Inlägg

Inlägg som Zwitter har skrivit i forumet
Av Zwitter

Yes jag hittade felet nu. Datorn har stått mot en vägg och pressat på ljud sladden i i moderkortet, det verkar som den har gått itu pga detta. Kopplade in högtalarna genom skärmen(kör hdmi) och då funkar det fint så det är jag som har varit jävligt klantig bara.

Av Zwitter

Ljudkort söndrigt?

Hej, jag har haft min nya dator i drygt en månad och allting har fungerat fint. Satt och lirade F1 2014 i morse och märkte att ljudet var väldigt konstigt. Det är lite svårt att förklara men jag har det på en acceptabel ljudnivå så kan det helt plötsligt sänkas och bli väldigt lågt sedan efter någon minut går det tillbaka till vanligt. Sänkningarna verkar vara slumpmässiga och kan variera i tidsperiod mellan några sekunder till en minut drygt.

Har prövat att installera om drivrutinerna Realtek Audio HD utan någon lösning på problemet. Ljudkortet är inbyggt i moderkortet Gigabyte GA-Z97n Gaming 5 och jag kör Windows 8.1. Är det någon som har stött på liknande problem? Vad gjorde ni?

mvh

Av Zwitter

Tog ut allting nu, körde moderkortet, minnena och corsair h80i direkt på skrivbordet. Fortfarande stendött.. Är det nätaggregatet då? Förstår inte ens hur det gick igång i så fall om det är fel på det?

Av Zwitter

Ny dator startar ej

Hej Sweclockers, fick min nya dator på posten idag och monterade ihop den. Efter några timmars mekande så var alla komponenter monterade och diverse sladdar inkopplad. Datorn startade direkt men kunde såklart inte boota, startade om den efter detta och gick in i Bios för att kolla temperaturer och allting snurrade, det såg fint ut cpun låg på dryga 25 celcsius, tangentbord och mus reagerade fint, ändrade endast vilken disk som skulle boota när jag var inne i bios. Efter detta stänger jag av datorn igen för att fixa en bootable usb med windows på från min bärbara. Datorn var då avstängd i cirka en kvart. När jag skulle slå på den igen sker absolut ingeting, helt död. Jag förstår verkligen ingeting, har dubbelkollat alla psu sladdar så dom sitter i ordentlig, försökt tjuvstarta den med skruvmejsel på psu knapparna, resettat cmos, tagit ut grafikkortet och hårddiskarna. Får absolut ingen respons. Har ni någon aning om vad det kan vara? Är hemskt tacksam för all hjälp jag kan få.

Datorns specs: i5 4690k, Msi Gigabyte Gtx 780, Corsair 8gb 1600 mhx, Fractal Design bronze 650w psu, Corsair H80i'

Edit: Jag har monterat distanser till moderkortet självfallet.

Av Zwitter

Slog till på AOCen idag, kan rapportera när jag får den! Digitalversus har rankat den högt så tror jag blir nöjd, verkar vara sjukt prisvärd.

Av Zwitter

Ny dator (16k)

Tjena dags att bygga ihop en ny stationär, är jäkligt såld på mini-ITX formatet så tänkte bygga den i Node 304 chassit. Har lagt ihop en lista på Netonet.no då det verkar bli billigast(bor i Norge). Tänkte bara höra med er om ni tycker jag har glömt något eller om det är någonting som jag borde ändra i form av komponenter.

https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/14086

mvh

Av Zwitter

Ingen som har en aning? Jag kan boota Windows 7 disken och den går in i installation men stannar sedan för den säger att den inte hittar någon cd, fast själva installationen ändå körs av den. Väldigt märkligt.

Av Zwitter

Jag har uppdaterat med Intels Marvel 61x men det verkar inte förändra någonting:/

Av Zwitter

Problem med Sata PCI-E

Hejsan Sweclockers jag har ett problem som jag tyvärr nog inte är kompetent att lösa själv. Jag formaterade nyligen om min data från Ubuntu 10.4 till Windows 7 men har stött på ett problem gällande mitt PCI-E Sata kort, det är nämligen så att Windows hittar inte anslutningarna gjorda till det. Jag har 6 stycken Sata kopplingar på moderkortet och ytterligare två på PCI-E kortet. Jag kör totalt 6 stycken hårddiskar + en cdrom i datorn. Jag körde innan två hårddiskar på PCI-E tillägskortet och resten på moderkortet, eftersom Windows nu inte hittar annat än kopplingarna på moderkortet så har jag fått koppla in alla hårddiskar till moderkortet och Cdromen till Sata PCI-E kortet. Bios hittar cdromen och jag kan till och med boota med den, men Windows hittar den varken i den här datorn eller i enhetshanteraren. Så jag undrar om det finns något sätt jag kan lösa detta irriterande problem på? Är högst tacksam för svar. Ni får be om mer hårdvara information om ni behöver det.

mvh

Av Zwitter

Okej sorry, men finns det ingen som kan ge råd angående pris?

