatum kring julhandeln nästa år. Känner du att vänta så länge gör det. Personligen är jag tveksam, där ryktena går om att båda kommer bli väldigt nischade produkter med betydligt högre prislapp än tidigare generationer. Själv så köpte jag på mig ett begagnat ps4 pro för 2500 för inte så länge sen, kanske för att jag vet att jag föredrar pc över konsol och inte fann det värt att vänta.

Spelar just nu bara ett fåtal timmar på helgerna, min tanke är att jag och frun ska kunna spela tillsammans.
Har kört steam link nu ett tag, men utbudet på steam för local co op är inte jättestort. Av vad jag har förstått verkar andrahands värdet på en dator vara värre än på en bil? Kanske större förlust att sälja den än att helt enkelt bara köpa nästa gen konsol när de kommer ut.

Sen har jag sett folk spelar med mus+tangentbord till sina konsoler, går det att jämföra med pc? Ogillar handkontroll till fps, men bil spel 3rd person går fin fint!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zlajjser

Sälja datorn och köpa ps4, eller vänta till 5?

Som rubriken lyder funderar jag på att sälja min dator då jag enbart använder den till spel, då är frågan lite vad jag får för min gamla dator? Är det ens värt att fundera på ps4/xbox one nu, eller bör man vänta till 5an/scarlett istället? Och för att få ut så mycket som möjligt från en försäljning av datorn, kan det vara värt att byta ut någon del?

Känner verkligen att jag har noll koll, och hoppas någon kunnig och vänlig själ där ute vet vad som gäller. listar datorn nedan. Ha en fin dag!

MSI b350 mortar
MSI GTX 1080 Gaming X
Ryzen 5 - 1600
vengeance lpx 2400hz 2x8gb
wd blue 500gb m.2 ssd
hdd 1tb.
chassi fractal design define c

Av Zlajjser

Tänker lite på RAM minnet, skulle ryzen1600 tillsammans med 2400mhz t.ex prestera dåligt i jämförelse med säg 3000~3200? Mhz? Gällande enbart spelande då.

Av Zlajjser

Säg att jag kör på ryzen 1600, gtx 1080, 16gb ram, hur länge kan jag förvänta mig att min dator hänger med i svängarna?

Av Zlajjser

Tack, ska pröva!

Av Zlajjser

@Wasp: den har redan laddat färdigt, den var återställd till fabriksny och så fastnar den på där man väljer språk och tidszon, med eller utan USB inkopplad.

Av Zlajjser

@Wasp: när vadå är klart?

Av Zlajjser

Asus rog g551j fastnat i windows 10 installation

Hej!

Asus rog g551j laptop
Skulle installera om windows 10 från ett USB minne, allt fungerade perfekt fram tills du dår valet att välja land,språk, tangentbordslayout och tidzon. Väljer svenska på allt och klickar på "nästa" då startar datorn om och jag kommer tillbaka till samma sak välj språk, tidszon osv.. har provat stänga av datorn, dra ut USB minnet och sätta in det igen. Men vad än jag gör så kommer jag bara tillbaka till samma dumma ställe. Vet ej hur jag får upp bios på laptop?

Någon som vet något? Panik!

Mvh

Av Zlajjser

@b3h4ppyn0w: Tack så mycket för hjälpen! Ska fundera lite där på grafikkortet.. Kommer det behövas mer kylning än vad som medföljer chassit? Eller klarar det sig ett tag?

Av Zlajjser

Dock läste jag nu under beskrivningen av deras bygga ihop tjänst, då jag tänker låta dom bygga den.
"Minneshastigheter vid montering:

Förutsatt att det finns en passande minnesprofil till minnets hastighet kommer vi att välja detta vid byggnation. I de fallen då det ej finns en passande minnesprofil kommer vi att leverera datorn med minnen i native-hastighet vilket är följande för respektive plattform:

Intel S1150 max 1600 MHz

Intel S1151 med 6:e generationens CPU max 2133MHz

Intel S1151 med 7:e generationens CPU max 2400MHz

Intel S2011-3 max 2666MHz

AM3/+ max 1866MHz

AM4 max 2666MHz

Vi hänvisar till moderkortets QVL-lista för att se vilka minnen som är kompatibla med respektive moderkort."

Kommer detta bli ett problem för mig och mina minnen på 3200Mhz?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10530771/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10530771/