Inlägg

Inlägg som FierceBrosnan har skrivit i forumet
Av FierceBrosnan
Skrivet av BlommaNN:

Är spelet något att ha ifall man aldrig testat DnD eller liknande?

Jadå. Systemet , speciellt combat med spells med ett visst antal uses kan tyckas skilja sig från många vanliga digitala rollspel om du inte provat DnD alls men jag skulle säga att folk som inte spelat DnD absolut kan uppskatta det och du kommer lära dig snabbt. Rollspels aspekten är riktigt vass so far och där behövs inte någon tidigare DnD erfarenhet för att det ska uppskattas. Det är otroligt att ta mig fan allt är voice acted hittills av det jag spelat.

Av FierceBrosnan
Skrivet av MinscS2:

Som en stor BG-fan (vilket man kan gissa av mitt nick) så ser jag fram emot detta och det lär skaffas för eller senare.

Dock är intrycket jag fått att BG3 är mer av ett "DoS 3, fast i DnD-världen" än en uppföljare till BG-serien.
(Inget större fel med det dock, DoS:2 är ett bra spel.)

Ni som spelat det, ligger det lite sanning i det?

Utöver att vissa miljöer må påminna en om divnity skulle jag mestadels säga nej. Det känns mer DnD än divinity och spelas helt annorlunda från DoS.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Update 5.2 for #Battlefield 2042 featuring our final map rework arrives next week.

🗺️ Hourglass Map Rework
🔫 Vault Weapon Improvements
🪖 Squad Management
📦 Ammo Crate Improvements
➡️ And more!

Full Patch Notes 👇
Update 5.2

Vault weapon improvements och hourglass har en ju väntat på, cancel dirr fortfarande när den mappen dyker upp i matchsök. Det var väl ungefär i det här stadiet som utvecklarna lade bfv på hyllan. När det nått typ v1.2 i kvalite. Men du icekey sade att de ska fortsätta 2023 ut att utveckla 2042?

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Ah oki nej jag menade Control det var helt galet med fordon där, för många för mig i alla fall

Synd på pappret verkade game modet kul men jag kom mig aldrig för att testa.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Har du spelat Control nu när de hade eventet? Man hade ingen chans mot chopters, speciellt om man satt i en tank. Knappt man kom ut från spawn.

Ahh nej jag missade att det var control ni pratade om, visste ej att vehicles var tillåtna där. Trist att det inte funkade så bra.

I Conq o BT pratade jag om och där så är de inte många som väljer koptrar längre iaf de mindre varianterna.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Helikopterna i Control gjorde hela mode så obalanserat. Det räckte att ett lag hade en bra helipilot och man kunde knappt komma ut från spawn med en tank. Så i många lag som jag spelade använde ingen några fordon medan den andra laget hade allt möjligt. Det gjorde det väldigt trist om jag ska vara ärlig. Skulle varit grymt utan helis så att man kan ha lite tank vs tank Tror tom Firebird har raketer nu, varför liksom.

Helikoptrarna är ju helt sämst nu förutom det ryska kylskåpet men även dens dmg output är nerfad. Känns som air combat e helt dött sen jag började spela igen nu i season 5 eller?

Tor i kanten av kartan stör jag mig inte så mycket på. De skapar ej någon obalans i matchen. De kanske skjuter ner en och annan Condor och vehicle men de varken tiltar matchen för eller emot laget de spelar för. De enda de gör är att de hoggar en tank slot och griefar sitt lag på det sättet.

Av FierceBrosnan

Fattar ej alla som skriver att mer vram höjer prestandan. Det är ingen på Sweclockers som klagat pga den anledning utan snarare att vissa kort i 3 och 2xxx serien börjar få riktigt usla 1% lows och stuttering pga begränsad mängd minne trots att kortet i övrigt är fullt kapabelt än idag. 16gb ger ju inte mer fps men det är nice för det kommer förmodligen hålla 1% lows i schack utan att behöva sänka grafiken drastiskt.

Och som vissa skriver är det ju alltid gött med mer vram för annat än spel.

Av FierceBrosnan
Skrivet av mpat:

290/290X var rejält prisvärda när de lanserades och gick upp mot 770 och 780, men Maxwell 2.0 - och då framförallt 970 - slog det på fingrarna. En del av detta var Nvidias jävla bullshit (Hairworks genererade trianglar mindre än en pixel för att Maxwell kunde filtrera bort dem tidigt i pipelinen, medan GCN försökte rendera dem och flaskade på geometriprocessorn), men Maxwell var riktigt bra. Visst kunde 390/X nå 970, men 980 stod i särklass. Fiji/Fury var ett försök att kontra, men då gjorde Nvidia i praktiken en prissänkning av Titan Maxwell till 980 Ti och vann ändå. Sedan kom Pascal på TSMCs utmärkta 16nm-process, medan AMD var tvungna att köra GF 14nm. Det är inte förrän de slipper den skitprocessen och kan byta till TSMC 7nm som de börjar komma tillbaka.

