Inlägg

Inlägg som spinboy har skrivit i forumet
Av spinboy

Jag har själv kommit undan med moms också!
Ni kan inte garantera att moms kommer tillkomma.

Av spinboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aac_ripper
Din klocka går fel annars var det väl coolt

Han gick efter tiden som visades på SweC egen tid.

Av spinboy

Till vad?

Av spinboy

Men det handlar mer om timings på högre frekvens. T.ex. bra timings på 275 MHz o.s.v. Att betala 100 kr mer för att ha bra 2-2-2-5 på 200 MHz tycker jag är ondödigt.

Av spinboy

Hur är det att spela typ DOOM III på den? Jag har hört att den visar väldigt mycket svart.

Av spinboy

6800LE skulle jag rekomendera, det kan du även modda vidare så det får 16 pipes. Det är faktiskt det ändå kort jag kan tänka mig i budget AGP klassen idag. Annars så kommer X800XL ut även i AGP version om någon månad, men jag kan förstå om du inte orkar vänta så länge.

Iaf, Leadtech 6800LE tycker jag. Kostar runt 2000 kronor.

EDIT: Fel forum att skriva detta i också, vänd dig till grafik forumet istället.

Av spinboy

För dom pengarna kan man köpa Corsair 1gb PC3200XL minnen istället.

Men om man inte är instatt i överklockning så är det dumt att köpa onödigt dyra minnen tycker jag.

Av spinboy

Personligen skulle jag hellre vilja ha minnena som ser ut så än minnen utan hearspreaders (vanliga, icke-kylda).

Av spinboy

Hmm, personligen har jag blivit en aning avskräckt från denna skärm nu :/. Det blir nog en sista CRT för min del tills TFT'n har utvecklats ordenkligt.

Av spinboy

Men det handlar ju om hur så många har blivit "modd" freaks! Folk slänger in så otroligt mycket belysning i sina datorer nu för tiden. Så vad är det för fel om man har en cool display på sina minnen?

Av spinboy

Hehe hoppas jag också

Av spinboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chamberlain
Absolut ett X850XT PE ...presterar långt över va 2st 6600GT presterar men 2 st 6800GT presterar långt över XTPE.

Det beror helt på vilket spel vi snackar om här. I vissa tester så presterar 2x6800GT inte alls mycket mer än X800XT, vilket är löjligt med tanke på att priset nästan är dubbla (observera NÄSTAN). Prisskillnaden mellan 2x6600gt och X850XT PE är inte alls lika stor, så det blir ett givet val där tycker jag, och dom flesta tycker så också.

Av spinboy

X850XT PE kommer prestera bättre i mer eller mindre allt.
Jag skulle utan tvekan valt ett ATI x850XT PE framför 2x6600GT.

Av spinboy

X800XT och PE har samma kylning, och det finns goda möjligheter för XT kort att överklockas till PE hastigheter utan några större problem.

X850 korten är PCI-E exklusiva.

Av spinboy

På ABIT's X800XL så har man möjligheten att ge både GPU'n samt minnena mer ström. Vilket leder till en högre klockning.

SlimJim: Jag har läst recensioner där dom har fått upp kortet med 50 MHz på kärnan och en aning mer på minnena, jag minns dock inte specifikt vilken recesion det var.

X800XL är ett mycket billigt kort, och kommer förmodligen inte kosta 3700 kr i Sverige när det släpps utan omkring 3000 kr ska det kosta.

X800XL presterar väldigt nära X850XT faktiskt, och kan man överklocka det rätt (med bra kylning och samt rätt kort) så har man fått sig väldigt mycket prestanda för mindre pengar.

Av spinboy

Det intressanta med klockning var inte hur högt han fick upp FSB bussen, utan att han drog upp minnena till HELA 370MHz!!!

Och enligt Sandra så är minnena snabbare än t.ex. VX minnen på 250 @ 2-2-2-5. Hög bandbredd ger oftast mer än tighta timings tycker jag personligen, men man vill ju oftast kombinera dom båda :).

Av spinboy

Off topic:

Nej varför var det en dum fråga Spill?
Jag undrar detsamma här.

Jag är även mycket nyfiken på och höra vilka belägg "HMB" har för sina åsiker om att "invandringen har varit allt annat än lyckad". Om inte han kan har en konkret samt konstruktiv förklaring till det så kommer han vara ignorant samt en idiot i min ögon. Samt att han borde veta hur mycket "sossarna" har fått Sverige att blomstra dom senaste decenierna (tror du att Sverige var ett bättre land det gammla vänster partiet styrde?)

Om det inte vore för invandringen så skulle Sverige vara ett konservativt samt ett fattigt land (förmodar jag med tanke på att Sverige behövde otroligt mycket arbetskraft när dom tog in invandrare).

PS: Det är "HMB's" signatur som jag tar upp här. Och jag mycket medveten om att detta inte är rätt plats att diskutera detta i samt att jag inte har några kreativa planer på att starta en diskution här.

Av spinboy

Om du har via så bör du se till så att APG/PCI bussen är propert låsta.

Annars så rekomenderar jag dig att köra synkroniserat, dvs 1:1.

Hur såg dina 3dmark01 poäng ut efter att du flasha om?

Av spinboy

Nej dom har mer eller mindre rätt.

Om en skärm kan under vissa specifika sammahang prestera vid 12 ms så har den rätten att specifieras som en 12 ms skärm. Även om skärmen ,i 98% av dess förbrukning, presterar vid 25 ms eller inte, så spelar det ingen roll.

Därför ska man aldrig stirra blint på skärmarnas svarstid.
Att läsa recensioner tycker jag är ett bra sätt att få en något komplett sammafattning om hur en skärm presterar.

Av spinboy

Hundai skärmen, enligt speccen så verkar den vara riktigt bra. Om den nu är billigare än Samsungen, är den inte då ett självklart köp?