Inlägg

Inlägg som 1Gnome har skrivit i forumet
Av 1Gnome

Söker platta för surf, film och ritande (~6000kr Budget)

Jag söker en surfplatta som kan ersätta min Wacom Intuos Pro ritplatta. Har märkt på senaste att jag knappt använt min rinplatta, men att jag fortfarande vill ha något när jag väl bestämmer mig för att rita lite. Tänkte att en platta som kan göra mycket mer än att bara rita hade varit perfekt.

Undrar om man kan få tag på en schysst platta med bra upplösning, färg, och uppdateringsfrekvens till ett okej pris. Jag har inget emot teknik som använts. Har en android lur nu, så jag hade föredragit en android- eller windows-platta, men har inget emot iOS.

Ett stort plus om det finns bra tillbehör (Tangentbord, penna, fodral) men också expandable storage.
Har en budget på 6000kr. Vart ska man leta, och vad tycker ni jag ska leta efter?

Tack på förhand.

Av 1Gnome

2200 + Frakt

Av 1Gnome

s23 ultra sägs släppas Januari. Jag hade väntat och sett, skulle inte förvåna mig om samsung kör någon bundle för den (Som med z fold/flip 4 nu där man får surfplatta på köpet)

Av 1Gnome
Nytt bud: 1 100 kr + Frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av 1Gnome

MATX/MITX LGA1150 + Lagring + IPS 144hz 1440p för Vertikal användning

Tjena, Lillebrors datorn pajade för två veckor sen och han behöver ett nytt moderkort.
Jag är ute efter ett microAtx eller ett miniItx moderkort med support för hans intel i7 4790k.
Skulle vara bra om moderkortet var sparsamt använt så vi kan krama ur 2 år till ur bygget.

Tänkte att medans jag ändå håller på kan jag uppgradera lagringen. Extern Hårddisk på 1tb lär räcka.

Själv behöver jag en ips skärm som jag kan ha roterat vertikalt till spotify, twitter, discord osv. Just nu har jag en lg 27gl83a som main och en aoc c27g1 som sekundär. Att använda en curved skärm för vertikal använding funkar inte så bra så jag skulle behöva en ny sekundär.
Ute efter en 1440p 27" 144hz ips, bra om det är lg så matchar den main-skärmen jag har, men absolut inget krav.
Kan också tänka mig byta upp mig från min sekundära aoc c27g1 1080p 144hz + pengar.

Billigare desto bättre. Betalar gärna i efterskott så kan jag själv varifiera att prylarna fungerar utan problem. Har du massor annonsen med sålda produkter med positive feedback kan jag gå med på att betala i förskott

Tack och god jul!

Läs hela annonsen här

Av 1Gnome

Söker ett ersättnings moderkort till ett i7 4790k

För en vecka sen så dog littlebrorsans moderkort till datorn. Moderkortet som slutade fungera var ett Gigabyte Z97mx Gaming 5. Jag skulle behöva något liknande till en billig peng men vet inte om det är något som går att få tag på i nästintill nytt skick.

Övriga specar

CPU: 4790K 4,0GHz
Moderkort: Gigabyte Z97mx Gaming 5 (dött)
RAM: 16GB DDR3 1666MHz Corsair
GPU: GTX 970*
Lagring: 512 GB Samsung SSD 850 PRO
Chassi: Bitfenix prodigy M
PSU: be quiet pure power 630W
Kylare: Noctua HF-U9 SE2

Köpte begagnat här på sweclockers förra året som julklapp åt 10åriga littlebror. Behöver bara ett nytt moderkort som håller sig vid liv i två år till, efter det blir det nog uppgradering på hela bygget.

Av 1Gnome

Hur är det med keycaps, är det något som följer med?

Av 1Gnome

Är ute efter någon schysst standing desk. Behöver bara benen men stöd för en bordsskiva på ungefär 2 meter och med höjdinställning upp till 120cm. Helst så billigt som möjligt.
Den här har jag hittat https://www.dpj.se/hoej-och-saenkbart-stativ/5671-hoej-och-sa... men riktigt dåliga ombömmen på sidan, hoppas det finns andra ställen som säljer liknande till bra pris. Kom gärna med tips

Av 1Gnome

Uppgradering från ATH50X?

Tjena,
Jag köpte en audiotechnica ath50x som jag har använt i nästan 5 år nu. För några månader sen så gick 3meters kabeln sönder så jag kör nu med den medföljande 1,2m kabeln, Inte värst bekvämt med sån kort kabel. Istället för att köpa en ny kabel för 300kr så tänkte jag att det vore dags för nya lurar då mina nuvarende är ganska slitna.