Av Zwitter

Bump

Av Zwitter

Säljråd av stationär dator.

Hejsan jag skall eventuellt sälja min dator då jag börjar plugga snart och är intresserad av att gå över till Mac. Jag är inte så insatt i datorvärlden och alla delar som jag brukade vara och undrade om ni har tid/lust att göra en kvalificerad gissning på ett okej marknadspris för den datorn jag har nu. Hade uppskattat det väldigt mycket. Här kommer detaljerna på den:

Moderkort: Asus P5N-T Deluxe
CPU: Intel Quad Core 6700 @ 2.66 ghz
Minne: Corsair 2x 4GB Pc6400 @ 800mhz
Grafikkort: Nvidia GeForce 9800Gx2
Hårddiskar: 1x 12000 rpm raptor 140gb
2x 300gb 7200rpm
2x 700gb 7200rpm
av märket Maxtor
Nätaggregat: Corsair HX 620 watt
Chassi: Fulltower Lian Li borstat alminum chassi
länk: Lian Li Industrial Co., Ltd.

Har även en Benq 2400HD, mx510, Microsoft ergonomic keyboard 400(Vet inte om detta ökar värdet nämvärt men skriver med det).

Skulle ni kunna ge mig ett cirka pris med endast dator och med dator och tillbehör så vore jag jättetacksam. Jag själv gissar på runt 7000 men det är totalt okvalificerat.

Verkade mest logiskt att lägga tråden i detta forumet men är det fel så flytta gärna.
mvh

Av Zwitter

Fråga ang ljud

Hejsan, funderar på att köpa högtalarna LOGITECH Z-5500 eftersom min polare har dessa och tycker där är mer ljud än nödvändigt för mig. Iaf så sitter han också på ett ganska krämigt ljudkort och jag undrar såklart om jag kan få ut max effekt med dessa högtalare med mitt P5N-E SLI integrerade moderkort. Svaret är förmodligen nej, men om det är så skulle ni kunde rekomendera ett okej ljudkort i reko prissklass till dessa högtalare eftersom jag verkligen är väldigt dålig på detta inom ljud.

Mvh Gurra.

Av Zwitter

Ställer frågan här istl
jag har nyligen klockat min cpu till 2.1 Ghz, iaf så undrar jag om jag behöver sätta ner minnena för att kunna lägga upp fsbn eller unlinked mode behöver jag ej göra detta? Vad jag har förstått från clocknings faq så jobbar fsbn och minnena direkt med varandra och minnens - fsb ration har ändrats från 2:3 till 3:4. Aja iaf vet att det är en nubish question men bättre att fråga än att sabba nåt.

Av Zwitter

Okej jag ställer samma fråga därdå;)

Av Zwitter

Unlinked Mode

Hejsan jag har nyligen klockat min cpu till 2.1 Ghz, iaf så undrar jag om jag behöver sätta ner minnena för att kunna lägga upp fsbn eller unlinked mode behöver jag ej göra detta? Vad jag har förstått från clocknings faq så jobbar fsbn och minnena direkt med varandra och minnens - fsb ration har ändrats från 2:3 till 3:4. Aja iaf vet att det är en nubish question men bättre att fråga än att sabba nåt;)

Av Zwitter

Men jag har kollat allt sketmånga gånger, allt är rättkopplat funkar fortfarande inte:(

Av Zwitter

Hoppas jag kan låna tråden lite, jag har också ett problem med mitt P5N-E SLI Asus som började igår. När jag sitter på skype eller liknande och pratar med polare så kan dom höra min musik, spelljud eller liknande fast jag inte har hörlurar inkopplade, vet någon vad detta är hade jag varit jätte tacksam.

Mvh Gurra

Av Zwitter

Jag var hemskt orolig när jag fick med, men oron släppte snabbt och moderkortet har funkat mycket bättre än tidigare plankor jag har haft. Dock har jag inte klockat lätt ska nog göra det idag dra upp min E6300 till 2.4 hade jag tänkt och se vad som händer.

Av Zwitter

Förmodligen bara en produkt nämning på hur snabb processorn är precis som det finns E300, E3400 etc etc.