Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew

jag har exakt det chassit till en av mina burkar... luckan pajade efter ca 5månader... men den var ganska enkel att laga igen... var bara ett gummiband som sitter mellen motorn och kugghjulen som hade gått sönder... tempsensorn funkar fint, har inte krånglat alls.

men det är lite väl tunn alu måste jag säga... man får vara försiktig när man arbetar i chassit. finns även en del vassa kanter, men är man försiktig så är det ingen fara.
måste säga att finishen på alu´n är riktigt fin oxå.

/Rikard

Av Killafew

finns på www.dustin.se

Av Killafew

>>>MASSIV UPDATE<<< (24st bilder)

Såja... nu kommer en ny stor update på bygget av "the eye extension", som förövrigt snart börjar lida mot sitt slut. men riktigt än är det inte klart, så håll till godo med dagens update.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad1.JPG

Lådan är nu lackad i svart hammarlack. tyckte att det skulle passa bäst ihop med det blåa plexit.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad19.JPG

Lämnade även in lådan till smeden som svetsade fast alla lösa delar som jag hade limmat fast... limma i denna plåten va ingen vidare idé kan jag säga... ... men nu sitter det som berget iaf.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad20.JPG

Färgen ser lite grå ut på bilderna... pga blixten skulle jag tro...

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad21.JPG

färgen i närbild... kan säga att den färgen som är längst ut i vänstra hörnet är den som mest liknar den verkliga färgen... dvs. svart!

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad2.JPG

Bakstycket med hålen för nätagget på plats.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad3.JPG

baksidan rakt bakifrån. det var enklare än jag trodde att såga ut dom runda hålen för fläktarna måste jag säga. jag var rädd för att man inte skulle kunna vrida sticksågen så runt hela tiden... men det gick fint.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad4.JPG

fläktkontrollen påbörjad igen, på dessa kopparbitarna kommer alla kablar att lödas fast och sedan gå vidare till respektive knapp/fläkt.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad5.JPG

Här syns även stagen som är svetsade, dessa kommer att fungera som stöd för dvd-romenheten. mer om det i en senare update.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad6.JPG

underdelen av fronten på plats.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad8.JPG

Närbild på fläktgallerna, inköpta på Gtek. måste säga att jag själv tycker dom är riktigt snygga.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad7.JPG

Kabelclips, ska försöka få ordning på ormboet från fläktkontrollern, det kan visa sig vara lättare sagt än gjort... men vi får se hur det går. det är ju ändå en hel del sladdar...

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad9.JPG

översiktsbild. so far so good

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad10.JPG

ett försök till att gömma kopplingsdosorna från fläktkontrollern. allt som behövs är igentligen tunn aluminiumplåt, sax, eltejp och häftmassa.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad11.JPG

sen behövs det ett skydd i botten av chassit så att det inte kortsluter kopplingsboxarna.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad13.JPG

så kan det se ut efter att man har funderat/klippt/tejpat och häftmassat en liten stund, häftmassan håller fast hela konstruktionen i botten av chassit.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad14.JPG

dags att ge sig på nederdelen till baksidan av chassit. 2st 92mm fläktar skall in... och en knapp för att slå av/på fläktkontrollen. knapp hålet är redan utsågat.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad15.JPG

så, då var skyddsplasten av och fläktarna och knappen på plats. ser väl helt okej ut.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad16.JPG

strömmen till fläktkontrollern fastsatt på undersidan av moderkortsplåt hållaren.......... med andra ord under moderkortet...

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad17.JPG

Baksidan av chassit är nu helt klart. två st 92mm fläktar som blåser sval luft på mina hdd´s längst ner, moderkortsplåten i mitten och nätagget högst upp.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad18.JPG

baksidan ifrån en annan vinkel.

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad22.JPG

datorn ihopkopplad och på. fläktkontrollen funkade! så nu kan man välja om man vill ha en högljud sval låda, eller en tyst lite varmare. helt underbart!

