Inlägg

Inlägg som ThomasK har skrivit i forumet
Av ThomasK

Det var en enkel inställning på startmenyns egenskaper men omstart krävdes för att det skulle börja funka så därför har det inte lirat för mig innan när jag klickat runder.

Tack iaf för ditt tips, det är nog det bästa sättet att kunna säkerhetskopiera sina rdp's iaf.

Av ThomasK

Fjärranslutning historik

Hej!

När man fäster vissa program på startmenyn så kan man få en utökad funktionalitet när man håller musen över det programmet alternativt klickar på en liten pil till höger. Tex så kan man se tidigare använda dokument i Word. Det jag efterfrågar är denna funktionen för "Anslutning för Fjärrskrivbord" så att man snabbt kan ansluta till maskiner man tidigare varit ansluten till utan att skriva något.

Jag har Googlat en massa men hittar endast information om hur man rensar historiken och eventuellt hittar den i registret.

Eventuellt är det en generell inställning för hela startmenyn?

Av ThomasK

Har nyss flyttat till hus med samma utrustning men får inte igång de. Vilket av uttagen använder du till internet?

Av ThomasK

Borde passa i taket i ett Corsair 600T chassi?

Av ThomasK

Ok, det kan säkert stämma. Jag bara reagerade på de för annars ska de vara de senaste hit och dit med drivrutiner och firmware osv. Men nu kör man med 5 år gamla drivers till den nyaste hårdvaran på marknaden

Av ThomasK

MSAHCI från 2006

Har precis suttit och testat lite SSD-disk och då kom jag att tänka på att Microsoft MSAHCI drivrutin som används för disken eller controllern är från år 2006.

Det rimmar lite dåligt i mina öron att köra med en drivrutin från 2006 till en disk tillverkad 2011, håller ni inte med? Känns ju inte väldigt optimerat för SSD precis...?

Finns det nyare kanske? Min är från 2006-06-21 och jag kör Windows 7 med SP1.

Av ThomasK

Fick idag möjlighet att testa en Intel 510 120GB och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Har kört lite test och jämfört med min förra C300 128GB och Intel är snabbare på seq men C300 var mycket snabbare på 4k som var en besvikelse om man ska lita på benchmarksen på Intel 510.

375 läs och 175 skriv i ATTO... bra men inte helt övertygande med tanke på specsen?
På 4k ligger den bara på 100 läs och 75 skriv...

Av ThomasK

Jag har nu testat med en Intel 510 120GB och det funkade fint. Snabb både med MSAHCI och Marvell 1051 drivrutinerna men bäst var MSAHCI. Inga konstigheter med stabiliteten som det var med Crucial C300. Låga värde på alla 4k-tester bara men vet inte om man ska hänga upp sig på benchmarks.

Av ThomasK

ViceVersa gör exakt det du vill...

http://www.tgrmn.com/

Av ThomasK

Väldigt ostabil prestanda och funktion. Kollar man Crucials forum finns det mängder av trådar osv om detta. Det känns som ett firmware-problem men jag tänkte ändå kolla vad andra har för uppfattning om problemen.

Av ThomasK

I de få tester jag läst om Intels nya så har den fått kass resultat i benchmarkprogram men väldigt bra resultat i "real world"-tester... Men helst ska den ju köras i SATA6 för att nå sin fulla potential.

Har du inte Intel chipset på ditt moderkort? Om du har de hade jag nog hellre provat med Intels drivrutin istället för MSAHCI och även installerat Intel Toolbox och sett vad den säger om din konfiguration.

Av ThomasK

Den verkar ju onekligen rätt pigg om man bara tar hänsyn till "real world"-benchen.

Men när kommer Vertex 3 och vad är prisbilden på en sådan? Är det bara "engineering sample" dom har och testar med eller?

Av ThomasK

Marvell 88SS9174 controllern

Jag har för ett tag sen testat en Crucial C300 som har Marvell 88SS9174 controllern, tillsammans med moderkortet Asus P7H57D-V EVO som har Marvell 88SE6111 chip för SATA 6Gbit. Detta funkade tyvärr ganska dåligt tillsammans och det är många som har problem med den kombinationen om man kollar tex Crucials forum osv.

Nu tänkte jag testa ny SSD och försöker komma fram till vilken och blev lite sugen på Intel 510. Men då visar det sig att Intel 510, Corsair P3 och Crucial C400 kör med Marvell 88SS9174 controllern och då blir man ju lite orolig över att det ska bli samma problem med någon av dessa som med Crucial C300.

Finns det anledning till oro eller beror "mina" tidigare problem troligtvis på firmware/drivrutin unikt kopplat till C300? Man vill ju gärna tro att det ska funka bra med Marvell controller i disken och Marvell chipset på moderkortet eftersom de är samma märke på grejerna?

Av ThomasK
Skrivet av hirsch:

Fungerar det tvärtom då? För jag vill ju kopiera ifrån en MINDRE SSD till en STÖRRE HDD.

Ska snart testa, har inte köpt en ny fräsch HDD ännu...

Det fungerar på alla håll...

Av ThomasK
Skrivet av landahl:

Du verkar bli upprörd! Varför?

