Inlägg

Inlägg som Hasson39 har skrivit i forumet
Av Hasson39

Varför är det så att alla, alltid skyller på CDON när det är dom som varit dumsnåla och handlat från ett källarbolag med inga som helst omdömen eller bra rykten, men att man slagit till för att spara extra hundra? CDON är ju bara en marknadsplats. Jag skulle aldrig lägga så mycket pengar på ett okänt företag, speciellt när det finns en chans att man behöver utnyttja garantin framöver?

Av Hasson39
Skrivet av grizzly666:

Finns en hel del o tänka på ang nya keycaps!
Det första du bör tänka på är om det är om det är ett ANSI eller ISO tbord? svaret bör vara ISO i ditt fall.
https://switchandclick.com/ansi-vs-iso-layout/

Sen hur många tangenter/storlek det är dvs är det full stort heller nåt litet 60% utan keypad osv.
Efter det är det hur är nedre raden utformad?
Dvs hur lång är spacebar, är den delad heller en lång/hur många tangenter utöver spacebar är det på nedre raden(kan skilja men dock ovanligt)/vilken storlek har dessa?
http://blog.maxkeyboard.com/faqs/keycap-compatibility-and-size-chart/
Vid en snabbkoll så verkar det vara nr2 på den sidan du har.
http://blog.maxkeyboard.com/wp-content/uploads/2016/04/6-25x-bottom-row.jpg

Det värsta är om det finns extra tangenter som i ditt fall med dom fem till vänster.
Det skulle jag gissa kommer bli extremt svårt att hitta ett set till särskilt ett ISO set som redan där är betydligt svårare att hitta än ANSI.
Nu ser dessa ut att vara vanliga 1u tangenter så det kan finnas set som har några extra tangenter som tex extra wasd eller några andra special tangenter som du då kan använda.
MEN tänk på att du kommer behöva en keycap från varje rad då varje rad har en egen profil på keycapsen, opch används tex wasd till fyra av dessa extra tangenter så kommer du ha fel profil på tre.
Så räkna med att du troligen kommer få behålla dom som sitter där nu!

Du kan ju använda dom som redan sitter men då kommer vi till nästa två saker som man bör ha i åtanke nämligen.
Material och keycap profil.
Själv så är det PBT som gäller för mig, mycket skönare känsla och hållbarhet an ABS, sen finns det ju metall/keramiska och en del andra material men räkna med en hel del $$$ om du vill ha dessa.
https://i2.wp.com/switchandclick.com/wp-content/uploads/2020/04/keycap-profiles-image.jpg?fit=455%2C1024&ssl=1
https://switchandclick.com/will-it-fit-finding-keycaps-that-will-fit-your-keyboard/
https://switchandclick.com/ultimate-guide-to-picking-a-keycap-set-for-your-mechanical-keyboard/

Men om jag skippar att byta ut dessa Macro knappar längst till vänster, då är det inget specifikt jag bör tänka på med andra ord?

Tack så mycket för utförligt svar fina du .

Av Hasson39

Vilka keycaps fungerar till Blackwidow v4 pro?

Hallå!

Köpte precis ett Razer Blackwidow v4 pro, Tyskt tangentbord, så skulle vilja köpa nya keycaps. Vilka hade ni rekomenderat? Fungerar vilket som?

Av Hasson39
Skrivet av Alex Del Piero:

Elgiganten har en 20% rabatt på Windows datorer.
Endast i helgen.

Gäller inte deras månadens Gaming deal etc.

Men klickade hem en Lenovo legion pro 5i
För 14800 ish

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...

Kan även hitta en pro 5 med 3060 för 11.000

Hur lyckades du få ner det till 14800? När ja lägger datorn i kassan så blir det originalpris?

Av Hasson39
Skrivet av delta76:

Någon som vet ifall dessa är ämnade för "gaming", dvs låg latency?

Av Hasson39

Förlåt om jag stjäl tråden lite, men vet ni om man kan stapla Office 365 Licenser på varann, eller går det bara använda 1 år åt gången?

Av Hasson39
Skrivet av Sarato:

Vilka spel spelar du? Att bara köpa dyraste för gaming kanske är onödigt beroende på vad du är intresserad av.

Helt rätt tänkt. Han spelar mestadels Valorant, CS, Hots, och kanske lite nyare spel framöver.

Av Hasson39

Bästa möjliga laptop för spel för omkring 20K?

Hallå där!

Min brorsa skall köpa en gaminglaptop inom dagarna och budgetten är ca 20K. Hittar själv inga bra deals just nu, men kollade in denna :

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Finns det bättre alternativ där ute?

Av Hasson39
Skrivet av Ozzyman:

Hej alla,

Jag har precis beställt en Nuphy Halo75 och är verkligen förtjust i designen.

Men när det kommer till det viktigaste, tangentbordets funktion, så har jag gjort lite research och det verkar vara en bra produkt. Dock är jag inte helt säker på om jag gjorde rätt val genom att inte välja ett tangentbord med nordisk layout.

Jag kommer främst att använda tangentbordet för programmering, skulle det vara svårt att vänja sig vid amerikansk layout eller tror ni att man vänjer sig snabbt? Skulle uppskatta om ni kunde dela med er av era erfarenheter.

Tack!

Tillkom det tull/moms på beställningen?