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad23.JPG

utan blixten ser man hur bra fläktarna lyser, man ser in igenom plexit där nere när fläktarna är på. så det får nog ordnas lite mer med sladdarna... får se hur man ska lösa det dock...

http://www.freepgs.com/bruno/upload16/lackad24.JPG

framifrån, dålig skärpa. men man ser iaf hur mycket man ser in igenom plexit.

så, det va alla bilderna för idag... blev en hel del (stackars er med modem)... kan säga att mina hdd´s har aldrig varit svalare än vad dom är nu... även när man kör 92mm fläktarna på halvfart så blåser dom ordentligt, inte som dom blåa 80mm led fläktarna... dom är i princip bara där som prydnad för dom gör inte mycket nytta på halvfart.

så imorgon kommer jag troligtvis att göra klart taket och fronten på chassit... sen återstår bara att försöka få till en snygg kabeldragning!
hoppas att jag har kunnat glädja iaf någon med denna update.

/Rikard

Av Killafew

finns även på www.slojd-detaljer.se
dom har även i olika färger... dock bara 3mm tjockt.. men i dom flesta fallen duger det bra.

ps: man måste söka på acryl för att få fram det.. dom har tagit bort det ifrån menyn av någon outgrundlig anledning.

Av Killafew

heh... jag har exakt samma problem.. fast jag har inte rört prollen... eller ja.. prollarna i mitt fal!

Datorerna startar men får ingen bild... så kom jag på att mitt moderkort har en speach funktion som talar om vad som är fel om datorn inte fungerar riktigt. kom fram till efter lite läsning i manualen och efter att ha lyssnat noga på vad rösten sa att den sa "system failed CPU test"... jaha tänkte jag... hur stor är chansen att TVÅ prollar (en AMD och en Intel, se sign) pajar på EXAKT samma sätt på mindre än 30min??? obs.. båda va inte igång samtidigt!

ska kolla min intel prolle nu... men eftersom att jag inte har rört den själv så verkar detta smått otroligt.
fattar bara inte hur BÅDA datorerna kunde paja på samma sätt direkt efter varandra...

någon som kan ha en bra förklaring?

/Rikard

Av Killafew

>>>UPDATE<<<

dags för en liten mini update igen. har inte kunnat göra så mycket denna veckan eftersom att jag har väntat på fläktar, nätagg m.m. men jag kommer att få dom sakerna imorgon, har även skrotat idén med slotin dvd´n eftersom att det skulle bli alldeles för dyrt att skicka efter en sån dvd, den finns bara i ett fåtal affärer och allihop har svindyr frakt på 170kr och uppåt. så dvd´n kommer att lösas på ett annat sätt... vilket får ni se senare.

men jag kunde inte vara utan denna datorn längre så jag stoppade in allting lite provisoriskt innan den ska lackas och vissa delar ska även svetsas fast. gör inte mitt misstag och använd epoxylim, det funkar verkligen inte bra! men men man lär sålänge man lever.

så jag gjorde 3st hdd rack, ska troligtvis inte använda dom i lådan sen men behövde ha nånting sålänge...

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/hddrack1.JPG

jag valde att bara ha 2st hdd´s i varje rack just nu, jag klarar mig på det för tillfället iaf, men som ni ser så går det lätt att klämma in en disk till i racken. men kylförmågan på diskarna blir ju mycket mycket bättre såhär. sen finns det ju plats för 4st stående diskar i toppen av lådan bredvid nätagget oxå... så det ska nog räcka ett tag.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/hddrack2.JPG

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/hddrack3.JPG

roade mig även med att ladda upp alla gamla bilder pånytt, så nu ska alla bilder fungera. om inte så säg till så ska jag fixa det.

/Rikard

Av Killafew

finns hos dustin.se

Av Killafew

spelar ingen roll... mer än att det kommer att gå GRYMT segt att lägga in saker på disken.