Jag tycker min dator startar väldigt snabbt men jag konstaterar att din borde starta snabbare med så lite i autostart men vem vet jag kanske har fel?
För mig spelar det ingen som helst roll om datorn startar på 10 sekunder eller 36 sekunder.
Windows 8 kommer 2012 och då blir det en ren installation av den ja. Jag har windows 7 uppgraderingsversion nu som jag ghostat till ssd från en hårddisk.

Ha en trevlig helg!

Inte upprörd, tycker bara du svamlar och snackar massa dynga som du inte verkar ha koll på.

Skillnaden på min och din är 20 sekunder, det tycker jag är "mycket" (i förhållande till varandra, inte ur ett världsligt pespektiv). Om det har med din autostart att göra skulle det innebära att dom startar lika snabbt fram til Windows välkomstskylten och sen tuggar din 20 sekunder extra där för att du har mycket program som startar, de stämmer inte...

Av ThomasK
Skrivet av landahl:

Okej .. det såg väldigt tomt ut på skrivbordet etc. Om du har så lite i autostart så är det inte konstigt alls att den startar så fort den borde snarare starta ännu fortare. Jag har vääääldigt mycket i autostart. Om du kollar på you tube på andra som har samma ssd så visas windows flaggan ett tag och jag hittar ingen där man inte hinner se hela windows flaggan. Min dator tar nu ca 36 sekunder att starta efter att ha stängt av en del i bios och jag är supernöjd, behöver inte snabbare start.

PS: 36 sekunder från att jag trycker på on- knappen tills jag kommer till skrivbordet.

Alltså allvarligt talat var vill du komma? Du startar en tråd om uppstart av datorn och när jag visar mitt resultat som är ganska snabbt så "skyller" du detta på att jag inte har så mycket installerat för att jag inte har så många ikoner på skrivbordet. Är det så man mäter belastning nuförtiden?

Sen när du vet vad som verkligen startas i min dator (som antagligen är ganska vanligt) är det helt plötsligt dåligt med 17 sekunder, jag fattar ingenting. Dessutom tyckte du ju tidigare i tråden att man var nojig om man säger att boot på 30 sekunder är lång starttid. Känns mest som du sitter och svajjar och inte riktigt vet vad du pratar om. Dåligt med uppstart av en dator från knapptryck tills ringen försvunnit från skrivbordet på 17 sekunder, jösses...

Ett tips, om du ska mäta och jämföra resultat så ha inte vääääääääldigt mycket i din autostart, de blir liksom inte riktigt samma grej då även om jag inte tror det påverkar så väldigt mycket då programmen du har i autostart inte startar förrän Windows har startat. Du som kollat runder på så många youtube-filmer har säkert sett filmen där man startar en massa applikationer samtidigt på en SSD och en HDD? Vet inte exakt men de är väldigt många program man scriptar igång samtidigt och jag har för mig de tar under minuten för SSD medans det tar 3-4 minuter för HDD. Så mycket program tror jag inte du har i din autostart och då känns både 36 och 52 sekunder fortfarande "långsamt".

Du kan ju testa att starta utan allt de där och se hur stor skillnad det verkligen gör.

PS: En annan lustig grej du skriver är att du ska köpa ny värstingdator till hösten men inte göra en ren installation förrän Windows 8 kommer. Gör gärna så, men snälla skriv inte fler trådar i höst och undra varför din dator inte startar så snabbt...

Av ThomasK
Skrivet av landahl:

Jag såg filmen och du har ju inget på din dator så inte konstigt alls att den startar så fort!

Vadå inget på datorn? Hur vet du vad som är installerat på datorn och vad skulle de spela för roll hur mycket som är installerat? Det som är viktigt är hur mycket som ligger i autostart eller registret / run och där försöker jag alltid hålla de cleant. De som startas vid uppstart är fyra gadgets, msn, antivirus och teamviewer.

Av ThomasK
Skrivet av qhrizz:

Hur länge har du haft systemet installerat?

Min dator startar med ca 50 processer igång och det tar ca 1 minut från att jag klickar på knappen tills jag är inne på skrivbordet - där bios är 27 sekunder. Har redan kollat i bios och det finns inget att stänga av för att det ska gå snabbare.
Har stängt av en del tjänster.

Min windowsflagga blinkar inte till direkt utan den står och pulserar ett tag sedan hoppar den vidare.

Då kommer frågan, hur kan din boota på 17 sekunder? bios 2 sekunder och 15 sekunder inläsning av operativet?

Inte speciellt länge, hade bara haft disken en månad när mätningen utfördes.

Här har du en youtube-film på min dator så får du själv klocka och utvärdera:
http://www.youtube.com/watch?v=sRvd9IWEGiI

OBS! Jag har inte disken längre så jag kan inte göra några nya test till dig.
Har dock testat en Corsair F120 och en OCZ Vertex 2 och de startar inte lika snabbt men det skiljer inte så många sekunder.

Av ThomasK
Skrivet av sarimner86:

typ på alla ställen som de finns nåt som heter AHCI..

jag hade de på 2 ställen på mitt moderkort.. de kanske finns nå mer inställnigar i bios som optimerar en ssd.. men så bra koll har jag inte..

Jodå de är fixat...

Av ThomasK
Skrivet av sarimner86:

nää jag borde oxå forma tera mitt system efter uppdateringen..

du har ändrat alla i bios å sånt skit eller?

Vad menar du?