Inlägg

Inlägg som Ingen har skrivit i forumet
Av Ingen

Att gå från en HDD till en SSD gör cirka skitmycket mer för dina loadingtider än 2 gb mer ram. Kommer inte se skillnaden 6 gb -> 8 gb i normal användning men SSD är natt och dag med starttider. Dessutom tyst, kall, vibrationslös, drar lite ström etc etc. Köp exempelvis en Samsung 840 Basic och skit i ramet för tillfället.

Av Ingen
Skrivet av anon200632:

Kanske är någon strålning från de som fixar dina problem

Nej, snarare ergonomi eller något mindre foliehattigt.

Av Ingen

På civ ing kemiteknik har jag aldrig haft behov av någon laptop och när min gick sönder sket jag i att fixa den för att den bara är distraherande. Vid presentationer och dylikt kan det alltid lösas genom att använda någon annans dator eller ta med USB-sticka/mail/Dropbox etc.

Det enda du behöver är block, skrivdon samt det som specifikt efterfrågas, typiskt någon bok och kanske en räknare på någon kurs. Det som inte efterfrågas tar jag inte med för att hålla fokus på undervisningen och inget annat.

Av Ingen

Pink Floyd - The Wall

Väldigt gripande och bra, mycket symbolisk. Blev kanke lite för trippy mot slutet men väldigt bra överlag.

Av Ingen

T-röd ska inte vara några som helst problem då det inte bör lämna några problematiska rester. Det farliga med att spilla på datorn är att du får en massa dustningsrester som orsakar problem, speciellt salter som blir ledande i vattenlösningar. T-röd borde vara mer eller mindre bara ren etanol med lite organisk skit och rent vatten. Låt det torka ordentligt så ska det bli bara.

Källa: Kemist

Av Ingen
Skrivet av Fenix:

Nej, mitt är inte efter Fenix i Star Craft

Gillar fenixar, nickade Phoenix13 när jag var jätteliten Smakfullt med svenska översättningen.

Av Ingen

Läs natur eller teknik, kultivera dina IT-skills på fritiden och komplettera med lite valbara data/teknik/IT-kurser. Om du verkligen vill jobba med "hur datorer fungerar" (finns jävligt många olika områden inom detta) så vill du ha en solid bakgrund i matte och fysik/kemi, speciellt matte.

Av Ingen

Ja det har jag, eftersom reklam är oerhört störande för mig. Har adblock aktiverat absolut överallt. Någon typ av bokstavsdiagnos eller något, skiter i. Kan inte fokusera mig när det är en massa grejs på sidan. Bidrar gärna på andra sätt men reklam och jag funkar inte ihop.

Av Ingen

Spelunky PC (gratis) och Super Meat Boy om du gillar hardcore platformers.

Av Ingen

Jävligt trött på att folk ska bli sådana idioter när sex blir inblandat på något sätt. Väldigt få som verkar kapabla att inte tänka med kuken.

Av Ingen

Pandorum, Event Horizon, Moon, Sunshine är bra scifi om du inte sett dem. Pandorum är lite blandning horror/psykologiskt/action, Event Horizon är klassisk SF-horror, Moon är skitbra drama/mystery SF, Sunshine är bara väldigt snygg och bra känsla.

Av Ingen

På civ ing kemiteknik har jag klarat mig hela vägen genom på en rätt billig random grafräknare istället för överprisade jävla TI-räknare, det mest avancerade jag behövt göra på den är linjär regression. Övriga operationer är rätt basala grejer, bara att slå uttryck för att få ut numeriska värden egentligen.

Har som tidigare talare aldrig någonsin behövt den i mattekurserna men användes en del i teknikkurserna speciellt. Man skulle utan problem kunna klara sig med en smartphone utrustad med rätt appar förutom att den såklart inte är tillåten på tentor...

Av Ingen

Tyckte det var så jävla roligt när jag var mindre att folk skulle snacka om "precis som Ingen sade" osv. Är faktiskt fortfarande väldigt nöjd med nicket, det är inget man tröttnar på och kan tolkas på så många olika sätt.

Av Ingen
Skrivet av skog1s:

Tjejen säger helt plötsligt att hon är trött, och så ligger man där med värsta bången, ja då blir man galen. Men det kommer fler tillfällen, ja visst, men det är jobbigt när det händer.

Då är det dags för ett besök från Lena Handén.

Av Ingen

Håller med om att grejen med Baltar och henne var en av de sämre delarna av serien, bröt stämningen ofta kände jag. Å andra sidan har serien väldigt många bra karaktärer, gillar speciellt Laura Roslin och mer eller mindre alla supporting characters var bra.