USB 1.1 är inte gjort för att transportera stora mängder data, så om jag var dig skulle jag köpa ett USB 2.0 kontrollerkort och koppla in disken där, för annars är den ganska värdelös i min mening. USB 1.1 är alldeles för långsamt. ett sånt kontrollerkort kostar inte många kronor, kan nog hitta ett för 150kr om du letar lite.

/Rikard

Av Killafew

beror ju lite på vad det är för en extern hdd... använder den firewire eller usb te.x? det är helt rätt att den ska dyka upp som en flyttbar disk, eller bara som en vanlig hdd.

vad har du för operativsystem? win98 måste ha drivrutiner för externa hdd´s, XP ska fixa det själv.

men troligtvis så måste den nog bara formateras, kontrollpanelen/prestanda och underhåll/administartionsverktyg/datorhantering/diskhantering. sen är det bara att göra en ny partition på disken och formatera denna.

/Rikard

Edit: manualen va inte uppe när jag såg ditt inlägg... den ska formateras så funkar den. följ mina instruktioner så ska den funka sen.

Av Killafew

OT Esso: jösses... ring upp dom och skäll ut dom... så får dom fasen inte göra! klart att du ska ha en NY disk om din gamla har pajat under garantitiden.

Icekey, jag vet inte men låter lite som att ditt nätagg inte orkar driva dom, hände det efter att du hade installerat någon ny komponent? men prova för säkerhetsskull att koppla bort någonting som drar ström, te.x först dvd brännaren och se om hdd´n funkar, sen gör du tvärtom och ser om dvd´n funkar.

Av Killafew

ska nog inte vara några problem... vad jag vet så kan alla romenheter stå på högkant, då skivan pressas mellan motorn och toppen på enheten för att skivan inte ska spinna iväg.

jag har haft båda mina dvd-brännare (se spec) på högkant, inga probs alls.

/Rikard

Av Killafew

om du har ett 5.1 ljudsystem så ändrar du ju mic ingången till rear channel audio! då detta ändras i hårdvarucodecen som styr båda utgångarna där fram och där bak (eftersom att dom styrs av samma chipset) så blir mic ingången i fronten rear channel audio out även där fram.

så som jag ser det har du 3 alternativ.

1: ditt 5.1 system har en mic ingång? många 5.1 system har det, isåfall kopplar du bara in micen där.

2: köper ett billigt ljudkort och använder till hörlurarna och micen.

3: kopplar om så att mic in blir mic in och inte rear channel out varje gång du ska använda micen.

/Rikard

Edit: lol... såg ditt nick nu

Av Killafew

visst é det säkerligen så... men det gäller nog alla moddade datorer isåfall ska du se... eftersom att alla chassin som säljs är testade så borde väl den "garantin" förbrukas såfort du sätter in ett fönster eller på annat sett ändrar chassit?

Av Killafew

tror alla ASUS moderkort har den funktionen... båda mina har det iaf.

men det gäller endast CD-skivor och inte hdd´s... har inte testat cd-skivor med mp3 låtar på dock... men tror knappast att det funkar då manualen säger "audio cd".

Av Killafew

har ingen erfarenhet av dom... men om man kollar vad det kostar så skulle jag akta mig för dom... 416kr för 400w.... låter lite för billigt för att kunna vara ett bra nätagg.

man får ju vad man betalar för.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tony Clifton
Jag sökte där under Nätagg och "Tagan" utan träff.

Sen frågade jag om någon hade en länk till en butik där Tagan säljs för runt 1k.

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1220&session=ec7642...

har själv beställt ett

Av Killafew

tackar. kul att andra uppskattar arbetet oxå... é ju faktiskt lite därför man bygger

det blå plexit är inköpt ifrån www.slojd-detaljer.se . finns inte i deras meny så man måste söka efter "acryl" för att få fram det.

/Rikard

Av Killafew

>>>UPDATE<<<

plockade isär burken som ska vara i detta chassit i fredags, och brände nätagget till LAN datorn :S ... därför har det varit lite tunnt med updates, men updaterar från servern nu. så ni inte slipper undan

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension1.JPG

24h testet för fläktkontrollern... den överlevde!

