Inlägg

Inlägg som Hasson39 har skrivit i forumet
Av Hasson39

Med all respekt, men jag tycker att en vecka ändå är helt ok för de att reklamera detta hos postnord, speciellt om man har stort antal returer/reklamationer för sådant stort företag som Webhallen? Sedan vet jag inte om det är av slump, men alla gånger jag skrivit till webhallen så har det alltid varit en Mr M som svarat, och skulle det vara så att det är en person som sitter och sköter om dessa ärenden, så tycker jag verkligen att en vecka ändå är skälig tid.

Av Hasson39
Skrivet av oggart:

Använd dig av klarna engångskort? Fungerar kanon.

Betalar man inte hela beloppet på klarnas engångskort också ?

Av Hasson39
Skrivet av MultiMan:

Jag har använt månadsfaktura varenda månad sedan innan de öppnade i Sverige eftersom de införde månadsfaktura några månader innan svenska öppningen även i Tyskland (där jag fortfarande kan använda det, men det verkar inte gå att välja det längre för nya kunder). Det fungerar felfritt fortfarande.

För att det ska fungera måste det vara en lagervara man beställer. Det går aldrig att beställa något som står som "tillfälligt slut" men är beställningsbart ändå. Jag tror också att det måste vara Amazon som skickar, så kallad FBA, Fullfilled By Amazon.
Det går inte heller att betala för abonnemang, gåvocertifikat och digitala beställningar (men Amazon Prime går, undantag).

Man måste ha en giltig folkbokföringsadress i Sverige.

Det tas regelbundet kreditupplysningar och kreditgivaren har bytts genom åren. Från början togs full synlig UC, men nu är det Bisnode, dock fortfarande en större koll med boende, 2 års historik inklusive underskott av kapital, tidigare omfrågningar osv. Detta kan triggas även för några hundralappar.

Edit: BankID-kontroll är också obligatoriskt vid varje köp, det var det inte tidigare.

Jag får ju upp valmöjligheten att välja att betala som faktura, och allt går smidigt , men efter att jag betalat som faktura och ordern gått igenom , ca 3-5 minuter så står det att jag måste uppdatera bwtalninhsmetoden eftersom faktura valet inte gick igenom och jag har kopierat mina adressuppgifter rakt av från nätet för att det skall matcha 100% . Men verkar inte fungera oavsett .

Amazon kan inte heller svara på något alls som berör detta och de hänvisar bara till bisnode som i sin tur också inte heller kan ge ett svar och hänvisar tillbaka till amazon 🤣🤣

Ibland vill man helt enkelt inte betala förrän man fått hem och testat allt eftersom i en del fall har jag fått hem begagnade varor osv

Av Hasson39
Skrivet av Mumu55:

Produkt: SAMSUNG 43" Odyssey Neo G7 G70NC 4K 144Hz Mini-LED
Länk: https://www.amazon.es/gp/aw/d/B0BQWH7J9S/
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/product.php?p=7314642
Pris: 11865 kr

Nya 43" Mini-LED, säljstart Februari. Kostar 15200kr i Sverige. Flashdeal Spanska Amazon 999€.
Den är inte välvd som Prisjakt felaktig anger.

https://news.samsung.com/se/mot-nya-odyssey-neo-g7-43-den-for...

Någon som haft att göra med den Spanska Amazon? Då tänker jag mer på returer eller supporten? Jag vet att på franska amazon så var man tvungen att använda sig av Google translate för att ordna med retur eller reklamation.

Starkt sugen på denna skärmen men allt beroende på om de har Engelsk support

Av Hasson39

Är det någon som lyckats slå till på pixel 7 pro dealen som Elgiganten hade , här i Göteborgsområdet? Som jag förstått det så gäller det endast pixel 7 men att vissa har lyckats få det till att fungera med pixel 7 pro också

Av Hasson39

Är det någon annan som lyckats få månadsfaktura att fungera, från att först inte ha fungerat alls? Varken jag, min bror, eller päronen kan handla mot faktura, och då bor vi på olika adresser, och ingen av oss har anmärkningar eller något som skulle hindra en från att handla mot faktura. Och då har vi självklart inte detta problem hos något annat företag.

