Inlägg

Inlägg som shiftorn har skrivit i forumet
Av shiftorn

@ToddTheOdd: helt plötsligt så började det funka igen utan att jag gjort något. men som du säger så har jag funderat på alternativet att sätta routern här nere och blir nog så.

Av shiftorn

@ToddTheOdd: vet inte riktigt men vi har ett antal ip adresser då vi har flera mobiler och laptops kopplade med wifi som funkar. står på min router info att start ip ligger på 192.***.*.2 och slut på 192.***.*.254 så bör ha en del adresser att tillhandahålla.

Att testa de punkterna är lite svårt, nämligen så att vi har fibern och switchen nere i källaren (där jag också sitter) och har vår router två våningar upp.

Av shiftorn

Samma problem

Sitter på min stationära dator med samma felmeddelande som ni, alltså "ethernet saknar giltig ipkonfig....". har testat alla möjliga release samt tips som denna tråd och andra har gett.

Min spec:

har ett fibermodem som är kopplat till en switch som skickar till min stationära dator men också iväg till routern.

Det har fungerat i många år och för 3 veckor sedan hände det första gången, sedan fungerade det dagen efter. Nu har jag dock varit bortrest och har samma problem igen.

Om jag kopplar samma kabel som jag har till min stationära till min laptop istället får jag samma meddelande, detta händer även när jag kör kabel mellan laptop och direkt till fibern. Men om jag tar och kopplar min laptop direkt till routern så funkar det utan problem.

Jag har testat statisk ip etc, någon som har någon mer idé?