Av Hasson39
Skrivet av lambdan:

https://djsimg.org/Surefooted-Peppery-Triceratops.jpg

Ser väldigt tråkigt/beigt/vitt ut på bilden men när man sitter här irl tänker man inte på det

Tycker det ser sjukt stilrent ut, exakt så som det skall vara.

Av Hasson39
Skrivet av Mayhem SWE:

Ser inte hur det överhuvudtaget skulle vara möjligt/legalt att genomföra en chargeback, han fick ju vad han betalade för. Om inte säljaren har någon form av ångerrätt så får han (eller du) stå sitt kast.

Jag tänkte mer på att det skulle gå emot konsumenträttigheterna? Ett företag kan ju sätta vilka regler de vill, men i slutändan går lagar före, och det är ju dessa bankerna måste rätta sig efter väl?

Av Hasson39

Hur omöjligt skulle det vara att få igenom chargeback för ett spel min vän köpt?

Hej!

Jag rekommenderade nyligen min vän att spela EFT med mig och han köpte då spelet, men ångrade sig direkt efter att ha startat upp spelet. Battlestate företaget bakom är ju kända för att inte ha ångerrätt, och har det skrivit på sidan också.

Men jag vet att många lyckades fått igen sina pengar eftersom det strider mot konsumenträttigherna att neka en ånger? Åtminstone i USA enligt de flesta Redditanvändare.

Undrar om ni vet hur man går tillväga, och vare sig det är möjligt att få igenom en reklamation/chargeback via Svensk bank? Köpet gjordes med vanligt debtkort (via klarna), och min vän hade inte igång spelet mer än 2-3 minuter men jag antar att den biten är irrelevant. Haha känner mig lite ansvarig eftersom det var jag som fick honom att köpa spelet, men tänkte inte så mycket mer på vare sig det skulle fungera bra på hans dator eller ej.

Av Hasson39

Jag får ständigt upp riotclientinstallation.json oavsett hur många gånger jag slänger skiten. Någon som vet hur man får bort detta? Dyker upp på skrivbordet när jag startar spelet.

Av Hasson39
Skrivet av mrqaffe:

Det beror på, det kan bli rundgång men mikrofonen sig skadas troligen inte men rundgång kan ju skapa oljud med höga ljudtryck som kan skada högtalarna/förstärkarna eller din hörsel så se till att inte justera nått fel så du får rundgång.

Försten du menade kanske bildvisaren och inte en högtalare ?

Jag tänkte mer på om det skulle sitta magneter i Micen som i sig skulle skada monitorn om micen stor för nära monitorn haha. Aldrig haft en Usb mic innan.

Av Hasson39

Korkad fråga kanske, men är det farligt att ha en mic nära till monitorn? Det är alltså "gaming/ usb mic", som står 1-2 dm ifrån monitorn.

Av Hasson39

En sak jag undrar över. Windows produkt nyckeln, är den på något sätt knutet till ett konto eller datorn? Följdfråga, om jag ändrar inställningar osv i windows, och sedan skulle göra en ren formatering/återställning, sparas detta förvalda inställningar då?

Av Hasson39

Använda AirPods Max som gaminglurar?

Hallå!

Jag har ett par AirPods Max som jag köpte 3 månader tillbaka inkl AppleCare , och jag har helt ärligt inte använt dessa mycket alls. Kanske och jag köpte också för någon vecka sedan ett par Logitech G PRO X2, Logitech nya gaminglurar.

Funderar på att lämna tillbaka dessa och istället köpa kabel till mina AirPods och en någorlunda bra mic, men undrar om det är någon annan som använder sina MAX för spelandet? (Självklart inte trådlöst) och hur bra ljud man får ut?

Har försökt läsa mig till ett svar på reddit, men det är bara en massa chat om hur dåligt det är om man kör bluetooth ville tjat inte kommer göra, ingen skriver något om det verkligen låter bra med kabel.

Av Hasson39
Skrivet av Chibariku:

Är det för ett företag eller mer ge ett professionellt intryck som privatperson?

För företag hade jag kört namn@företag.com/se

Annars beror det lite på hur långt mail@förnamnefternamn.com blir.

Personligt bruk, och jag har relativt kort efternamn.

Har försökt starta upp både hos google (workspace) och zoho, men de båda krävde alternativ email för att registrera konto, då fallerar hela min ide eftersom min tanke är att jag vill starta från 0, och därmed ta bort alla gamla mailkonton.

Vad är det alternativa mailet till för? Kan man bara använda ett tillfälligt och sedan ta bort det efter registreringen, eller används det alternativa som ett säkerhet vid återställning?

Av Hasson39
Skrivet av Dreas89:

Displayport.

edit: Sa jag nog lite för fort men tror att det är rätt. Beror också på din skärm.

Använder Acers senaste moniter x32 FP som har hdmi 2.1 och även mitt grafikkort har hdmi 2.1 (sapphire nitro+ 7900 xtx ). Skall användas som spelburk om det är avgörande?

En sista fråga snälla ni. Alla säger olika, men får höra att man inte längre behöver antivirus även på windows datorer, stämmer detta överens ?

Av Hasson39

Kanske borde skrivit ner mina delar, men basicly så är det ett AMD bygge med 7800X3D samt 7900 XTX.

Skall jag använda displayport eller HDMI 2.1?