Av Hasson39
Skrivet av xanax32:

Hej!

Nu har jag problem med Tradera. Hade en dyr vara ute till salu (värt 10k+) .. En säljare köpte och betalar via Paynova.

Tradera är på mig att skicka varan och jag får inga pengar förr än 72h efter uthämtad paket och köparens godkännande. Alla varningsklockor ringer angående köparen (4 omdömde varav 2 dåliga) och jag kollade upp personen.

Jag vill häva upp affären men Traderas kundtjänst säger de kan inte göra något då det är deras säkerhetsteam som ska sköta det och säkerhetsteamet ignorerar alla mina meddelande. Jag har skickat väldigt många men dem fortsätter mellan dagarna skicka något kort meddelande att de väntar på kolinummer trots att jag har sagt jag kommer inte skicka något.

Där är även en faktura på 200kr för provision trots en icke klar affär. De bara ignorerar mig och försöker tvinga mig skicka varan vilket jag inte kommer göra. Är medlem i Tradera sedan 2015 och har väldigt goda omdöme och har köpt och sålt dyra saker där utan problem.

De kan förfan inte tvinga en att sälja/skicka mot ens vilja ?

What to do ?

Har du inte slutfört affären eller inte skickat varan så kan du alltid gå in i chatten och bara be dom kreditera bort fakturan. Oavsett vad de sagt till dig.

Sedan så kan de inte heller tvinga dig att slutföra affären, risken finns att du får negativt omdöme,

Av Hasson39

Du säger att du vill skicka det som PostNord Parcel/Nordic Parcel. Har själv skickat tillbaka ett par paket med kravet att de skall direkt till företagets dörr.

Av Hasson39

Någon som beställt från fcomputer?

Hallå!

En skärm jag tänkt köpa kostar hos dem 3400kr, och ca 5000kr hos alla andra Svenska aktörer. Någon som vet om dessa går att lita på? De tar endast kort vad jag kan se.

https://www.fcomputer.se/

Av Hasson39
Skrivet av twit:

Konsumentköplagen gäller mellan en näringsidkare och en konsument. En andrahandsköpare har därmed ingen reklamationsrätt gentemot återförsäljaren. Då får man istället använda sig av köplagen och reklamera gentemot den person man köpte varan av, låta förstahandsköparen reklamera gentemot återförsäljaren eller hoppas att återförsäljaren tar emot reklamationen oberoende av vem den nuvarande ägaren är.

Garantivillkor varierar beroende på tillverkare/återförsäljare.

Är fullt medveten vad lagen säger kring dessa frågor, men som vi vet, så tillåter butiker som Elgiganten, webhallen,inet, netonnet mm att vem som helst kan utnyttja garantin så länge kvittot finns tillhands.

Nu skulle det inte fungera i mitt fall eftersom min vara är köpt hos amazon, så hoppas att någon här inne har haft att göra med MSI som kan skriva lite vad som gäller och vare sig de lyckats reklamera en vara med endast kvittot eller Serienummer (som tredjepart då)

Av Hasson39
Skrivet av Sarato:

Egentligen så gäller garantin bara originalköparen men det är extremt sällan som företag bryr sig om det. Har du ett giltigt kvitto med garantitid kvar så kommer de med största sannolikhet inte bråka om det.

Jo jag vet med mig att sånt fungerar hos alla större aktörer som webhallen, Elgiganten, netonnet, men detta kommer inte fungera hos amazon, dels eftersom köpet är knutet till kontot, och det är då säljaren som måste reklamera varan om något händer.

Så tänkte höra hur det fungerar hos MSI, och vare sig de går på serienumret eller kvittot?

Av Hasson39

Hur är de med garantin när det kommer till tredjepart? (MSI)

Hej!