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension2.JPG

Nederdelen av fronten tillsågad. knapparna är till för fläktkontrollen.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension3.JPG

tja... nån måste ju hålla...

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension4.JPG

moderkortsplåten... borttagen och tillsågad från den gamla chassit... kändes dumt att såga sönder den.... men vad gör man, något datorföretag i sverige borde verkligen ta hem lösa MB hållare!

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension5.JPG

hålen för dom blå LED fläktarna utritade... bara att börja såga.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension6.JPG

och hålen tillsågade... tog sin lilla tid... men blev helt ok... ska iofs döljas med dammfilter och fläktgaller senare.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension7.JPG

fläktarna på plats, fläktkontroller knapparna på sidan... kommer nog att funka fin fint med fläktkontrollern... dom ska styra dom två blå LED fläktarna i fronten (på bilden) (insug) och 2st 92mm högst upp i lådan på baksidan (utblås) och 2 st 120mm längst ner på baksidan av lådan (insug). fläktarna är beställda liksom fläktgaller och nytt nätagg och lite annat kul. kommer troligtvis nästa vecka.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension8.JPG

baksidan av fläktarna och fläktkontrollern... många sladdar blir dé... ska bygga små lådor till knapparna och sladdarna när allt ska kopplas in... så dom inte syns.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension9.JPG

kanske skulle haft lådan så istället? kan ju vara ett alternativ om man tröttnar på formen

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension10.JPG

baksidan, moderkortsplåten är ej fastsatt, ej heller plexit, ville bara se hur det skulle bli.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension11.JPG

sen kom problemet... hur fasen skulle man få fast nätagget utan att det skulle ramla ner (ganska tungt) och ingé kul om det skulle ramla rakt ner över moderkortet! men efter en stunds funderande och provande av olika lösningar så kom jag fram till följande design... en "hylla" som helt enkelt är fasthängd i chassi väggarna. den kommer absolut inte att ramla ner!

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension12.JPG

här ser man lite tydligare hur den sitter fast på chassit.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension13.JPG

plexit utan skyddsplast... é mer än nöjd med glansen och färgen på plexit! så länge det är mörkare inuti lådan än i rummet så ser man absolut ingenting in, vilket jag gillar väldigt mycket

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension14.JPG

nederdelen av plexi oxå... dock ej fastsatt, ska prydas med 2 st 120mm fläktar, för att kyla hdd´s som sitter där bakom.

http://www.freepgs.com/bruno/upload12/theeyeextension15.JPG

sista bilden för idag... tog aldrig av skyddsplasten på plexit längst ner... eftersom att jag måste såga ut hål för fläktarna där sen. skulle kanske inte tagit av skyddsplasten på den andra biten på baksidan heller... men va nyfiken på resultatet så...

det är väl allt för nu! men det är inte riktigt klart ännu så fortsätt att kommentera!

/Rikard

Av Killafew

jösses vad alla ska klanka ner på högtalarna... sluta med era "jag tror" posts och håll er till fakta!

hdd´s klarar defenitivt av mindre magnetism, kolla på era egna chassin... var sitter "högtalaren"??... jo, oftast mitt framför hdd racket. dock en mycket mindre modell av högtalare men det är fortfarande en högtalare.
och sen så kan man avmagnetisera högtalare, tex datorhögtalare är avmagnetiserade för att dom ska kunna stå bredvid skärmen!

så bara du är nogrann och tar bort så mycket magnetism som möjligt så ska detta inte vara något problem.
helt klart en kul idé med högtalare i lådan!

lycka till.

Av Killafew

annars heter det "perforerad plåt"

kolla hos nån plåtslagare... dom brukar ha spillbitar av det... finns en massa olika varianter oxå... runda stora/små hål.. fyrkantiga stora/små hål, trekantiga etc etc... det används oftast i större sammanhang så deras spillbitar kan vara riktigt stora.

/Rikard