Av Ingen

Börja med miniserien som är ett dubbelavsnitt, kallas ibland Pilot eller S01E00.
Se sedan säsong 1 och 2.
Mellan 2 och 3 kan du se på webserien The Resistance om du vill, men den är inte nödvändig.
Se säsong 3.
Se på Razor mellan 3 och 4, även kallad S04E00. Film. Rekommenderas.
Se säsong 4 t.o.m avsnitt 10.
Mellan S04E10 och S04E11 kan du se på The Face of the Enemy om du vill, webserie.
Se sedan klart på säsong 4.
Efteråt kan du se på The Plan, film.

Sedan kan du se på Caprica om du vill, även Blood and Chrome. Behövs inte för att njuta av huvudserien då de är prequels rätt fristående.

Har aldrig sett originalserien och den nya serien är helt fristående från den. Om du gillar TNG gillar du nog BSG, det är rätt likt utom att BSG är mer realistiskt och gritty samt att storyn faktiskt går framåt hela tiden.

Av Ingen
Skrivet av Pragmatiker:

Klockrent exempel på ett område där rätt medicinering skulle kunna hjälpa dig väldigt mycket. Men sen så bör man komma ihåg att alla reagerar olika på dessa mediciner.

Tror jag säkert på sitt sätt, men när jag ser på medicinen i helhet speciellt i kombination med hur lätt jag har att fastna i beroenden väljer jag hellre att vara ADHD-mongo än att använda medicin. Jag fungerar trots allt väldigt väl både på jobb och i skola tack vare att jag anpassar mitt arbetssätt, och impulsivitet och otålighet kan vara stora resurser om man tyglar dem med eftertanke och återhållsamhet.

Om jag skulle jobba på kontor eller något sånt astrist niotillfemjobb så tror jag säkert att jag skulle kunna behöva medicineras för att fungera på ett bra sätt i ramen av det arbetet, men i min forskning kan jag arbeta på ett helt annat sätt där min personlighet fungerar bra.

Faktumet är ju det att jag faktiskt gillar min personlighet väldigt mycket och njuter av att intensivt fokusera mig på saker som fångar mitt intresse. Hur man fungerar på jobbet eller i skolan är inte allt och jag skiter ärligt talat i om jag inte är som alla andra så länge jag och de jag umgås med är bekväma med den jag är.

Av Ingen

Jättesvårt på bara fem titlar men spontant:

1) Morrowind
Extremt unik miljö, stor värld, intressanta system och väldigt väldigt mycket spelglädje. Extremt bra modmöjligheter gör det bara mycket bättre. Flera tusen timmar speltid när jag var liten.

2) Fallout 2
Otroligt mycket utforskarglädje, många möjligheter, intressant miljö, otroligt bra karaktärer, mycket olika spelstilar. En autentisk och ocensurerad spelkänsla, mycket mörka grejer utan att hela spelet känns emo. Känns genuint.

3) Sid Meier's Alpha Centauri
Vinnande koncept från Civilization III kombinerat med en otroligt intressant miljö som skulle kunna vara tagen direkt ur en bra SF-bok. Gav mycket perspektiv om framtid, teknologi, filosofi, miljö etc. Rekommenderar att kolla genom techvideorna, borde finnas på youtube.

4) Might and Magic VI: The Mandate of Heaven
Väldigt trevligt RPG som trots sin stereotypa miljö är unikt på många sätt. Bra story och gameplay var intressant med first person turn based. Väldigt mycket att utforska och se.

5) The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Behöver väl egentligen inte motivera detta.

Alla fem är spel från när jag var liten vilket helt enkelt beror på att man upplever spel på ett annat sätt då. Spelen var nya och formade mig på vissa sätt. Om jag var uppväxt tio år senare kanske jag hade listat Dark Souls vilket är ett otroligt bra spel men som inte grep mig på samma sätt som Morrowind gjorde när jag var liten eftersom jag är vuxen nu.

Av Ingen
Skrivet av Pragmatiker:

Kan det vara så att du har ADD eller Aspergers?

Låter inte helt omöjligt att han har det, vissa hjärnskrynklare tycker jag har rätt starka ADHD/Asperger-tendenser och känner igen mig en del ovan. Inte intresserad av den diagnosen då jag redan har jävligt klart för mig hur mitt huvud fungerar utan att få någon stämpel och Concerta. Jag är av den åsikten att det inte är sjukdomar utan bara att man tänker annorlunda. Går att fungera hur bra som helst bara man känner sig själv och omgivningen är införstådd i hur man funkar. Psykologer kan såklart hjälpa en med det, folk har olika förutsättningar och bakgrunder.

Jobbar med forskning samtidigt som jag pluggar sista året civ.ing och det funkar utmärkt trots att jag funkar radikalt annorlunda än de flesta. T.ex kan jag helt enkelt inte sätta mig ner och läsa i en kursbok mer än typ femton minuter om jag inte är jätteintresserad då. Måste helt enkelt lära mig på andra sätt. Får ut jättemycket av att vara aktiv på föreläsningar/lektioner och hjälpa andra med problem.

