Inlägg

Inlägg som Tangentbord har skrivit i forumet
Av Tangentbord

passivkyld 8500 för 800 kr = vad jag skulle köpt om jag haft pengar till en ny dator..

men som sagt, gt, gs osv är väldigt förvirrande, kunde dom inte kört 8100, 8200 osv istället ? :S

Av Tangentbord
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Docksider
Jag skulle satsa på minst 99Db SDL. Vilket skulle ge drygt 8ggr batteritiden, troligen 20ggr längre om man kör T-amp eller något D-klass steg.

EDIT: På samma volym dvs

200wrms ur 25A är ganska hög effektivitet.. men visst skulle högtalare med högre känslighet ge längre batteritid ! Ett par beggade PA-högtalare borde isåfall vara perfekt, tänkte jag inte på

Av Tangentbord

1x mp3spelare
1x http://dbakuten.se/detail.php?item_id=303
2x http://dbakuten.se/detail.php?item_id=311
1x http://dbakuten.se/detail.php?item_id=302

Summa: 3600+byggmaterial+batteri+mp3+smågrejer som kablar så hamnar du på ca 5000 beroende på hur lyxigt du gör det.. men då har du två rejäla högtalare och ett smidigt slutsteg..

(självklart ska du paralellkoppla basarna med ingångarna på delningsfiltret och koppla en spole till basen för att filtrera bort de höga frekvenserna, dvs ett lågpassfilter)

Annars kan du alltid köpa nå billigare högtalare, svårt att rekommendera någonting då du inte sagt din budget

Av Tangentbord

oj kanske man skulle skaffa en sån där i framtiden..

Av Tangentbord

haha, skulltrail, låter som om dom försöker få småungar att tycka dom är riktigt coola.. dock en bra ide

Av Tangentbord

surfdatorn här hemma (toshiba portege) klarar 5 timmar på batteri, dock sitter det ett extra undertill i dockningsporten men det gör bara att tangentbordet lutar skönt då man ska skriva på det om man inte har den i famnen

14" skärm och låg vikt, trevlig dator för att skriva och surfa på! borde gå att hitta ganska billigt beggad iochmed att (jag tror) den har en 800 mhz p3a ;P

Av Tangentbord
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Illuwatar
41 sekunder på en oklockad Opteron 270. Dock lastas bara en av de fyra kärnor jag har (dual Opteron setup). Standardfrekvensen är 2 GHz hos denna CPU.

41 sekunder, är inte det dåligt ?

Min athlon xp2400+ med 512 mb ddr400 minnen (t.o.m höga latencer) tog det på 47

Av Tangentbord

Vad är det för fel med att använda en skruvmejsel ? och deras hårddiskmontering är minst lika "verktygsfri" som många andra jag sett då man måste, just det, SKRUVA fast skenorna, byter verkligen folk delar så ofta eller är det pga detta som datoranvändare anses vara tjocka och inte orka gå ut från tomten..

inget fel med skruvar, en skruvmejsel kan förhoppningsvis alla hantera!

löstagbar moderkortsplåt ?
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2658&session=a9122a... ftw

Av Tangentbord

ja, att göra som många internetsidor gör skulle vara betydligt bättre, regga mailaddressen, två personer kan inte ha samma mail, men tillåt vilket namn som helst (som är etiskt korrekt osv) och visa det valda namnet istället, en tanke som slog mig var att det kanske går att avregistrera live, men det verkar inte heller möjligt :S

så jag gör mig en ny profil nu och försöker flytta över mina savegames..

Av Tangentbord

jag har alltid lagt in drivrutinerna med nlite, just för att slippa koppla in diskettstationen (stationär dator med gammalt mobo) men har inte nyare datorer ofta stöd för satadiskarna utan att operativet behöver det ?

team_amd: enklaste sättet (vad jag vet, om xp inte hittar disken) är att koppla in en diskettstation och trycka F6 i början av installationen för att lägga till egna drivrutiner

Av Tangentbord

haha ja det är nästan så illa, men inte riktigt, har stängt av automatisk inloggning (men mitt namn är överst i listan)

än så länge har jag inte fått nått svar från supporten (som om dom skulle bry sig om en enda användare..) men jag kanske kan göra en backup på mina savegames och sen lägga in dom på en annan (ny) användare som jag inte reggar mot live..

byta gametag vill jag inte heller då man var tvungen ta namn som "bengt2643545swe" för att hitta ett som var ledigt..

Av Tangentbord
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mothman
Ändå har du inte nämnt någonting om spelen...

nej jag anser att jag har för lite erfarenhet då jag bara spelat pgr3 till xbox (som jag tyckte var värdelöst) och fall of man till ps3 (co-op är skoj, inget snack om saken)

Av Tangentbord

vill inte ha xbox live namnet som namn på konsollanvändaren

som topic, när jag reggade mig på xbox live silver för att få uppdateringar (antar att det krävs, men inget som är säkert) så byttes "användarnamnet" mitt ut på konsollen till det jag reggade på live, men nu är det så att jag vill inte ha det namnet, och jag vill helst inte göra en ny användare och tappa mina saves..

så hur ska jag göra för att lösa detta?

---------------edit---------------

tar och mailar microsoft nu om det, får hoppas på ett svar..

