Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew

i grund och botten ser du absolut ingen skillnad mellan en 50hz och 100hz tv! det av den enkla anledningen att dom tv signaler som du får in via antennen ligger på just 50hz, sen om tv´n klarar 100hz har mindre betydelse. Dock ser du skillnaden om du kollar på en dvd film som kan återge 100hz.

Troligtvis ligger ditt problem inte hos tv´n utan hos game cuben. har du haft problem med den innan?

Av Killafew

Du vet helt klart vad du sysslar med, och det du gör blir skitsnyggt!

storleken kan man diskutera , upptäckte det efter mitt första egenbyggda chassi att desto mindre chassi desta bättre. enligt mig! dock inte sagt att stora chassin skulle vara dåliga på något sätt, bara otympliga. Funkar ju dock bra om det ska fungera som någon sorts server eller liknande som man inte flyttar på.

Men du har gjort ett grymt bra arbete måste jag säga, du har känsla för detaljer!

så nu är det bestämt, det blir en ny "extension" , ska bara hitta ett offer först

/Rikard

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apskaft
Undrade precis om du körde LED-fläktarna på 12V, för det gör nämligen inte jag då dom låter som inåt helvette då. Fint bygge!

så mycket tycker jag inte dom låter på 12v... 92mm fläktarna låter bra mycket mer på 12v , men som sagt, dom körs nästan uteslutande på 6v.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaegis
Najs chassi diggar ögonen, mycket bra gjort !!

Har en liten fråga oxå , vars har du köpt fläkt gallrena som du har på framsidan ???

dom är köpta på Gtek.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zoxx0
fy helvete va najz! hur e det med ventilationen och hur många fläktar? läst lite granna ur tråden och det verkar vara fullt med fläktar,, lr?

tackar!
ursäkta att svaret har dröjt, men jag har inte varit hemma

angående fläktar så sitter där för tillfället 4st, 2st 92mm längst ner på baksidan som kyler hdd´s till en mycket behaglig temp. och sen dom två st 80mm blåa fläktarna i fronten. finns även plats för 2st 92mm på ovansidan av lådan, dessa har jag dock inte monterat in ännu, dels pga att jag inte fick dom innan i fredags, men även därför att dom faktiskt inte behövs, har en mycket behaglig temp i lådan.

enligt asus pc probe ser det ut såhär.
processor: 33grader
moderkort: 35grader
hårdiskarna har jag inte kollat, men dom är under kroppstempen iaf. dvs kallare än 37grader.

får se, men troligtvis kommer dom 2st sista 92mm fläktarna installeras innan DHW!

/Rikard

Edit: tempen är tagen när fläktarna går på 6v, vilket dom alltid gör... har inte behövt köra dom på max en enda gång ännu.

Av Killafew

2mm duger gott till hdd rack... eftersom att hdd´sen håller uppe varandra så behöver inte materialet vara särskilt kraftigt.
inte bra att ha för tjockt eftersom att skrúvarna till hdd´s är ganska korta, om du tar 4mm plexi så måste du nog försänka skruvarna.

/Rikard

Av Killafew

det beror på om den är inkopplad via USB eller via ljudkortet... om den är kopplad till USB porten så borde det fungera.. annars är svaret nej.

Av Killafew

japps.. den sköter muspekaren! + massa annat.

Av Killafew
Av Killafew

njae.. gamepaden skulle väl mer vara en provisorisk lösning... fjärrkontroll är ju helt klart det ultimata, och har man redan ett radeon så kostar fjärren inte mer än 200kr.

Av Killafew

gamepad som mus?

Jag börjar bli trött på att använda musen till min HTPC... lite jobbigt när man ligger i soffan och ska kolla på en film så måste man hålla på och fippla med en mus... vilket inte är helt lätt när man ligger ner .

en tanke är ju att köpa en fjärrkontroll (remote wonder2) för 550kr inkl.frakt... måste ha version2 eftersom att det sitter ett Nvidia kort i den datorn.
dock tycker jag att det är lite dyrt för en fjärrkontroll.

så jag tänkte... borde man inte kunna använda en gamepad som mus?... kanske inte fungerar alls, jag har inte en aning.. därför jag frågar er

alla svar är välkommna!