Finns otroligt mycket styrkor som man kan dra nytta av och svagheterna är mest bara skillnader som blir svagheter för att man försöker vara något man inte är.

Av Ingen
Skrivet av Jean-Luc Picard:

Det andra problemet är att hitta saker att sysselsätta sig med. Får jag fråga hur du löste det, om det inte är för personligt? Jag är gärna mindre vid datorn men vågar inte, men jag och frun jobbar på det tillsammans nu för tiden, men det går långsamt.

Inga problem alls.

Några av de mer konstruktiva grejerna jag gör är att jag helt enkelt ställer upp och hjälper eller är med vänner och familj mycket mer. Jag ser till att ha något för mig varje helg och om jag inte har något på gång fixar jag något typ bjuder över någon eller några på att laga middag eller drar och hälsar på någon ensam släkting. Det har alltid varit otroligt uppskattat att komma på besök och har gett mycket bättre relationer med dem. Var hos min moster ett par helger sedan och hjälpte henne med massor med datorgrejer samtidigt som vi snackade skit och drack vin typ. Var mycket mer givande än någon helg jag spenderat vid datorn.

Jobbar ofta längre också eftersom jag inte känner något behöv av att ta mig hem till något spel eller sådant, så saker blir klara istället för hophafsade.

Jag lägger mig tidigare. Försöker börja avsluta vid 23 oavsett om jag har något dagen efter och datorn ska vara av vid midnatt som senast. När det blir för sent är man ändå för trött i huvudet för att göra annat än att slösurfa, spela halvhjärtat och surfa på porr. I och med att jag lägger mig tidigt kan jag också komma upp tidigare och kunna gå till jobbet. Att kunna ta det lugnt och göra vad jag vill på morgonen är grymt skönt och ger en väldigt avstressad start på dagen jämfört med att hetsa genom samma rutin varje dag. Har kanske en halvtimme mer än vad som behövs så jag brukar laga något ordentligt till frukost istället för fil och flingor. Idag värmde jag panerad torsk från igår kväll och stekte champinjoner och tomatskivor. Lade allt i en baguette med sallad och tog med mig ut att äta. Lite bättre än att skeda i sig en fil och kaffe på tio minuter...

Mer fysisk aktivitet såklart, gång och simning mest. Det är väldigt hypnotiserande och det är kul att bli bättre på det. Är som att levla bara att levlarna syns på bröst och axlar istället för character sheet...

Frivilligarbete på diverse events man tycker är kul kan vara sjukt givande. Vissa lan och sådant söker ofta frivilligt eventcrew för att hjälpa till att rigga allt. Man träffar folk som är intresserade av samma grejer och folk brukar vara väldigt snälla och trevliga även om man är blyg av sig.

Fixa till hemmet. Organisera allt på ett bra sätt, reparera saker, förnya. Att ha en trivsam omgivning hemma gör jättemycket för att må bättre. För ett eller två år sedan kunde min lägenhet se ut som helvete mellan städningarna en eller två gånger i månaden, nu för tiden blir det aldrig speciellt stökigt och lägenheten är otroligt mycket trevligare att vara i. Trots att jag har en etta på 24 kvm får jag utan problem in allt jag behöver inklusive verktyg och sådant med massor med luft över tack vara att utrymmet nyttjas effektivt och bara nödvändiga grejer är kvar. Skit som spelplanscher och annat bös är bortplockat och stilen är väldigt mycket smakfullare. Min moster tyckte att det var bra feng shui i lägenheten

Kurser i whatever du tycker är kul, jag läste 30hp astronomi på sidan av för att det var kul och träffade massor med skoj folk samtidigt som jag fördjupade mig i ett intressant ämne. Universitetskurser är gratis men kräver ju behörighet, sen finns det ju massor med andra typer av kurser av alla de slag.

Försöker se till att all tid vid datorn är målinriktad och/eller konstruktiv, t.ex att skapa något konkret, att diskutera intressanta saker eller att försöka göra folks dag bättre på något sätt. När jag spelar brukar jag se till att alltid spela med någon kompis (och jag menar inte online"kompisar") så att det inte bara blir att jag sätter mig för att jag inte har något för mig och sedan har tio timmar passerat...

Höll på med aikido när jag var mindre och det var alla sorters människor där, atmosfären är väldigt trevlig och välkomnande. Säkert samma med många andra sporter.

Sen så är det helt enkelt så att det är en långsam process att gå mot en mer social tillvaro. Det handlar trots allt om väldigt djupa hjulspår som man behöver gå ur och det behöver få ta den tid det tar. Precis som med viktnedgång är det frestande att ta till väldigt extrema åtgärder ofta för att man blir otålig, frustrerad och desperat, men det går ofta inte jättebra.