R9 390 kunde inte bara komma upp i nivå med 970,
I de flesta speltester jag tittade innan jag köpte 390 slog det 970 på fingrarna för en billigare peng och mer ram. Glappet dem emellan ökade dessutom över tid. Men du har ju helt rätt i att det inte varit någon konkurrens i toppskiktet förrän rdna 2 kom och rdna 3 har ju skitit i toppskiktet helt.

Av FierceBrosnan

1440p performance hade ju var intressant nu när kortet visar sig helt värdelöst som köp över 8gb versionen för 1080p gaming.

Av FierceBrosnan
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Intel går dåligt, la ned NUC och verkar lämna konsumentområdet och inrikta sig mer och mer på företagssegmentet, när kommer nästa hyvling, grafikkorten?

Grafikkort är ju framtiden med all AI n stuff så tror inte de lägger ner gpu:er ännu.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Nozomi:

Kanske kan de släppa en AI-baserad uppskalnings-teknik såsom FSR 3?

Det känns som det inte kommer förrän ps5 pro/ xbox dito släpps. Nuvarande konsoller lär ej vara kapabla till fsr 3 utan fler amd motsvarande tensor cores.

Av FierceBrosnan
Skrivet av ThomasLidstrom:

Man undrar lite vem av AMD och Nvidia som kommer kalla en generation kretsar för "Skynet"....

E nog mest pga skylake som just skynet får mig att tänka Intel. Deras next-gen openai/gpu all in one super compute unit.

Av FierceBrosnan
Skrivet av MarkSix:

Ni som är så fruktansvärt upprörda över detta, varför fortsätter ni då att köpa Nvidia kort?

Behöver en cuda så har en ju inte mycket alternativ. Annars har ju Nvidia sällan mest bang for the buck och folk gör sig lite väl beroende av dlss för min smak. Även om tekniken är bra är den inte garanterad och det beror ju inte alltid på amd.

Var Nvidia anmälda som gatekeeper bolag till eu? De borde i vilket fall vara det. Deras storlek och historik motiverar det i allra högsta grad. Om detta rykte visar sig vara sant så är det ju ännu mer så.

Av FierceBrosnan

Fattar ej, är det en blandning av BT o rush game mode som uppvisas här eller?

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Märkligt. 10k enligt Steam som lirar, för det är ju där det flesta folket är

Det tog ett tag för ea att förstå att uppdatera mitt spel. Det kicka igång igen dagen efter.

Även om levlarna blivit bättre sen s02 (tog en paus där tills nu) så lider många av lite väl utdragna stalemates typ kalejdoskop i sista fasen eller reclaimed, exposure funkar inte heller så bra i sista fasen. Det blir på tok för statiska frontlinjer. Tror också det är ett problem främst för BT. Jag gillar flashpoint mycket däremot. En av få levlar där det alltid finns en vinkel att ta sig in bakom fiendelinjer eller åtminstone skapa tryck från många olika håll samtidigt.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Hembrygd:

Hardware Unboxed säger att det är en ny och högst medveten strategi. Få kunden att välja steget högre än den egentligen vill ha.

Lite riskabelt enligt mig. Det kan minska förtroendet hos kunderna, eller rättare sagt föredetta kunderna!

En ser ju det i sales redan att de flesta väljer att inte köpa nytt och de som köper så funkar knepet, iaf på mig. Jag tänkte hela tiden 7900xt presterar bättre än 6950 och 3090 ti och kostar mindre än dem båda (i februari). Fick det för 10 o ett halvt lök från Amazon. Förmodligen första o sista gången jag rör vid den prisnivån. Har aldrig gått över 5 lax innan.

Enda anledning att jag gick ut hårt denna gång var att jag visste jag skulle få en god bonus från kneget. Annars hade det blivit beggat.

Av FierceBrosnan

Om en inte behöver det extra minnet för specifika tasks eller premierar texture quality över allt annat känns ju 4060 ti bara som ett dumsnålt alternativ mot 4070. Extremt trött prissättning.

Om detta är nya normen blir det 100% konsoll framöver. Att behöva köpa ett xx60 kort till priset av en hel konsoll känns ju helt verklighetsfrånvänt.

Av FierceBrosnan

Jag kan ej lira. Får bara server timeout :shrug:. Alla game i server browsern i portal är tomma också. Oh well.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Breaktrough Infantry Only <3

Det var en kul omväxling men som alltid blir typ hälften av alla kartor helt trasiga i balans pga det framförallt breakaway kändes usel i oljerigg fasen till defenders fördel. Provade också 128 rush. Jfc vilket kaos. Bra för att levla vapen!

Av FierceBrosnan

Kul att det går trögt för försäljningen av dåliga produkter men roligare hade ju varit om gpuer blev prisjusterade. Synd att Nvidia har så mycket pengar via AI så de kan fortsätta normalisera detta och ännu mer synd att Amd inte drar av typ en tusenlapp på alla deras produkter. De har ju faktiskt en del pengar att tjäna på gaming marknaden och att etablera sig bättre.