/Rikard

Edit: kanske skulle tilläga att det inte är en USB gamepad.. utan en lite äldre variant som kopplas via "spelporten".

Av Killafew

ptja.. alla material som inte leder ström går ju att använda som distanser. muttrar är ett annat alternativ, sålänge man är noga med var man placerar dom, så att dom hamnar exakt rätt, dvs mitt under hålen på moderkortet.

Av Killafew

skickar ett pm till dig

Av Killafew

den ska sitta längst ner till höger på moderkortet, finns en rad med "piggar" där.. om du kollar noga bredvid dom så står det power sw bredvid två av piggarna... där ska den sitta.

Av Killafew

G5 wannabe.
ska det va så ska det va orginalet!

Av Killafew

tror jag har lyckats lösa problemet, ska troligtvis använda mig av kretskortet till cd-romen... även om släden inte kommer att fungera som en cd-rom släde längre för lasern kommer att sitta på ett helt annat ställe, så borde räcka att jag förlänger kablarna från motorn till kretskortet. då kan jag även använda mig av den gamla knappen för att få ut "släden". för knappen som sköter släden har inget med lasern att göra som jag trodde först, utan dess funktion är enbart att sköta släden. vilket är en stor fördel i mitt fall.

PS: kommer en ny tråd om bygget inom kort, tack för alla svar.

/Rikard

Av Killafew

du kommer ju att få modda fast gallret med lim eller liknande... eftersom att skruvhålen kommer att hamna mitt på bladen till fläkten. sen kommer luftflödet att hindras av gallrets kanter, hur mycket är svårt att säga.

jag tror inte att det är en vidare bra idé att använda dessa fläktgakker till 92mm fläktar... det finns dock samma variant till 120mm fläktar... det kommer att funka bättre.

/Rikard

Av Killafew

Motorn i en cd-rom

har plockat isär en cd-rw enhet jag hade liggandes, för att om möjligt kunna använda motorn i den till mitt kommande projekt...
motorn ansluts till cd-rw enhetens kretskort via 2st mycket tunna kablar (röd/svart), jag antar att den ska ha 5v, men är inte helt 100% säker, kanske bara ska ha 3v?

bara för att göra det hela klart så ska den inte driva cd-släden längre utan någonting helt annat, så att använda cd enhetens kretskort är uteslutet. måste alltså ansluta en ny "av/på" knapp till den och ny strömkälla.

/Rikard

Av Killafew

>>>UPDATE<<<

Citat:

Ursprungligen inskrivet av BamseBjornen
Var har du köpt den fina blåa plexin från?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av graffe-mannen

Undar jag också, behöver faktiskt i samma färg.

Citat:

[i]Ursprungligen inskrivet av pl3ktrum
citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Ursprungligen inskrivet av Killafew
tackar. kul att andra uppskattar arbetet oxå... é ju faktiskt lite därför man bygger

det blå plexit är inköpt ifrån www.slojd-detaljer.se . finns inte i deras meny så man måste söka efter "acryl" för att få fram det.

/Rikard
--------------------------------------------------------------------------------

[/B]

kunde inte ha sagt det bättre själv ^^

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluf
@Killafew
Gratulerar till ett mycket läckert chassi. Jag älskar det, och tillräckligt många har sagt "ohh, wow" så jag tänkte komma med lite konstruktiv kritik på ett par smådetaljer.

Lite spackel slit hade varit najs mellan galler och plåtskarvarva innan lackering.

Ögonen, att göra "No Fear" stilen istället hade nog gett lite mer stygg effekt. Jag har lite brottom just nu så jag han inte googla nån bättre, men på denna sidan kan du se ett (fyra) exemple på ad jag menar;
http://www.frontiersmc.co.uk/acatalog/Frontiers_Online_Sticke...