Av Tangentbord
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Simons
..Sen blueray argumentet, om man bara vill spela och inte titta på film, varför ska man då behöva punga ut det dubbla gentemot 360 för nästintill identisk prestanda.

fick min xbox 360 i veckan, och har provspelat ps3 hos en polare, och jag måste säga några saker..

Ljudnivå: ps3 viskar det inte ens om, min xbox 360 låter som en jumbojet om den står upp och är lågt ifrån tyst även om den ligger ner (cdspelarn som låter när den står upp)

Menysystem: jag hatar, hatar, verkligen hatar! xbox live reklamen som är överallt, halva menyn är samma även då man bläddrat, ps3 har skött det mycket smidigare enligt mig med huvudkategorier med undermenyer, och inte tjat om att spela över internet så de ska få mer pengar.

Laddtider: har inte provat samma spel på bägge två men ingen är direkt seg

Handkontrollerna: knapplayouten på xbox är jag mer van, men dom är riktigt tunga i jämförelse, och för att ha en trådlös som går att ladda under tiden man spelar måste man köpa tillbehör för en herrejösses massa pengar, samt ha specialkablar, enda negativa med ps3kontrollerna jag hittat är att styrspakarna är utbuktade på ovansidan så man "halkar" på dom(till motsats från xbox där tummarna stannar kvar), sen finns det bara trådlösa kontroller till ps3, men dom har inbyggt batteri, och laddningen sker genom en usb -> miniusb kabel, sånna har man t.o.m hemma ifall fler dosor än en skulle behöva laddas

Fysik: xboxen är mindre, men vad spelar det för roll? bara lägga den (eller ps3an) där vhs-spelarn stod förr i världen, så storleken är inget problem på någon av dom

Kablage: xbox har rgb eller kompositkontakt, bara att välja, sen rca för ljudet, han inte kolla på ps3ans men där fanns komposit och rca för ljudet.

Bildkvalite: olika spel, och olika gamla (ej hd) tvapparater, men visst ser det bra ut för det på bägge två (dock stödjer ps3 1080p fullt ut helt och hållet, vilket tydligen ska vara tveksamt med 360in)

Utbyggnadsmöjlighet: xbox tillåter inte ens byte av hårddisk, ps3 välkomnar en linuxinstallation.. behöver jag säga mer ?

Anslutningar: xbox har nätverkskabel (om man inte köper trådlöst som tillbehör, ca 750 kr) medans ps3 har wi-fi, blåtand och fler usb-portar (2 vs 4)

kort och gott, ps3 är inte så dyr som den verkar, allting är som sagt relativt..

Av Tangentbord

ingenting som påminner om gamla hederliga dungeons and dragons till klassiska xboxen ? Split screen dvs..

Av Tangentbord

fick mitt xbox 360 i veckan, kraftigt besviken av pgr3 (kan bara köra samma sak om och om igen), och höll på att skita ner mig när dvd'n snurrade igång, JUMBOJET!

Sen större hårddisk, vad ska man med det till? Går ändå inte att lägga in någonting på den.. +att när någon duktig typ får tag på en xbox med 120gb hårddisk så tar det nog inte länge före dom läst av hårddiskslåsningen och knäcker den så vipps behöver du bara skriva om en liten grej och så kan du stoppa in en 120gb i i din gamla box.

Sen hdmi-kontakt, vem behöver igentligen en sån när det redan finns rgb kablage ?

usch och fy, jag trodde nya boxen var lite mer som gamla, en hemmabioanläggning som inte överröstar allt, hur ska man kunna kolla film på denna utan att väcka grannarna ?

Av Tangentbord

gillar du att kunna ställa in bilen, uppgradera den och så så ska du akta dig för pgr3, finns max 10 städer som banorna går lite olika i, och att det bara går att spela spelet på 2 sätt + nå svammel som dom stulit från nfs:mw..

*Vanligt race (sen finns det race 1vs1, men samma princip)
*Tidsrace (klocka som räknar uppåt, klocka som räknar neråt och klocka som förlängs till totaltiden som den hade räknat ner ifrån om du kört den sorten)
*15 sekunders drift
*Fortkörning förbi en fartkamera

Kort sagt, jag blev less efter 5 turneringar och beställde forza 1, spelade pgr3 lite mer under tiden jag väntade på att få det levererat men har inte rört det sen forza kom.

Ge gärna dina synpunkter på testdrive när du hunnit prova det

Av Tangentbord

mitt x1600pro (agp) har 2xdvi.. blev lite chokad när jag såg det före dvi->vga adaptern.. men min skärm fungerar finfint så varför kan inte dom ha dvi på den bärbara med.. :/

Av Tangentbord
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mensch
Jag skulle lätt gjort den omvända ordningen och köpt 360 först!
Jag spelade på en vanlig 28" crt tv från början och det var lika skojj som att lira på min nya 32" LCD.
Fast det skulle kännas rätt segt att börja spela på en CRT nu när man har vant sig vid LCD..

håller med, hade du inte skrivit det hade jag varit tvungen.. spelglädje är viktigare än grafik

Av Tangentbord

ett tipps till dig är att rita upp hur fronten ska se ut och skriva ut måtten på pappret och ta med dig det till en mekanisk verkstad med en vattenskärmaskin, sen ber du dom skära ut din front i 4mm aluminium eller liknande, riktigt fina snitt och går ganska fort (om du inte har massa små detaljer dvs)

då har du en fin front och resten syns väll inte ? bocka en plåt som du har som lock bara