Har en budget runt 3000kr och söker efter några lätta open-back hörlurar. Mina ath50x med nya öronkuddar ligger på ungefär 330g så något runt 250g hade varit trevligt.

Användningsprioritet är Video/film > Musik > Spel

Av 1Gnome

Riktigt sugen på att bygga mitt första tagentbord. Jag väntar med att köpa gmmk pro, vill se recensioner på den först. Hörde att dem skulle ha flera versioner / färger på tagentborded vid launch men väntar på ISO versionen innan det blir ett köp

Håller mina ögon öppna för Group Buy keycaps medans jag väntar.

Av 1Gnome

Börjar med 200kr + frakt för k70

Av 1Gnome
Skrivet av LastNinjas:

Förra rean hann knappt ta slut och så är det vinter rea

Kanske blir Jedi fallen order då.

Enligt EA's egna hemsida så kommer Fallen order snart till Xbox gamepass ultimate. Har du gamepass ultimate så är det värt att nämna, annars kör på har hört bra saker om spelet.

Av 1Gnome

Lägger ett bud på 250kr + frakt. Det är en start iallafall. Om du endast säljer till fastpris så önskar jag dig god jul och lycka till

Av 1Gnome

Elgato Stream Deck, Steelseries Apex pro TKL, Deskpad

Tjena.
Jag är på jakt efter några prylar till min setup.
Tänkte kolla om det var någon som har något av dessa som bara ligger och samlar damm.

Elgato Streamdeck -
Såg att den gick att få tag på amazon.se för ungefär 1300, tycker fortfarande att det är little för dyrt. Låg på 999kr under blackfriday 2018 så beroende på skick och inköptsdatum kan jag tänka mig lägga 700kr ish på en begagnad men kom gärna med prisförslag.

Steelseries Apex pro TKL -
Eller dyl. Har just nu en anne pro 2 som har en icke nordisk layout så den kommer behöva bytas ut till något schysst. Apex pro tkl låg på ungefär 1500kr i slutet av 2019. Kom gärna med prisförslag.

Deskpad -
Designen får inte vara för vågad. Helst ska mattan vara svart eller en design som passar bra till alla möjliga setups. Vill verkligen inte ha någon stor logga på den. Jag var lite sugen på Swec Musmatta men gillar tyvärr inte några av årets bidrag.

Om du har sålt mycket på marknaden så kan jag betala i förskott, så länge priset inte överskrider 1000kr. Annars skickar du i förskott eller kör vi på blocketpaketet så jag har några timmar att inspektera produkten så det inte är något fel och så att allt funkar som det ska.

Tack och god jul

Läs hela annonsen här

Av 1Gnome

Fick hem den nu. Första intrycket är att den känns riktigt stabil och high quality. Scrollen är riktigt skön, tydliga steg men inte för högljudd. Tar nog en dag eller två att vänja sig med vikten efter ha använt möss på 100g+ i många år.

Riktigt nöjd hittills, speciellt för pengen jag betalade.

Av 1Gnome

Blä, listan vad BS. Tråkigt att se.

Av 1Gnome

Toppen. Äger endast Witcher 3 av dessa spel. Blir någ mycket spelande nu när jag uppgraderade datorn förra månaden. Föredrar att ha alla mina spel på Steam men ser fram emot gratisspelen på Epic, Jag har inte spelat något spel på Epicgames' platform men har man gratis tillgång till dessa spel så kommer det bli svårt att hålla sig borta.

Mest ser jag Assassin's creed, Borderlands 3 och Horizon zero dawn. Blir nog lite hitman 2 och dying light med.

Av 1Gnome

Enligt säljaren så är musen ca 2 månader gammal och direkt från razer store. Jag kommer bli förvånad om jag får problem med knapparna och dockan. Jag återkommer med hur den känns efter jag har hämtat ut paketet

Av 1Gnome

Hört att det ska vara en ganska så stor kvalitetsbrist på tidigare versioner av mössen med sega knappar och problem med laddningsdockan. Tror att det är mycket mindre chans att man får en dålig mus numera efter kvalitets uppgraderingar.

Av 1Gnome

Hittade en nästintill ny Viper ultimate med laddningsdocka här på sweclockers marknad. Det fick bli en VU för 500kr, tyckte att det var ett trevling pris

Om jag inte hade funnit budgivningen så hade det nog blivit en vit Model O Wireless, men svårt att veta om det finns några problem med kvaliteten när den är så pass ny. Hört att sidoknapparna kan ha dålig kvalitet samt scrollen, Glorious har haft kvalitetsproblem tidigare med deras möss.