Annars, kanon! Gillar särskillt den ganska udda lutande moderkort designen.

tackar för en bra och konstruktiv kritik Fluf.

inte helt säker på vad du menar med galler och plåtskarvarna, men antar att du menar den perforerade plåten som går ut på sidan av chassit? det slog mig faktiskt aldrig att man skulle kunna spackla igen det, tyckte det såg ganska bra ut att ha den perforerade plåten lite på sidan av själva chassit oxå. gör sidan av lådan lite roligare än om den hade varit helt plan.

ärligt talat så är det nofear ögon , jag och brorsan googlade runt ett bra tag innan vi hittade dessa... men det finns en hel del olika arga ögon, tydligen olika versioner av nofear märket oxå. ska kanske tillägas att vi gjorde om ögonen något för att få dom att passa lådan bättre.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av (sic)reaper
Får jag pisk om jag inte tycker den var snygg?

måste jag svara på det?

-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------

som önskat så kommer här lite mörkerbilder. ni får ursäkta den usla bildkvalitén men min kamera lyckades inte riktigt ställa in fokusen utan blixten, så det blev som det blev... ska se om jag inte kan låna päronens kamera senare och se om den har bättre fokus.
men ni får hålla tillgodo med dessa bilderna sålänge.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/innandvdnliten2....

efter mycket funderande och lite pillande kom jag fram till att jag nog skulle ha den uppe på bordet iaf. som pappa sa "varför bygga en låda och sen gömma den under bordet"... väldigt sant.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/innandvdnliten3....

utan blixten... ställde mina romenheter bredvid lådan istället för bredvid skärmarna som tidigare... blev riktigt bra imo.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/innandvdnliten4....

jag funderar på om jag skulle sätta aluminium bakom den perforerade plåten på framsidan, så man inte ser igenom den. vad säger ni?

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload1/innandvdnliten6....

ögonen in action. dom fungerar alltså som hdd led´s.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload1/innandvdnliten7....

usel kvallité på denna bilden.. men man ser förhoppningsvis iaf nånting.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload1/innandvdnliten13...

fläktarna i fronten.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload0/innandvdnliten14...

lite bättre närbild på fläktarna.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload0/innandvdnliten15...

kablarna till hårddiskarna. det saknas en hdd på denna bilden, därför det ligger bla en lös molex där. svårt att gömma kablarna på ett snyggt sätt i denna lådan, det är väl den stora nackdelen, om man skulle haft lite längre kablar så hade det funkat att vända hårddiskarna om så kablarna hade kommit på baksidan.. men dom är för korta för det tyvärr.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload0/innandvdnliten21...

startknappen , måste medge att jag är väldigt nöjd med den, vet man inte var den sitter så ser man den inte... man kan dock känna sig fram till den om man känner på fronten.

det som fortfarande saknas är dvd-romen... men denna har jag fortfarand inte fått... beställde den för 2-3veckor sedan... men dom verkar ha problem med att få fram hårddiskarna som jag beställde samtidigt så det kan dröja ett tag till tyvärr. sen saknas det 2st 92mm fläktar i toppen oxå, fläktgallerna och hålen är klara, ska bara köpa fläktarna oxå...

/Rikard

Av Killafew

den understa länken funkar... den med en hona som trepinnskontakt.. eftersom att det är hanar på fläktkontrollern. kom bara ihåg att INTE koppla in den överblivna fyrpinnskontakten ( den som inte passar i fläkten) till nätagget... då kommer inte fläktkontrollern att fungera nämligen.

/Rikard

Av Killafew

maxlängden på en IDE kabel är 90cm.

vad du menar med runda pci kablar vet jag inte riktigt... men det finns såkallade raisers som gör pci porten liggandes. dvs ditt grafikkort eller nätverkskort eller vilket kort du nu ska ha i pci kontakten ligger på samma längd som moderkortet (dvs vågrätt med moderkortet). några pci "kablar" har jag aldrig hört talas om.

att rummet blir till en bastu är ingen risk... komponenterna genererar inte mer värme bara för att dom inte sitter i en låda.

hoppas det hjälpte dig lite iaf.

/Rikard