Har ett MSI kort 3070, helt nytt, och planerar att sälja kortet. Kortet är köpt hos amazon, och Amazon erbjuder endast garantin till första köpare. Kan personen som köper mitt grafikkort vända sig till MSI för garantinärenden, eller tvingas jag sälja kortet utan garanti/kvitto?

Av Hasson39

Inte nog med att priset är löjligt, men känns som om de verkligen pressar och snålar med allt denna gång. Innan har de haft olika bundles, där man fått galaxy buds, det hade åtminstone fått en del att se värde i det höga priset, men inte ens det denna gång

Av Hasson39
Skrivet av vracer:

Produkt: LG 42" 4K OLED 120HZ TV OBJET COLLECTION POSÉ (CASHBACK 8000kr)
Länk: https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/lg-42-4k-oled-tv-objet-co...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7149633
Pris: 9990kr

(Har kollat med LG-support funkar med VESA 300x200 Väggfäste)

Någon som vet hur bra LG är med sina Cashbacks? Har hört skräckexempel hur Asus hanterar detta.

Av Hasson39

Webhallen erbjuder retursedlar mot betalning. Så han har gjort helt rätt att kontakta dom inom 14 dagar. Så nu är det väl bara invänta svar, samt retursedel, som sedan sätts upp som en order.

Av Hasson39
Skrivet av Bluish:

Precis fått meddelande att mitt SS A Nova PRO wireless har kommit fram så lite sent för det haha.
Men ska bli intressant att testa det.

Hahah, men för 3000kr så är det helt klart det bästa headsetet man kan köpa. Köpte också mitt för 3000kr, och jag undersökte då i flera veckor efter alternativ, och kom då fram till att det inte fanns något bättre. Speciellt för Xbox som inte stöder vanlig 2.4 ghz varianten som Ps5:an gör. Du kommer helt klart bli nöjd med valet

Av Hasson39

Jag använder Arctis Nova Pro Wireless (xbox varianten). Helt klart ett bra headset, men jag märker helt ärligt ingen skillnad alls mot den äldre varianten pro wireless. Nacdelen med Nova versionen är att det endast finns läder imitation cusions, och ibland så svettas man så mycket att det blir störande, och då måste jag säga att jag aldrig haft detta problem med andra headsets.

Men finns ju fler fördelar än nackdelar med detta headset skulle jag ändå vilja säga. Bara det faktum att den DAC:en som medföljer, eller vad det kallas, att snabbt kunna skifta från gamechatt ljudet till spelljudet när det behövs är sjukt avgörande i vissa situationer, speciellt när man spelar i squad i Warzone osv. Använder denna funktion mer än vad jag trodde jag skulle göra.

Men om vi bara skall utgå utifrån ljudet, så är det ingen skillnad alls mot den äldre varianten, så lyckas du hitta Arctis 9 till ett bra pris, så hade jag hellre köpt dessa.

Av Hasson39
Skrivet av teanox:

Säljaren kanske skulle kolla vad en hemförsäkring är för...

Oftast så har man redan fått pengar från försäkringen och de i sin tur bett en skrota skärmen, men istället säljer man skärmen.

Av Hasson39
Skrivet av Rhymez:

Jaha, det var på svenska sidan men senaste gången jag tog konstakt med support (var ett tag sen) så blev jag kopplad till någon englesk-språkig support via chatt med indisk-klingande namn.

Antar att dom styrt upp svensk support så får väl testa igen!

Du kopplas till Svenska/Engelska, beroende på vad du har för inställningar, elle rättare sagt språket på sidan. Men du kan alltid be Engelska supporten att koppla dig till Svenska supporten, sker på bara några sekunder.

Sedan har jag samma problem, har aldrig kunnat betala som faktura, eller brorsan för den delen heller, och ingen av oss har några som helst anmärkningar eller något sånt.

Av Hasson39

Lg c3 42 lär ju hamna på 15-16 när den väl släpps, skulle hellre satsa på det, om det inte ligger allt för långt framåt.